Σχολιασμός Αγωνιστικών Euroleague 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Christofis

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 18, 2026 1:44 pm

SbioTech έγραψε:
Σάβ Απρ 18, 2026 11:06 am
Το παρα αναλυετε νομίζω κάποιοι. Η κανονική περίοδος είναι δίκαιη και χαρακτηριστική.

Η Μονακό ξεκίνησε ως 2-3 φαβορί και κρατούσε στην 4αδα. Το οτι κατρακύλησε είναι και αντιπροσωπευτικο της κατάστασης της. Δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε 2 και 3 παιχνίδια ανά εβδομάδα σε σειρά.

Το οτι πήραν λίγο οξυγόνο όταν έφυγε ο Σπανουλης σαν ηλεκτροσόκ δεν σβήνει τα σοβαρά θέματα τους. Μια μη πληρωμή μακριά απο το να καταρρεύσουν είναι.

Ο Ντιαλο θα μαρκάρει 40λ τον Φουρνιε και τον Ντορσει;

Καλά οι Οκομπο/Τζειμς θα μαρκάρει τον άσσο μας.

Ο Στραζελ θα μαρκάρει τα 3αρια όταν μπαίνει; και όταν δεν είναι θα τα μαρκαρει ενας απο τους Τζειμς-Οκομπο;

Ή ο Μπλοσσομγκειμ θα βγάλει 40λεπτο στον Σασα; και ο Μπεγκαριν θα σβήσει τον Πιτερς;

Ενώ στο 5 ενω έχουν δυο καλούς παίκτες, δεν τους βλέπω και σε ιδιαίτερα μαχητική κατάσταση.
Dim αυτο ακριβως θα σου απαντουσα. Αλλα με πρόλαβες εσυ ρε θηριο.

Για μενα Μονακο και μετα Μπαρτσελονα οι ευκολοτεροι αντιπαλοι που θα μπορουσαν να μας τυχουν σε σειρα με τα σημερινα δεδομενα.

Ολυμπιακος, Παο/Βαλενθια, Χαποελ, Ζαλγκιρις το φαιναλ φορ

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Απρ 18, 2026 1:54 pm

Η Μονακό πήγαινε τρένο στον πρώτο γύρο και καρφί για την πρώτη θέση. Ο λόγος που κατρακύλησε δεν είναι ότι ξεφούσκωσε όπως η Φενέρ, αλλά επειδή πέρασε μια περίοδο αναταραχών για τους γνωστούς λόγους.

Στα τελευταία παιχνίδια (μετά το παιχνίδι με ΠΑΟ) δείχνουν να έχουν συσπειρωθεί, έχουν πλέον πληρωθεί, και ο Τζέιμς και οι άλλο δείχνουν ότι απολαμβάνουν το μπάσκετ.

Εμένα μια τέτοια ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα με τρομάζει (και θα το δεις μεθαύριο με ΠΑΟ).

Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Απρ 18, 2026 1:55 pm

Dimmitz έγραψε:
Η Μονακό πήγαινε τρένο στον πρώτο γύρο και καρφί για την πρώτη θέση. Ο λόγος που κατρακύλησε δεν είναι ότι ξεφούσκωσε όπως η Φενέρ, αλλά επειδή πέρασε μια περίοδο αναταραχών για τους γνωστούς λόγους.

Στα τελευταία παιχνίδια (μετά το παιχνίδι με ΠΑΟ) δείχνουν να έχουν συσπειρωθεί, έχουν πλέον πληρωθεί, και ο Τζέιμς και οι άλλο δείχνουν ότι απολαμβάνουν το μπάσκετ.

Εμένα μια τέτοια ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα με τρομάζει (και θα το δεις μεθαύριο με ΠΑΟ).
Ευκολοτατη νικη του Παο προβλεπω.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Απρ 18, 2026 2:09 pm

BillyPao έγραψε:
Σάβ Απρ 18, 2026 11:55 am
Jeight έγραψε:
Σάβ Απρ 18, 2026 11:44 am
Ναι ειμαι σιγουρος οτι εσεις αν σηκωνατε ευρωλιγκα μεσα στο ΣΕΦ θα μετρουσε το ιδιο στους οπαδους σας οπως το 5 η το 7 Ευρωπαικο ας πουμε. ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα γινοταν καζουρα για δεκαετιες και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα ηταν αντιλογος σε πρωταθληματα η αλλους τιτλους που μπορει να επαιρνε ο Ολυμπιακος μετα/s...

Δεν χρειαζεται να κανεις απο τωρα damage control, ολοι εδω ειμαστε γνωστες της ελληνικης πραγμτικοτητας. Εδω ενα sweep σε πρωταθλημα η το game winner του Σπανουλη το 16 ακομα συζητιουνται, πρφανως και ΑΝ το σηκωσει μεσα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακος δεν θα ειναι ΑΠΛΑ ενα Ευρωπαικο.
Λέγε ό,τι θέλεις, τίποτα δε διαγράφεται. Αν κατακτήσετε την Ευρωλίγκα φέτος, η ιστορία θα γράψει "1 Ευρωλίγκα σε 5 Final 4".
Εσυ νομιζεις οτι το να πηγαινεις σε φ4 ειναι αποτυχια. Λογικα τοτε τα sweep στα Playoffs που δεχοταν ο ΠΑΟ τα προηγουμενα 12 χρονια ηταν τραγωδια. Θες να το πας στο οπαδικο και δεν εχω καμια διαθεση οποτε σε συμβουλευω να το σταμτησεις εδω. Φιλικα.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Σάβ Απρ 18, 2026 2:23 pm

BillyPao έγραψε:
Σάβ Απρ 18, 2026 11:55 am
Jeight έγραψε:
Ναι ειμαι σιγουρος οτι εσεις αν σηκωνατε ευρωλιγκα μεσα στο ΣΕΦ θα μετρουσε το ιδιο στους οπαδους σας οπως το 5 η το 7 Ευρωπαικο ας πουμε. ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα γινοταν καζουρα για δεκαετιες και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα ηταν αντιλογος σε πρωταθληματα η αλλους τιτλους που μπορει να επαιρνε ο Ολυμπιακος μετα/s...

Δεν χρειαζεται να κανεις απο τωρα damage control, ολοι εδω ειμαστε γνωστες της ελληνικης πραγμτικοτητας. Εδω ενα sweep σε πρωταθλημα η το game winner του Σπανουλη το 16 ακομα συζητιουνται, πρφανως και ΑΝ το σηκωσει μεσα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακος δεν θα ειναι ΑΠΛΑ ενα Ευρωπαικο.
Λέγε ό,τι θέλεις, τίποτα δε διαγράφεται. Αν κατακτήσετε την Ευρωλίγκα φέτος, η ιστορία θα γράψει "1 Ευρωλίγκα σε 5 Final 4".
Δεν ξερω τι ακριβως θες να μας πεις και γιατι πιστευεις πως θελουμε να διαγραψουμε κατι απο την ιστορια μας. :lol: (αν εννοεις αυτο κ δεν καταλαβαινω κατι λαθος). Για πολλους απο εμας θα ειναι η απολυτη επιτυχια το 1 ευρωλιγκα στα 5 final-4 τα τελευταια 5 χρονια. Και να μην το κατακτησουμε παλι επιτυχια θα ειναι αν συνεχισουμε κ πηγαινουμε κ εχουμε 1 ευρωλιγκα στα 7 χρονια ξερω γω (που θα παει ελπιζω καποια στιγμη να ερθει κ το κερασακι αυτο). Τωρα το οτι υπαρχουν καποιοι, ακομα κ Ολυμπιακοι που δεν τους γεμιζει αυτο, περι ορεξεως. Ο καθενας μας αντιλλαμβανεται διαφορετικα το βαθμο επιτυχιας κ αποτυχιας κ γι αυτο αλλωστε διαφερουν κ τα επιπεδα ευτυχιας μεταξυ των ανθρωπων.

Rivers15

nba
Reactions:

Σάβ Απρ 18, 2026 2:30 pm

Christofis έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Ο ΠΑΟ φετος ειναι αρκετα αλλοπροσαλλος οποτε δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα αν θα ειναι ντερμπι ή ευκολη επικρατηση. Βεβαια η Μονακο θεωρω σιγουρα θα προτιμαει τον Ολυμπιακο απο τη Βαλενθια σε μια σειρα 5 αγωνων οποτε δεν ξερω τι κινητρο θα εχει για να χτυπησει τον αγωνα. Ισως το μονο της κινητρο ειναι το να μην μπλεξει σε περιπετειες σε τελευταιο αγωνα playin με τη Μπαρτσελονα ή τον Αστερα.

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Σάβ Απρ 18, 2026 2:38 pm

Rivers15 έγραψε:
Christofis έγραψε:

Ο ΠΑΟ φετος ειναι αρκετα αλλοπροσαλλος οποτε δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα αν θα ειναι ντερμπι ή ευκολη επικρατηση. Βεβαια η Μονακο θεωρω σιγουρα θα προτιμαει τον Ολυμπιακο απο τη Βαλενθια σε μια σειρα 5 αγωνων οποτε δεν ξερω τι κινητρο θα εχει για να χτυπησει τον αγωνα. Ισως το μονο της κινητρο ειναι το να μην μπλεξει σε περιπετειες σε τελευταιο αγωνα playin με τη Μπαρτσελονα ή τον Αστερα.
Δεν υπάρχει επιλογή αντιπάλου στα play in. Κανένας δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή στα playoff για να διαλέξει αντίπαλο. Άσε που δε νομίζω ότι προτιμούν και πολύ Ολυμπιακό από Βαλένθια.

Rivers15

nba
Reactions:

Σάβ Απρ 18, 2026 2:42 pm

Stam Tziant έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

Δεν υπάρχει επιλογή αντιπάλου στα play in. Κανένας δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή στα playoff για να διαλέξει αντίπαλο. Άσε που δε νομίζω ότι προτιμούν και πολύ Ολυμπιακό από Βαλένθια.
Η Μονακο εχει λογικη να επιλεξει Ολυμπιακο καθως εμφανως εχει βρει το κουμπι μας. Επισης η Βαλενθια τρεχει πολυ και θα ειναι πολυ πιο δυσκολο για ενα συνολο 8 παικτων να παιξει 4 παιχνιδια σε 10 μερες τετοιο μπασκετ. Και για τον ΠΑΟ εγω θεωρω ο ΟΣΦΠ ειναι καλυτερο ματσαρισμα απο τη Βαλενθια, βεβαια για καποιο λογο επικρατει η αποψη οτι η Βαλενθια θα σπασει απο την πιεση το οποιο προσωπικα δεν το λαμβανω καν υποψη μου ως σοβαρη παραμετρος.

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Απρ 18, 2026 2:50 pm

BillyPao έγραψε:
Σάβ Απρ 18, 2026 11:37 am
Ευγενές αέριο έγραψε:
Σάβ Απρ 18, 2026 11:31 am
Αν όμως, φτάσει να αναμετρηθεί με Ρεάλ ή Παναθηναϊκό, θα είναι η καλύτερη δυνατή κορύφωση του δράματος που λέγεται Εποχή Μπαρτζώκα. Αν κερδίσει μια εκ των δύο και πάρει την Κούπα μέσα στο ΟΑΚΑ θα σβήσει με μια μονοκοντυλιά ότι έχει προηγηθεί με τα χαμένα Φ4 (κυρίως το πως τα έχασε και όχι ότι τα έχασε)

Κανονική Κάθαρση.
Καμία κούπα δε διαγράφει τα 4 σερί χαμένα Final 4, καμία αποτυχία (ή και επιτυχία) του παρελθόντος δε διαγράφεται.
Όπως το γεγονός ότι τα συνεχόμενα "φτάνω στην πηγή και δεν πίνω νερό" λειτούργησαν συσσωρευτικά, όπως το ότι τελικά εμφανιστήκαμε εμείς και πήραμε την Ευρωλίγκα είχε τη δική του επίδραση, έτσι και αυτό (αν γίνει) θα έχει το δικό του ειδικό βάρος, θα αποπληθωρίσει, θα λυτρώσει.
Τώρα βέβαια δεν είμαι στην ψυχοσύνθεση του καθενός. Την άποψη μου έγραψα. Προσωπικά αν ήμουν Μπαρτζώκας μια χαρα θα έγραφε και θα διέγραφε πράγματα μέσα μου.

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Σάβ Απρ 18, 2026 2:51 pm

Rivers15 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

Η Μονακο εχει λογικη να επιλεξει Ολυμπιακο καθως εμφανως εχει βρει το κουμπι μας. Επισης η Βαλενθια τρεχει πολυ και θα ειναι πολυ πιο δυσκολο για ενα συνολο 8 παικτων να παιξει 4 παιχνιδια σε 10 μερες τετοιο μπασκετ. Και για τον ΠΑΟ εγω θεωρω ο ΟΣΦΠ ειναι καλυτερο ματσαρισμα απο τη Βαλενθια, βεβαια για καποιο λογο επικρατει η αποψη οτι η Βαλενθια θα σπασει απο την πιεση το οποιο προσωπικα δεν το λαμβανω καν υποψη μου ως σοβαρη παραμετρος.
Δηλαδή θεωρείς ότι αν ρωτήσεις προπονητές και παίκτες της Μονακό, θα σου πουν "ας χάσουμε από τον Παναθηναϊκό, να πάμε να παίξουμε ένα do or die παιχνίδι, προκειμένου να πέσουμε με τον Ολυμπιακό σε σειρά 5 αγώνων, που έχουμε βρει το κουμπί του". Προσωπικά μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε 1% πιθανότητα να σκέφτονται έτσι.

Τα ίδια απίστευτα λέγονταν και πέρσι για Ρεάλ. Ότι τάχα επέλεξε να χάσει από την Παρί για να πέσει με Ολυμπιακό, που "είχε βρει το κουμπί του". Αστείο μου φαίνεται.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Απρ 18, 2026 2:57 pm

Rivers15 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

Στα πλέι ιν δε μπορείς να ρισκάρεις να διαλέξεις αντίπαλο γιατί είναι μονό παιχνίδι οχι σειρά.

Δε μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουν το επόμενο για να αφήσουν το πρώτο, σε μονό παιχνίδι ακόμα και από τη Βιλερμπάν μπορείς να χάσεις πόσο μάλλον από τη Μπαρτσελόνα ή τον Ερυθρό Αστέρα.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Απρ 18, 2026 2:58 pm

Jeight έγραψε:

νομιζω οτι η καζουρα γινεται αν νικησει ο παο η οσφπ μεταξυ τους ημιτελικο η τελικο και οχι απτην πολη που γινεται το φ4

kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Σάβ Απρ 18, 2026 2:58 pm

Καλησπέρα παιδιά, τώρα χαζεύω το τραπέζι της Ευρωλίγκας...Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει καλύτερη μοίρα αν χάσει από τη Μονακό.Και αυτό, γιατί η Βαλένθια όπως φάνηκε δεν του ταιριάζει. Κι ας παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο. Δεν είναι και η ομάδα μου, απλώς αυτή τη σκέψη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Το μονοπάτι που βρίσκεται ο Ολυμπιακός είναι ευκολότερο, καθώς ο Παναθηναϊκός αποφεύγει Ρεάλ και Βαλέθια. Βέβαια, θα χαθεί μία ελληνική ομάδα και θα πάμε με μία στο φάιναλ φορ.
Όχι ότι και η Ζάλγκιρις ή η Φενέρ δεν είναι επικίνδυνες, αλλά αυτή τη στιγμή όποιος πέσει με τη Βαλένθια θα έχει άσχημα μπλεξίματα.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Απρ 18, 2026 3:08 pm

κανεις δεν προκειται να χασει επιτηδες για να διαλεξει αντιπαλο
πρωτον γιατι δεν μπορεις να ρισκαρεις την συμμετοχη σου σε ενα παιχνιδι με τον νικητη του 9-10
και δευτερο γιατι δεν χρειαζεται να εχει καποιος μπασκετικες γνωσεις η γενικα γνωσεις για να ξερει οτι μια ομαδα εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να περασει την βαλενθια παρα τον οσφπ

ναι ξερω δεν μας ταιριαζει ειναι οι νεοι gsw της ευρωπης μπλα μπλα μπλα

προσωπικα οπως εχω γραψει εδω και καιρο αν δεν εχουμε πλεονεκτημα θα ηθελα να παιξουμε με οσφπ οχι γιατι πιστευω οτι θα περασουμε αλλα για να μετρηθουν ολοι και να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακος και να υπαρχουν εξελιξεις στο τελος της σεζον

απτην ομαδα ειμαι σιγουρος οτι δεν θελουν να παιξουν με οσφπ σε σειρα αγωνων και μαλιστα στα πλει οφ ευρωλιγκας και θα παιξουν το παιχνιδι με την μονακο στα κοκκινα

Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Απρ 18, 2026 3:10 pm

Η βαλενθια ειναι ομαδα χωρις προσωπικοτητες. Εκτος και αν θεωρουμε προσωπικοτητα τον Μοντερο. Αν για εμας λενε οτι δεν εχουμε προσωπικοτητες και οτι αυτες τις εχει ο Παο που μας βαυκαλιζουν εδω μεσα πως η Βαλενθια θα αντεξει κα θα ειναι και το φαβορι. Η βαλενθια με τον Παο αν καταφερει να κανει το 2-0 θα τον περασει κουτσα στραβα. Αν χασει παιχνιδι εκει μεσα θα αποκλειστει. Η μονακο με τους 8 παικτες δεν εχει τυχη απεναντι σε κανεναν σε σειρα.

Ο ολυμπιακος δεν ειναι η περσινη ομαδα, φετος εχει φαει τα μουτρα της πολλες φορες και κανεις δεν εχει ψηλα το αμανε. Αλλα θα πω αυτο που ειπα και περσι με οποιαδηποτε ομαδα πεσουμε πλην Παο ειναι 3-0 αντε 3-1.

Στο φαιναλ φορ εχει παραπνω πιθανοτηες περα απο καθε αλλη χρονια πλην του 2023. Τωρα αν επρεπε στο τελικο να διαλεξω μια ομαδα απο Φενερ, Ρεαλ, Παο, Χαποελ, Βαλενθια ανετα την Βαλενθια θα επελεγα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”