Spurs-Blazers
Μερικές παρατηρήσεις για το ματς
- Οι Μπλέιζερς έχασαν για 2ο ματς σημαντική διαφορά και μαζί μ' αυτή και τις (όποιες) ελπίδες τους στη σειρά. Άξιος αντίπαλος, πάντως, χωρίς αμφιβολία. Τους αξίζουν τα εύσημα και για τη γενικότερη πρόοδό τους σε σχέση με πέρσι.
- Ο Χόλιντέι κάνει μια από τις καλύτερες σειρές που έχω δει να κάνει 36άχρονος στα πλέι οφ.
- Οι Σαρπ και Χέντερσον μπορεί να έχουν πολλά προσόντα, να ξεχειλίζουν από ταλέντο αλλά καριέρα αξιοζήλευτη στο ΝΒΑ, μάλλον, δεν θα κάνουν ποτέ. Πιθανότατα στο 3 on 3, θα τα κατάφερναν καλύτερα.
- Οι Σπερς μοιάζουν ως η ομάδα που μπορεί όχι απλώς να κοντράρει αλλά και να αποκαθηλώσει τους Θάντερ. Οι πιθανότητές τους θα αυξηθούν, μάλιστα, αισθητά αν κάποιος από το προπονητικό τιμ βρει το θάρρος να πει στον Wembanyama να σταματήσει να σουτάρει άσκοπα 3ποντα. Δεν υπάρχει λόγος ένας παίκτης του ύψους του, να σουτάρει 3ποντα, ειδικά όταν δεν σουτάρει και με αξιοζήλευτα ποσοστά (35%)
Οι πιθανότητές τους θα αυξηθούν, μάλιστα, αισθητά αν κάποιος από το προπονητικό τιμ βρει το θάρρος να πει στον Wembanyama να σταματήσει να σουτάρει άσκοπα 3ποντα. Δεν υπάρχει λόγος ένας παίκτης του ύψους του, να σουτάρει 3ποντα, ειδικά όταν δεν σουτάρει και με αξιοζήλευτα ποσοστά (35%)
Celtics-76ers 128-96
Για όποιον τρόμαξε από το σκορ, να πω ότι οι Σέλτικς ήταν οι γνωστοί. Τρίποντα χωρίς έλεος, μέχρι να σβήσει ο ήλιος κλπ. Απλά αυτή τη φορά έμπαιναν με ασυνήθιστα μεγάλη συχνότητα. Όσο για τους 76ers, έτσι που έβλεπαν τους αντιπάλους τους να σκοράρουν κατά ριπάς, αρχικά σάστισαν και σύντομα παραιτήθηκαν.
Το μεγάλο πρόβλημα για τους τελευταίους, πάντως, είναι άλλο και ελάχιστα σχετίζεται με την ήττα. Όταν τα δύο μεγαλύτερα (και με διαφορά) συμβόλαιά σου και μάλιστα πολυετή, είναι σε δύο παίκτες που για να το πω κομψά, είναι παίκτες regular, τότε μάλλον κάτι έχεις κάνει λάθος στο σχεδιασμό της ομάδας σου - και πάντως, δεν μπορείς στα σοβαρά να ελπίζεις σε πορείες στα πλέι οφ. Δεν είναι τυχαίο που οι 76ers δεν έχουν καταφέρει σχεδόν τίποτα τα τελευταία χρόνια σ' αυτά και αντιθέτως έχουν γνωρίσει ακόμα και επώδυνους αποκλεισμούς, όντας φαβορί (πχ σειρά με Ατλάντα προ μερικών ετών).
Όταν τα δύο μεγαλύτερα (και με διαφορά) συμβόλαιά σου και μάλιστα πολυετή, είναι σε δύο παίκτες που για να το πω κομψά, είναι παίκτες regular, τότε μάλλον κάτι έχεις κάνει λάθος στο σχεδιασμό της ομάδας σου - και πάντως, δεν μπορείς στα σοβαρά να ελπίζεις σε πορείες στα πλέι οφ. Δεν είναι τυχαίο που οι 76ers δεν έχουν καταφέρει σχεδόν τίποτα τα τελευταία χρόνια σ' αυτά και αντιθέτως έχουν γνωρίσει ακόμα και επώδυνους αποκλεισμούς, όντας φαβορί (πχ σειρά με Ατλάντα προ μερικών ετών).
Δεν ειναι τοσο οτι ειναι παικτες regular οι Embiid & Way off P... οσο το οτι ειναι part time μπασκετμπολιστες.
Όταν τα δύο μεγαλύτερα (και με διαφορά) συμβόλαιά σου και μάλιστα πολυετή, είναι σε δύο παίκτες που για να το πω κομψά, είναι παίκτες regular, τότε μάλλον κάτι έχεις κάνει λάθος στο σχεδιασμό της ομάδας σου - και πάντως, δεν μπορείς στα σοβαρά να ελπίζεις σε πορείες στα πλέι οφ. Δεν είναι τυχαίο που οι 76ers δεν έχουν καταφέρει σχεδόν τίποτα τα τελευταία χρόνια σ' αυτά και αντιθέτως έχουν γνωρίσει ακόμα και επώδυνους αποκλεισμούς, όντας φαβορί (πχ σειρά με Ατλάντα προ μερικών ετών).
Δεν ειναι τοσο οτι ειναι παικτες regular οι Embiid & Way off P... οσο το οτι ειναι part time μπασκετμπολιστες.
Θα μπορούσα να τους το συγχωρήσω αυτό που λες και που όντως ισχύει. Το ότι όμως "ακόμα και όταν εμφανίζονται είναι σαν να μην εμφανίστηκαν ποτέ" που θα λεγε και ένας άγιος πατέρας, είναι κατά τη γνώμη μου χειρότερο. Πάντως για να είμαι δίκαιος, στη συγκεκριμένη σειρά ο George δεν είναι κακός (χωρίς βέβαια να βγάζει και μάτια) ενώ ο Εμπίντ, μόλις που επέστρεψε ... από την κύρια απασχόληση (πιτς)!
Eυτυχώς τελείωσε το πανηγυράκι. Άνετη επικράτηση της Οκλα-χώμα με 4-0 επί των Suns. Άνετη δεν θα ήταν αν άφηναν την ομάδα της Αριζόνα να παίξει μπάσκετ. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι, πιθανόν να τελείωνε η σειρά 4-1 ή 4-2 , δε μπορούσαμε πάνω από 2 νίκες και για αυτό τον λόγο δεν υπήρχε νόημα να σφυρίζουν έτσι. Να όμως που έγινε και μας θύμισαν τα early 00's κάτι σειρές με Spurs και κάτι παιχνίδια Lakers-Kings. Δεν έχω ξαναδεί τόσα χρόνια στο ΝΒΑ αυτό το ανελέητο promotion ανύπαρκτων φάουλ από reels. Βλέπε εδώ
Θα flame-άρω πολύ οπότε το σταματώ. Καλή η αυτοκριτική που λέει ο Ssoulliss . Ναι ο Μπούκερ δεν παίζει καλά γιατί δεν είναι PG . Μόνο αν του φέρουν έναν PG θα παίξει καλά και να σταματήσει ο ίδιος να πιστεύει ότι θα γίνει. Αλλά φίλε μου Ssoulliss δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό το σύστημα του Silver.
Η ομάδα έγινε πλέον το αρχαιότερο franchise χωρίς πρωτάθλημα. 58 χρόνων. Δεν ξέρω πως θα γίνει διεκδικήτρια. Ελπίζω οι φήμες με Γιάννη να έχουν μια βάση.
Καλη συνέχεια στις ομάδες σας. Θα σας υποστηρίξουμε όλους απέναντι στο σκοτάδι και το Χώμα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Basketforum Fantasy Champion 2025-26
Eυτυχώς τελείωσε το πανηγυράκι. Άνετη επικράτηση της Οκλα-χώμα με 4-0 επί των Suns. Άνετη δεν θα ήταν αν άφηναν την ομάδα της Αριζόνα να παίξει μπάσκετ. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι, πιθανόν να τελείωνε η σειρά 4-1 ή 4-2 , δε μπορούσαμε πάνω από 2 νίκες και για αυτό τον λόγο δεν υπήρχε νόημα να σφυρίζουν έτσι. Να όμως που έγινε και μας θύμισαν τα early 00's κάτι σειρές με Spurs και κάτι παιχνίδια Lakers-Kings. Δεν έχω ξαναδεί τόσα χρόνια στο ΝΒΑ αυτό το ανελέητο promotion ανύπαρκτων φάουλ από reels. Βλέπε εδώ
Θα flame-άρω πολύ οπότε το σταματώ. Καλή η αυτοκριτική που λέει ο Ssoulliss . Ναι ο Μπούκερ δεν παίζει καλά γιατί δεν είναι PG . Μόνο αν του φέρουν έναν PG θα παίξει καλά και να σταματήσει ο ίδιος να πιστεύει ότι θα γίνει. Αλλά φίλε μου Ssoulliss δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό το σύστημα του Silver.
Η ομάδα έγινε πλέον το αρχαιότερο franchise χωρίς πρωτάθλημα. 58 χρόνων. Δεν ξέρω πως θα γίνει διεκδικήτρια. Ελπίζω οι φήμες με Γιάννη να έχουν μια βάση.
Καλη συνέχεια στις ομάδες σας. Θα σας υποστηρίξουμε όλους απέναντι στο σκοτάδι και το Χώμα
Lakers - Kings
Lakers - Blazers
Επικα σφαξιδια... αλλα εκει πες... υπηρχε ο φοβος οτι τοσο οι Kings οσο και οι Blazers μπορουσαν να αποκλεισουν τους "must see tv" kobe - shaq...
Με τους σιχαμενους thunder που μονο οι okc fans εχουν τα στομαχια να δουν αυτο το disgusting brand of basketball για 48 λεπτα... γιατι???
Στο 2ο tweet... ειναι για να γελαει κανεις με το φαουλ "σκριν" του Hartenstein.
Lakers - Kings
Lakers - Blazers
Επικα σφαξιδια... αλλα εκει πες... υπηρχε ο φοβος οτι τοσο οι Kings οσο και οι Blazers μπορουσαν να αποκλεισουν τους "must see tv" kobe - shaq...
Με τους σιχαμενους thunder που μονο οι okc fans εχουν τα στομαχια να δουν αυτο το disgusting brand of basketball για 48 λεπτα... γιατι???
Στο 2ο tweet... ειναι για να γελαει κανεις με το φαουλ "σκριν" του Hartenstein.
To Lakers - Blazers δεν είχε τίποτα μεμπτό, εκτός από το επικό chockαρισμα του Πόρτλαντ στο έβδομο ματς. Το έκτο ματς των Kings με τους Lakers είχε όντως θέμα. Είχε όμως ευκαιρία το Σακραμέντο να τελειώσει τη σειρά στους 5 αγώνες.
Οι Pistons είναι αρκετά κακοί σε αυτή την σειρά με τους Magic και δεν νομίζω ότι φταίει η όποια κατάσταση του Cunningham. O οποίος για να λέμε και την αλήθεια παίζει αρκετά καλά, παρ'οτι στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν άστοχος. Περισσότερο μου δίνουν την εντύπωση οι Pistons ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τον τίτλο του φαβορί σε αυτή την σειρά και αφού δεν κατάφεραν να κλέψουν ένα παιχνίδι στο Orlando για να την ισοφαρίσουν, δύσκολα τα πράγματα πλέον.
Ποιοτικά πάντως μέτρια σειρά, αρκετά άστοχες και οι δύο ομάδες.
Thunder-Suns
Δεν έχω δει το ματς αλλά είδα όλα τα προηγούμενα κ γι' αυτό θα γράψω για τη σειρά, γενικά. Για τη διαιτησία γενικά αποφεύγω να κρίνω όχι γιατί είμαι υπεράνω αλλά γιατί σε σειρά που έληξε 4-0, τί να πεις για τη διαιτησία; Θα πω όμως ότι οι Σανς (παρόλο που είναι κακοσχεδιασμένη ομάδα) έχουν ταλέντο και θα μπορούσαν να βάλουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στους Θάντερ αλλά πώς να γίνει αυτό όταν ο προπονητής τους από όλο το ρόστερ επέλεξε να ρίξει πάνω στον Αλεξάντερ .... τον Γκιλέσπι. Και ενώ έβλεπε ότι ο άλλος σκοράρει σαν σε προπόνηση, συνέχισε τη συνταγή της επιτυχίας (του Αλεξάντερ). Σόρι αλλά στα δικά μου μάτια αυτό που έκανε ο Οττ, συνιστά μπασκετικό έγκλημα. Και δεν ισχυρίζομαι ότι αν πχ εριχνε στον SGA τον Νταν, θα άλλαζε η πορεία της σειράς αλλά τουλάχιστον θα έδειχνε ότι κάτι προσπαθεί να κάνει.
Μινεσοτα-Νάγκετς
Οι Νάγκετς δεν γινόταν να χάσουν κι αυτό το παιχνίδι. Αν συνέβαινε κι αυτό θα μιλούσαμε για κάζο ιστορικών διαστάσεων. Αυτή τη φορά ο Γιόκιτς βρήκε τρόπους να σκοράρει απέναντι στον Γκομπέρ και κυρίως να δημιουργήσει ελεύθερα σουτ για τους υπόλοιπους. Ο Μάρεϊ ηταν, επίσης, περισσότερο εύστοχος, ενώ καθοριστικός ήταν ο Sp. Jones που και τη γνωστή σκυλίσια άμυνα έπαιξε και έβαλε και 4/5 3ποντα. Αν ο Έντουαρντς επανέλθει, η Μινεσότα θα περάσει. Αν όχι, έχουμε σειρά.
Οι Pistons είναι αρκετά κακοί σε αυτή την σειρά με τους Magic και δεν νομίζω ότι φταίει η όποια κατάσταση του Cunningham. O οποίος για να λέμε και την αλήθεια παίζει αρκετά καλά, παρ'οτι στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν άστοχος.
Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι οι Nuggets θα το έπαιρναν το παιχνίδι,καθώς αφενώς οι απουσίες των Timberwolves είναι κομβικότερες αφετέρου υπάρχει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης για μια ομάδα που κάποτε πήρε το πρωτάθλημα. Στα του αγώνα ντέρμπι ήταν μόνο για ένα ημίχρονο, αφού τα ψηλά σχήματα που δοκίμασε ο Finch δεν του βγήκαν και λογικά το παιχνίδί από τις αρχές της 3ης περιόδου ουσιαστικά είχε κριθεί.
* Αξίζει να αναφέρω δύο πράγματα, πρώτον οι Nuggets πρόπερυσι ήταν 0-3 πίσω από τους Timberwolves και επέστρεψαν σε 7ο παιχνίδι, όπου και αποκλείστηκαν και δεύτερον ότι οι αλογομούρηδες των ΗΠΑ τους δίνουν ως φαβορί να περάσουν (μάλιστα τους δίνουν -6.5 για το επόμενο παιχνίδι ).
Suns-Thunder 113-125 (0-4)
Περίπου για 3 περίοδους ήταν μέσα στο παιχνίδι οι Suns, έχοντας όμως δεχτεί 100+ σε αυτό το σημείο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Caruso έχει ένα σερί ποντών όπου και δίνει μια σχεδόν διψήφια διαφορά, από όπου και ποτέ δεν ανατρέπεται. Πολύ αναιμικοί οι Suns, συμφωνώ με το φίλο πιο πάνω ότι θα έπρεπε να είχε δοκιμάσει κάτι άλλο ο Ott στην περιφερειακή του άμυνα και συμπληρώνω ότι με το να έχεις καλύτερα επιθετικά εργαλεία στην περιφέρεια δε σημαίνει ότι θα κερδίσεις μια σειρά play-offs.
Απόλυτα κυρίαρχοι ήταν οι Chet και Hartenstein με 42 πόντους και 24 ριμπάουντς μαζί, εντυπωσιακός ο Mitchell με 22 πόντους την ίδια ώρα που οι Green-Booker είχαν μαζί 2/16 τρίποντα.
* Οι Suns θέλουν αλλαγή φιλοσοφίας και αναθεώρηση του ποιος είναι ο franchise παίκτης τους. Αν θεωρούν τον Booker ως τέτοιο, με 'γεια τους - με χαρά τους αν όμως θέλουν κάποιον άλλον, τον ετοιμάζουν (τον Booker) σε μια πολυτελή συσκευασία με μια ωραία κορδέλα επί αυτής και τον στέλνουν σε κάποιο μπασκετικό "ίδρυμα" μήπως και τσιμπήσουν κανά λαχείο ή κάποιον εκκολαπτόμενο σταρ.
Magic-Pistons 94-88 (3-1)
Απόλυτα δίκαια οι Magic κέρδισαν έστω και δύσκολα, έστω και με αίμα κ' άμμο. Το παιχνίδι ήταν συνεχώς ντέρμπι, πάντοτε όμως ο ρυθμός ήταν υπό τον έλεγχο των γηπεδούχων όπου με μπροστάρη τον Wagner έδειχναν να πατούν πιο καλά. Ο Γερμανός τραυματίστηκε περίπου στα μέσα τξς 3ης περίοδου - μάλλον δεν είναι κάτι σοβαρό και έγινε προληπτικά - το παιχνίδι πήγε φάση-φάση, με μπόλικο ξύλο και πολύ αστοχία.
Κρίσιμο σημείο ότι ο Cain που πήρε τη θέση του Wagner στην πεντάδα, ουσιαστικά μας έβαλε ταφόπλάκα σε όποια προσπάθεια να βρούμε λύσεις στην επίθεση και χάρισε το στιγμιότυπο της σεζόν. Ο Bane πάλι στο τέλος έκρινε τον αγώνα με το μεγάλο του τρίποντο και οι Pistons έμειναν άποντοι τα 5 τελευταία λεπτα (μόνο με βολές ερχόταν σκορ). Αφού και ο σταθερά καλός Harris με το τόσο μπασκετικό ξύλο που είχε πέσει, δεν μπόρεσε να βοηθήσει.
* Είχαμε 20 λάθη και 29 φάουλ τα διπλάσια λάθη και 8 παραπάνω φάουλ από τους αντιπάλους μας. Κάτι που το γνωρίζουμε από την αρχή ότι οι Magic είναι μια ομάδα που ψάχνει τις επαφές για να πάει στις προωπικές βολές.
* Είχαμε 18 κοψίματα (πρέπει να είναι σύγχρονο ρεκόρ) ουσιαστικά χωρίς αντίκρυσμα.
* Ο Cunningham ήταν πελαγωμένος, χωρίς καθαρό μυαλό αλλά τα πολλά λάθη τα κάνει κατά βάση στη ροή ρου αγώνα. Έχει π.χ. πάσες στον αιφνιδιασμό στα πόδια του συμπαίκτη ή στην εξέδρα.
* Στα play-offs του 2003, τότε ήμασταν πάλι το #1 και οι Magic το #8 είχαν τον Hill που ήταν εκτός όλη τη σεζόν και για ηγέτη τον McGrady. Η σειρά πήγε στο 1-3 και τότε με ακριβώς την ίδια διακύμανση και σαν φινάλε το 4-3 υπέρ μας. Τότε είχαμε την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα το 2004, πλην του Rasheed που ήρθε την επόμενη σεζόν.
* Αν περάσουν οι Magic, εμείς θα μπούμε στη μαύρη λίστα των ομάδων που ηττήθηκαν από το #8. Υπάρχουν 6 ομάδες που το έκαναν στο παρελθόν και φέτος μπορεί να έχουμε και έβδομη.