Αυτό είναι το άλλο άκρο που λέγαμε !Erether έγραψε: ↑Τετ Μάιος 06, 2026 11:40 amΟι κούπες τον Ιούνιο θα είναι στα γραφεία της arcadia.redcard έγραψε: ↑Τετ Μάιος 06, 2026 11:33 amΣυγνωμη συζηταμε στα σοβαρα τωρα αν ειναι αλαζονικη η δηλωση "παμε να το παρουμε"; Δεν ειναι απολυτως αυτονοητο για καθε ομαδα που συμμετεχει εκεί οτι "παει να το παρει" (πλην ισως ελαχιστων ξεκαθαρων outsiders στο παρελθον);
Το αν οι αφοι δε θελουν να το πουν ξεκαθαρα αυτη τη φορα για τους δικους τους λόγους ειναι δικαιωμα τους αλλα αυτο δε σημαινει οτι αν το ελεγαν τις προηγουμενες φορες ήταν too much. Ειναι αλλο να πεις "θα το παρουμε" και αλλο "παμε να το παρουμε". Το πρωτο, ναι, ειναι αλαζονεια, το δευτερο ειναι σαν να λεμε οτι η γη γυριζει.
Μη χασουμε τη λογικη μας.![]()
Euroleague Playoffs 2026: Olympiacos (1) vs Μonaco (8)
Συντονιστής: Captains
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
- steph.larry

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG, PF
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Το επιχείρημα του Erether έχει κάποια βάση όμως, και εγώ στο αρχικό σου σχόλιο είχα την εντύπωση ότι μιλούσες για τις επίσημες δηλώσεις που έχουν κάνει μετά τις προκρίσεις.
Γενικά δεν έχει νόημα να πιάσουμε δηλώσεις σε αποδυτήρια προς παίχτες παρουσία του τύπου (1ο video που έδωσες) ή δηλώσεις προς εκατοντάδες οπαδούς (2ο video), γιατί αυτά είναι οπαδικά και ενδεχομένως πράγματα της στιγμής.
Ειδάλλως θα πρέπει να αξιολογούμε και κάτι τσο και λο του dpg στα αποδυτήρια του Παο και κάτι ποσταρίσματα με τραπεζάκια στο Σούνιο που περιμένουν κούπες (τυράκι για τους οπαδούς), δηλαδή ασόβαρα πράγματα γενικά.
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Γενικά πολύ κουβέντα για πράγματα που λίγη σημασία έχουν
Σημασία έχει μόνο πως θα είναι η ομάδες σε 20 μέρες αγωνιστικά ΚΑΙ πνευματικα(αυτό ίσως είναι κ σημαντικοτερο)
Προσωπικά τον τίτλο του απόλυτου φαβορί σε τουρνουά μονών αγώνων φ4 τον χαρίζω, δε τον θελω.Μια χαρά μπορώ να αποδεχτώ τον Ολυμπιακό ως απόλυτο φαβορί κι οτι καλείται να το αποδειξει έως τέλους.Μακαρι έτσι να πάμε όλο το 20ημερο κατ εμε
Yerkes & Dodson rulezzz
Σημασία έχει μόνο πως θα είναι η ομάδες σε 20 μέρες αγωνιστικά ΚΑΙ πνευματικα(αυτό ίσως είναι κ σημαντικοτερο)
Προσωπικά τον τίτλο του απόλυτου φαβορί σε τουρνουά μονών αγώνων φ4 τον χαρίζω, δε τον θελω.Μια χαρά μπορώ να αποδεχτώ τον Ολυμπιακό ως απόλυτο φαβορί κι οτι καλείται να το αποδειξει έως τέλους.Μακαρι έτσι να πάμε όλο το 20ημερο κατ εμε
Yerkes & Dodson rulezzz
- steph.larry

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Η ειδοποιός διαφορά είναι πως δεν έχει ειπωθεί ποτέ κάτι τέτοιο από επίσημα χείλη της ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ όπου ο πρόεδρος έχει δηλώσει πως ξέρει πως θα πάρει την κούπα και επιπλέον αναρωτιέται δημοσίως ποιος θα του την παραδώσει στο Σούνιο. Οπότε σε επίσημο επίπεδο δεν στέκει αυτό το υποθετικό δίπολο των άκρων.
Τους οπαδους όλων των αποχρώσεων τους εξαιρώ γιατί εξ ορισμού κινούνται στα άκρα.
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Χαχα ρε μπελά που βρήκαμεSteveNashidis έγραψε: ↑Τετ Μάιος 06, 2026 11:39 amΠάντα είχα απορία ποιες είναι οι σωστές δηλώσεις πριν ή μετά από κάθε παιχνίδι/ εμφάνιση/ πρόκριση/ τίτλο.
Μια ωραία συζήτηση για όποιον έχει τις γνώσεις να μας το αναλύσει (νικολαΑστερι για σένα χτυπαει η καμπάνα).
Που να ξέρω ποιες είναι οι "σωστές" δηλώσεις;
Αλλά αυτό αφορά μόνο σε εμένα, τι κάνει ο κάθε προπονητής και πρόεδρος λίγο με νοιάζει. Όσο πιο πολύ προκαλείς την τύχη, τόσο περισσότερο της δίνεις υλικό να δουλέψει. Η αλαζονεία πριν από το παιχνίδι σπάνια σου δίνει κάτι ουσιαστικό. Μπορεί να φτιάχνει λίγο τον κόσμο, να κάνει εμάς να γράφουμε σελίδες με μλκιες εδώ, μπορεί να ανεβάζει την ένταση, αλλά ταυτόχρονα δίνει και στον αντίπαλο έξτρα κίνητρο. Γενικά θέλω τον αντίπαλο όσο πιο ήρεμο γίνεται πριν το παιχνίδι. Τώρα μέσα στο παιχνίδι αλλάζουν τα πράγματα και θέλει λίγο τσίτα και να παίξεις με το μυαλό του άλλου αλλά μετά πάντα "gg go next".

- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Άλλο είπα, δεν με κατάλαβες. Τα δύο άκρα είναι απο την μία η αλαζονική θέση τύπου "πάμε να τα πάρουμε όλα αέρα" και η άλλη "δεν είμαστε φαβορί, δεν υπάρχουν φαβορί κλπ κλπ - κι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".steph.larry έγραψε: ↑Τετ Μάιος 06, 2026 11:47 amΗ ειδοποιός διαφορά είναι πως δεν έχει ειπωθεί ποτέ κάτι τέτοιο από επίσημα χείλη της ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ όπου ο πρόεδρος έχει δηλώσει πως ξέρει πως θα πάρει την κούπα και επιπλέον αναρωτιέται δημοσίως ποιος θα του την παραδώσει στο Σούνιο. Οπότε σε επίσημο επίπεδο δεν στέκει αυτό το υποθετικό δίπολο των άκρων.
Τους οπαδους όλων των αποχρώσεων τους εξαιρώ γιατί εξ ορισμού κινούνται στα άκρα.
Έγραφα στο αρχικό ποστ για τα άκρα ότι υπάρχει και μια μέση οδός, όχι τα άκρα μόνο. Θα μπορούσε να δηλώσουν πχ "Ναι φέρουμε την ταμπέλα του φαβορί γιατι είμαστε η πρώτη της ρεγκιουλαρ, έχουμε τον mvp και στα ΡΟ περάσαμε με σκούπα, αλλά αυτός ο τίτλος δεν εξασφαλίζει τίποτα, θα πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο" , λέω τώρα εγώ μια πιθανή δήλωση που θα την έκανα like και εγώ ο πράσινος kein.
- j-kidd13

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Και αυτα δηλώσεις ειναι ομως,έστω και ανεπίσημες.Και για το Καουνας ειναι βιντεο που εχει ανεβει στο επισημο καναλι της ΚΑΕ,δεν το λες και τοσο ανεπισημο. Αλλα αλλου σταθηκα εγω, ειπα οτι θεωρω πως το να κρατησουν χαμηλο προφιλ στις δηλωσεις τους δεν εχει να κανει με το να μην φορτωσουν αγχος την ομαδα, αλλα με το οτι στα προηγουμενα f4 ελεγαν παμε να το παρουμε και παμε να το παρουμε,και στο τελος φεύγανε με αδεια χερια.steph.larry έγραψε: ↑Τετ Μάιος 06, 2026 11:41 amΤο επιχείρημα του Erether έχει κάποια βάση όμως, και εγώ στο αρχικό σου σχόλιο είχα την εντύπωση ότι μιλούσες για τις επίσημες δηλώσεις που έχουν κάνει μετά τις προκρίσεις.
Γενικά δεν έχει νόημα να πιάσουμε δηλώσεις σε αποδυτήρια προς παίχτες παρουσία του τύπου (1ο video που έδωσες) ή δηλώσεις προς εκατοντάδες οπαδούς (2ο video), γιατί αυτά είναι οπαδικά και ενδεχομένως πράγματα της στιγμής.
Ειδάλλως θα πρέπει να αξιολογούμε και κάτι τσο και λο του dpg στα αποδυτήρια του Παο και κάτι ποσταρίσματα με τραπεζάκια στο Σούνιο που περιμένουν κούπες (τυράκι για τους οπαδούς), δηλαδή ασόβαρα πράγματα γενικά.
Δεν είπα οτι θεωρώ εύστοχες τις δηλώσεις του δπγ για να μου τις αντιπαραβάλεις. Προτιμώ τις δηλώσεις που κάνανε χθες οι αφοι,να κραταμε χαμηλά την μπάλα και να έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία.
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- steph.larry

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Σε αυτήν την περίπτωση, θεωρώ πως το να πεις δημοσίως δεν υπάρχουν φαβορί είναι μάλλον προσπάθεια αποφόρτισης παρά δείγμα ηττοπάθειας, δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν το ταυτίζω με το χαμηλό ακρό.kein έγραψε: ↑Τετ Μάιος 06, 2026 11:56 amΆλλο είπα, δεν με κατάλαβες. Τα δύο άκρα είναι απο την μία η αλαζονική θέση τύπου "πάμε να τα πάρουμε όλα αέρα" και η άλλη "δεν είμαστε φαβορί, δεν υπάρχουν φαβορί κλπ κλπ - κι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".steph.larry έγραψε: ↑Τετ Μάιος 06, 2026 11:47 am
Η ειδοποιός διαφορά είναι πως δεν έχει ειπωθεί ποτέ κάτι τέτοιο από επίσημα χείλη της ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ όπου ο πρόεδρος έχει δηλώσει πως ξέρει πως θα πάρει την κούπα και επιπλέον αναρωτιέται δημοσίως ποιος θα του την παραδώσει στο Σούνιο. Οπότε σε επίσημο επίπεδο δεν στέκει αυτό το υποθετικό δίπολο των άκρων.
Έγραφα στο αρχικό ποστ για τα άκρα ότι υπάρχει και μια μέση οδός, όχι τα άκρα μόνο. Θα μπορούσε να δηλώσουν πχ "Ναι φέρουμε την ταμπέλα του φαβορί γιατι είμαστε η πρώτη της ρεγκιουλαρ, έχουμε τον mvp και στα ΡΟ περάσαμε με σκούπα, αλλά αυτός ο τίτλος δεν εξασφαλίζει τίποτα, θα πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο" , λέω τώρα εγώ μια πιθανή δήλωση που θα την έκανα like και εγώ ο πράσινος kein.
Τώρα για το παράδειγμα που παραθέτεις ως δήλωση, μπορεί αυτά τα λόγια να μην έχουν ειπωθεί αυτολεξεί αλλά το γενικό νόημα λίγο-πολύ αυτό είναι (πλην της πεποίθησης περί φαβορί). Αναφέρομαι στη στάση των Αγγελόπουλων. Πιστεύουν ότι καθρέφτης είναι το γήπεδο, ότι ο ΟΣΦΠ ως ποιοτική ομάδα με παίχτες επισήμως και εν δυνάμει MVP μπορεί και αξίζει να τo πάρει, και ότι η συνεχής παρουσία στα F4 όλα αυτά τα χρόνια είναι μια μορφή επιτυχίας της ομάδας. Απλώς η διατύπωση τους δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο το παράδειγμα σου, που προσωπικά εμένα δε με χαλάει, ως ιδιοκτήτες της ομάδας πρέπει και προσπαθούν να κάνουν και μια επικοινωνιακή διαχείριση.
- steph.larry

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Στην τελευταία πρόταση συμφωνούμε, στα υπόλοιπα έχω κάποιες διαφωνίες αλλά σιγά τα ωά. Πχ πιστεύω ότι όντως κρατάνε χαμηλό προφιλ για να μην μεταφέρουν άγχος στην ομάδα.j-kidd13 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 06, 2026 11:59 amΚαι αυτα δηλώσεις ειναι ομως,έστω και ανεπίσημες.Και για το Καουνας ειναι βιντεο που εχει ανεβει στο επισημο καναλι της ΚΑΕ,δεν το λες και τοσο ανεπισημο. Αλλα αλλου σταθηκα εγω, ειπα οτι θεωρω πως το να κρατησουν χαμηλο προφιλ στις δηλωσεις τους δεν εχει να κανει με το να μην φορτωσουν αγχος την ομαδα, αλλα με το οτι στα προηγουμενα f4 ελεγαν παμε να το παρουμε και παμε να το παρουμε,και στο τελος φεύγανε με αδεια χερια.steph.larry έγραψε: ↑Τετ Μάιος 06, 2026 11:41 am
Το επιχείρημα του Erether έχει κάποια βάση όμως, και εγώ στο αρχικό σου σχόλιο είχα την εντύπωση ότι μιλούσες για τις επίσημες δηλώσεις που έχουν κάνει μετά τις προκρίσεις.
Δεν είπα οτι θεωρώ εύστοχες τις δηλώσεις του δπγ για να μου τις αντιπαραβάλεις. Προτιμώ τις δηλώσεις που κάνανε χθες οι αφοι,να κραταμε χαμηλά την μπάλα και να έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία.
Τις δηλώσεις και την στάση του Γιαννακόπουλου τις έφερα ως παράδειγμα για να αναδείξω τη σημασία του context, δηλαδή το που και πότε λέγεται κάτι. Δελτίο τύπου ή πρόχειρη συνέντευξη σε μικτή ζώνη δεν είναι ακριβώς η ίδια συνθήκη με το να λεώ πράγματα σε παίχτες και οπαδούς με ή χωρίς τις κάμερες (στα βίντεο που παρέθεσες ήταν με τις κάμερες). Για το ότι το αναπαράγει η ΚΑΕ μετά στο επικοινωνιακό κανάλι του δίνει μια επισημότητα, εκεί έχεις δίκιο, αλλά αυτό το κάνει για τον ίδιο λόγο που θα το έκανε ο δπγ ή ο κάθε ιδιοκτήτης ΚΑΕ, δηλαδή για το κοινό, το hype κτλ.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο