Euroleague Playoffs 2026: Valencia (2) vs Panathinaikos (7)

Συντονιστής: Captains

Αποτέλεσμα σειράς

Βαλένθια 3-0
3
3%
Βαλένθια 3-1
27
31%
Βαλένθια 3-2
16
18%
Παναθηναϊκός 3-0
5
6%
Παναθηναϊκός 3-1
15
17%
Παναθηναϊκός 3-2
22
25%

Σύνολο ψήφων: 88
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μάιος 09, 2026 3:09 pm

plo koon έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 3:08 pm
Πάντως δεν ξέρω τι ειναι καλύτερο για τους αλλους 3 του F4. Να περάσει ο γηπεδούχος ΠΑΟ ή μία Βαλένθια που θα έχει γυρίσει από το 0-2? Θεωρώ ότι ο νικητής της σειράς θα έχει τουλάχιστον 40% πιθανότητες στέψης.
Εμάς θέλετε μην είστε ανόητοι :mrgreen: προτιμήστε μας :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάβ Μάιος 09, 2026 3:09 pm

Δεν καταλαβαινω με ποια λογικη χριζετε φαβορι στο φετινο φ4 που ειναι απο τα πιο δυσκολα που θυμαμαι.

Εγω παλι δινω 25% στον καθενα .

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Μάιος 09, 2026 3:35 pm

plo koon έγραψε:
Πάντως δεν ξέρω τι ειναι καλύτερο για τους αλλους 3 του F4. Να περάσει ο γηπεδούχος ΠΑΟ ή μία Βαλένθια που θα έχει γυρίσει από το 0-2? Θεωρώ ότι ο νικητής της σειράς θα έχει τουλάχιστον 40% πιθανότητες στέψης.
Έχοντας φαει 2 μπρέικ πως θα είμαστε αυτόματα φαβορί αν περάσουμε;
Δείξαμε ότι από μια καλή ομάδα χάνουμε δυο συνεχόμενα κρίσιμα εντός έδρας με μόνο δικό μας κόσμο.

Στο final 4 τα εισιτήρια θα είναι πάνω κάτω μοιρασμένα από τη στιγμή που είναι και ο Ολυμπιακός. Δεν είναι όπως το 2007 που είχε σχεδόν μόνο Παναθηναϊκούς το γήπεδο.

Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Μάιος 09, 2026 3:37 pm

Η Βαλένθια δείχνει πιο ομάδα, το momentum είναι υπέρ τους και παίζουν στην έδρα τους.
Παρόλα αυτά και από καθαρή διαίσθηση και όχι με τόσο μπασκετικά κριτήρια , θεωρώ ότι ο ΠΑΟ θα πάρει την πρόκριση.
Για την ακρίβεια και εφόσον δείξει την απαιτούμενη συγκέντρωση, έχει σίγουρα την εμπειρία και το ρόστερ για να πάρει το παιχνίδι στην Ισπανία.

Νομίζω δεν είναι η κατάλληλη ώρα να ειπωθούν για ακόμα μια φορά τα όποια λάθη έγιναν κατά την διάρκεια της σεζόν, αφού άλλωστε η απουσία του Σλούκα είναι μια διόλου αμελητέα συνθήκη για το ως τώρα αποτέλεσμα στην σειρά.

Όπως και να έχει μιλάμε για μια πολύ δύσκολη εξίσωση.
Από την μια η Βαλένθια που έχει αποδείξει με χίλια πως αξίζει μια θέση στο F4 και από την άλλη μια πανάκριβη ομάδα που φιλοξενεί την διοργάνωση και έχει σίγουρα πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και κίνητρο από τους Ισπανούς.
Θα γίνει μάχη για το τελευταίο εισιτήριο στο F4 και αυτό μόνο καλό είναι για το μπασκετόφιλο κοινό.

Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Μάιος 09, 2026 3:53 pm

pan24 έγραψε:
plo koon έγραψε:
Δείξαμε ότι από μια καλή ομάδα χάνουμε δυο συνεχόμενα κρίσιμα εντός έδρας με μόνο δικό μας κόσμο.

Στο final 4 τα εισιτήρια θα είναι πάνω κάτω μοιρασμένα από τη στιγμή που είναι και ο Ολυμπιακός. Δεν είναι όπως το 2007 που είχε σχεδόν μόνο Παναθηναϊκούς το γήπεδο.
Νομίζω ότι ο ΠΑΟ ματσάρει πολύ καλά με τη Ρεάλ. Οπότε, οι πιθανότητες είναι μαζί του για τελικό. Αυτό από μόνο του αρκεί για να έχει καλύτερες πιθανότητες για το τρόπαιο.

Στον τελικό τώρα.

Παρότι η Φενέρ είναι πολύ καλή ομάδα, στα δύο παιχνίδια που παίξανε ο ΠΑΟ μου δίνει την εντύπωση ότι καταλαβαίνει πως να μαρκάρει τον Χόρτον Τακερ. Για μένα κλειδί για να νικήσεις την Φενέρ είναι να υποστείς όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά από το θωρηκτό αυτό.

Στην περίπτωση που περάσει ο Ολυμπιακός, βλέπω μοιρασμένες πιθανότητες. Ωστόσο, δε βλέπω να περνάει ο ΟΣΦΠ από Φενέρ.

:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:05 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 2:14 pm
Stelios97 έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 2:10 pm
Παλι καλα που τα λενε κ καποιοι εστω κ τωρα οτι εχουμε κενα στο ροστερ!καποιοι δικοι μας μας την ελεγαν κιολας οτι θα γυρισει ο λεσορ κ ειμαστα μια χαρα στα σεντερ ο χολμς ο παιχταρας ο γιουβερτσεν το θηριοο ρε πλακα κανετε?ο γκραντ επισης βρισκετε σε αλλο κοσμο δε ξερω κ εγω τι θα γινει πια!ο σορτς μια ετσι μια γιουβετσι σα σοβαρες ομαδες που θελουν να παιξουν μπασκετ κ οχι παιρνω τη μπαλα κ γιουρια δεν ειναι τι εμεινε ενας ναν κ οσμαν κλαφτα
Ειλικρινά μετά από αυτές του εμφανίσεις του Γκραντ…τον αγαπώ, τον ευχαριστώ για όλα, μιλάμε για απίστευτη μεταγραφή, τα έδωσε όλα ο άνθρωπος…αλλά πλέον δεν μπορεί. Πρέπει εκείνος, ο Γκριγκονις, και ο Σορτς να χαιρετίσουν. Επισης ο Φαριντ είναι λες και παίζει πρώτη φορά διπλό μπάσκετ. Χρειαζόμαστε (δυστυχώς) ανανέωση στα γκαρντ και στο C.
στα μεταγραφικα δεν κινειται τιποτα
οι καλοι παιχτες θα κλεισουν και θα μας λενε παλι οτι η αγορα ειναι στεγνη

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:08 pm

pan24 έγραψε:
plo koon έγραψε:

απο αυτα που βλεπουμε ολη την χρονια ο παο μονο φαβορι δεν ειναι αν παει στο φ4
ξεκιναει απτην 4ηθεση και βλεπουμε

οι ολυμπιακοι θα τον βαφτισουν φαβορι για ευνοητους λογους που ολοι καταλαβαινουμε

φαβορι στο φ4 ειναι η ομαδα που τερματισε πρωτη στην κ.π που εχει τον μβπ που εχει 2 παιχτες στην πρωτη 5αδα και που εκανε σκουπα στα πλει οφ

Lavertis Robinson

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:10 pm

Βαλτε ενα εψιλον ρε παιδια και λυνεται :welcome: . Λαμπ-ε-ρό ρόστερ εχει σιγουρα ο ΠΑΟ. Μπάσκετ λαμπρο δεν παιζει. Κατω απο 10 παιχνιδια ολη τη χρονια, τα 2 στη Βαλενθια την προηγουμενη βδομαδα.

Κατι αλλο που κουρασε και που γυρισε μπουμεραγκ μετα τη διαχειριση του κοουτς της Βαλενθια: τα mind games φανηκε να μη θαμπωνουν κανενα πλεον, κυριως του φιλους του ΠΑΟ απο οσο μπορω να καταλαβω. Αλλα γυρισαν και τους διαιτητες κοντρα (υποθετω δεν τους αρεσε που ακουσαν δημοσια οτι ο Αταμαν σας μανιπιουλαρει)

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:13 pm

Lavertis Robinson έγραψε:
Κατω απο 10 παιχνιδια ολη τη χρονια, τα 2 στη Βαλενθια την προηγουμενη βδομαδα.
Εχει πλάκα ο Αταμαν που όταν λέει ότι η ομάδα μπορεί να παίξει μπάσκετ φέρνει ως παράδειγμα και αναφέρει τα 2 ίδια παιχνίδια κάθε φορά με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα κι εκεί τελειώνει η λίστα :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:15 pm

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 10:36 am

Εγώ το έχω πει εδώ και μήνες (μάλιστα είχα συζητήσει με τον kein επί αυτού) ότι στον αθλητισμό γενικότερα ομάδες τύπου γκαλάκτικος έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο game5, δεν προδικάζω τίποτα, αλλά ακόμα και αν περάσετε, ακόμα και αν πάρετε την κούπα, το μπάσκετ που παίζει η ομάδα του ΠΑΟ φέτος είναι αποκαρδιωτικό.

Αυτή η νοοτροπία του στυλ θα σας πάρουμε με τις φανέλες και η αδυναμία/ανικανότητα/βαρεμάρα του προπονητή να δουλέψει έστω και ένα play είναι καταδικαστική στο κορυφαίο επίπεδο.

Και όπως μάλλον θα αποδειχθεί σύντομα, ένας Ντέιβις δεν φέρνει την άνοιξη.

Αλήθεια ακόμα και να το πάρετε γιατί οκ 3 παιχνίδια είναι, με το μπάσκετ που παίζετε εγώ δεν θα ήμουν ευχαριστημένος.

Αυτή την διαφωνία έχω καιρό τώρα με τον shaq και μαζι σου ότι η κούπα είναι αυτοσκοπός και δεν μετράει τίποτα άλλο.
σκοπος ειναι η κουπα
κανεις δεν θα θυμαται τι εγινε πριν το φ4 αν την παρεις

η ομαδαρα του 2009 που ολοι μνημονευουν μεχρι τον φεβρουαριο δεν βλεποταν και της εκανε πλακα ο καθε πικραμενος
μετα τα σαρωσε ολα και εμεινε στην ιστορια σαν ομαδαρα

το προβλημα του φετινου παο ειναι οτι και την ευρωλιγκα δεν θα παρει και παιζει χαλια

το χειροτερο ειναι αυτο που συμβαινει απο περυσι οτι η ομαδα κανει μια μεγαλη νικη και μετα υπαρχει καταρευση για 3-4-5 παιχνιδια και μπορει να χασει και απτην μυκονο στο οακα

αυτη η νοοτροπια πρεπει να ξηλωθει το καλοκαιρι ανεξαρτητα απτο αν παρουμε καμια κουπα φετος

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:18 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 4:13 pm
Lavertis Robinson έγραψε:
Κατω απο 10 παιχνιδια ολη τη χρονια, τα 2 στη Βαλενθια την προηγουμενη βδομαδα.
Εχει πλάκα ο Αταμαν που όταν λέει ότι η ομάδα μπορεί να παίξει μπάσκετ φέρνει ως παράδειγμα και αναφέρει τα 2 ίδια παιχνίδια κάθε φορά με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα κι εκεί τελειώνει η λίστα :lol:
τα παιχνιδια που παιξαμε πραγματικα καλα μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου
σιγουρα καναμε και καποιες σημαντικες νικες αλλα αν δεν ειχαμε κανει και αυτες θα ειμαστα μαζι με την εφες στο τελος

η 7η θεση στην κ.π και η δευτερη στην α1 με τοσες ηττες ειναι απογοητευτικος απολογισμος

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:21 pm

brandon_roy έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 1:44 pm
Τώρα η ομάδα έχει δομικά προβλήματα μας λένε οι μετά-Χριστόν προφήτες, όταν τα λέγαμε τον Νοεμβριο μας λέγανε γκρινιαρηδες κ είναι νωρίς ακόμη θα στρώσουμε :imnewhere:
ποιο νοεμβριο απτο καλοκαιρι τα γραφαμε

βασικο 4αρι βασικο 5αρι και ειχαμε αμφιβολιες για τον σορτς γιατι ξεραμε οτι θα τον καψει και αυτον ο αταμαν

τουλαχιστον πηραν βασικο 4αρι τον φεβρουαριο και αυτο βεβαια επειδη χρειαστηκε να παρακαμψει τον τι τους ετοιμαζει παλι αφου ειναι γνωστο οτι δεν ηθελε μεταγραφη και ηθελε να παμε με τριποντινο στο 4

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:32 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 2:14 pm
Stelios97 έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 2:10 pm
Παλι καλα που τα λενε κ καποιοι εστω κ τωρα οτι εχουμε κενα στο ροστερ!καποιοι δικοι μας μας την ελεγαν κιολας οτι θα γυρισει ο λεσορ κ ειμαστα μια χαρα στα σεντερ ο χολμς ο παιχταρας ο γιουβερτσεν το θηριοο ρε πλακα κανετε?ο γκραντ επισης βρισκετε σε αλλο κοσμο δε ξερω κ εγω τι θα γινει πια!ο σορτς μια ετσι μια γιουβετσι σα σοβαρες ομαδες που θελουν να παιξουν μπασκετ κ οχι παιρνω τη μπαλα κ γιουρια δεν ειναι τι εμεινε ενας ναν κ οσμαν κλαφτα
Ειλικρινά μετά από αυτές του εμφανίσεις του Γκραντ…τον αγαπώ, τον ευχαριστώ για όλα, μιλάμε για απίστευτη μεταγραφή, τα έδωσε όλα ο άνθρωπος…αλλά πλέον δεν μπορεί. Πρέπει εκείνος, ο Γκριγκονις, και ο Σορτς να χαιρετίσουν. Επισης ο Φαριντ είναι λες και παίζει πρώτη φορά διπλό μπάσκετ. Χρειαζόμαστε (δυστυχώς) ανανέωση στα γκαρντ και στο C.
Νομίζω είναι λίγο υπερβολικό αυτό, μπορεί αλλά στο ρόλο που του ταιριάζει.

Δε μπορεί να παίζει άμυνα στον καλύτερο αντίπαλο κοντό, να παίζει άμυνα για 3 γιατί κανείς άλλος περιφερειακός δε μαρκάρει, να πρέπει να τρέξει την επίθεση γιατί δεν υπάρχει οργανωτής και να πρέπει να σκοράρει κιόλας γιατί κολλάει η επίθεση και όλα αυτά στα σχεδόν 34.

Θα έπρεπε να έχει έναν ρόλο 15-20 λεπτών να παίζει και στις 3 θέσεις της περιφέρειας ανάλογα το τι χρειαζόμαστε σε κυρίως αμυντικό ρόλο.

Ως 1 θα πρέπει να παίζει μόνο αν λείπει κάποιος από τους βασικούς άσσους ή σε ειδικά σχήματα για πολύ λίγο.

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:34 pm

plo koon έγραψε:
Έχω διαφορετική άποψη.
Από τη σειρά, όπως την είδαμε και όπως έδειξαν οι ομάδες μέσα στη σεζόν, προκρίνεται κατά 90% η Βαλένθια. Στον ημιτελικό παίζει με τη Ρεάλ, όπου εκεί η Ρεάλ έχει τον πρώτο λόγο. Της έχει πάρει τον αέρα, ξέρει το παιχνίδι τους, το έχουν αντιμετωπίσει και στην ευρωλίγκα και στην Ισπανία. Άρα, με πρόκριση της Βαλένθια, δεν βλέπω 40% πιθανότητες στέψης. Ούτε καν 10%, γιατί δεν την βλέπω να φτάνει τελικό.
Αν στη σειρά βγει το 10% (κατά τη δική μου εκτίμηση) και περάσει ο Παναθηναϊκός, τότε στον ημιτελικό με τη Ρεάλ οι πιθανότητες Ρεάλ και ΠΑΟ είναι μοιρασμένες για πρόκριση στον τελικό. Εκεί θα βρούνε τον Ολυμπιακό (ο οποίος θα περάσει πάνω από τη Φενέρ) και οι πιθανότητες και των δύο (Ρεάλ και ΠΑΟ) για στέψη είναι μηδαμινές.
Για να μην πολυλογούμε, θέλω να καταλήξω ότι την κούπα θα την σηκώσει ο Ολυμπιακός ως η καλύτερη ομάδα της σεζόν, η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή, η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος και η ομάδα που μπορεί να φτάσει με πολλούς τρόπους στη νίκη.

Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas

Σάβ Μάιος 09, 2026 4:36 pm

halldor έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 4:34 pm
plo koon έγραψε:
Έχω διαφορετική άποψη.
Από τη σειρά, όπως την είδαμε και όπως έδειξαν οι ομάδες μέσα στη σεζόν, προκρίνεται κατά 90% η Βαλένθια. Στον ημιτελικό παίζει με τη Ρεάλ, όπου εκεί η Ρεάλ έχει τον πρώτο λόγο. Της έχει πάρει τον αέρα, ξέρει το παιχνίδι τους, το έχουν αντιμετωπίσει και στην ευρωλίγκα και στην Ισπανία. Άρα, με πρόκριση της Βαλένθια, δεν βλέπω 40% πιθανότητες στέψης. Ούτε καν 10%, γιατί δεν την βλέπω να φτάνει τελικό.
Αν στη σειρά βγει το 10% (κατά τη δική μου εκτίμηση) και περάσει ο Παναθηναϊκός, τότε στον ημιτελικό με τη Ρεάλ οι πιθανότητες Ρεάλ και ΠΑΟ είναι μοιρασμένες για πρόκριση στον τελικό. Εκεί θα βρούνε τον Ολυμπιακό (ο οποίος θα περάσει πάνω από τη Φενέρ) και οι πιθανότητες και των δύο (Ρεάλ και ΠΑΟ) για στέψη είναι μηδαμινές.
Για να μην πολυλογούμε, θέλω να καταλήξω ότι την κούπα θα την σηκώσει ο Ολυμπιακός ως η καλύτερη ομάδα της σεζόν, η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή, η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος και η ομάδα που μπορεί να φτάσει με πολλούς τρόπους στη νίκη.
Η Ρεάλ μάλλον θα παίζει χωρίς Ταβάρες. Δεν βλέπω τη Ρεάλ να "κόβει" το νικητή του ΠΑΟ/Βαλένθια.

Η Βαλένθια στον τελικό δέχομαι ότι είναι αγνωστη ποσότητα, ωστόσο αν φτάσει μέχρι εκεί, θα είναι πολύ δύσκολο να την δαμάσει κάποιος.

:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”