Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 12, 2026 8:19 pm

Sharp Shooter έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 8:02 pm
2 ερωτήσεις τώρα που είστε και όλοι στη χώνεψη. Θέλω απάντηση με το χέρι στην καρδιά.

1. Αν μπορούσατε να κρατήσετε μόνο έναν παίκτη του χρόνου, θα κρατούσατε Φουρνιέ ή Ντόρσι;

2. Ποιος έκανε καλύτερη regular season; Ο Φουρνιε πέρσι ή ο Ντόρσι φέτος;

(Αν μου έκαναν αυτές τις 2 ερωτήσεις πέρσι τέτοια εποχή απλά θα γελούσα. Και μόνο αυτό αρκεί για να καταλάβουμε τι step up έχει κάνει ο Τάιλερ…)
Φιλε μακάρι να ήμασταν στη χώνεψη. Εγώ προσπαθώ ακόμα να μπω στη χώνεψη.

Στις ερωτήσεις σου:
1. Hands down Dorsey. Ο Φοθκαι πέρυσι θεωρώ οτι single handedly έχασε πιο πολλά παιχνίδια απο όσα κέρδισε. Το πρόσημο για μένα ηταν αρνητικό και αν δεν είχε κάνει τον ημιτελικό που έκανε, ή τους τσαμπουκαδες με τον παναθηναϊκό θα έλεγα οτι η χρονιά του ηταν πολυ κακή. Αντίστοιχη της φετινής. Πείτε με προκατειλημμενο και μακάρι να φάω το καπέλο μου, αλλα εντελώς διαφορετικό παικτη περίμενα έχοντας δει τον Φουρνιε στο ΝΒΑ

2. Νομίζω απαντώ στο 1

Ωστόσο δεν νομίζω οτι κάποιος μας ρωτάει αυτή την ερώτηση, δεν νομίζω οτι είναι καν στο τραπέζι. Όλοι τσίμπησαν απο την γαβροφροσύνη που ευαγγελιζεται ο Γάλλος.

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Απρ 12, 2026 8:40 pm

Sharp Shooter έγραψε:
2 ερωτήσεις τώρα που είστε και όλοι στη χώνεψη. Θέλω απάντηση με το χέρι στην καρδιά.

1. Αν μπορούσατε να κρατήσετε μόνο έναν παίκτη του χρόνου, θα κρατούσατε Φουρνιέ ή Ντόρσι;

(Αν μου έκαναν αυτές τις 2 ερωτήσεις πέρσι τέτοια εποχή απλά θα γελούσα. Και μόνο αυτό αρκεί για να καταλάβουμε τι step up έχει κάνει ο Τάιλερ…)
1. Ντορσ-νιέ !!! Στα σοβαρά τώρα: όχι μόνο για ένα λόγο, Ντόρσεϊ.

2. Ρέγκιουλαρ, ο Φουρνιέ. Πρωτάθλημα, όμως, μας έδωσε ο Ντόρσεϊ (και ο Μακίσικ).

ΥΓ: Πιστεύω πως ο Ντόρσεϊ θα σταθεροποιηθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο που έχει κατακτήσει. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα δυάρια της λίγκας που μας κάνουν να τρέχουν τα σάλια μας.

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Απρ 13, 2026 7:39 am

halldor έγραψε:
Κυρ Απρ 12, 2026 8:40 pm
Sharp Shooter έγραψε:

1. Ντορσ-νιέ !!! Στα σοβαρά τώρα: όχι μόνο για ένα λόγο, Ντόρσεϊ.

2. Ρέγκιουλαρ, ο Φουρνιέ. Πρωτάθλημα, όμως, μας έδωσε ο Ντόρσεϊ (και ο Μακίσικ).

ΥΓ: Πιστεύω πως ο Ντόρσεϊ θα σταθεροποιηθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο που έχει κατακτήσει. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα δυάρια της λίγκας που μας κάνουν να τρέχουν τα σάλια μας.
Τώρα το πρόσεξα: Στο 2 η ερώτηση συγκρίνει Φουρνιέ πέρυσι ή Ντόρσεϊ φέτος. Εγώ νόμιζα και τους δύο για πέρυσι. Γι' αυτό είπα Φουρνιέ.
Όχι, σαφώς ο Ντόρσεϊ φέτος έκανε καλύτερη ρέγκιουλαρ από τον Φουρνιέ πέρυσι, ο οποίος ήταν κανόνι. Δηλαδή, φαντάσου τι σεζόν έκανε φέτος ο Τάιλερ !!!

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Δευ Απρ 13, 2026 9:09 am

Αν θέλετε και μια μπακαλίστικη απάντηση (εντελώς) να συγκρίνουμε τα νούμερα στις δυο χρονιές (Φουρνιέ 2024-25 και Ντόρσει 2025-26)

Καταρχάς συμμετοχή στο παιxνίδι:
Φουρνιέ: 25:32 - usg 30%
Ντόρσει: 26:09 - usg 27.7%

Και οι δυο παίκτες είχαν αρκετά λεπτά στο παιχνίδι, με τον Φουρνιέ να έχει ελαφρώς περισσότερο usage, οπότε θα περίμενες και καλύτερα νούμερα.

Επιθετική συγκομιδή
Φουρνιέ: 15,8π με 56%TS (71% στις βολές το τονίζω)
Ντόρσει: 17π με 61,5% TS

Άρα βλέπουμε ότι με το ελαφρώς χαμηλότερο usage o Ντόρσει έχει καλύτερα νούμερα, είναι δλδ αρκετά πιο efficient

Συνολική συνεισφορά στην ομάδα:
Φουρνιέ: +5,6NetRtg - (defrtg 114) - PIR 12,3
Ντόρσει: +9,5NetRtg - (defrtg 113.5) - PIR 15.2

Άρα και εδώ βλέπουμε ότι η συνολική συνεισφορά στην ομάδα είναι αρκετά σημαντικότερη από τον Ντόρσει φέτος

Τέλος ένα εντελώς δικό μου metric, με arbitrary όρια αλλά μου λέει πράγματα. Πόσα παιχνίδια έκανε ο καθένας με PIR<0 και PIR>20 που ουσιαστικά μου λέει σε πόσα ήταν μεγάλο βαρίδι και σε πόσα συνετέλεσε πολύ σημαντικά στην εμφάνιση (προφανώς αν αλλάξεις τα όρια αλλάζουν και τα αποτελέσματα):

Φουρνιέ: 7 PIR<0 - 6PIR >20
Ντόρσει: 0 PIR<0 - 10PIR>20

Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions:

Δευ Απρ 13, 2026 9:31 am

Προφανώς και ο Ντόρσεϊ προφέρει περισσότερα στην ομάδα , ακόμα και σε σύγκριση με την περσινή παρουσία του Γάλλου.
Ο Φουρνιέ από την άλλη , πέραν από παίκτης εγνωσμένης αξίας, είναι και μια σπουδαία προσωπικότητα που κάθε ομάδα της λίγκας θα ήθελε στο ρόστερ της.

Το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δεχθεί ο παίκτης που κουβαλάει το "όνομα" , να περάσει πιο πίσω στο rotation.
Αν λοιπόν ο Εβάν δεν έχει θέμα με το να καθιερωθεί όλο και πιο επίσημα ως δεύτερος (φαίνεται πως δεν έχει) , τότε μιλάμε για υπερ-πολυτέλεια.

Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions:

Δευ Απρ 13, 2026 9:49 am

qspock έγραψε:
Σάβ Απρ 11, 2026 11:08 pm
Παντως, αυτο που θα εχει εξαιρετικο ενδιαφερον το καλοκαιρι ειναι τι θα γινει με τα 4 σεντερ του Ολυμπιακου.

Ακομη περισσοτερο ενδιαφερον εχει οτι οι 3 εχουν συμβολαιο ενω ο Φαλ οχι.

Αν ομως δεν ανανεωθει ο Φαλ, να μαντεψουμε που μπορει να καταληξει?

Που λετε? :mrgreen:

Οποτε ... θα ανανεωθει.
Στο υποθετικό σενάριο αποχώρησης οποιουδήποτε center του Ολυμπιακού , προφανώς και θα γίνει κίνηση για να καταλήξουν εκεί που υπονοείς.
Στην περίπτωση αυτή λοιπόν και αν το δούμε τελείως ψυχρά , με τον Φάλ παίρνουν παίκτη που λόγω ηλικίας και σωματοδομής , δύσκολα έχει να δώσει πάνω από ένα χρόνο μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο .
Οι άλλοι τρεις center του Ολυμπιακού πέραν της αποδυνάμωσης του ρόστερ, θα ενίσχυαν σημαντικά και σε βάθος χρόνου οποιονδήποτε άμεσο ανταγωνιστή στην λίγκα.

Όπως είπα, αυτή είναι μια εντελώς ψυχρή ανάλυση που δεν μου αρέσει να κάνω για έναν παίκτη που έχει προσφέρει τόσα στην ομάδα.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Απρ 13, 2026 10:27 am

georbap έγραψε:
Δευ Απρ 13, 2026 9:49 am

Στο υποθετικό σενάριο αποχώρησης οποιουδήποτε center του Ολυμπιακού , προφανώς και θα γίνει κίνηση για να καταλήξουν εκεί που υπονοείς.
Στην περίπτωση αυτή λοιπόν και αν το δούμε τελείως ψυχρά , με τον Φάλ παίρνουν παίκτη που λόγω ηλικίας και σωματοδομής , δύσκολα έχει να δώσει πάνω από ένα χρόνο μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο .
Οι άλλοι τρεις center του Ολυμπιακού πέραν της αποδυνάμωσης του ρόστερ, θα ενίσχυαν σημαντικά και σε βάθος χρόνου οποιονδήποτε άμεσο ανταγωνιστή στην λίγκα.

Όπως είπα, αυτή είναι μια εντελώς ψυχρή ανάλυση που δεν μου αρέσει να κάνω για έναν παίκτη που έχει προσφέρει τόσα στην ομάδα.
Εικόνα

kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Δευ Απρ 13, 2026 12:33 pm

Τώρα διαβάζω για Αϊζάια Μάικ, θα κάτσω να δω και χάιλάιτς. Καλή μεταγραφική περίοδο να έχουν μάγκες!!

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Απρ 13, 2026 12:39 pm

παιδια ο φαλ ειδικα οπως ειναι τωρα μονο με τον μπαρτζωκα μπορει να παιξει..σε ποιο αλλο συστημα θα ναι το σεντερ μονο του απο κατω και θα πασαρει στο 3π.Σε ομαδα πικ εν ρολ τι θα κανει?

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Δευ Απρ 13, 2026 12:41 pm

kite26 έγραψε:
Δευ Απρ 13, 2026 12:33 pm
Τώρα διαβάζω για Αϊζάια Μάικ, θα κάτσω να δω και χάιλάιτς. Καλή μεταγραφική περίοδο να έχουν μάγκες!!
Τον έγραψα τον τύπο πολύ πριν ακουστεί οπουδήποτε με την πεποίθηση ότι απλώς μας ταιριάζει, και ας μην κάνει monster χρονιά. Νομίζω είναι άψογο φιτ

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Δευ Απρ 13, 2026 12:41 pm

"many more great moments in red & white" :secret:

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Απρ 13, 2026 12:44 pm

και η αρμανι ερυθρολευκα φοραει :roll:

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Δευ Απρ 13, 2026 2:00 pm

τι συμπέρασμα βγάζετε από την επιστροφή του Κίναν Έβανς στην Ελλάδα;

είναι απλά στα πλαίσια των υποχρεώσεων του λόγω συμβολαίου;

φανερώνει ίσως τη διάθεση του να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ;

αν ναι, πιστεύετε ότι μπορεί αυτό να συμβεί στον Ολυμπιακό (έστω και ως τέταρτος pg) του χρόνου;

περισσότερο με ενδιαφέρουν οι εκτιμήσεις σας για το τι πιστεύετε ότι θα συμβεί και όχι το τι θα θέλατε.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Απρ 13, 2026 2:04 pm

yawn.brigade έγραψε:
Δευ Απρ 13, 2026 2:00 pm
τι συμπέρασμα βγάζετε από την επιστροφή του Κίναν Έβανς στην Ελλάδα;

είναι απλά στα πλαίσια των υποχρεώσεων του λόγω συμβολαίου;

φανερώνει ίσως τη διάθεση του να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ;

αν ναι, πιστεύετε ότι μπορεί αυτό να συμβεί στον Ολυμπιακό (έστω και ως τέταρτος pg) του χρόνου;

περισσότερο με ενδιαφέρουν οι εκτιμήσεις σας για το τι πιστεύετε ότι θα συμβεί και όχι το τι θα θέλατε.
Στην καλύτερη θα συνεχίσει σε ομαδα χαμηλότερης δυναμικότητας ως δανεικός ή ως ελεύθερος, δεν βλέπω άλλη λύση, Ως 4ος που; Στην Ευρωλίγκα δεν θα έχει χρόνο και στην Α1 θα πιάνει θέση ξένου

Άβαταρ μέλους
Quincy

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Απρ 13, 2026 2:10 pm

Σίγουρα έχει τελειώσει η καριέρα του σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω θα έχει την πορεία του Πάτρικ Γιανγκ , που θα πάει σε μια μικρή ομάδα, θα ξαναμπεί κανένα χειρουργείο εξ αιτίας τραυματισμού και θα σταματήσει το μπάσκετ.

Μακάρι να βγω λάθος

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”