Euroleague Playoffs 2026: Valencia (2) vs Panathinaikos (7)

Συντονιστής: Captains

Αποτέλεσμα σειράς

Βαλένθια 3-0
3
3%
Βαλένθια 3-1
27
31%
Βαλένθια 3-2
16
18%
Παναθηναϊκός 3-0
5
6%
Παναθηναϊκός 3-1
15
17%
Παναθηναϊκός 3-2
22
25%

Σύνολο ψήφων: 88
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 01, 2026 1:00 pm

theodots έγραψε:
Παρ Μάιος 01, 2026 12:53 pm
Θεουλης NHD με post στο Instagram με το buzzer beater του, που γράφει από κάτω:
"Καλημέρα
Καλησπέρα
Καληνύχτα
ΟΑΚΑ είστε έτοιμοι?"

ΥΓ Εκείνο το buzzer beater τρίποντο στην Κωνσταντινούπολη, ο Σλούκας το είχε βάλει στην μούρη του Χέιζ Ντέιβις....

https://www.instagram.com/reel/DXxj8yjo ... NybmdwOQ==
Με τέτοια άτομα που κάνει παρέα (Σλούκας) τέτοιος θα γίνει κι αυτός .... τεντιμπόης :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Μάιος 01, 2026 1:46 pm

socrates13 έγραψε:
Παρ Μάιος 01, 2026 12:08 am
Dimmitz έγραψε:
Παρ Μάιος 01, 2026 12:06 am

Ντάξει ουσιαστικά από κάτι σουτ προσευχές μείνατε στο παιχνίδι, όχι λόγω πλάνου :D
Καλοφαγωτο φίλε ,πόνεσε το ξέρω
Χμ, ας εχουμε υπομονη θα ελεγα εγω.

Η ζωη εχει αρκετό σουρεαλισμο μεσα της και μπορει retrospectively το χθεσινο απιθανο buzzer beater να πανηγυριζεται εξίσου και από τους Ολυμπιακούς. Ή και περισσότερο.

Aς περιμενουμε το τελος της χρονιάς, δεν εμεινε πολυ ακομα.

kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Παρ Μάιος 01, 2026 2:01 pm

Κι εμένα με πόνεσε το αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν πλέον κάποια facts:
1. Ο Παναθηναϊκός δεν χτυπάει το ίδιο όλα τα ματς της σεζόν.
2. Ξέρει ποια χτυπάει και τα παίρνει.
3. Έχει προπονητή που έχει impact στους παίκτες. Ναι, αμφιλεγόμενος ο τρόπος του, ναι εκνευριστικός, ναι εριστικός, αλλά παίδες εκεί που πέρνει επίτηδες τεχνική ποινή και μετά ακολουθεί αντίδραση του Παναθηναϊκού με τρίποντο και σερί, πρέπει να το αναγνωρίσω. Είναι ο ενδεδειγμένος ευγενής τρόπος; Όχι, Είναι αποτελεσματικός; Ναι.
4. Βγαίνουν μπροστά που παίκτες που πρέπει (π.χ. Χέιζ, Σορτς, Γκριγκόνις) όταν πρέπει.
5. Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει αντίπαλο. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει κάτι ο Μαρτίνεθ πλέον, δίνω μόνο μαθηματικές ελπίδες.
6. Στο μόνο που θα μπορούσε να χτυπήσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό είναι το 5. Εκεί δεν με πείθει καθόλου, ούτε ο Λεσόρ, ούτε ο άλλος. Και είναι μόνο δύο. Είναι η μόνη θέση που υστερεί ο Παναθηναϊκός, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Μάιος 01, 2026 2:11 pm

kite26 έγραψε:
Παρ Μάιος 01, 2026 2:01 pm
Είναι η μόνη θέση που υστερεί ο Παναθηναϊκός, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.
Δεν είναι τόσο "μπακαλίστικο" το άθλημα. Δηλαδή δεν αρκεί να κοιτάς μονάδες. Δες για παράδειγμα το PG. Άνετα μπορεί να χτυπήσει τον Σορτς στην άμυνα (και θα το κάνει, να είσαι σίγουρος). Μπορεί επίσης να χτυπήσει τον Οσμάν όχι τόσο στο 1v1 αλλά στην περιστροφή. Ο Παναθηναικός αντίστοιχα μπορεί να χτυπήσει στο 1v1 τον Βεζένκοφ και τον Ντορσει. Φυσικά πρέπει να πάει και στο ποστ για να φθείρει τον Λεσόρ.

Δεν είναι όλη η λίστα αυτή απλά θέλω να τονίσω ότι δεν γίνεται απλά να τα βάζεις κάτω "αυτός είναι καλύτερος εδώ, αυτός είναι εδώ, άρα την μπάλα θα την πάρει αυτός και τέλος" (αν και έχω πει ότι αν ήμουν Μπαρτζώκας ο Μιλουτίνοφ θα είχε 400% usage). Υπάρχουν πολλές τακτικές και πολλά είδη αντιμετώπισης, κάθε ομάδα έχει τα υπέρ και τα κατά (αν θέλεις μπορώ να γίνω πιο αναλυτικός) και εν τέλει σημασία έχει ποιος είχε το καλύτερο πλάνο και ποιος είναι στην καλύτερη μέρα για να το εκτελέσει.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Παρ Μάιος 01, 2026 2:16 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δεν είναι τόσο "μπακαλίστικο" το άθλημα. Δηλαδή δεν αρκεί να κοιτάς μονάδες. Δες για παράδειγμα το PG. Άνετα μπορεί να χτυπήσει τον Σορτς στην άμυνα (και θα το κάνει, να είσαι σίγουρος). Μπορεί επίσης να χτυπήσει τον Οσμάν όχι τόσο στο 1v1 αλλά στην περιστροφή. Ο Παναθηναικός αντίστοιχα μπορεί να χτυπήσει στο 1v1 τον Βεζένκοφ και τον Ντορσει. Φυσικά πρέπει να πάει και στο ποστ για να φθείρει τον Λεσόρ.

Δεν είναι όλη η λίστα αυτή απλά θέλω να τονίσω ότι δεν γίνεται απλά να τα βάζεις κάτω "αυτός είναι καλύτερος εδώ, αυτός είναι εδώ, άρα την μπάλα θα την πάρει αυτός και τέλος" (αν και έχω πει ότι αν ήμουν Μπαρτζώκας ο Μιλουτίνοφ θα είχε 400% usage). Υπάρχουν πολλές τακτικές και πολλά είδη αντιμετώπισης, κάθε ομάδα έχει τα υπέρ και τα κατά (αν θέλεις μπορώ να γίνω πιο αναλυτικός) και εν τέλει σημασία έχει ποιος είχε το καλύτερο πλάνο και ποιος είναι στην καλύτερη μέρα για να το εκτελέσει.
Έχουν μπερδέψει το μπάσκετ με το υπερατού...

kite26

allstar
Reactions:

Παρ Μάιος 01, 2026 2:24 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Ας καταφέρουμε να το πάρουμε κι ας είναι με υπερατού :0
Πλάκα κάνω. Υπάρχουν στιγμές που ο Παναθηναϊκός το πιστεύει και το θέλει τόσο που οι υπολογισμοί πάνε περίπατο. Δεν ξέρω, μου έκοψε τα φτερά χθες η εμφάνισή του...Είχα επαναπαυτεί στο ότι το είχε αφήσει το διαστημικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός, αλλά χθες έτριβα τα μάτια μου. Άντε δε θα πω τίποτα για τη συνέχεια, αλλά πλέον ο πήχης ανεβαίνει πάαααααρα πολύ για τις άλλες ομάδες. Σε επίπεδα δυσθεώρητα...

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Παρ Μάιος 01, 2026 2:29 pm

kite26 έγραψε:

Πλάκα κάνω. Υπάρχουν στιγμές που ο Παναθηναϊκός το πιστεύει και το θέλει τόσο που οι υπολογισμοί πάνε περίπατο. Δεν ξέρω, μου έκοψε τα φτερά χθες η εμφάνισή του...
Η μ@λ@κια είναι ότι σε περίπτωση ελληνικού τελικού, ο χαμένος θα έχει πολύ ζόρικο καλοκαίρι που μπορεί να τον πάει πίσω σαν ομάδα.

Fitz

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Παρ Μάιος 01, 2026 2:33 pm

kite26 έγραψε:

Πλάκα κάνω. Υπάρχουν στιγμές που ο Παναθηναϊκός το πιστεύει και το θέλει τόσο που οι υπολογισμοί πάνε περίπατο. Δεν ξέρω, μου έκοψε τα φτερά χθες η εμφάνισή του...
Αυτό σου έχει μείνει γιατί έχει παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους και με προσωπικότητα, που μπορούν να βγουν μπροστά το ίδιο από σύστημα και με προσωπική φάση. Χθες όντως ήταν μοναδικό το να βγαίνουν ΟΛΟΙ μπροστά με μεγάλα σουτ. Και δε θα πω πως είναι δύσκολο να ξαναγίνει, γιατί τελειώνει η σεζόν και τώρα πιάνει το peak, οπότε οι πιθανότητες αυξάνονται. Η Βαλένθια έχει τρομερούς ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ, αλλά δεν είναι (ακόμα) σε αυτό το σημείο.

Αυτό είναι το διαφορετικό και σε σχέση με τη Βαλένθια, αλλά και σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτό έχει προκαλέσει ένα συγκρατημένο ενθουσιασμό για το Φ4. Αν με ρωτάς πάντως, δεν πίστευα ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Μου έχουν βάλει τα γυαλιά και έχω πέσει πολύ έξω.

Φέτος, ωστόσο, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι πιο ώριμος και πιο έτοιμος από ποτέ. Έχει 2-3 παίκτες που είναι στην κατηγορία που αναφέρω πιο πάνω και αυτό είναι κάτι που έλειπε σε όλα τα προηγούμενα Φ4.

ΥΓ: Ναι, θεωρητικά τίποτα δεν έχει τελειώσει, αλλά 99% μια νίκη σε 3 παιχνίδια ακόμα θα την κάνουμε, τι διάολο.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Παρ Μάιος 01, 2026 2:34 pm

TuTiS έγραψε:
Η μ@λ@κια είναι ότι σε περίπτωση ελληνικού τελικού, ο χαμένος θα έχει πολύ ζόρικο καλοκαίρι που μπορεί να τον πάει πίσω σαν ομάδα.
Κυκλοφορώ στα ποστς σαν το φάντασμα να γράφω τις διαφωνίες μου :lol:

Τον Παναθηναικό σίγουρα θα τον τσούξει να χάσει το Φ4 στο ΟΑΚΑ (είτε πάει είτε δεν πάει), ειδικά αν το κερδίσει ο Ολυμπιακός. Αλλά πέρα από αυτό δεν νομίζω πως θα γίνει κάτι άλλο. Ειδικά αν παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο και όχι το περσινό.

Έχει όλα τα στοιχεία να πάει να κάνει ελάχιστες προσθήκες/αλλαγές και να παλέψει την επόμενη χρονιά. Δεν νομίζω πως θα πάει πίσω.

Για τον Ολυμπιακό είναι διαφορετική η ιστορία, δεν θα γράψω για αυτό τώρα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Παρ Μάιος 01, 2026 2:41 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Μάιος 01, 2026 2:34 pm
TuTiS έγραψε:
Κυκλοφορώ στα ποστς σαν το φάντασμα να γράφω τις διαφωνίες μου :lol:

Τον Παναθηναικό σίγουρα θα τον τσούξει να χάσει το Φ4 στο ΟΑΚΑ (είτε πάει είτε δεν πάει), ειδικά αν το κερδίσει ο Ολυμπιακός. Αλλά πέρα από αυτό δεν νομίζω πως θα γίνει κάτι άλλο. Ειδικά αν παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο και όχι το περσινό.

Έχει όλα τα στοιχεία να πάει να κάνει ελάχιστες προσθήκες/αλλαγές και να παλέψει την επόμενη χρονιά. Δεν νομίζω πως θα πάει πίσω.

Για τον Ολυμπιακό είναι διαφορετική η ιστορία, δεν θα γράψω για αυτό τώρα.
Παρεξήγησες. Όταν λέει ομάδα εννοεί οικογένεια.

"Ασε με ρε γυναίκα να χαρείς. Σου είπα φέτος δεν έχω διάθεση για διακοπές. Δε βλέπεις τί γίνεται στον κόσμο; "

JERIAN GRANDAKOS

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Mike Batiste

Παρ Μάιος 01, 2026 3:24 pm

Στο έδαφος τα μυαλά και όχι στα σύννεφα.Με 2 εμφανίσεις και νίκη στην εκπνοή θα μπορούσε να ήταν και αντίστροφα και να ειμασταν τώρα ράκος.

3-0 αναγκαιο γιατί οι βαλενθιανοι είναι κακα σκυλιά!!!!

Η πνευματική διαχείριση (και η τακτική με όχι ξέφρενο ρυθμό σαν τον χθεσινό) θα δείξει αν έχουμε συνέπεια, γιατί φέτος ειμασταν αδουλευτη ομαδα και ασυνεπεστατη με χτυπητές αδυναμίες. Δεν ήταν μπάσκετ αυτό που παίξαμε φέτος. Ας είναι καλά ο Λεσσορτ που επέστρεψε σε αξιοπρεπή σχετικά κατάσταση και μπήκε μια σειρά στο παιχνίδι της ομάδας. Με Χολμς θα ειμασταν στα αζήτητα....

Πρεπει να σοβαρευτεί ο Αταμαν και ο Dpg και να μην υπάρχει τοξικότητα και γραφικότητα. Να τον βουλώσουν και να γίνει σωστή δουλειά και όχι μπλα μπλα.Πέρσι τέτοιες μέρες υπήρχε και τοξικότητα κλπ, μαζί και εκνευρισμος κάτω από το χαλάκι.

Ελπίζω το χθεσινό να είναι το φετεινο turning point, όπως παλιότερα το διπλό στο Μονακό με Γκριγκονις και το διπλό στην Μαδρίτη.

Κατω τα κεφάλια, δουλεια, αυτόσυγκέντρωση και σοβαρότητα.

Ειμαστε σε καλό mood....

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Παρ Μάιος 01, 2026 5:17 pm

Η αλήθεια είναι οτι το πιο δυνατό σημείο της Βαλένθια είναι η ενέργεια που βγάζει, συνεπώς επειδή είναι Taz the tasmanian devil, καλό είναι η σειρά να τελειώσει στο 3ο παιχνίδι. Αταμάν δεν χρειάζεται να δούμε τον Παο της regular με την 50αρα ταρίφα στο ημίχρονο, δεν ξέρω τι έκανες μέσα στη Βαλένθια αλλά κάνε το ίδιο :P

Μέχρι φέτος
kite26

allstar
Reactions:

Παρ Μάιος 01, 2026 5:38 pm

Οι εμφανίσεις του ΠΑΟ ίσως εξηγούνται από κάτι που νομίζω έχω θίξει. Δεν είναι καλό για τον Παναθηναϊκό να τραβήξει πολύ η σειρά. Κοίταξε να το τελειώσει γρήγορα ξέροντας ότι θα "πεσει" η απόδοσή του μέχρι το πέμπτο παιχνίδι, αφού είναι μια ομάδα με πιο κλειστό ροτέισον και λίγους σέντερ.

Το έκανε και μπράβο του.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρ Μάιος 01, 2026 8:55 pm

3 αγωνιστικες και 10κ εφαγε

Αν κανετε σκουπα δεν εχει φ4 δηλαδη.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Μάιος 01, 2026 9:05 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Μάιος 01, 2026 10:43 am
Καλημέρα,.οπως θα παρατηρησατε πιθανόν ότι ποστ αφορουσαν συμπεριφορές παικτών, παραγόντων, συγκρίσεις αυτων , whataboutism κλπ σβήστηκαν. Εδώ και καιρό δεν είναι δυνατή μπασκετική συζήτηση οταν υπεισέρχεται το οπαδικο κομμάτι.
Θα σας παρακαλουσα και στα τοπικ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να μεινουμε καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, το αξίζουν οι ομάδες και οι παίκτες για την δουλειά που έχουν κάνει και την εικόνα που παρουσιάζουν. Τα υπόλοιπα θα διαγράφονται.
Το παραθέτω εδώ γιατί μάλλον κάποιοι δεν το ειδαν.
Αφηνω του Μπερυ καθαρά πληροφοριακά. Η συζήτηση θα παραμείνει στα αγωνιστικά, δεν θα ακολουθησουμε την εξωαγωνιστική ενταση.
Christofi δεν είναι προσωπικό και δεν αφορουσε μόνο εσένα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”