Μουσική

Συντονιστής: Captains

theodots

junior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Μάιος 10, 2026 12:21 pm

kein έγραψε:
Κυρ Μάιος 10, 2026 11:45 am
NikBot έγραψε:
Κυρ Μάιος 10, 2026 10:39 am
Με καθυστέρηση η απάντηση, ναι χθες ήταν πήγα, ωραία εμπειρία και θέαμα, άρτια παραγωγή

Ήμουν μέσα στην ιστορική συναυλία του 1993 στην Νέα Σμύρνη. Δυστυχώς χθες δεν υπήρχε περίπτωση να πάω λόγω ανωτέρας βίας.

Δυστυχώς και εγώ δεν πήγα εχθές για διάφορους λόγους. Θα ήθελα να τους ξαναδω άλλη μια φορά.

Τους είχα δει 2010 στην Μαλακάσα με Anthrax, Slayer και Megadeth.

Με το που βγήκαν τότε οι Metallica έπιασε μια βαρβατη μπόρα, αλλά δεν αγχώθηκε κάνεις...
Headbanging βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο!

Ωραίες αναμνήσεις...

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Κυρ Μάιος 10, 2026 12:22 pm

Μιας και τους φιλοξενήσαμε εχθές τους Metallica για 2η φορά στην Ελλάδα, δίνω respect για την επιλογή αυτού του μουσικού masterpiece του κινηματογράφου πριν βγούν στη σκήνη:

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Μάιος 10, 2026 12:35 pm

παιξανε και ζορμπα και ενα τραγουδι απο τρυπες

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Κυρ Μάιος 10, 2026 12:41 pm

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Μάιος 10, 2026 1:30 pm

steph.larry έγραψε:
Μιας και τους φιλοξενήσαμε εχθές τους Metallica για 2η φορά στην Ελλάδα, δίνω respect για την επιλογή αυτού του μουσικού masterpiece του κινηματογράφου πριν βγούν στη σκήνη:
Πρέπει να είναι η 5η φορά :D

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Mood:

Κυρ Μάιος 10, 2026 1:40 pm

nikolas_asteri έγραψε:
steph.larry έγραψε:
Θα έχω χάσει επεισόδια και η μνήμη μου παίζει παιχνίδια :P

Από την άλλη σίγουρα δεν είναι και η φάση τους σαν την ετήσια (σχεδόν) τελευταία συναυλία των scorpions με την συμμετοχή των πυξ-λαξ :roofl:

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Κυρ Μάιος 10, 2026 1:43 pm

steph.larry έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Από την άλλη σίγουρα δεν είναι και η φάση τους σαν την ετήσια (σχεδόν) τελευταία συναυλία των scorpions με την συμμετοχή των πυξ-λαξ :roofl:
Ε εξαρτάται και πόσων χρονών είσαι υποθέτω (δεν το εννοώ αρνητικά). Έχουν έρθει το 1993, 1999, 2007, 2010, 2026.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Μάιος 10, 2026 1:49 pm

https://www.rockrooster.gr/metallica-sy ... in-ellada/

Metallica: Όλες οι συναυλίες που έχουν δώσει στην Ελλάδα

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Μάιος 10, 2026 1:58 pm

μονο εγω δεν αντεχω να ακουω αλλο μεταλλικα?Δεν ημουν ποτε μεγαλος φαν τους αλλα ειχα μελετησει/παιξει αρκετα τραγουδια τους σε cover bands που ημουν στο γυμνασιο/λυκειο.. πλεον αν ακουσω το nothing else matters fade to black κτλ θελω να σπασω τα ηχεια :lol: μονο το master of puppets μπορω να ακουσω.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Κυρ Μάιος 10, 2026 2:09 pm

shaq7 έγραψε:
μονο εγω δεν αντεχω να ακουω αλλο μεταλλικα?Δεν ημουν ποτε μεγαλος φαν τους αλλα ειχα μελετησει/παιξει αρκετα τραγουδια τους σε cover bands που ημουν στο γυμνασιο/λυκειο.. πλεον αν ακουσω το nothing else matters fade to black κτλ θελω να σπασω τα ηχεια :lol: μονο το master of puppets μπορω να ακουσω.
Όχι δεν είσαι ο μονός, εγώ δεν ακούω σχεδόν τίποτα από την εφηβεία πλέον, εννοώ δεν βάζω μέταλ ή πανκ ούτε στο πικάπ ούτε σε mp3 list, αλλά αν πέσει κάτι στο radio ή YT, το δυναμώνω. Εντάξει λογικό είναι όταν μεγαλώνεις και πέφτουν οι ρυθμοί και οι εντάσεις, αναζητάς άλλα πράγματα, ωριμάζεις και μουσικά, αν δε παίζεις και κανένα όργανο, βρίσκεις νέους δρόμους. Ας πούμε εγώ εδώ και πολλά χρόνια , τα βασικά μου ακούσματα είναι Jazz (μερίδα του Λέοντος) και μετά όλα είναι μοιρασμένα διάφορα ετερόκλιτα είδη, ανάλογα την διάθεση: από Avant-garde (Tuxedomoon ας πούμε) και Κλασική μουσική έως Tom Waits - Tiger Lillies ή Nick Cave και Cure μέχρι Gogol Bordello !

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Mood:

Κυρ Μάιος 10, 2026 2:19 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Μάιος 10, 2026 1:43 pm
steph.larry έγραψε:

Ε εξαρτάται και πόσων χρονών είσαι υποθέτω (δεν το εννοώ αρνητικά). Έχουν έρθει το 1993, 1999, 2007, 2010, 2026.
Ε ήμουν ανήλικος στα 90s αλλά αρκέτα μεγάλος να θυμάμαι. Το 1999 θυμόμουν χαρακτηριστικά. Το 2007 και για αρκετά χρόνια έπειτα ζούσα εξωτερικό οπότε ίσως για αυτό να μην το θυμόμουν.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Mood:

Κυρ Μάιος 10, 2026 2:23 pm

kein έγραψε:
Κυρ Μάιος 10, 2026 2:09 pm
shaq7 έγραψε:
Όχι δεν είσαι ο μονός, εγώ δεν ακούω σχεδόν τίποτα από την εφηβεία πλέον, εννοώ δεν βάζω μέταλ ή πανκ ούτε στο πικάπ ούτε σε mp3 list, αλλά αν πέσει κάτι στο radio ή YT, το δυναμώνω. Εντάξει λογικό είναι όταν μεγαλώνεις και πέφτουν οι ρυθμοί και οι εντάσεις, αναζητάς άλλα πράγματα, ωριμάζεις και μουσικά, αν δε παίζεις και κανένα όργανο, βρίσκεις νέους δρόμους. Ας πούμε εγώ εδώ και πολλά χρόνια , τα βασικά μου ακούσματα είναι Jazz (μερίδα του Λέοντος) και μετά όλα είναι μοιρασμένα διάφορα ετερόκλιτα είδη, ανάλογα την διάθεση: από Avant-garde (Tuxedomoon ας πούμε) και Κλασική μουσική έως Tom Waits - Tiger Lillies ή Nick Cave και Cure μέχρι Gogol Bordello !
Εμένα πάλι συμβαίνει κάπως διαφορετικά. Δεν ήμουν πότε τρελός fan των metallica όπως λέει και ο shaq, αλλά είναι πολύ συνηθισμένο να τους μελετήσεις αν μαθαίνεις όργανο, ειδικά ηλεκτρική κιθαρά. Η επιθυμιά να ακούω ροκ και μεταλ δεν ξεθύμανε ποτέ σε σχέση με την εφηβεία, όμως άνοιξαν οι μουσικοί ορίζοντες μεγαλώνοντας και εκτίμησα και άλλα είδη.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Κυρ Μάιος 10, 2026 2:28 pm

steph.larry έγραψε:
Εμένα πάλι συμβαίνει κάπως διαφορετικά. Δεν ήμουν πότε τρελός fan των metallica όπως λέει και ο shaq, αλλά είναι πολύ συνηθισμένο να τους μελετήσεις αν μαθαίνεις όργανο, ειδικά ηλεκτρική κιθαρά. Η επιθυμιά να ακούω ροκ και μεταλ δεν ξεθύμανε ποτέ σε σχέση με την εφηβεία, όμως άνοιξαν οι μουσικοί ορίζοντες μεγαλώνοντας και εκτίμησα και άλλα είδη.
Εικόνα

Πρωτοάκουσα αυτήν την κασσέτα το 96 στο δημοτικό και την άκουσα τόσες φορές που χρειάστηκε να την ξαναγοράσω γιατί χάλασε. Μετά την πήρα σε CD και ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα. Ακόμα και σήμερα οι Offspring πρέπει να είναι στο τοπ5 στο Spotify μου κάθε κάθε χρόνο. Καμία "μεγέθυνση ορίζοντα" :lol: :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Κυρ Μάιος 10, 2026 2:35 pm

Ήταν μαγικά χθες. Η μουσική,τα εφε,ο κόσμος που ήταν εκστασιασμένος και χοροπησούμε και τραγουδούσε σε κάθε τραγούδι.
Οι Metallica δώσανε άλλη μια σπουδαία παράσταση,ήταν μεσα στην ενέργεια και με τρομερή όρεξη. Δεν είναι και απλό όταν ειναι στα 62-63 χρονια να παίζουν έτσι,γιατι πολλά κομμάτια τους είναι πολύ απαιτητικά εκτελεστικά,και να πηγαινουν και πανω κάτω στην σκηνή όλη την ώρα.

Είχαν κάποια θέματα ηχητικά, που βελτιώθηκαν όσο περνούσε η ώρα,αν και πιστεύω οτι στην αρένα ακούγανε καλύτερα απο τις κερκίδες, έγιναν και κάποια μικρολαθάκια, πιστεύω λόγω κακού feedback ήχου, πχ ενα φαλτσακι του Kirk το παρατήρησα κάποια στιγμή, αλλά μπροστά στο μεγαλείο που έβλεπα/άκουγα, ήταν σαν να μην το άκουσα. Ήταν η 2η φορά που τους είδα,μετα το 2007 στην Μαλακάσα,και είχα την ίδια αγωνία/προσμονή όπως τότε που ήμουν 21.

Metallica πρωτοάκουσα στα 10-11, το Ride the Lightning,απο τον ξάδερφο μου που το είχε σε κασέτα,και τρελάθηκα.
Για εμένα, που δεν ειμαι pure μεταλας, η Metallica ειναι η κορυφαία μπάντα στο είδος, τρομεροι οι Maiden με τον λατρεμένο μου Bruce,τρομεροί οι Judas Priest με τον μοναδικό Halford,οι Slayer,oι Pantera, αλλα οι Metallica για μένα είναι πάνω απο όλους.
Οι πρώτοι 4 δίσκοι είναι πραγματικά masterpiece , και το Black Album μπορεί να ξέφυγε απο το καθαρα thrash ύφος, αλλα μιλάμε για μυθική δισκάρα, με μοναδικά τραγούδια. Oκ,μετά αλλάξανε κάπως το ύφος τους, μπορεί να "εκμοντερνίστηκαν" , αλλα οκ, εμεις στα 40 και στα 50 είμαστε οι ίδιοι που ήμασταν στα 20 και τα 25? Αλλα ερεθίσματα τότε, άλλη κατάσταση τοτε.Και εγώ δεν τρελαίνομαι με τα τελευταία αλμπουμ,αν και έχουν καποιες σοβαρες τραγουδαρες,και γενικά είναι καλά τραγούδια, αλλα αν τα συγκρίνεις με τα παλια που ήταν όλα μα όλα one of a kind, οκ υπολείπονται αρκετα.

Το θέμα είναι οτι ολοι χθες φύγανε κατενθουσιασμενοι,και με τρομερες αναμνησεις.Μακάρι να μας ξαναρθουν.

theodots

junior
Reactions:

Κυρ Μάιος 10, 2026 2:36 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Μάιος 10, 2026 2:28 pm
steph.larry έγραψε:
Εικόνα

Πρωτοάκουσα αυτήν την κασσέτα το 96 στο δημοτικό και την άκουσα τόσες φορές που χρειάστηκε να την ξαναγοράσω γιατί χάλασε. Μετά την πήρα σε CD και ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα. Ακόμα και σήμερα οι Offspring πρέπει να είναι στο τοπ5 στο Spotify μου κάθε κάθε χρόνο. Καμία "μεγέθυνση ορίζοντα" :lol: :lol:
Τεράστια δισκαρα.

Και έρχονται και για live το καλοκαίρι μαζί με τους bad religion.

Φίλος μου είπε ότι ακόμα βγάζουν τρομερή ενέργεια στην σκηνή και τα live τους είναι άκρως διασκεδαστικά.

Εγώ που δεν τους έχω δει κιόλας θα πάω σίγουρα.
Τον νου σου... :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Pop Culture”