Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Christofis

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Απρ 14, 2026 8:35 am

coach blue έγραψε:
Δευ Απρ 13, 2026 11:55 pm
Η ομαδα πλεον ειναι του ντορσει . Φετος εκει εχει πονταρει .
Αν το παρει πραγματικος mvp θα ειναι ο ντορσει ( αρχετα αν μου αρεσει ο τροπος που παιζει , αυτη ειναι η πραγματικοτητα ) οποτε θα συνεχισει και την επομενη χρονια να παιρνει τις περισσοτερες μπαλες κι ας τρελενεται ο μπαρτζωκας κι ας απεχει αρκετα απο το μπαρτζωκας μπολ .

Τωρα αν δεν το παρει ουτε με αυτη την συνταγη εχει δυο επιλογες .

1) Συνεχιζει το ιδιο ( οπως ειχε γινει και τις προηγουμενες χρονιες με τον βεζενκοφ αντιστοιχα ) οποτε προχωραει με μακινταιρ ( ο οποιος ομως κι αυτος θελει μπαλες αλλα αυτο θα το αντιμετωπισουμε τοτε )
2) Προσθετει φρανσισκοειδες ωστε να αποκτησει σοβαρη απειλη και απο τον ασσο .

Για μενα σταθερα λειπει ενα σεντερ που να απειλει απο μακρια αλλα It's just me ...
Απο μακρια πλεον απειλει και ο Μιλουτινοβ καθως εχει αποδειξει οτι το σουτακι μεσης αποστασης το εχει.

Αν εννοεις τριποντο. Ειχαμε 2 τετοια προπερσι Πετρουσεφ και Μωϋσή (αυτόν τον αφησαμε περυσι) αλλα τους αφησαμε και τους δυο να φυγουν οποτε δεν ειναι προτεραιοτητα

Christofis

allstar
Reactions:

Τρί Απρ 14, 2026 9:08 am

1η επιλογη:

1. Μακινταιρ, Γουοκαπ, Ρομπινσον
2.Ντορσει, Φουρνιε
3. Γουορντ, Ροντεν
4.Σασα, Μαικ
5. Μιλου, Τζοουνς, Χολ

Συμπληρωματικοι
Μακκισικ, Φαλ, Τζοσεφ, Λαρεντζακης, Παπανικολαου, Νετζηπογλου

2η επιλογη

1. Μακινταιαρ, Γουοκαπ, Τζοσεφ
2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Ντιαλο, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συμπληρωματικοι
Μακκισικ, Φαλ, Νιλικινια, Λαρεντζακης, Παπανικολαου, Νετζηπογλου

3η Επιλογη
1. Φρανσισκο, Γουοκαπ, Τζοσεφ
2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Μπονγκα, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονγκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συνπληρωματικοι

Στην πρωτη επιλογη εχεις δυο μεταγραφες στον ασσο Μακινταιαρ - Ρομπινσον και δυο εξελιξιμους φοργουορντ με επιθετικο ταλεντο,!σουτ και αθλητικα προσοντ- να παιξουν αμυνα

Στη δευτεργ επιλογη εχεις 1 μεταγραφη στον ασσο με Μακινταιαρ και διαθέτεις τα λεφτα στο να αποκτησεια τον Ντιαλο και ως εξτρα λυση πισω απο το Σασα τον Μπλοσονγκειμ.

Στην τριτη επιλογη εχεις 1 μεταγραφη στον ασσο τον Φρανσισκο που ειναι επιθετικο υπεροπλο και στα 2 φοργουορντ παιρνεις 2 ξυλοκοπους να παιζουν αμυνα τον Μπλοσονγκειμ και τον Μπονγκα.

Τι θα προτιμουσατε; Αμφιταλαντευομαι μεταξυ 1 κα 3.

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Απρ 14, 2026 9:38 am

RedEmperor έγραψε:
Τρί Απρ 14, 2026 1:24 am
Dimmitz έγραψε:
Δευ Απρ 13, 2026 9:04 pm

Ο Τζόζεφ του χρόνου θα είναι καλύτερος, δεν υπάρχει πιο καλή λύση από το να έχεις ένα βετεράνο για τρίτο που ξέρει την ομάδα και δεν θα έχει απαιτήσεις να παίζει σε κάθε ματς.

Με δεδομένο ότι ο Ουόκαπ θα πάει το πολύ δεύτερος, αν πάρουμε Μάκινταιρ που ο τύπος είναι μηχανή και δεν χάνει παιχνίδι, έχεις μια τριάδα στον άσο που είναι πλήρης.

Ο Μάκινταιρ by the way βγήκε ο πιο βιονικός παίκτης, δεν έχει χάσει παιχνίδι φέτος (σε όλα βασικός) και παίζει πάνω από 30 λεπτά μ.ο. Έτσι για να αλλάξουμε λίγο συνήθειες τι λέτε;

Οπότε από το να έχεις Ντιλικινά ή κάποιον στυλ Λούτζη, γιατί να μην κρατήσεις Έβανς για 4ο;
Βετεράνος θα είναι ο Γουοκαπ. Έχει μεγαλώσει και έχει βαρύνει. Η ομάδα θέλει 2 φρέσκα γκαρντ με ενέργεια και ποιότητα. Δεν υπάρχει τρίτο γκαρντ. Ο τρίτος θα χρειαστεί να παίξει και 20+ λεπτά. Με 3 ξεκινήσαμε και φέτος και πήραμε άλλους δέκα στην πορεία γιατί ξεμεναμε από γκαρντ. Είναι αδιαπραγματευτο ότι θές 3 γκαρντ που ο τρίτος μπορεί να παίξει και 20 λεπτά όταν παραστεί ανάγκη και να τρέξει την ομάδα. Ο Γουοκαπ είναι αυτός. Δε νομίζω να έχει θέμα στα 34 του. Θα παίζει Α1 περισσότερο
Εσύ καλά τα λες, τον Μπαρτζώκα τον ρώτησες; Αλήθεια υπάρχουν οπαδοί του Ολυμπιακού που πιστεύετε ότι ο Ουόκαπ θα πάει ξαφνικά από πρώτος τρίτος στην ιεραρχία;

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τρί Απρ 14, 2026 9:43 am

Christofis έγραψε:
1η επιλογη:

2.Ντορσει, Φουρνιε
3. Γουορντ, Ροντεν
4.Σασα, Μαικ
5. Μιλου, Τζοουνς, Χολ

Συμπληρωματικοι

2η επιλογη

2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Ντιαλο, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συμπληρωματικοι

3η Επιλογη
2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Μπονγκα, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονγκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συνπληρωματικοι

Στην πρωτη επιλογη εχεις δυο μεταγραφες στον ασσο Μακινταιαρ - Ρομπινσον και δυο εξελιξιμους φοργουορντ με επιθετικο ταλεντο,!σουτ και αθλητικα προσοντ- να παιξουν αμυνα

Στη δευτεργ επιλογη εχεις 1 μεταγραφη στον ασσο με Μακινταιαρ και διαθέτεις τα λεφτα στο να αποκτησεια τον Ντιαλο και ως εξτρα λυση πισω απο το Σασα τον Μπλοσονγκειμ.

Στην τριτη επιλογη εχεις 1 μεταγραφη στον ασσο τον Φρανσισκο που ειναι επιθετικο υπεροπλο και στα 2 φοργουορντ παιρνεις 2 ξυλοκοπους να παιζουν αμυνα τον Μπλοσονγκειμ και τον Μπονγκα.

Όλες τούμπανες είναι. Ο Μπόνγκα δεν είναι ρεαλιστική επιλογή γιατί νομίζω έχει συμβόλαιο;

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τρί Απρ 14, 2026 10:15 am

Dimmitz έγραψε:
Christofis έγραψε:
1η επιλογη:

2.Ντορσει, Φουρνιε
3. Γουορντ, Ροντεν
4.Σασα, Μαικ
5. Μιλου, Τζοουνς, Χολ

Συμπληρωματικοι

2η επιλογη

2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Ντιαλο, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συμπληρωματικοι

3η Επιλογη
2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Μπονγκα, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονγκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συνπληρωματικοι

Όλες τούμπανες είναι. Ο Μπόνγκα δεν είναι ρεαλιστική επιλογή γιατί νομίζω έχει συμβόλαιο;
Ο Μπόνγκα έχει 700χιλ Euroleague-out αν και γράφτηκε σήμερα ότι σκέφτεται ΝΒΑ-out με 850χιλ.

Καθαρά προσωπική άποψη ο παίκτης δεν μου αρέσει καθόλου. Καταλαβαίνω το allure του, ψηλός, αθλητικός, μαρκάρει 4-5 θέσεις. Αλλά τι να πω, εντελώς υποκειμενικά τον θεωρώ ξυλοκόπο και δεν τον θέλω στην ομάδα. Για τον ίδιο λόγο δεν θέλω Μπλόσσομγκέιμ.

Πάντα δεδομένου ότι ο Πίτερς χαιρετάει, γιατί δεν έχω πειστεί ότι αυτό θα γίνει, η επιλογή 1 στις θέσεις 2-5 μου αρέσει περισσότερο. Αλλά δεν βλέπω να παίρνουμε δυο PG εκτός εάν αποτύχουμε σε όλα τα επίπεδα φέτος. Διαφορετικά ανάλογα με το κλείσιμο της χρονιάς θεωρώ ότι ένα PG μας θα μείνει εκτός από Γουόκαπ. Εγώ θα έπαιρνα τον Τόμπσον αν τον αφήναν ελεύθερο (βασικά θα έπαιρνα τον Μπαμπ αν ζητάνε μέχρι 400-500χιλ - ταυρί είναι και αυτός 1 παιχνίδι έχασε και παίζει 29λ), διαφορετικά μου κάνει και ο Ρόμπινσον δεδομένων των Ροντέν-Μάικ.

Christofis

allstar
Reactions:

Τρί Απρ 14, 2026 10:22 am

Dimmitz έγραψε:
Christofis έγραψε:
1η επιλογη:

2.Ντορσει, Φουρνιε
3. Γουορντ, Ροντεν
4.Σασα, Μαικ
5. Μιλου, Τζοουνς, Χολ

Συμπληρωματικοι

2η επιλογη

2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Ντιαλο, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συμπληρωματικοι

3η Επιλογη
2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Μπονγκα, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονγκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συνπληρωματικοι

Μην κολλας στα ονοματα οσο στην φιλοσοφια.

Ο ρομπινσον θα μπορουσε να ειναι Φλιν ήο Ουασινγκτον, ο ροντεν να εινα ο στερλινγκ μπραουν, ο μπονγκα να ειναι ο μπρισετ, ο Μαικ να ειναι ο Κολσον.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τρί Απρ 14, 2026 10:58 am

SbioTech έγραψε:
Τρί Απρ 14, 2026 10:15 am

Καθαρά προσωπική άποψη ο παίκτης δεν μου αρέσει καθόλου. Καταλαβαίνω το allure του, ψηλός, αθλητικός, μαρκάρει 4-5 θέσεις. Αλλά τι να πω, εντελώς υποκειμενικά τον θεωρώ ξυλοκόπο και δεν τον θέλω στην ομάδα. Για τον ίδιο λόγο δεν θέλω Μπλόσσομγκέιμ.
Ασχέτως πόσο με ελκύει σαν παίκτης ο Μπόνγκα ή ο Μπλόσσομγκέιμ ο δεύτερος ταιριάζει νομίζω στον Ολυμπιακό πολύ καλύτερα σε σχέση με τον Μπόνγκα.

O Μπόνγκα είναι 27 ο Μπλοσσομκγκέιμ 33 ετών.
Ο πρώτος σε επίπεδο συλλόγων έχει παίξει σε Μπάγερν και Παρτιζάν, ο δεύτερος σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια.
Ο πρώτος θέλει να παίζει βασικός στην ηλικία που είναι ο δεύτερος έχει παίξει και σαν βασικός και σαν ρολίστας, είναι ιδανικός δηλαδή για τον ρόλο που ψάχνουμε για back up του Σάσα.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Τρί Απρ 14, 2026 11:02 am

αν υπήρχε η επιλογή να κρατήσουμε τον Αλέκο θα το κάνατε ή θα προτιμούσατε να πάμε σε κάτι διαφορετικό;

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τρί Απρ 14, 2026 11:16 am

yawn.brigade έγραψε:
αν υπήρχε η επιλογή να κρατήσουμε τον Αλέκο θα το κάνατε ή θα προτιμούσατε να πάμε σε κάτι διαφορετικό;
Πολύ μεγάλη συζήτηση ανοίγεις. Με πόσα λεφτά να τον κρατούσαμε; Με τα 1.5εκ που παίρνει, με τα 2εκ που πιστεύει ότι αξίζει (οντως αξίζει), ή με το 1εκ που θα έπρεπε να παίρνει η 10λεπτη αλλαγή του Σάσα;

Επίσης ποιον Αλέκο θα κρατούσαμε; Αυτόν που δεν χαμπάριαζε αν έπαιζε 10 ή 30 λεπτά και σούτερνε 55%, στο τρίποντο, 93% βολές και ήταν σκληρός (αν και αργός αμυντικά) ή τον Αλέκο που παίζει χωρίς ψυχολογία εδώ και ένα 3μηνο και σουτάρει με 29% στα τελευταία 10 παιχνίδια και 35% στο 2ο γύρο (και 70% βολές);

Εγώ τον άνοιωθο Αλέκο με 1-1.5εκ και 50% τρίποντο και 90% στις βολές θα τον κρατούσα. Τον χιλιοξενερωμένο Αλέκο χωρίς ψυχολογία όχι.

Και επειδή δεν σου εγγυάται κανείς ότι αν υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο θα είναι χαρούμενος και μπριζωμένος, μάλλον θα τον άφηνα να πάει να ανθίσει κάπου αλλού γιατί του έχω τρομερή συμπάθεια και δεν του αξίζουν τα 5λεπτα.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Τρί Απρ 14, 2026 11:18 am

Christofis έγραψε:
1η επιλογη:

2.Ντορσει, Φουρνιε
3. Γουορντ, Ροντεν
4.Σασα, Μαικ
5. Μιλου, Τζοουνς, Χολ

Συμπληρωματικοι

2η επιλογη

2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Ντιαλο, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συμπληρωματικοι

3η Επιλογη
2. Ντορσει, Φουρνιε
3. Μπονγκα, Γουορντ
4. Σασα, Μπλοσονγκειμ
5. Μιλου, Ταιρικ, Χολ

Συνπληρωματικοι

το 1 θα επέλεγα γιατί με τις άλλες δύο επιλογές θα είμαστε ακόμα χειρότεροι από φέτος στο σουτ.

φέτος είμαστε 13οι ή 14οι στο ποσοστό από το τρίποντο και δε το λες καλό για ομάδα που ψάχνει συνεχώς το σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. αν φέρουμε και Μακιντάιρ και Μπλόσομγκεϊμ και έναν εκ των Ντιαλό/Μπόνγκα άστα να πάνε.

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Απρ 14, 2026 11:22 am

Christofis έγραψε:
Τρί Απρ 14, 2026 8:35 am

Απο μακρια πλεον απειλει και ο Μιλουτινοβ καθως εχει αποδειξει οτι το σουτακι μεσης αποστασης το εχει.
Εγώ πιστεύω ότι σουτ μέσης απόστασης έχει και ο Χολ, ο οποίος στις βολές είναι σχεδόν άχαστος και πολύ άνετος στο σουτ. Δεν ξέρω γιατί δεν χρησιμοποιεί αυτή την ικανότητά του και μέσα στο παιχνίδι.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τρί Απρ 14, 2026 11:25 am

yawn.brigade έγραψε:
Με την άμυνα που παίζει στα τελευταία παιχνίδια, θα τον κράταγα με κλειστά μάτια. Νομίζω η παραμονή Πίτερς έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό από την γραμμή ψηλών που θα έχουμε του χρόνου. Αν μείνει ο Φαλ, τότε ο Πίτερς είναι plug and play γιατί όπως φάνηκε κάπως αβίαστα, συνεργάζονται ακόμα και στον ύπνο τους.

Το θέμα είναι ότι ο Αλέκος δεν θέλει να συνεχίσει. Δεν θυμάμαι πόσα παίρνει σε εμάς, αλλά η Αρμακνι και οι άλλες που τον θέλουν θα του δώσουν πάνω από 2…σε εμάς δεν θα πάρει ποτέ αυτά τα λεφτά. Οπότε χαρείτε τον μέχρι να τελειώσει η σεζόν και να τον εκτιμήσετε λίγο περισσότερο από όσο το έχετε κάνει έως τώρα, γιατί θεωρώ ότι θα έχει κομβικό ρόλο στα τρόπαια που θα σηκωοσουμς φέτος.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Απρ 14, 2026 11:50 am

Τα περισσότερα ρόστερ με κάτι μακινταιρ και μπλοσομ και τέτοιους είναι downgrade από τα δύο τελευταία πάντως που υπολόγιζαν τον
Έβανς ασχέτως ότι δεν έπρεπε .. όσο πάμε και πέφτουμε , δεν μας νοιάζει το τρίποντο κτλ ..δηλαδή ποιος ο λόγος να φέρεις και άλλο ασουτο άσσο και να του βάλεις και ασουτο 4ρι.. Η μόσιον θέλει χώρους για να δουλέψει και θα τους το δίνεις στο πιάτο να κλείνονται όλοι στην ρακέτα

Ο γουοκαπ επίσης δεν υπολογιζόταν για βασικός εδώ και δύο χρόνια … από ανάγκη έγινε

Ότι χάσαμε δύο φορές την Ευρωλίγκα και ξαφνικά αλλάζεις τον μορις με τον μακινταιρ και τον αλεκο με τον μπλοσομ και είσαι έτοιμος :lol:

Gkstavros

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan

Τρί Απρ 14, 2026 11:53 am

Dimmitz έγραψε:
Τρί Απρ 14, 2026 11:25 am
yawn.brigade έγραψε:
Με την άμυνα που παίζει στα τελευταία παιχνίδια, θα τον κράταγα με κλειστά μάτια. Νομίζω η παραμονή Πίτερς έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό από την γραμμή ψηλών που θα έχουμε του χρόνου. Αν μείνει ο Φαλ, τότε ο Πίτερς είναι plug and play γιατί όπως φάνηκε κάπως αβίαστα, συνεργάζονται ακόμα και στον ύπνο τους.

Το θέμα είναι ότι ο Αλέκος δεν θέλει να συνεχίσει. Δεν θυμάμαι πόσα παίρνει σε εμάς, αλλά η Αρμακνι και οι άλλες που τον θέλουν θα του δώσουν πάνω από 2…σε εμάς δεν θα πάρει ποτέ αυτά τα λεφτά. Οπότε χαρείτε τον μέχρι να τελειώσει η σεζόν και να τον εκτιμήσετε λίγο περισσότερο από όσο το έχετε κάνει έως τώρα, γιατί θεωρώ ότι θα έχει κομβικό ρόλο στα τρόπαια που θα σηκωοσουμς φέτος.
Και εγώ είμαι υπερ του Πίτερς (πολύ μάλιστα) , θέλω να μείνει και πιστεύω ότι θα είναι κομβικός στο Final Four (αν πάμε με το καλό) και στους τελικούς Α1.

Επίσης , δεν πιστεύω ότι έτσι που είναι το ρόστερ και παίζουμε (με Σασα και Κοουτς Μπ) να υπάρχει άλλος παίχτης που θα ταίριαζε καλύτερα σε εμάς στο 4.

Οπότε μην ξεγράφεις οτι θα φύγει , ούτε για το οικονομικό. Να σου θυμίσω ότι και ο Μιλού ήταν να φύγει και ξαφνικά τραυματίστηκε ο Φαλ και ανανέωσε..

Ποτε δεν ξέρεις πως θα εξελιχθουν τα πράγματα μέχρι την τελευταία στιγμη.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τρί Απρ 14, 2026 12:02 pm

shaq7 έγραψε:
Τρί Απρ 14, 2026 11:50 am
Τα περισσότερα ρόστερ με κάτι μακινταιρ και μπλοσομ και τέτοιους είναι downgrade από τα δύο τελευταία πάντως που υπολόγιζαν τον
Έβανς ασχέτως ότι δεν έπρεπε .. όσο πάμε και πέφτουμε , δεν μας νοιάζει το τρίποντο κτλ ..δηλαδή ποιος ο λόγος να φέρεις και άλλο ασουτο άσσο και να του βάλεις και ασουτο 4ρι.. Η μόσιον θέλει χώρους για να δουλέψει και θα τους το δίνεις στο πιάτο να κλείνονται όλοι στην ρακέτα

Ο γουοκαπ επίσης δεν υπολογιζόταν για βασικός εδώ και δύο χρόνια … από ανάγκη έγινε

Ότι χάσαμε δύο φορές την Ευρωλίγκα και ξαφνικά αλλάζεις τον μορις με τον μακινταιρ και τον αλεκο με τον μπλοσομ και είσαι έτοιμος :lol:
Ο Μάκινταιρ downgrade σε σχέση με τα ανύπαρκτα Γκαρντ που έχουμε φέτος; Ο τύπος παίζει 30 λεπτά μ.ο., ο ορισμός του βιονικού και βγάζει και 7.5 ασίστ μ.ο., στον Ερυθρό.

Από εκεί και πέρα έχεις δίκιο για το τρίποντο, αλλά αυτό λύνεται με ένα καλό τριάρι spot up σουτέρ εκεί.

Το κόμπο Μάκινταιρ και Μπλόσομγκειμ είναι δυσλειτουργικό είναι η αλήθεια, αλλά και ο Ντιαλό που θέλεις, τα ίδια χάλια είναι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”