Σχολιασμός Αγωνιστικών Euroleague 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 18, 2026 6:23 pm

Stam Tziant έγραψε:
Σάβ Απρ 18, 2026 6:03 pm
Αντίπαλο διαλέγεις αν θες να αποφύγεις την team USA ξέρω γω. Τώρα πραγματικά αν διαλέγεις να χάσεις για να αποφύγεις τη Βαλένθια, τη Μονακό, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, είσαι εξαρχής για κλάματα. Που προσωπικά δε θεωρώ ότι το κάνει κάποια ομάδα. Ειδικά αν διακινδυνεύει την παρουσία της στα πλει-οφφ.

Η μόνη ομάδα που έχει νόημα να αποφύγεις (αν είσαι Ισπανική ή Τουρκική ομάδα) είναι η Χάποελ για οικονομικούς λόγους. Αλλά κι αυτό όχι αν διακινδυνεύεις να μείνεις εκτός.
ειχα σκασει στα γελια που στο τουιτερ εγραφαν οτι η ρεαλ και η βαλενθια θα καθονταν να χασουν για να αποφυγουν την υπερομαδα του αταμαν :roofl:

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Απρ 18, 2026 7:47 pm

Stam Tziant έγραψε:
Σάβ Απρ 18, 2026 3:40 pm
Καλά δεν είναι και η team USA, μη το παρακάνουμε.
Οχι. Οι L.A. Lakers ειναι.

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Σάβ Απρ 18, 2026 7:49 pm

Ευγενές αέριο έγραψε:
Σάβ Απρ 18, 2026 11:31 am
Ο Ολυμπιακός πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία περπατάει καβάλα στο άλογο για τον τελικό. Αν όπως όλα δείχνουν παίξει με μια εκ των Μονακό, Μπαρτσελόνα ή Ερυθρό δε βλέπω σε ποια στροφή θα δυσκολευτεί.

Στα ημιτελικά δε νομίζω η Ζαλγκίρις πως μπορεί να κοιτάξει τον Ολυμπιακό στα μάτια. Η Φενέρ μέχρι πριν ένα μήνα θα μπορούσε, κι ας είχε χάσει 2 φορές από αυτόν, ωστόσο ξεφούσκωσε σαν τρύπια σαμπρέλα και δεν ξέρω αν προλαβαίνει να επουλώσει τις πληγές της, όποιες κι αν ήταν αυτές.

Ο Τελικός είναι μια άλλη ιστορία. Λογικά θα είναι με μια εκ των Βαλένθια, Ρεάλ και ίσως με Παναθηναϊκό. Αν η Βαλένθια φτάσει ως εκεί δεν θα πρόκειται πλέον για μια Σταχτοπούτα, αλλά για ένα θηρίο στο κλουβί, αφού θα χει κάνει 5 νίκες επί του Παναθηναϊκού μες στη χρονιά και θα έχει αποκλείσει Ρεάλ στα ημιτελικά.

Αν όμως, φτάσει να αναμετρηθεί με Ρεάλ ή Παναθηναϊκό, θα είναι η καλύτερη δυνατή κορύφωση του δράματος που λέγεται Εποχή Μπαρτζώκα. Αν κερδίσει μια εκ των δύο και πάρει την Κούπα μέσα στο ΟΑΚΑ θα σβήσει με μια μονοκοντυλιά ότι έχει προηγηθεί με τα χαμένα Φ4 (κυρίως το πως τα έχασε και όχι ότι τα έχασε)

Κανονική Κάθαρση.

Αν ήμουν DPG θα του πέταγα από τη σουίτα ένα στεφάνι δάφνης να σκάσει κάπου εκεί στην γραμμή του γηπέδου και να συρθεί μέχρι τα πόδια του. Βέβαια μάλλον κάτι άλλο θα του πετάξει (αν είναι μέσα).

Αν όμως χάσει...μάλλον θα τον ζωγράφιζα με μία μπάλα μπάσκετ στον ώμο να ανεβαίνει μέχρι την κορυφή του βουνού και λίγο πριν την αγγίξει να του ξανακυλάει η μπάλα πίσω.

Θα γράψω και ένα πανωσέντονο για την ομάδα μου.
Ο Παναθηναϊκός μια διαφορετική πορεία.

Καμία ομάδα που τερμάτισε πρώτη με αυτό το φορμάτ δε σήκωσε την κούπα, αλλά εδώ που τα λέμε το ίδιο ισχύει και για τον 7ο.

Τον 7ο που όλοι τον θέλουν για αντίπαλο και την ίδια στιγμή θέλουν να τον αποφύγουν (προφανώς με μια δόση υπερβολής - μη με πάρετε απτα μούτρα). Και πως να ήταν διαφορετικά; Η απόδοση της ομάδας ήταν σκέτο ρόλερ κόστερ κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Πάνω που έλεγες παίρνει τα πάνω της, κατεβαίνε με φόρα και δεν ήξερες που θα σταματήσει: Γερμανία ή Ρόδο;

Στα πλέι ιν είμαι πιο αισιόδοξος για τον πρώτο αγώνα παρά για τον δεύτερο (αν χρειαστεί). Αν υποθέσουμε πως κερδίζουμε τη Μονακό τότε πέφτουμε πάνω στην ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. Όμως η ομάδα δε με έπεισε ποτέ ότι μπορεί να σταθεί σε σειρά αγώνων, πόσω μάλλον με τη Βαλένθια. Αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ ότι η ομάδα (παίχτες και προπονητές) θα εμφανιστεί με τα ίδια μυαλά. Περιμένω τον άσσο απτο μανίκι. Συνεργασίες, άμυνες, έναν Ναν ψύχραιμο και ομαδικό...τον Καλαϊτζάκη :)

Ευσεβής πόθος; Ίσως. Αν περάσουμε θα ξαφνιαστώ. Αν το σηκώσουμε...θα...χάσω τα λόγια μου. Και εδώ που τα λέμε, θα πρόκειται για επικό ντεμαράζ ή απλά τους έκαναν πλάκα όλη τη χρονιά;

Πραγματικά σκέτη διπολική διαταραχή φέτος.

Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Και ο συμπάσχων Βαν Γκογκ μπορεί να αυτοτραυματίστηκε κόβοντας το αυτί του, αλλά μετά ζωγράφιζε Έναστρες Νύχτες!

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Απρ 19, 2026 1:35 pm

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Κυρ Απρ 19, 2026 1:55 pm

Μεχρι αποδειξεως του αντιθετου τα πλει ιν τελικα ειναι ενα εξτρα μπονους για τον πρωτο και επειτα για τον δευτερο της κανονικης περιοδου .

Ας παρουμε την μονακο . Παιζει με 8 ( μεχρι στιγμης :D ) παικτες .
Παιζει Γαλλια , παιζει μετα με παναθηναικο . Ας πουμε οτι χανει και ξαναπαιζει με μπαρτσελονα η ερυθρο , ξαναπαιζει Γαλλια και μετα αν εχει παρει την 8η θεση παει σεφ για 2 ματς με τον ολυμπιακο . Φυσικα μεχρι τα ματς με τον ολυμπιακο θα υπαρχει εξτρα κοπωση και μπορει να εχει προκυψει και καποιος τραυματισμος με αποτελεσμα να ερθει με 7 η και λιγοτερους στο σεφ .

Το ιδιο ισχυει και για τον παναθηναικο αντιστοιχα αν παρει την 8η θεση .
Αντι η 7η και η 8η ομαδα να εχουν κι αυτες μια εβδομαδα ξακουρασης οπως γινοταν με το παλιο φορματ τωρα καλουνται για αλλη μια διαβολοβδομαδα σε μια εξοντωτικη χρονια .

Η ευρωλιγκα δηλαδη σαμποταρει η ιδια τα πλει οφ μιας και οι ηδη λιγοστες πιθανοτητες να γινει καποια εκπληξη στα ζευγαρια 1-8 και 2-7 γινονται ακομα πιο μικρες .

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Απρ 19, 2026 4:53 pm

Θα συμφωνήσω με το σκεπτικό σου, αλλά ποια είναι η λύση; Να περιμένουν δύο εβδομάδες οι υπόλοιπες ομάδες μέχρι να τελειώσουν τα play in;

Η καταργείς τα play in και χάνεται το ενδιαφέρον που υπάρχει μέχρι τελευταία στιγμή στην ρέγκουλαρ ή αφήνεις το φορμάτ όπως είναι με τις ομάδες του 7-8-9-10 να μπαίνουν επιβαρυμένες στα playoff (αλλά και με το μομέντουμ ότι έχουν παίξει ήδη 1 ή 2 τελικούς/σκληρά παιχνίδια).

Δεν βλέπω άλλη λύση.

Christofis

allstar
Reactions:

Κυρ Απρ 19, 2026 5:06 pm

Rivers15 έγραψε:
Κυρ Απρ 19, 2026 1:35 pm
Ευκολη νικη Παο. Αν καταφερουν να περασουν Μπαρτσελονα ή Ερυθρο 3-0 καλως τα παιδια

Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Mood:

Κυρ Απρ 19, 2026 5:10 pm

Φέτος τα play in έχουν άλλη αξία, δίνουν στο μπασκετικό κοινό να απολαύσει ένα, δύο ματς επιπλέον τον γίγαντα των ευρωπαϊκών γηπέδων παναθηναϊκό !

Αυτά που λέει ο άλλος στη καρέκλα εκεί με το μικρόφωνο, που φοβάται λέει τη Μονακό … καλύτερα να το γυρίσει σε τένις. Ο παναθηναϊκός θα ρίξει +25 στη Μονακό, αν και θέλω να χάσουμε

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κυρ Απρ 19, 2026 5:20 pm

MichaelKoch έγραψε:
Ο παναθηναϊκός θα ρίξει +25 στη Μονακό, αν και θέλω να χάσουμε
Mike James do your stuff
The rest is on us

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Mood:

Κυρ Απρ 19, 2026 5:33 pm

berry έγραψε:
MichaelKoch έγραψε:
Ο παναθηναϊκός θα ρίξει +25 στη Μονακό, αν και θέλω να χάσουμε
Mike James do your stuff
The rest is on us

Εικόνα
Εικόνα

Ο Mike James είχε την ευκαιρία του να σηκώσει κούπα στην Ευρώπη .. αλλά διάλεξε Ντολτσε βήτα

Εικόνα
Rivers15

nba
Reactions:

Κυρ Απρ 19, 2026 5:47 pm

MichaelKoch έγραψε:
berry έγραψε:

Mike James do your stuff
The rest is on us

Εικόνα
Εικόνα

Ο Mike James είχε την ευκαιρία του να σηκώσει κούπα στην Ευρώπη .. αλλά διάλεξε Ντολτσε βήτα
Σωστα μιλας, ειχε την προταση του απο τον Μπαρτζωκαρο αλλα προτιμησε να ανανεωσει με τη μονακο.

Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Mood:

Κυρ Απρ 19, 2026 8:40 pm

Rivers15 έγραψε:
Κυρ Απρ 19, 2026 5:47 pm
MichaelKoch έγραψε:

Σωστα μιλας, ειχε την προταση του απο τον Μπαρτζωκαρο αλλα προτιμησε να ανανεωσει με τη μονακο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε γίνει πρόταση στον μαικ τζειμς. Ο μπαρτζωκας δε μπορεί να διαχειριστεί σταρ παίκτες, θέλει αντιστάρ και στρατιωτάκια

Εικόνα
Rivers15

nba
Reactions:

Κυρ Απρ 19, 2026 8:53 pm

MichaelKoch έγραψε:
Κυρ Απρ 19, 2026 8:40 pm

Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε γίνει πρόταση στον μαικ τζειμς. Ο μπαρτζωκας δε μπορεί να διαχειριστεί σταρ παίκτες, θέλει αντιστάρ και στρατιωτάκια
Ο ιδιος ο Τζειμς το εχει δηλωσει...

Για το γεγονός πως ήθελε να αφήσει τη Μονακό για τον Ολυμπιακό: "Δεν ξέρω αν ήταν αυτό το καλοκαίρι. Νομίζω το προηγούμενο ήμουν κοντά, γιατί πραγματικά ήθελα να αφήσω τη Μονακό. Δεν μου άρεσαν κάποιες αποφάσεις και ήθελα να αποχωρήσω και η μόνη επιλογή για μένα ήταν ο Ολυμπιακός. Ήταν λίγο αφού είχε αποχωρήσει ο Σάσα για το ΝΒΑ. Νομίζω πως ήταν τελειωμένη υπόθεση, αλλά η Μονακό δεν με άφησε να φύγω. Έτσι έμεινα και αυτό το καλοκαίρι σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να φύγω, αλλά όταν κατάλαβα πως πρέπει να κάνω επέμβαση στην πλάτη δεν ήθελα να πάω σε μια νέα ομάδα τύπου ω τέλεια, υπογράψαμε, ξέρετε, χρειάζομαι επέμβαση στην πλάτη και δεν θα είμαι έτοιμος μέχρι το ξεκίνημα της Ευρωλίγκας και αν είμαι έτοιμος και μετά θα πρέπει να παίζω 10-15 λεπτά. Δεν ήθελα να φέρω τέτοια βάρη σε μια ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που όταν με υπογράφει κανείς έχει και απαιτήσεις από εμένα".

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”