Euroleague Round 38, Olympiakos Piraeus vs Armani Milano
Συντονιστής: Captains
-
fotis vlachopoulos

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 2436
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 15, 2017 11:47 pm
- Προειδοποιήσεις:
0
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
-
fotis vlachopoulos

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 2436
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 15, 2017 11:47 pm
- Προειδοποιήσεις:
0
τα χαποακια για το χανγκ οβερ της επομενης μερας ειναι ακριβοτερα και με μεγαλυτερο περιθωριο κερδους , ασε που αν το ριξεις στα υπογλωσσια μετα τι θα πιεις να εχεις χανγκοβερ και στην τελικη που να τρεχω να ανοιγω το φαρμακειο νυχτιατικα ... ολα μελετημενα ειναι αδερφεConan1982 έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 10:56 amΈτσι, καλά στον τελικό ας ρίξουμε και ....40άρα δεν πειράζει.fotis vlachopoulos έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 10:52 amενα τελευταιο και δεν σας ζαλιζω αλλο με τη γκρινια. ιεπαμε οτι εχουμε απο 5 εως 7 παιχνιδια εως το τελος , ε εγω θελω 5 επαγγελματικες νικες 3 στα πλευ οφ και 2 στους τελικους ουτε χιουμιλιεσιον ουτε ντομινανς ουτε λοιπες αμερικανιες και φανφαρες . θελω 5 νικες με 8-10 ποντους διαφορα και να παμε να παρουμε την κουπα χωρις υπογλωσσια κι ας κανουμε το minimo sindacale που λεν κι οι λατινοι .![]()
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι Ολυμπιακός και νίκες χωρίς....υπογλώσσια δεν γίνεται (δεν είναι καλό και για τα φαρμακεία)
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
-
Jeight

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 1737
- Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2025 2:14 pm
- Τοποθεσία: Chania
- Αγαπημένος παίκτης: Kobe
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
1
Και μεχρι την Αυστραλια θα πω εγω που τρεχατε να τυλιγετε πιτογυρα αντι να κανετε προετοιμασια και τακτικη.MichaelKoch έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 1:00 amΠαιδιά, μη μαλώνετε, οι μέρες κοντεύουν..ότι είναι να γίνει θα γίνει. Μέχρι και στη Κίνα γνωρίζουν ποιος είναι ο γίγαντας της Ευρώπης εξάλλου.
Ας ελπίσουμε να δούμε μια σειρά αιωνίων στα πλέι οφ με ρόλο φαβορί και πλεονέκτημα έδρας ο μπαρτζωκας θα πελαγώσει, δε μπορεί να διαχειριστεί τέτοια πίεση, θα καταρρεύσει, όπως κάθε χρόνο τέτοιον καιρό.
Επιστρέφει και ρογκα πυροβόλο πουλος
-
TuTiS

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 619
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 27, 2024 3:14 am
- Αγαπημένος παίκτης: VSpan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν δεν κερδίζεις με 10+ πόντους τα τελευταία 3 λεπτά έχεις χάσει στο F4. Η ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχει χάσει το ψυχικό σθένος που απαιτείται για να ξεπερνά την πίεση στο τέλος του F4 γιατί δεν έχεις αχάμπαρους παίκτες και προπονητή. Πάντως πραγματικά μόνο φέτος μου βγάζει vibes ο Μπι ότι είναι αχάμπαρος όπως ήταν το 2013.fotis vlachopoulos έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 10:52 amενα τελευταιο και δεν σας ζαλιζω αλλο με τη γκρινια. ιεπαμε οτι εχουμε απο 5 εως 7 παιχνιδια εως το τελος , ε εγω θελω 5 επαγγελματικες νικες 3 στα πλευ οφ και 2 στους τελικους ουτε χιουμιλιεσιον ουτε ντομινανς ουτε λοιπες αμερικανιες και φανφαρες . θελω 5 νικες με 8-10 ποντους διαφορα και να παμε να παρουμε την κουπα χωρις υπογλωσσια κι ας κανουμε το minimo sindacale που λεν κι οι λατινοι .
-
redcard

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 657
- Εγγραφή: Τετ Ιουν 19, 2024 2:03 pm
- Τοποθεσία: Λονδίνο
- Αγαπημένος παίκτης: Roy
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Καντα 2...TuTiS έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 11:34 amΑν δεν κερδίζεις με 10+ πόντους τα τελευταία 3 λεπτά έχεις χάσει στο F4. Η ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχει χάσει το ψυχικό σθένος που απαιτείται για να ξεπερνά την πίεση στο τέλος του F4 γιατί δεν έχεις αχάμπαρους παίκτες και προπονητή. Πάντως πραγματικά μόνο φέτος μου βγάζει vibes ο Μπι ότι είναι αχάμπαρος όπως ήταν το 2013.fotis vlachopoulos έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 10:52 amενα τελευταιο και δεν σας ζαλιζω αλλο με τη γκρινια. ιεπαμε οτι εχουμε απο 5 εως 7 παιχνιδια εως το τελος , ε εγω θελω 5 επαγγελματικες νικες 3 στα πλευ οφ και 2 στους τελικους ουτε χιουμιλιεσιον ουτε ντομινανς ουτε λοιπες αμερικανιες και φανφαρες . θελω 5 νικες με 8-10 ποντους διαφορα και να παμε να παρουμε την κουπα χωρις υπογλωσσια κι ας κανουμε το minimo sindacale που λεν κι οι λατινοι .
-
fotis vlachopoulos

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 2436
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 15, 2017 11:47 pm
- Προειδοποιήσεις:
0
μαζι σου σε αυτο γι αυτο μιλησα για τελικο αποτελεσμα 10 ποντων , να εισαι μπροστα 15 -17 ποντους και να εχεις περιθωριο να κανεις ενα κακο διλεπτο , αλλα και παλι αυτο που εγραψα ειναι σε συναρτηση των αλλων ποστ μου περι κυνικοτητας και του να πας στα σιγουρα , χωρις αναγκαι να ψαξεις να το παιξεις χαρλεμ γκλομπτροτερς που πηγαμε να κανουμε χτες και απο 17 μπροστα επεσε στους 8 η διαφορα μεσα σε ενα τριλεπτο.TuTiS έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 11:34 amΑν δεν κερδίζεις με 10+ πόντους τα τελευταία 3 λεπτά έχεις χάσει στο F4. Η ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχει χάσει το ψυχικό σθένος που απαιτείται για να ξεπερνά την πίεση στο τέλος του F4 γιατί δεν έχεις αχάμπαρους παίκτες και προπονητή. Πάντως πραγματικά μόνο φέτος μου βγάζει vibes ο Μπι ότι είναι αχάμπαρος όπως ήταν το 2013.fotis vlachopoulos έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 10:52 amενα τελευταιο και δεν σας ζαλιζω αλλο με τη γκρινια. ιεπαμε οτι εχουμε απο 5 εως 7 παιχνιδια εως το τελος , ε εγω θελω 5 επαγγελματικες νικες 3 στα πλευ οφ και 2 στους τελικους ουτε χιουμιλιεσιον ουτε ντομινανς ουτε λοιπες αμερικανιες και φανφαρες . θελω 5 νικες με 8-10 ποντους διαφορα και να παμε να παρουμε την κουπα χωρις υπογλωσσια κι ας κανουμε το minimo sindacale που λεν κι οι λατινοι .
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
-
fotis vlachopoulos

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 2436
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 15, 2017 11:47 pm
- Προειδοποιήσεις:
0
-
Dimmitz

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 3356
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 05, 2024 9:50 am
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Χολ αυτή την στιγμή είναι το δεύτερο μας πεντάρι και το έχει κερδίσει δικαιωματικά με την απόδοση του.golitog7 έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 10:10 amΛέμε για τον σχεδιασμό της ομάδας μας στο άσσο και κράζουμε αλλά αυτό που έχει καταφέρει και ο Παο στο 5 θέλει ακόμα περισσότερη προσπαθεια. Το τριτοτέταρτο σέντερ μας (Χολ) στον Παο με την τωρινή κατάσταση του Λεσόρ θα ήταν πρώτος εύκολα.
Απλώς το πρόβλημα είναι ότι αν ένα παιχνίδι φτάσει να είναι κλειστό δεν θα το κρίνει το πεντάρι, απλώς κουβέντα να γίνεται.
Τα πεντάρια δεν κλείνουν τα ματς, αλλά με τόσο dominant εμφανίσεις μέσα στο ζωγραφιστό, μάλλον δεν θα χρειαστεί να πάει το ματς στην crunch time, όπως δεν πήγε και ο τελικός του ΠΑΟ μετά την dominant εμφάνιση του Λεσόρ.
By the way, δεν θυμάμαι αν ήσουν εσύ συγκεκριμένα, αλλά η μεγαλύτερη μερίδα φίλων που κράζει για τους άσους, έλεγε τα ίδια και χειρότερα για τη μεταγραφή του Χολ.
Μάλιστα, γράφονταν σχόλια ότι τι τον πήραμε αφού δεν παίζουμε pnr
Έχετε δει πόσο pnr παίζουμε στα τελευταία παιχνίδια;
-
Dimmitz

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 3356
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 05, 2024 9:50 am
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Πραγματικά αυτή η συμπεριφορά του Σάσα με έχει αηδιάσει και μένα (με την ανοχή του σταφ πάντα).fotis vlachopoulos έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 10:12 amμωρε να ηταν μονο το χτεσινο δεν θα ελεγα κουβεντα , και μαλιστα γκρινιαξα μετα απο παιχνιδι που το πηραμε ομορφα κι ωραια ,και βγηκαμε πρωτοι . ομως ολη τη χρονια βλεπω το ντορσευ να κατεβαζει το κεφαλι και να μη βλεπει γηπεδο , ολη τη χρονια βλεπω το βεζε να εχει ανοιχτο συμπαικτη διπλα του αλλα να πηγαινει μονος του κι ολη τη χρονια ακουω για πας δε φακινγκ μπολ σε ολους εκτος απο αυτους τους δυο (για να λεμε την αληθεια ο ντορσευ τα εχει ακουσει καποιες φορες αλλα κλαιντα ιδια ξανακανει) . αν λοιπον καταλαβουν οτι οταν εχουν πεσει τρεις πανω τους και δωσουν τη φακινγκ μπολ στον συμπαικτη τους που ειναι μονος του με το καλαθι εκτος απο ατομικους τιτλους θα αυξησουν τιςπιθανοτητες να αξιωθουν να σηκωσουν και την κουπα . ο δε βεζενκοφ το εχει ξεχειλωσει με τα στατιστικα του ουσιαστικα ¨κλεβει " ριμπαουντ απο τα χερια συμπαικτων του και μπαινει σφηνα να παρει πασα που προοριζεται σε αλλο για να παει στο καλαθι ...οσο βεβαια ειναι αποτελεσματικος αυτο ειναι μια λεπτομερεια για εμενα το γκρινιαρη και τον φυσιολογικο κοσμο δεν τον απασχολει . Επειδη ομως η ρεγκιουλαρ τελειωσε κι αρχιζουν τα πλευ οφ ε ωρα ειναι να το δουν λιγο πιο "ολιστικα" το θεμα και να βαλουν και καμια ασιστ στο ρεπερτοριο τους (εδω που τα λεμε κι αυτες γραφουν PIR)yawn.brigade έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 9:46 am
χθες όλη η ομάδα ήταν σε mood "πάμε να πάρουν ατομικούς τίτλους οι παίκτες μας", δεν είναι αγώνας για συμπεράσματα.
είχε και τα θετικά του, ο Μίλου ας πούμε σκύλιασε να παίρνει ριμπάουντ, νομίζω 15 πήρε.
Μάλιστα, ο τύπος το έχει ξεφτιλίσει στα τελευταία παιχνίδια. Σε ένα έγινε αλλαγή και άρχισε να κουνάει τα χέρια εκνευρισμένος και να την λέει στο αυτί του Μπαρτζώκα, με την Χάποελ πήγε να τον βγάλει και τον έπιασε η κάμερα να παρακαλάει τον Μπι να μην βγει αλλαγή. Τραγικά πράγματα.
Αν και φέτος το λούσει στο φ4 θα γίνω hater του εγώ προσωπικά.
-
Stam Tziant

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 1387
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 25, 2024 4:16 pm
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Προσωπικά προτιμώ Παναθηναϊκό. Σε σειρά 5 αγώνων και με πλεονέκτημα έδρας, έχεις το πάνω χέρι. Οπότε έχεις και τη δυνατότητα να βγάλεις εκτός έναν ανταγωνιστή που σε μονά παιχνίδια (αν βρεθεί στο Φ4) θα είναι πιο επικίνδυνος με το ρόστερ που έχει και στην έδρα του. Από την άλλη αν χάσεις δε νομίζω ότι αλλάζει και κάτι δραματικά σε σχέση με το να έχανες στο Φ4 πχ. Ούτως ή άλλως θεωρητικά το Φ4 δεν έχει καμία αξία αν δε το πάρεις. Υπό αυτή την έννοια ένα τέτοιο ματσάρισμα έχει περισσότερα θετικά, απ' ότι αρνητικά.
Από εκεί και πέρα η λογική λέει πως θα είναι ένας εκ των Μονακό/Ερυθρός. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο δε θα διάλεγα κάποιον. Πιστεύω και οι δύο μπορούν να βάλουν δύσκολα, αλλά ένας σοβαρός Ολυμπιακός έστω και σε game 5, θα περάσει.
Υ.Γ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να διασταυρωθούν μόνο στα play-off και στον τελικό. Ο ημιτελικός βγήκε από την εξίσωση καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να συναντήσει στον ημιτελικό πλέον, μόνο τις ομάδες από το 4-5.
Από εκεί και πέρα η λογική λέει πως θα είναι ένας εκ των Μονακό/Ερυθρός. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο δε θα διάλεγα κάποιον. Πιστεύω και οι δύο μπορούν να βάλουν δύσκολα, αλλά ένας σοβαρός Ολυμπιακός έστω και σε game 5, θα περάσει.
Υ.Γ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να διασταυρωθούν μόνο στα play-off και στον τελικό. Ο ημιτελικός βγήκε από την εξίσωση καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να συναντήσει στον ημιτελικό πλέον, μόνο τις ομάδες από το 4-5.
- coach blue

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 2794
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 25, 2024 1:48 pm
- Τοποθεσία: in the paint
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- βήματα εκτός φάσης

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 1206
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 16, 2024 10:39 pm
- Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
- Προειδοποιήσεις:
0
Συνολικά η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα χαρακτηρίστηκε από ισορροπία και σταθερότητα. Με τελικό ρεκόρ 26-12 και πολύ καλή παρουσία στην κανονική περίοδο χωρίς να είναι εντυπωσιακή, η ομάδα παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό προφίλ τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Κομβικό στοιχείο της επιτυχίας του, και φέτος, ήταν η δημιουργία (πρώτος στις ασίστ), γεγονός που αποτυπώνει την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και τη φιλοσοφία του ομαδικού μπάσκετ που πρεσβεύει ο Μπαρτζώκας (ακόμη και με τον Ντόρσεϊ να παίρνει στον αγώνα αισθητά περισσότερα σουτ από ατομικές ενέργειες σε σχέση με αυτό που γινόταν πέρυσι).
Αν εστιάσουμε στο offensive rating της ομάδας είναι με διαφορά πρώτο στη φετινή Ευρωλίγκα και γενικά στην ιστορία της διοργάνωσης (123,2). Είναι καλύτερο από αυτό που είδαμε το 2023 (121), τότε που η ομάδα παρουσίασε το μπάσκετ που ακόμα υμνούμε σήμερα. Αυτό σε συνδυασμό με την πάγια συνέπεια στην αμυντική λειτουργία, ασχέτως προσώπων μέσα στο παρκέ, έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος στο net rating από το 2023 μέχρι σήμερα τρεις φορές (εξαίρεση το '24 που ήταν τρίτος).
Για τον σύλλογο ο μεγάλος στόχος όταν ξεκινάει η σεζόν είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ και η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Για πολλούς από εμάς τους απέξω το σημαντικό είναι ότι έχουμε από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο ένα μεγάλο ταξίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δίνει ρεσιτάλ παραστάσεων στα ευρωπαϊκά παρκέ με ωραίο θέαμα και φοβερά σκορ που γεμίζουν τον θεατή που έχει πάρει την απόφαση να αφοσιωθεί στο όλο event τις δύο ώρες και κάτι που διαρκεί. Αυτό δεν γίνεται να υποτιμάται στη λογική της αποτελεσματικότητας με μόνο κριτήριο την κατάκτηση του τίτλου στο φάιναλ φορ. Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που λέει ότι έχει βαρεθεί το μπάσκετ του Μπαρτζώκα, που δεν αντέχει τη μόσιον, τα συνεχή hand-offs κλπ... Έχουν βαρεθεί να έχει ο Ολυμπιακός offensive rating στο ταβάνι σκοράροντας με συνέπεια ενενηντάρες και κατοστάρες βλέποντας παιχταράδες να κάνουν μυθικές εμφανίσεις, επειδή η ομάδα δεν έχει πάρει -ακόμα- την Ευρωλίγκα. Πως το έλεγε εκείνος ο ψέκας στην μεταμεσονύκτια τηλεόραση; Αυτοί που ζουν ανάμεσά μας!
Αν εστιάσουμε στο offensive rating της ομάδας είναι με διαφορά πρώτο στη φετινή Ευρωλίγκα και γενικά στην ιστορία της διοργάνωσης (123,2). Είναι καλύτερο από αυτό που είδαμε το 2023 (121), τότε που η ομάδα παρουσίασε το μπάσκετ που ακόμα υμνούμε σήμερα. Αυτό σε συνδυασμό με την πάγια συνέπεια στην αμυντική λειτουργία, ασχέτως προσώπων μέσα στο παρκέ, έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος στο net rating από το 2023 μέχρι σήμερα τρεις φορές (εξαίρεση το '24 που ήταν τρίτος).
Για τον σύλλογο ο μεγάλος στόχος όταν ξεκινάει η σεζόν είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ και η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Για πολλούς από εμάς τους απέξω το σημαντικό είναι ότι έχουμε από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο ένα μεγάλο ταξίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δίνει ρεσιτάλ παραστάσεων στα ευρωπαϊκά παρκέ με ωραίο θέαμα και φοβερά σκορ που γεμίζουν τον θεατή που έχει πάρει την απόφαση να αφοσιωθεί στο όλο event τις δύο ώρες και κάτι που διαρκεί. Αυτό δεν γίνεται να υποτιμάται στη λογική της αποτελεσματικότητας με μόνο κριτήριο την κατάκτηση του τίτλου στο φάιναλ φορ. Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που λέει ότι έχει βαρεθεί το μπάσκετ του Μπαρτζώκα, που δεν αντέχει τη μόσιον, τα συνεχή hand-offs κλπ... Έχουν βαρεθεί να έχει ο Ολυμπιακός offensive rating στο ταβάνι σκοράροντας με συνέπεια ενενηντάρες και κατοστάρες βλέποντας παιχταράδες να κάνουν μυθικές εμφανίσεις, επειδή η ομάδα δεν έχει πάρει -ακόμα- την Ευρωλίγκα. Πως το έλεγε εκείνος ο ψέκας στην μεταμεσονύκτια τηλεόραση; Αυτοί που ζουν ανάμεσά μας!
- Conan1982

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 9178
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 1:43 pm
- Τοποθεσία: Κρήτη
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Καλά ότι είναι το καλύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι σταθερά τα τελευταία χρόνια αυξάνεται το Offensive Rating για όλες τις ομάδες αποτέλεσμα ότι τα παιχνίδια στην διάρκεια της σεζόν έχουν σταδιακά χαμηλότερη ένταση και οι κανονισμοί κάνουν ευκολότερη την ζωή στην επίθεση και δυσκολότερη στην άμυνα.βήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 1:39 pm
Αν εστιάσουμε στο offensive rating της ομάδας είναι με διαφορά πρώτο στη φετινή Ευρωλίγκα και γενικά στην ιστορία της διοργάνωσης (123,2). Είναι καλύτερο από αυτό που είδαμε το 2023 (121), τότε που η ομάδα παρουσίασε το μπάσκετ που ακόμα υμνούμε σήμερα. Αυτό σε συνδυασμό με την πάγια συνέπεια στην αμυντική λειτουργία, ασχέτως προσώπων μέσα στο παρκέ, έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος στο net rating από το 2023 μέχρι σήμερα τρεις φορές (εξαίρεση το '24 που ήταν τρίτος).
5-3-1-1-0-0 πόσες ομάδες ξεπέρασαν το 120 στο Offensive Rating ξεκινώντας από φέτος και προς τα πίσω. στις το 2020-2021 και 2021-2022 οι πρώτες ομάδες είχαν 116,4 και 115,6 αντίστοιχα.
-
Stam Tziant

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 1387
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 25, 2024 4:16 pm
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Έψαξα λίγο τα παιχνίδια της regular που "κρίθηκαν" στην crunch time. Παιχνίδια δηλαδή που η διαφορά στο τελευταίο δίλεπτο έφτασε στους 6 πόντους και κάτω (δύο κατοχές). Δεν συμπεριέλαβα το παιχνίδι με Βιλερμπάν εκτός, καθώς η Βιλερμπάν απλά πλησίασε στους 6 για λίγο, αλλά η δυναμική της και η εικόνα του παιχνιδιού δε το τοποθετούν σε αυτή την κατηγορία.
Σε 18 παιχνίδια ο Ολυμπιακός μετράει 9 νίκες και 9 ήττες. Από αυτά, τα 11 είναι απέναντι σε ομάδες της 10άδας. Εκεί το ρεκόρ είναι 5 νίκες, 6 ήττες. 4 από αυτά τα 11, ήταν εντός έδρας (ρεκόρ 3-1) και 7 εκτός (ρεκόρ 2-5).
Σε ποσοστά μιλώντας κέρδισε το 75% των κλειστών αγώνων με ομάδες 10άδας ΕΝΤΟΣ, έχασε όμως το 71,4% των αγώνων ΕΚΤΟΣ.
Σε 18 παιχνίδια ο Ολυμπιακός μετράει 9 νίκες και 9 ήττες. Από αυτά, τα 11 είναι απέναντι σε ομάδες της 10άδας. Εκεί το ρεκόρ είναι 5 νίκες, 6 ήττες. 4 από αυτά τα 11, ήταν εντός έδρας (ρεκόρ 3-1) και 7 εκτός (ρεκόρ 2-5).
Σε ποσοστά μιλώντας κέρδισε το 75% των κλειστών αγώνων με ομάδες 10άδας ΕΝΤΟΣ, έχασε όμως το 71,4% των αγώνων ΕΚΤΟΣ.
- βήματα εκτός φάσης

- Reactions:
- Δημοσιεύσεις: 1206
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 16, 2024 10:39 pm
- Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
- Προειδοποιήσεις:
0
Πράγματι το offensive rating ανεβαίνει διαχρονικά λόγω ρυθμού, spacing και κανονισμών, αλλά αυτό από μόνο του δεν μειώνει την αξία του συγκεκριμένου επιτεύγματος, απλώς βάζει ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο.Conan1982 έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 1:51 pmΚαλά ότι είναι το καλύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι σταθερά τα τελευταία χρόνια αυξάνεται το Offensive Rating για όλες τις ομάδες αποτέλεσμα ότι τα παιχνίδια στην διάρκεια της σεζόν έχουν σταδιακά χαμηλότερη ένταση και οι κανονισμοί κάνουν ευκολότερη την ζωή στην επίθεση και δυσκολότερη στην άμυνα.βήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Παρ Απρ 17, 2026 1:39 pm
Αν εστιάσουμε στο offensive rating της ομάδας είναι με διαφορά πρώτο στη φετινή Ευρωλίγκα και γενικά στην ιστορία της διοργάνωσης (123,2). Είναι καλύτερο από αυτό που είδαμε το 2023 (121), τότε που η ομάδα παρουσίασε το μπάσκετ που ακόμα υμνούμε σήμερα. Αυτό σε συνδυασμό με την πάγια συνέπεια στην αμυντική λειτουργία, ασχέτως προσώπων μέσα στο παρκέ, έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος στο net rating από το 2023 μέχρι σήμερα τρεις φορές (εξαίρεση το '24 που ήταν τρίτος).
5-3-1-1-0-0 πόσες ομάδες ξεπέρασαν το 120 στο Offensive Rating ξεκινώντας από φέτος και προς τα πίσω. στις το 2020-2021 και 2021-2022 οι πρώτες ομάδες είχαν 116,4 και 115,6 αντίστοιχα.
Το να ανεβαίνει ο μέσος όρος δεν σημαίνει ότι εξαφανίζεται η απόσταση από τον ανταγωνισμό. Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς πάνω από το 120 αλλά ξεκάθαρα πρώτος και με διαφορά, τότε αξιολογείται κυρίως σε σχέση με τους σύγχρονους αντιπάλους του, όχι με ομάδες άλλης εποχής. Και εκεί συνεχίζει να ξεχωρίζει ακόμα και αν δεχτούμε πληθωριστικές επιρροές στο offensive rating, το επιχείρημα ενισχύεται από το net rating. Δηλαδή δεν είναι μόνο ότι σκοράρει πιο εύκολα σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον για επιθετικό παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί και κορυφαία αμυντική αποτελεσματικότητα. Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να εξηγηθεί μόνο από τις αλλαγές των κανονισμών.
Τα νούμερα που αναφέρεις (115,6-116,4) δείχνουν άνοδο, αλλά όχι τέτοια που να κάνει το 123 να φαίνεται «φυσιολογικό». Η διαφορά παραμένει μεγάλη σε απόλυτες τιμές. Ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει η γενική τάση άνοδος στο offensive rating, αλλά το να είσαι στην κορυφή με τέτοια απόσταση και να το συνδυάζεις με ελίτ άμυνα είναι αυτό που κάνει την περίπτωση άξια αναφοράς και όχι απλώς ένα προϊόν της εποχής.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο