Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Christofis

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Απρ 16, 2026 4:00 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Απρ 16, 2026 12:02 pm
Christofis έγραψε:
Πέμ Απρ 16, 2026 11:10 am

Εγω διαφωνω ως προς το πρωτος. Η ομαδα χρειαζεται 2 παικτες με διαφορετικα χαρακτηριστικα. Καποιον παικτη να μπορει να οργανωσει καλα και να δωσει αμυνα ειτε λογω πιεσης στην μπαλα ειτε κογω μεγεθους. Ο Νιλικινια αν και δεν ειναι καλος οργανωτης θα τον κρατουςα γιατι η αμυνα που μπορει(αλλο το τι κανει) ειναι ελιτ καιντο εχουμε δει απεναντι στον Ναν οχι οποιον να ναι. Αλλα τραυματιζεται συνεχως οποτε παμε για αλλα εκτος και αν μεινει εντελως συμπληρωματικος στο ροστερ. Απο αυτους με εμπειρια ευρωλιγκας σε αυτη την κατηγορια παίκτη μπαινουν ο Ντεβον Χολ, ο Φορεστ, ο Μακινταιαρ, ο Στραζελ, ο Τομπσον, ο Μουρ, ο Μπατλερ, ο Αβραμοβιτς, ο Ντιμιτριεβιτς, Γκος και δεν ξερω αν ξεχναω καποιον.
Για μενα κατα σειρα προτεραιοτητας θα ηταν Μπατλερ, Μουρ(λογω ηλικιας), Μακινταιαρ, Τομπσον, Φορεστ, Ντιμιτριεβιτς

Ο δευτερος θα πρεπει να εχει instant scoring ακομη και σε μικρο χρονικο διαστημα και ακομη και οταν ειναι αστοχος απο μακρια να μπορει να μην ειναι αρνητικος. Φρανσισκο, Τζειμς, Μοντερο, Κρις Τζοουνς, Χιφι, Ρομπινσον, Κλαρκ, Ουασινγκτον, Εντουαρντς, Γουατσον.

Για μενα σειρα προτεραιοτητας θα ηταν Φρανσισκο, Μοντερο(εκτος και αν αποφασισει να μην κυνηγησει ΝΒΑ οποτε παει πρωτος λογω ηλικιας), Ρομπινσον, Χιφι, Ουασινγκτον…..

Εχω βγαλει απο την εξισωση παικτες που εχουν ανανεωσει προωρα ή βρισκονται σε Φενερ, Ρεαλ, Χαποελ, Ντουμπαι που δεν θα τους νοιαξει οσα λεφτά και αν ταξεις και φυσικα τον Παο

Ο τζοσεφ με αυτανπου εχει δειξει εγω θα τον κρατουσα για εξτρα λυση
Πολλούς λες, δεν βγαίνουν αριθμητικά και χρηματικά. Έναν απ' όλους αυτούς θα πάρουμε να είναι η δυάδα μαζί με τον Γουόκαπ και είτε θα κρατήσουμε έναν εκ των Τζόζεφ, Μόρις (δεν το νομίζω), Ντιλικινά ή θα πάμε με κάποιον φτηνότερο. 3 άσσοι συν ντόρσεϊ, Φουρνιέ. κατ αντιστοιχία του Γούοκαπ, Λι, Έβανς.
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην παμε για 2 γκαρντ και 2 φοργουορντς

Μορρις 1 μυριο
Νιλικινια 900k + 300 buyout
Εβανς 800k
Λι 500k

Χοντρα χοντρα 3,8k
2-2,2 Φρανσισκο + 1-1,5 Μουρ ή Φορεστ
1,8-2 Μακινταιαρ 1-1,2 Ρομπινσον +300 buyout

Μια χαρα μου βγαινουν τα οικονομικα σε συγκριαη με φετος.

Αριθμητικα δεν γινεται να μην πας με 4 ασσους. Ειδαμε τι γινεται φετος ασε που ο κοουτς παει με 4 γκαρντ εδω και μια τριετια ηδη

Γουοκαπ, Γκος, Μητρου Λονγκ, Λουντζης
Γουοκαπ, Γκος, Βιλντοζα, Μητρου Λονγκ +Λι
Γουοκαπ, Εβανς/Μορις, Λι/Τζοσεφ, Νιλικινια,

Του χρονου με Γουοκαπ, Τζοσεφ ενα χρονο μεγαλυτερους δεννυπαρχει περιπτωση ναμην παει για 2 γκαρντ

Kostas89

sophomore
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Πέμ Απρ 16, 2026 5:57 pm

Προσωπική μου άποψη για μένα αν έρθει ο μακινταιρ θεωρώ είμαστε κομπλέ και άλλος ένας άσσος να συμπληρώνει ότι λείπει στους άλλους... Το μεγαλύτερο θέμα που έχουμε είναι στα 3αρια από αυτήν την θέση δεν παίρνουμε score όπως στην θέση 1 με ασσίστ αλλά ούτε με άλλον τρόπο...καλός χρυσός ο ward αλλά δεν μπορούμε να τον έχουμε χωρίς να πάρουμε ένα καλό 3 and D scorer ο ιδανικός είναι ο diallo αλλά δεν με χαλάει και ο Ροντέν.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Πέμ Απρ 16, 2026 6:03 pm

Kostas89 έγραψε:
Προσωπική μου άποψη για μένα αν έρθει ο μακινταιρ θεωρώ είμαστε κομπλέ και άλλος ένας άσσος να συμπληρώνει ότι λείπει στους άλλους... Το μεγαλύτερο θέμα που έχουμε είναι στα 3αρια από αυτήν την θέση δεν παίρνουμε score όπως στην θέση 1 με ασσίστ αλλά ούτε με άλλον τρόπο...καλός χρυσός ο ward αλλά δεν μπορούμε να τον έχουμε χωρίς να πάρουμε ένα καλό 3 and D scorer ο ιδανικός είναι ο diallo αλλά δεν με χαλάει και ο Ροντέν.
Ο Ντιαλό είναι και αυτός πολύ κακός από το τρίποντο, ειδικά φέτος. Προτιμώ τον Ρόντεν να σου πω την αλήθεια. Μου φαίνεται μια βελτιωμένη έκδοση του Οσμάν όσο τον έχω δει.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Πέμ Απρ 16, 2026 6:13 pm

Christofis έγραψε:

Μορρις 1 μυριο
Εβανς 800k
Λι 500k

Χοντρα χοντρα 3,8k

Αριθμητικα δεν γινεται να μην πας με 4 ασσους. Ειδαμε τι γινεται φετος ασε που ο κοουτς παει με 4 γκαρντ εδω και μια τριετια ηδη

Του χρονου με Γουοκαπ, Τζοσεφ ενα χρονο μεγαλυτερους δεννυπαρχει περιπτωση ναμην παει για 2 γκαρντ
Μόνος σου βλέπεις ότι είχαμε παίκτες που να τους υπολογίζει για Ευρωλίγκα:
Γκος, Γουόκαπ
Γουόκαπ, Γκος, Βιλντόζα ( ο Λι ήρθε πολύ αργότερα)
Γούοκαπ, Έβανς, Λι και μόνο στην συνέχεια ο Ντιλικινά στην θέση του Έβανς, ο Μόρις γιατί δεν μας έκανε ο Ντιλικινά, και ο Τζόζεφ γιατί δεν ήταν διθέσιμος ο Μόρις και ο Ντιλικινά.

Επίσης κακώς υπολογίζεις το συμβόλαιο και του Έβανς και του Ντιλικινά. Ο Έβανς ήταν Long Injured και μετρούσε μόνο το δικό του συμβόλαιο βάσει των ποσών που δίνεις 800 Κ το συμβόλαιο του Έβανς συν 100 Κ (η διαφορά από εκεί και πάνω), το buy out θα διαιρεθεί δια 2 αν μείνει αλλά έστω ολόκληρο, άρα δεν είναι 2 Μ είναι 1,2 Μ, Ο ΛΙ επίσης έφυγε στην αρχή της σεζόν, λογικά δεν πήρε πάνω από 100.000. Άρα 2,3 Μ και όχι 3,8. Μπορείς να πάρεις με αυτά 2 παίκτες πρώτης γραμμής; Επίσης να λογαριάσουμε ότι αν φύγει ο Πίτερς το συμβόλαιο του αντικαταστάτη του θα λογαριάζεται ολόκληρο όχι μισό, αφαίρεσε και από εκεί κανά 400άρι, βάλε και το δεύτερο τριάρι που λες, καλά που θα αυξηθεί και το όριο από τα 8 Μ στα 10 Μ για την επόμενη σεζόν.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Πέμ Απρ 16, 2026 6:37 pm

Τον ξεχνάμε τον Blossomgame παιδιά:
https://basketnews.com/news-245221-mike ... a17765832b
"The situation with taxes here is crazy," Blossomgame added. "It's tax-free, so any money I make here is essentially like I'm making it back in the States, so I'm paying 38% on that. This contract I'm going to sign will be the biggest contract of my career, so I don't want to take any tax hits on that."

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Απρ 16, 2026 6:42 pm

Conan1982 έγραψε:
"The situation with taxes here is crazy," Blossomgame added. "It's tax-free, so any money I make here is essentially like I'm making it back in the States, so I'm paying 38% on that. This contract I'm going to sign will be the biggest contract of my career, so I don't want to take any tax hits on that."
Ε οι άλλες χώρες έχουν tax treaties όμως ρε βλαμμένε φραγκοφονιά :P Δεν είναι αναγκαίο ότι θα πληρώνεις ή ότι θα πληρώνεις διπλά.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Πέμ Απρ 16, 2026 6:44 pm

Dimmitz έγραψε:
Πέμ Απρ 16, 2026 6:03 pm
Kostas89 έγραψε:
Ο Ντιαλό είναι και αυτός πολύ κακός από το τρίποντο, ειδικά φέτος. Προτιμώ τον Ρόντεν να σου πω την αλήθεια. Μου φαίνεται μια βελτιωμένη έκδοση του Οσμάν όσο τον έχω δει.
Καλά θα ηταν να ισχυε αυτό αλλα όπως ενας είναι Σακ σε ύψος 1.96-1.98 ανάλογα που θα το δεις, ενω ο άλλος είναι σχεδόν Παπ με 2.03. Εμένα και αγωνιστικά πέραν του μαλλιού μου θυμίζει Γουορντ, με σουτ...

Αυτοί οι 5π κάνουν μεγάλη διαφορά.

Ωστόσο μου αρέσει πολυ ο Ροντέν, καλύπτει 2 θέσεις (2-3) έχει καλο σουτ και μεγάλη αθλητικοτητα.

Ο Ντιαλό θα ηταν πιο dominant στο 3 και θα μπορούσε να παρει κ λίγο χρόνο στο 4

Αν έπρεπε να διαλέξω θα έπρεπε να το συνδυάσω με την επιλογή στο 4. Αλλα η αλήθεια δεν θα χαλαλιζα τα λεφτά που θα ζητήσει ο Ντιαλό (αν είναι διαθεσιμος).

Θα πήγαινα σε Ροντέν, και αναγκαστικά μετα πας σε ελαφρύ 4-3αρι τυπου Μάικ και οχι βαρύ 4αρι γιατι θέλεις κ κάποιον με ικανο μάκρος να μπορεί στην ανάγκη να παρει χρονο στο 3.

Ο Παπ του χρόνου βλέπω να παίζει πολυ λίγο...

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Πέμ Απρ 16, 2026 6:49 pm

Conan1982 έγραψε:
Κι εγώ τη Ντουμπάι σκέφτηκα όταν το διάβασα. Στην οποία κολλάει άψογα αφου ο Μπερτανς δεν είναι λυση για ομαδα playoff, ο Ντανγκουμπιτς μάλλον μέσο έχει καιο Πετρουσεφ παλι δεν τα κατάφερε ως 4αρι φετος

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Πέμ Απρ 16, 2026 6:53 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Ε οι άλλες χώρες έχουν tax treaties όμως ρε βλαμμένε φραγκοφονιά :P Δεν είναι αναγκαίο ότι θα πληρώνεις ή ότι θα πληρώνεις διπλά.
Εννοεί, υποθέτω, ότι οι ομάδες κάνουν συμβόλαια με τα καθαρά ποσά προ φόρων στην χώρα τους όμως. Λογικά έχει καταλάβει τι παίζει με την αποφυγή της διπλής φορολόγησης και τι σημαίνει αυτό.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Απρ 16, 2026 6:56 pm

Conan1982 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Εννοεί, υποθέτω, ότι οι ομάδες κάνουν συμβόλαια με τα καθαρά ποσά προ φόρων στην χώρα τους όμως. Λογικά έχει καταλάβει τι παίζει με την αποφυγή της διπλής φορολόγησης και τι σημαίνει αυτό.
Επέτρεψε μου να αμφιβάλλω. Αλλιώς ερμηνεύω αυτό που λέει. Είναι σε φάση "ρε φίλε είμαι εδώ με 0% φόρο και πρέπει να στέλνω 38% στην Αμερική. Φαντάσου πόσα θα πληρώνω αν πάω αλλού που έχουν παραπάνω φόρους".

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Πέμ Απρ 16, 2026 7:08 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Απρ 16, 2026 6:56 pm
Conan1982 έγραψε:

Επέτρεψε μου να αμφιβάλλω. Αλλιώς ερμηνεύω αυτό που λέει. Είναι σε φάση "ρε φίλε είμαι εδώ με 0% φόρο και πρέπει να στέλνω 38% στην Αμερική. Φαντάσου πόσα θα πληρώνω αν πάω αλλού που έχουν παραπάνω φόρους".
Δεν το πολυπιστεύω γιατί πριν το Μονακό είχε περάσει από Γερμανία όπου υπήρχε φορολογία έστω και με μικρότερο συμβόλαιο. Δεν μπορεί να μην ήξερε τι πλήρωνε σε φόρους.

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Απρ 16, 2026 7:09 pm

Ο Μπλόσομγκεϊμ πληρώνει μηδενικό ή ελάχιστο φόρο στο Πριγκιπάτο και γκρινιάζει που στη χώρα του θα πρέπει να πληρώσει όσα θα πλήρωνε ο κάθε φορολογούμενος συμπατριώτης του με το ίδιο εισόδημα...

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Πέμ Απρ 16, 2026 7:21 pm

Βλεπω καιγεται για πρψταθλητισμο ο λουλουδοπαιχνιδος :wink:

Christofis

allstar
Reactions:

Πέμ Απρ 16, 2026 7:33 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Απρ 16, 2026 6:13 pm
Christofis έγραψε:

Μορρις 1 μυριο
Εβανς 800k
Λι 500k

Χοντρα χοντρα 3,8k

Μόνος σου βλέπεις ότι είχαμε παίκτες που να τους υπολογίζει για Ευρωλίγκα:
Γκος, Γουόκαπ
Γουόκαπ, Γκος, Βιλντόζα ( ο Λι ήρθε πολύ αργότερα)
Γούοκαπ, Έβανς, Λι και μόνο στην συνέχεια ο Ντιλικινά στην θέση του Έβανς, ο Μόρις γιατί δεν μας έκανε ο Ντιλικινά, και ο Τζόζεφ γιατί δεν ήταν διθέσιμος ο Μόρις και ο Ντιλικινά.

Επίσης κακώς υπολογίζεις το συμβόλαιο και του Έβανς και του Ντιλικινά. Ο Έβανς ήταν Long Injured και μετρούσε μόνο το δικό του συμβόλαιο βάσει των ποσών που δίνεις 800 Κ το συμβόλαιο του Έβανς συν 100 Κ (η διαφορά από εκεί και πάνω), το buy out θα διαιρεθεί δια 2 αν μείνει αλλά έστω ολόκληρο, άρα δεν είναι 2 Μ είναι 1,2 Μ, Ο ΛΙ επίσης έφυγε στην αρχή της σεζόν, λογικά δεν πήρε πάνω από 100.000. Άρα 2,3 Μ και όχι 3,8. Μπορείς να πάρεις με αυτά 2 παίκτες πρώτης γραμμής; Επίσης να λογαριάσουμε ότι αν φύγει ο Πίτερς το συμβόλαιο του αντικαταστάτη του θα λογαριάζεται ολόκληρο όχι μισό, αφαίρεσε και από εκεί κανά 400άρι, βάλε και το δεύτερο τριάρι που λες, καλά που θα αυξηθεί και το όριο από τα 8 Μ στα 10 Μ για την επόμενη σεζόν.

Εγω μιλαω για καθαρα ποσα θα πληρωνουν τους παικτες. Δεν ασχοληθηκα με το salary cap. Κοιταξα το σχολιο σου αλλα δεν θυμαμαι τιποτα απο αυτα.
Ναι αλλα ο Ντορσει εχει συμπληρωσει τριετια οποτε λογιζεται σαν του Πιτερς. Ο λι εφυγε Χριστουγεννα μετα τη μιση χρονια αρα πηρε σιγουρα το μισο αν οχι περισσοτερα αν οντως τον αφησαμε ελευθερο.

Ο μητρου Λονγκ ηρθε απο ομαδα ευρωλιγκας αρα ηρθε για να παιζει ευρωλιγκα και ειχε συμβολαιο 800-900κ. Ο λουντζης την ακριβως προηγουμενη χρονια ειχε παιχνιδια που επαιξε εως και βασικος - θυμαμαι αγωνα που εβαλε 15 ποντους απεναντι στη Φενερ. Μια χαρα τους λογαριαζε για ευρωλιγκα ως 3ο - 4ο ποιντ γκαρντ. Ασχετα οτι δεβ ηταν παικτες μεγαλου βεληνεκους. Μην ξεχναμε οτι ειχαμε αλλο στατους οικονομικο τοτε καθως το μπατζετ ηταν περιορισμενο λογω διαμαχης Πατερα Αφων αγγελοπουλων.

Στην τριαδα Γουοκαπ, Γκος, Βιλντοζα υπηρχε και ο Μητρου Λονγκ ως εξτρα λυση ενω θα γυριζε και ο Εβανς. Ο Λι προεκυψε αλλα δεν ειπαμε που παμε να παρουμε και αλλον παικτη για 1 μηνα πληρωσανε και τον φερανε.

Φετος ναι μεν ξεκινησαμε με Γουοκαπ, Εβανς, Λι αλλα ο Μπαρτζωκας ψαχτηκε και για αλλον 1 ουτως η αλλως και το εχει πει ο ιδιος αρα θα επαιρνε και αλλον απλα ο πρβτος τραυματισμος εβανς εφερε τον Νιλικινια πανω στον πανικο. Ο δευτερος εφερε τον Μορις. Αρα με τετραδα θα πηγαιναμε ουτως ή αλλιως.

Τωρα για τα σαλαρι καπ δεν ξερω ποσο σκληροπυρηνικα θα εφαρμοστουν αλλα 2-3 εκατομυρια ομαδες οπως ο Οσφπ, ο Παο, η Εφες, η Ντουμπαι, η Χαποελ και η Αρμανι που εχουν γερο πορτοφολι (ΟΣΦΠ, Παο λογω γηπεδου νεων χορηγιων, Ντουμπαι, Χαποελ λογω πολιτικων συμφεροντων, Αρμανι λογω ξεπλυματος) δεν θα κολλησουν να πληρωσουν luxury tax

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:

Πέμ Απρ 16, 2026 7:54 pm

SbioTech έγραψε:
Πέμ Απρ 16, 2026 6:44 pm
Ωστόσο μου αρέσει πολυ ο Ροντέν, καλύπτει 2 θέσεις (2-3) έχει καλο σουτ και μεγάλη αθλητικοτητα.

Ο Ντιαλό θα ηταν πιο dominant στο 3 και θα μπορούσε να παρει κ λίγο χρόνο στο 4

Αν έπρεπε να διαλέξω θα έπρεπε να το συνδυάσω με την επιλογή στο 4. Αλλα η αλήθεια δεν θα χαλαλιζα τα λεφτά που θα ζητήσει ο Ντιαλό (αν είναι διαθεσιμος).

Θα πήγαινα σε Ροντέν, και αναγκαστικά μετα πας σε ελαφρύ 4-3αρι τυπου Μάικ και οχι βαρύ 4αρι γιατι θέλεις κ κάποιον με ικανο μάκρος να μπορεί στην ανάγκη να παρει χρονο στο 3.

Ο Παπ του χρόνου βλέπω να παίζει πολυ λίγο...
Από όσα ονόματα κυκλοφορούμε εδώ μέσα, κι εγώ προτιμώ Ροντέν για το 3 (και λίγο 2) και Μάικ για το 4 (και λίγο 3).
Τώρα που φαίνεται πως έχουμε ισχυρή παρουσία στο 5, νομίζω πως δεν πρέπει να ψάχνουμε 4/5αρι πλέον.
Ο Παπ θα μπορεί να παίρνει χρόνο αποκλειστικά στο 4, αν υπάρχει ανάγκη.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”