Euroleague 2025-2026, Νέα, επικαιρότητα και Οfftopic

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 12, 2026 6:26 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 6:08 pm
τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 5:39 pm

ας υποθεσουμε οτι η βαλενθια περναει τον παο

στο φ4 θα νικησει στον ημιτελικο την ρεαλ και στον τελικο τον οσφπ?
μεσα στο οακα?

και αυτο δινει 16%?

με τιποτα

1% και πολυ ειναι
αυτο..αν η βαλενθια αφου βγηκε 2η στην ρεγκιουλαρ περασει και παο ρεαλ ολυμπιακο θα μιλαμε για την επικοτερη κατακτηση (ισως μετα του 12).σκετο παραμυθι..και περσι 3-4 ατομα λεγαμε θα αποκλειστει η παρι στους 8..σχεδον ολοι τους ειχαν για φ4 και κατακτηση..
Είναι και αυτό πιθανό αλλά υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά.

Η Παρί κατέληξε να μπει 8αδα από τα πλει ιν δηλαδή παρά το σούπερ ξεκίνημα σταδιακά ξεφούσκωσαν μέχρι που σκουπίστηκαν από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια.
Η κατάταξη της κανονικής διάρκειας τελικά αντικατόπτριζε τη δυναμική της.

Η Βαλένθια λογικά θα τερματίσει δεύτερη μια νίκη από τη πρώτη θέση και ήταν σχεδόν όλη τη χρονιά μέσα στη 4αδα.

Οι μόνες ομοιότητες με την περσινή Παρί είναι η απειρία και ο γρήγορος τρόπος παιχνιδιού.

Που όμως και εκεί έχει διαφορές γιατί ο τρόπος παιχνιδιού είναι πολύ πιο κοντρολαρισμένος από την Παρί ενώ και στο θέμα της εμπειρίας σαν οργανισμός έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα και έχουν και κάποιους παίκτες που έχουν εμπειρία από αυτό το επίπεδο δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Απρ 12, 2026 6:33 pm

δεν πρεπει να χει περασει παικτης της βαλενθια ουτε απεξω απο φ4..απο πλει οφ εκτος απο τομσον αντε και κανας κοστελο δεν εχει παει..

νομιζω η διαφορα ειναι οτι η βαλενθια θα παει φ4 σε σχεση με την παρι,για τον λογο που δεν θα πεσει πανω σε power house..εκτος και πεσει στον παο.Αμα περασει τον παο σε οποια κατασταση και αν τον βρισκει ειναι κατι σπουδαιο.

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Απρ 12, 2026 6:36 pm

Κατά τη γνώμη και με βάση τη δική μου μπασκετική λογική βάσει της φετινής εικόνας των ομάδων, για τα πλέι οφς ισχύουν τα εξής:

Ο Ολυμπιακός περνάει με όποιον αντίπαλο και αν πέσει. Πιο εύκολος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός, γιατί θα κατέβουμε στο 110% από άποψη σοβαρότητας.
Ο Παναθηναϊκός χάνει με όποιον και αν πέσει.
Η Βαλένθια χάνει από Ολυμπιακό, το παλεύει με τους υπόλοιπους, περνάει σίγουρα τον Παναθηναϊκό.
Οι υπόλοιποι παρακαλάνε να μην πέσουν με Ολυμπιακό και εύχονται να βρούνε τον Παναθηναϊκό.

Για τη σύγκριση Παρί με Βαλένθια, οι ομοιότητες αρχίζουν και τελειώνουν στην ταχύτητα παιξίματος. Η Παρί ήταν στρακα-στρούκα που ανάβει και σβήνει γρήγορα, η Βαλένθια έχει συνέχεια και συνέπεια.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος halldor την Κυρ Απρ 12, 2026 6:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Quincy

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Κυρ Απρ 12, 2026 6:37 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 6:08 pm
τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 5:39 pm

ας υποθεσουμε οτι η βαλενθια περναει τον παο

στο φ4 θα νικησει στον ημιτελικο την ρεαλ και στον τελικο τον οσφπ?
μεσα στο οακα?

και αυτο δινει 16%?

με τιποτα

1% και πολυ ειναι
αυτο..αν η βαλενθια αφου βγηκε 2η στην ρεγκιουλαρ περασει και παο ρεαλ ολυμπιακο θα μιλαμε για την επικοτερη κατακτηση (ισως μετα του 12).σκετο παραμυθι..και περσι 3-4 ατομα λεγαμε θα αποκλειστει η παρι στους 8..σχεδον ολοι τους ειχαν για φ4 και κατακτηση..
Εγώ θα έλεγα δυσκολότερο του '12 γιατί ήταν εντελώς διαφοτερετικο το φορμάτ τότε. Εκείνος ο ΟΣΦΠ δεν ξέρω τι θα κατάφερνε σε τέτοια σεζόν. Βέβαια εκείνο ήταν επικό φ4 με οριακο ημιτελικό και τελικό από το -19 με buzzer beater for the ages. Ας ελπίσουμε να μην συγκρίνουμε τη Βαλένθια με εκείνη τη χρονιά τον Μάιο :D

ΥΓ. Η περσινή Παρί έμεινε από βενζίνη στο τέλος και τερμάτισε 8η πέφτοντας πάνω στην Φενέρ. Η Βαλένθια αντιθέτως έχει κρατηθεί στην τετράδα για μια ολόκληρη σεζόν. Πόσο εύκολο είναι αυτό; Η Ρεάλ κάποια στιγμή είχε μείνει πίσω, το ίδιο η Χάποελ, και η Φενέρ τώρα που ίσως της στοιχίσει το πλεονέκτημα. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που έχει καταφέρει η Βαλένθια , καμία σχέση με την περσινή Παρί.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Απρ 12, 2026 6:55 pm

Με 2 ηττες παραπανω πηγαινε 6δα..ειναι περιεργο φετος..καμια ομαδα δεν ξεχωρισε.προφανως και ειναι δυσκολο αυτο που εκανε η βαλενθια,ειδικα στο γηπεδο της..Απλα και τοτε αν θυμαστε οι περισσοοτεροι λεγαν οτι θα την περασει την φενερ η παρι και μην τους πετυχουμε στο φ4..Εγω εκει που εστιαζω ειναι οτι τα πλει οφ και ειδικα το φ4 ειναι τελειως διαφορετικες καταστασεις.

ο ολυμπιακος του 12 παντως ηταν ενας σουπερ σταρ..και οι αλλοι ολοι αγνωστοι ,ο πριντεζης πχ ηταν ο αντιστοιχος κοστελο τοτε..η βαλενθια εχει μεγαλυτερο μπατζετ.

NikBot

senior
Reactions:

Κυρ Απρ 12, 2026 7:06 pm

Δε νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός χάνει με όποιον και να πέσει ούτε ότι και όλοι οι αντίπαλοι τον θέλουν, το αντίθετο θα έλεγα, είναι η ομάδα που λες «καλά βγήκα 1-2 για να μου πέσει αυτός;». Μπορεί να έχει αστάθεια και αδυναμίες αλλά έχει και υψηλό ταβάνι που μπορεί randomly να σου το βγάλει στο game 1 ή 2, και μετά να θες διπλό στο ΟΑΚΑ, που εκεί λόγω του πολύ υψηλού κινήτρου που έχουν λόγω Φ4 εντός, να εμφανιστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι και παίζοντας στο 110% να κάνουν 2 μεγάλα παιχνίδια και να σε αποκλείσουν. Δεν έχει γίνει πολλές φορές φέτος να κάνει πολλά σερί καλά παιχνίδια αλλά γιατί να το ρισκάρεις. Μην ξεχνάς ότι οι στοιχηματικές τον δίνουν ακόμα 2ο φαβορί.

Και για τον Ολυμπιακό δεν είναι ο ιδανικός αντίπαλος, εκεί που με οποιαδήποτε άλλη ομάδα είμαστε σίγουρα 70-30 φαβορί σε σειρά, γιατί να μπλέξουμε σε ντέρμπι ειδικών συνθηκών που πάντα πάει προς το 50-50;

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Κυρ Απρ 12, 2026 8:02 pm

halldor έγραψε:

Οι υπόλοιποι εύχονται να βρούνε τον Παναθηναϊκό.

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Κυρ Απρ 12, 2026 8:53 pm

halldor έγραψε:
Κατά τη γνώμη και με βάση τη δική μου μπασκετική λογική βάσει της φετινής εικόνας των ομάδων, για τα πλέι οφς ισχύουν τα εξής:

Ο Ολυμπιακός περνάει με όποιον αντίπαλο και αν πέσει. Πιο εύκολος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός, γιατί θα κατέβουμε στο 110% από άποψη σοβαρότητας.
Η Βαλένθια χάνει από Ολυμπιακό, το παλεύει με τους υπόλοιπους, περνάει σίγουρα τον Παναθηναϊκό.
Οι υπόλοιποι παρακαλάνε να μην πέσουν με Ολυμπιακό και εύχονται να βρούνε τον Παναθηναϊκό.

Για τη σύγκριση Παρί με Βαλένθια, οι ομοιότητες αρχίζουν και τελειώνουν στην ταχύτητα παιξίματος. Η Παρί ήταν στρακα-στρούκα που ανάβει και σβήνει γρήγορα, η Βαλένθια έχει συνέχεια και συνέπεια.
Για τον Παναθηναϊκό μιλάς ή τη Βιλερμπάν; Εντάξει, το ξέρουμε ότι μας υποτιμάς αλλά μη γράφεις και ό,τι να'ναι.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Κυρ Απρ 12, 2026 9:29 pm

Προπονητής της Unicaja Ibon Navarro: «Αντιγράψαμε το πλάνο αγώνα του Ergin Ataman αλλά δεν λειτούργησε

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:

Κυρ Απρ 12, 2026 9:45 pm

τουλουμπα έγραψε:

Προπονητής της Unicaja Ibon Navarro: «Αντιγράψαμε το πλάνο αγώνα του Ergin Ataman αλλά δεν λειτούργησε
Μιλάει για την αντιμετώπιση του Μοντέρο.
Λες και λειτούργησε το πρωτότυπο, ώστε να λειτουργήσει και το γενόσημο !!! :roofl: :roofl: :roofl:

Εγώ ξέρω ότι αντιγράφεις κάτι που έχει πετύχει.
Αν υπήρχε πλάνο Αταμάν για την αντιμετώπιση του Μοντέρο (που αμφιβάλλω αν όντως υπήρχε), απέτυχε παταγωδώς, αφού ο τύπος κόντρα στον Παναθηναϊκό σκόραρε 22 πόντους κι έφτασε PIR 30.
Οπότε, πού πας ρε Καραμήτρο; Εκτός κι αν ήθελε να κερδίσει εκτός συναγωνισμού το Όσκαρ καλύτερης μπασκετικής πατάτας 2026.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Κυρ Απρ 12, 2026 9:46 pm

halldor έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:

Λες και λειτούργησε το πρωτότυπο, ώστε να λειτουργήσει και το γενόσημο !!! :roofl: :roofl: :roofl:

Αν υπήρχε πλάνο Αταμάν για την αντιμετώπιση του Μοντέρο (που αμφιβάλλω αν όντως υπήρχε), απέτυχε παταγωδώς, αφού ο τύπος κόντρα στον Παναθηναϊκό σκόραρε 22 πόντους κι έφτασε PIR 30.
Οπότε, πού πας ρε Καραμήτρο; Εκτός κι αν ήθελε να κερδίσει εκτός συναγωνισμού το Όσκαρ καλύτερης μπασκετικής πατάτας 2026.
δεν ξερω βεβαια πως το ειπε στην συνεντευξη
μηπως τρολλαρε επειδη τους εσκισε ο μοντερο

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:

Κυρ Απρ 12, 2026 11:19 pm

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 9:46 pm
halldor έγραψε:

δεν ξερω βεβαια πως το ειπε στην συνεντευξη
μηπως τρολλαρε επειδη τους εσκισε ο μοντερο
Ενδιαφέρουσα άποψη. Ομολογώ δεν την είχα σκεφτεί.
Αν και τότε θα έπρεπε να πει: αντιγράψαμε το πλάνο Αταμάν και εισπράξαμε μια απ' τα ίδια ή αντιγράψαμε το πλάνο Αταμάν και τον ήπιαμε παρομοίως κλπ.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Κυρ Απρ 12, 2026 11:22 pm

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 3:50 pm
Rivers15 έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 2:54 pm

:lol: υψηλο σου φαινεται της Βαλενθια; Ή χαμηλο;
Για μενα ειναι χαμηλο, την θεωρω ισως κ πρωτο φαβορι, αν δεν πιουν θαλασσα λογω απειριας απο τετοια παιχνιδια.
καταρχην η βαλενθια θα πρεπει να περασει απτα πλευ οφ
για γινει αυτο πρεπει να μην λερωσουν τα σορτσακια τους
αντε πες και περνανε
στο φ4 με το που θα μπουνε στο γηπεδο θα τα κανουν πανω τους

ενα 1% της δινω για κατακτηση και αυτο χαριστικα
Γιατι να τα κανουν πανω τους; Μονο upside εχουν, εχουν τρυπησει το ταβανι τους κ εχουν παικτες που κουβαλανε μπασκετικη τρελα. Εγω τους εχω πρωτο φαβορι κ μετα τον Ολυμπιακο.
ΥΓ: Πιο πιθανο βρισκω να μεινει εκτος F4 η Ρεαλ (ειτε παιξει με Ζαλγκιρις ή με ΠΑΟ) παρα η Βαλενθια (που νομιζω τους εχει και τους 2).

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Κυρ Απρ 12, 2026 11:26 pm

Rivers15 έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 3:50 pm

καταρχην η βαλενθια θα πρεπει να περασει απτα πλευ οφ
για γινει αυτο πρεπει να μην λερωσουν τα σορτσακια τους
αντε πες και περνανε
στο φ4 με το που θα μπουνε στο γηπεδο θα τα κανουν πανω τους

ενα 1% της δινω για κατακτηση και αυτο χαριστικα
Γιατι να τα κανουν πανω τους; Μονο upside εχουν, εχουν τρυπησει το ταβανι τους κ εχουν παικτες που κουβαλανε μπασκετικη τρελα. Εγω τους εχω πρωτο φαβορι κ μετα τον Ολυμπιακο.
γιατι ετσι λειτουργει οταν δεν εχεις εμπειρια στο μπασκετ
τα κανεις πανω σου

αν λειτουργουσε αναποδα θα βλεπαμε πολυ πιο συχνα ομαδες τυπου ζαλγκιρις βαλενθια παρι κτλ να πηγαινουν σε φ4 και να κερδιζουν την κουπα

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Δευ Απρ 13, 2026 2:23 am

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 11:26 pm
Rivers15 έγραψε:

γιατι ετσι λειτουργει οταν δεν εχεις εμπειρια στο μπασκετ
τα κανεις πανω σου

αν λειτουργουσε αναποδα θα βλεπαμε πολυ πιο συχνα ομαδες τυπου ζαλγκιρις βαλενθια παρι κτλ να πηγαινουν σε φ4 και να κερδιζουν την κουπα
Δεν ξερω ποιο μπασκετ νομιζεις πως λειτουργει ετσι... Δεν εχεις δει συχνα ομαδες τυπου Ζαλγκιρις-Βαλενθια-Παρι κτλ να πηγαινουν στο F4 και να το παιρνουν διοτι συνηθως δεν εχουν τις ομαδες να το κανουν ΚΑΙ ΟΧΙ γιατι τα καναν πανω τους. Η Ζαλγκιρις που ειχε ομαδα το 1999 εφτασε μια χαρα μεχρι το τελος, η Βαλενθια εχει φτιαξει μια τετοια ομαδα φετος. Απο τον Δεκεμβρη ακουω οτι η Βαλενθια θα ξεφουσκωσει οπως η Παρι (η οποια δεν ειχε ομαδα να φτασει μεχρι το τελος κ γι αυτο ξεφουσκωσε στα μισα του δρομου κι οχι γιατι τα καναν πανω τους στα playoff) αλλα η Βαλενθια παει τρενο μεχρι στιγμης. Απο την αλλη βλεπουμε συχνα μεγαλες ομαδες με τροπαια να πηγαινουν F4 και να τα κανουν πανω τους. ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελονα, Ολυμπιακος για παραδειγμα.
Αν εχεις 3-4 συγκεκριμενα παραδειγματα να μου δωσεις απο μικρες ομαδες που ηταν στις top 4 ομαδες της ευρωλιγκα μεχρι τον Απριλη και τελικα δεν εφτασαν στο F4 επειδη...τα εκαναν πανω τους, δωσε μου τα παραδειγματα να μιλησουμε επι του συγκεκριμενου.

Διαφορετικα απο που προκυπτει οτι θα τα κανουν πανω τους οι της Βαλενθια, ενας Θεος το ξερει...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”