BTW ο καφές έχει συγκεκριμένο βιολογικό αντίκτυπο. Η μη κατανάλωση καφέ, όταν έχεις "συνηθισει" προκαλεί withdrawal σύνδρομο, πονοκέφαλο, υπνηλία, τις πρώτες 4-5 μέρες αποχής. Το ξερω πολυ καλά γιατι κάθε μηνα τα τελευταία 5 χρονια, κάνω προγραμματισμένη διακοπή καφε για 7 ημέρες.Conan1982 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 8:32 amΝομίζω πως όλοι έχουμε τους εθισμους μας μικρούς ή μεγάλους, να τον κάνω λίγο πιο ελαστικό τον ορισμό, είναι κάτι που δεν μπορούμε να διακόψουμε εύκολα.
Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στον νου είναι ο καφές. Πόσοι από εμάς μπορούμε έτσι απλά μια μέρα να πούμε ότι σταματάμε τον καφε; ,
Τζόγος, Αλκοόλ και άλλοι εθισμοί
Συντονιστής: Captains
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Για ποιο λόγο, αν επιτρέπεται, κάνεις προγραμματισμένη διακοπή κατανάλωσης καφέ κάθε μήνα για 7 μέρες; Για να είναι συνηθισμένος ο οργανισμός σου περιπτώση που δεν έχεις τη δυνατότητα να καταναλώνεις καφέ καθημερινά;SbioTech έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 9:02 amBTW ο καφές έχει συγκεκριμένο βιολογικό αντίκτυπο. Η μη κατανάλωση καφέ, όταν έχεις "συνηθισει" προκαλεί withdrawal σύνδρομο, πονοκέφαλο, υπνηλία, τις πρώτες 4-5 μέρες αποχής. Το ξερω πολυ καλά γιατι κάθε μηνα τα τελευταία 5 χρονια, κάνω προγραμματισμένη διακοπή καφε για 7 ημέρες.Conan1982 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 8:32 amΝομίζω πως όλοι έχουμε τους εθισμους μας μικρούς ή μεγάλους, να τον κάνω λίγο πιο ελαστικό τον ορισμό, είναι κάτι που δεν μπορούμε να διακόψουμε εύκολα.
Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στον νου είναι ο καφές. Πόσοι από εμάς μπορούμε έτσι απλά μια μέρα να πούμε ότι σταματάμε τον καφε; ,
- j-kidd13

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Οσον αφορα το καπνισμα, θεωρω πως ειναι καθαρα εγκεφαλικο ζητημα.
Δοκιμασα τσιγαρο πρωτη φορα στα 18.Απο τα 20 μεχρι σημερα που ειμαι 40, ειμαι social smoker,καπνιζα περιστασιακα, στις εξοδους με το ποτο κυριως,σπιτι σχεδον ποτε, κατι που κανω ακομα.Μπορει να εβγαινα παλαιοτερα σε μπουζουκια πχ και να καπνιζα πανω απο 1 πακετο τσιγαρα σε ενα βραδυ,και μετα μπορει να εκανα να καπνισω 1 μηνα και παραπανω,χωρις να νιωθω οτι ο οργανισμος μου μου ζηταει τσιγαρο.Ακομα ισχυει το ιδιο.Βεβαια τωρα λογω και οτι εχω μεγαλωσει,εχω ελαττωσει ακομα πιο πολυ το καπνισμα, πολυ σπανια,και θα το σταματησω εντελως,απλα θελω να πω οτι επι 20 χρονια που το κανω,δεν εχω νιωσει κανεναν εθισμο και αν θελω δεν το ξαναβαζω στο στομα μου.
Δοκιμασα τσιγαρο πρωτη φορα στα 18.Απο τα 20 μεχρι σημερα που ειμαι 40, ειμαι social smoker,καπνιζα περιστασιακα, στις εξοδους με το ποτο κυριως,σπιτι σχεδον ποτε, κατι που κανω ακομα.Μπορει να εβγαινα παλαιοτερα σε μπουζουκια πχ και να καπνιζα πανω απο 1 πακετο τσιγαρα σε ενα βραδυ,και μετα μπορει να εκανα να καπνισω 1 μηνα και παραπανω,χωρις να νιωθω οτι ο οργανισμος μου μου ζηταει τσιγαρο.Ακομα ισχυει το ιδιο.Βεβαια τωρα λογω και οτι εχω μεγαλωσει,εχω ελαττωσει ακομα πιο πολυ το καπνισμα, πολυ σπανια,και θα το σταματησω εντελως,απλα θελω να πω οτι επι 20 χρονια που το κανω,δεν εχω νιωσει κανεναν εθισμο και αν θελω δεν το ξαναβαζω στο στομα μου.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Νομίζω πώς συμφωνούμε ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το πόση αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία δείχνει κάποιος. Το πιο δύσκολο πιστεύω πως είναι αυτό, π.χ. για το κάπνισμα να πεις "δεν πάει άλλο, ξέρω ότι μου κάνει ζημιά, το παίρνω απόφαση και το κόβω "μαχαίρι" από τώρα". Ή έστω το ελαττώνω σταδιακά, ώστε μετά από Χ διάστημα να το έχω κόψει τελείως. Εσύ ας πούμε μπορεί να το πετυχαίνεις αυτό –να ξέρεις να βάζεις όρια στον εαυτό σου– και μπράβο σου, αλλά άλλοι άνθρωποι δεν έχουν αυτή τη δύναμη να πουν στον εαυτό τους ότι "μέχρι εδώ".j-kidd13 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 10:02 amΟσον αφορα το καπνισμα, θεωρω πως ειναι καθαρα εγκεφαλικο ζητημα.
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως η διακοπή του καφέ για μικρό χρονικό διάστημα, μεγιστοποιει τα οφέλη του οταν τον επανεισαγουμε.Ισως για αυτό το κανειBillyPao έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 9:11 amΓια ποιο λόγο, αν επιτρέπεται, κάνεις προγραμματισμένη διακοπή κατανάλωσης καφέ κάθε μήνα για 7 μέρες; Για να είναι συνηθισμένος ο οργανισμός σου περιπτώση που δεν έχεις τη δυνατότητα να καταναλώνεις καφέ καθημερινά;SbioTech έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 9:02 am
BTW ο καφές έχει συγκεκριμένο βιολογικό αντίκτυπο. Η μη κατανάλωση καφέ, όταν έχεις "συνηθισει" προκαλεί withdrawal σύνδρομο, πονοκέφαλο, υπνηλία, τις πρώτες 4-5 μέρες αποχής. Το ξερω πολυ καλά γιατι κάθε μηνα τα τελευταία 5 χρονια, κάνω προγραμματισμένη διακοπή καφε για 7 ημέρες.
Το κάνω κι εγώ ενιοτε
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Δεν το γνώριζα, ενδιαφέρον.big_lebowski έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 10:14 amΥπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως η διακοπή του καφέ για μικρό χρονικό διάστημα, μεγιστοποιει τα οφέλη του οταν τον επανεισαγουμε.Ισως για αυτό το κανει
Το κάνω κι εγώ ενιοτε
- golitog7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Έχω πάνω κάτω την ίδια συνήθεια με σένα. Ενώ για κάποια χρόνια κάπνιζα κανονικά, πριν από περίπου δέκα χρόνια το έκοψα. Σταμάτησα δλδ να αγοράζω τσιγάρα. Από τότε καπνίζω περιστασιακά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία για καμιά τράκα. Μπορεί να περάσουν δλδ και μήνες χωρίς να καπνίσω ούτε τσιγάρο. Μου αρέσει όμως όταν βρίσκω την ευκαιρία να καπνίζω. Η ερώτηση είναι: μπορείς να σταματήσεις να είσαι περιστασιακός καπνιστής? Ακόμα και αυτό είναι ένα είδος εθισμού.j-kidd13 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 10:02 amΟσον αφορα το καπνισμα, θεωρω πως ειναι καθαρα εγκεφαλικο ζητημα.
- golitog7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Όντως? Θα ήθελα να το δοκιμάσω αλλά επειδή είμαι μεγάλο τζάνκι δεν ξέρω αν μπορώ.big_lebowski έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 10:14 amΥπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως η διακοπή του καφέ για μικρό χρονικό διάστημα, μεγιστοποιει τα οφέλη του οταν τον επανεισαγουμε.Ισως για αυτό το κανει
Το κάνω κι εγώ ενιοτε
- ggr

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
Παρόμοια περίπτωση κι εγώ. Ως φοιτητής κάπνιζα καμιά φορά, κυρίως σε βραδινές εξόδους σε club. Μιλάμε για 20 τσιγάρα τον χρόνο το πολύ. Στο τελευταίο έτος δεν κάπνισα καθόλου, γιατί πήγαινα κάθε μέρα κολυμβητήριο. Στο στρατό άρχισα από 4-5 τη μέρα και έφτασα στο ενάμισι πακέτο σε τρεις μήνες, όμως το έκοψα κατευθείαν μετά. Έκτοτε, μπορεί να κάνω περιστασιακά κανένα , αν το κάνω κέφι. Σκέψου ότι από το 2022 έως και φέτος , που πήρα 3-4 από συνάδελφο , δεν είχα κάνει καθόλου. Την περίοδο του covid έκανα 1-2 την ημέρα από τα νεύρα μου.j-kidd13 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 10:02 amΟσον αφορα το καπνισμα, θεωρω πως ειναι καθαρα εγκεφαλικο ζητημα.
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Καφέ δεν πίνω ποτέ, άρα λίγο δύσκολο.yawn.brigade έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 11:21 amBilly σου βάζω challenge : έτσι και σηκώσει Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός θα πίνεις μια βδομάδα καφέ μόνο από κόφι άιλαντ. δυο φορές τη μέρα.
deal;
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν έχουμε κοφι αιλαντ εδώ στις εξοχές :(yawn.brigade έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 11:21 amBilly σου βάζω challenge : έτσι και σηκώσει Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός θα πίνεις μια βδομάδα καφέ μόνο από κόφι άιλαντ. δυο φορές τη μέρα.
deal;

- j-kidd13

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Mπορω ναι. Απο επιλογή καπνιζω,οταν καπνιζω. Θα μου πεις, αφου μπορεις να σταματησεις τελειως,γιατι καπνιζεις και αυτα τα λιγα και κανεις κακο στον οργανισμο σου. Ε,καμια φορα ταιριαζει,μετα απο ενα καλο φαγοποτι,η αναλογα την περισταση σε καποια βραδινη εξοδο μαζι με το ποτο, πηγαινει το ατιμο!golitog7 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 11:10 amΈχω πάνω κάτω την ίδια συνήθεια με σένα. Ενώ για κάποια χρόνια κάπνιζα κανονικά, πριν από περίπου δέκα χρόνια το έκοψα. Σταμάτησα δλδ να αγοράζω τσιγάρα. Από τότε καπνίζω περιστασιακά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία για καμιά τράκα. Μπορεί να περάσουν δλδ και μήνες χωρίς να καπνίσω ούτε τσιγάρο. Μου αρέσει όμως όταν βρίσκω την ευκαιρία να καπνίζω. Η ερώτηση είναι: μπορείς να σταματήσεις να είσαι περιστασιακός καπνιστής? Ακόμα και αυτό είναι ένα είδος εθισμού.j-kidd13 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 10:02 amΟσον αφορα το καπνισμα, θεωρω πως ειναι καθαρα εγκεφαλικο ζητημα.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο