Θέμα Αταμάν και το μέλλον στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Συντονιστής: Captains

Πρέπει να φύγει ο Αταμάν;

Ναι
69
83%
Οχι
14
17%

Σύνολο ψήφων: 83
manos_89

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 15, 2026 3:06 am

Εγώ θα το ξαναπω. Το ρόστερ είναι μια χαρά. 1 πρωτοκλασσάτο σέντερ θέλει, και έναν αθλητικό παίκτη που σουτάρει στη θέση του Γκριγκόνις. Τον Σόρτς να αλλάξεις με ποιον; Ο τύπος είναι παικταράς και υπόδειγμα αθλητή. Δεν αφήνεις τέτοιο παίκτη και χαρακτήρα να φύγει στα 28 του. Θα κλαις στο μέλλον.
Το ρόστερ αυτό με τρικλοποδιές από τον πάγκο του έφτασε μια ανάσα από final-4 (και τελικό θα πω εγώ), με έναν προπονητή που έκανε ότι μπορούσε για να χάσει.

Οσμάν είναι τοπ και κουβαλάει στα κρίσιμα. Πέρυσι στον ημιτελικό ήταν ο μόνος που έπαιζε +ότι έχει δέσιμο με την ομάδα. Να τον διώξεις να φέρεις ποιον;
Παραθέτω το βίντεο που φαίνεται ότι ούτε οι ίδιοι παίκτες ήξεραν τι έπαιζαν.

Και μόνο τον Αταμάν να διώχναμε και να φέρναμε Ομπράντοβιτς εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος. Το ρόστερ ακόμα και με 2 σέντερ θα ανέβαινε πολυ επίπεδο αν οι παίκτες αυτοί δούλευαν πράγματα στην προπόνηση. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κατανοητό, αλλά η ομάδα είναι ακριβώς όπως ήταν τον Σεπτέμβρη. Οι παίκτες είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση και με ρυθμό, αλλά από πλευράς τακτικής και χημείας είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο που ήταν όταν πρωτοβρεθήκαν.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Παρ Μάιος 15, 2026 3:51 am

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Μάιος 15, 2026 9:24 am

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Μάιος 15, 2026 3:51 am
AI ???

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Παρ Μάιος 15, 2026 9:30 am

Oχι .Παλιο ειναι αυτο χριστουγεννιατικο

Περίπου στο 4.40

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Μάιος 15, 2026 9:42 am

big_lebowski έγραψε:

Περίπου στο 4.40
χμμμ ... αυτό ενδεχομένως εξηγεί διάφορα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Μάιος 15, 2026 10:02 am

Πάντως τώρα που ουσιαστικά ο Άταμαν έχει αποτύχει και αποτελεί παρελθόν ... προσεχώς, μπορούμε με μια συνοπτική κριτική διάθεση να πούμε ότι : το μεγαλύτερο λάθος (εικάζω, τόσα ξέρω τόσα λέω!) ή μειονέκτημά του, ήταν η αδυναμία να διαχειριστεί ένα μεγάλο ρόστερ. Η ομάδα είχε πολλούς καλούς παίχτες και θα έπρεπε ενδεχομένως να δουλέψει με το τιμ και άλλα πράγματα ώστε να χωρέσει στο ροτέσιον περισσότερους παίχτες. Ο Τολιόπουλος πχ θα μπορούσε να είχε ρόλο πιο ενεργό (όχι κάτι τρελό, αλλά να τον έχεις ζεστό) όπως επίσης και ο Ρόγκα.

Θα μπορούσε να δουλέψει διαφορετικές άμυνες για μικρά χρονικά διαστήματα (5λεπτα πχ) που θα του έδιναν την δυνατότητα να ενσωματώσει ας πούμε τον Παναγιώτη σε ρόλο καμικάζι. Δηλαδή όπως είχε δοκιμάσει στο τέλος της ρέγκιουλαρ σχήμα με Οσμαν στο 2 και στην ίδια πεντάδα Χέιζ + Χουάντσο. ΜΕ αυτό το σχήμα θα έδινες κάποια έξτρα λεπτά στον Ισπανό και δεν θα βλέπαμε την ακραία αλλαγή στα λεπτα του, που πήγε από τα 35άρια στα 15-20άρια με την έλευση του Χέιζ.

Γενικά θα μπορούσε να τους έχει όλους σε καλύτερη διάθεση και φόρμα, αν μοίραζε τα λεπτά και τους ρόλους, αν έβαζε νέο πλάνο που λέει και ο Ναν. Ο Ολυμπιακός που έχει και μεγαλύτερο ρόστερ τον έχει βρει τον τρόπο.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Παρ Μάιος 15, 2026 10:23 am

Oταν ακουω αυτο το "δεν μπορει να δουλεψει με μεγαλο ροστερ" τρελαινομαι, δεν παει σε σενα kein αυτο ή σε όποιον λεει κατι αντιστοιχο, αφορα τον οποιονδηποτε προπονητη για τον οποιο γίνεται ένα τέτοιο σχόλιο.
Κανονικά οποιος προπονητης εχει μεγάλο ρόστερ με καλους παικτες, θα έπρεπε να πετάει τη σκούφια του για την ευλογια να εχει πολλες επιλογες,αρα ευελιξια σχηματων,αλλαγων, συστηματων κλπ.Οχι να δυσκολευεται στο εργο του.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Μάιος 15, 2026 10:43 am

j-kidd13 έγραψε:
Oταν ακουω αυτο το "δεν μπορει να δουλεψει με μεγαλο ροστερ" τρελαινομαι, δεν παει σε σενα kein αυτο ή σε όποιον λεει κατι αντιστοιχο, αφορα τον οποιονδηποτε προπονητη για τον οποιο γίνεται ένα τέτοιο σχόλιο.
Κανονικά οποιος προπονητης εχει μεγάλο ρόστερ με καλους παικτες, θα έπρεπε να πετάει τη σκούφια του για την ευλογια να εχει πολλες επιλογες,αρα ευελιξια σχηματων,αλλαγων, συστηματων κλπ.Οχι να δυσκολευεται στο εργο του.
Δεν διαφωνούμε! Σίγουρα μπορεί και σίγουρα έχει τις γνωσεις να το κάνει, αλλά προφανώς δεν θέλει, έχει άλλη φιλοσοφία. Στα πλαίσια της κριτικής που του κάνω, του το πιστώνω ως βασικό λάθος. Αυτό και η απαράδεκτη συμπεριφορά να βγάζει στην σέντρα τους παίχτες είναι για μένα η θεμέλιος λίθος της βροντερής αποτυχίας.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Παρ Μάιος 15, 2026 10:53 am

kein έγραψε:
big_lebowski έγραψε:

Περίπου στο 4.40
Θα σ πω μια ιστορία

Το πρωί του τελικού κυπέλλου το 24 που χασαμε τους έλιωσε με διπλό του θανάτου

Την επόμενη χρονιά πήγε ο Σλουκας κ του είπε να κατεβουν σοβαρά και να κάνουν απλα ένα ριλαξ αντί να τους βγάλει το λάδι πάλι .Και μετά αν θυμάστε έβγαινε στα πανηγύρια κι έλεγε μου είπε ο Σλουκας πως θέλει το κυπελλο

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:

Παρ Μάιος 15, 2026 10:59 am

kein έγραψε:
Παρ Μάιος 15, 2026 10:43 am
j-kidd13 έγραψε:
Δεν διαφωνούμε! Σίγουρα μπορεί και σίγουρα έχει τις γνωσεις να το κάνει, αλλά προφανώς δεν θέλει, έχει άλλη φιλοσοφία. Στα πλαίσια της κριτικής που του κάνω, του το πιστώνω ως βασικό λάθος. Αυτό και η απαράδεκτη συμπεριφορά να βγάζει στην σέντρα τους παίχτες είναι για μένα η θεμέλιος λίθος της βροντερής αποτυχίας.
Δεν ξερω αν βαριεται, ή αν δεν μπορει, οποιο απο τα 2 ισχυει ειναι τραγικο.Οπως και το οτι βγαζει αμεσως οποιον κανει 1/2 κακες αποφασεις,και μπορει να μην τον ξαναβαλει ποτε, η να τον ξεχασει για ωρα στον παγκο.Καλα το να βγαζει στην σεντρα παικτες ονομαστικα ειναι ασχολιαστο,αλλο να μιλας για την ομαδα συνολικα,αλλο να στοχοποιεις συγκεκριμενα παικτες.
Φετος δυστυχως απετυχε παταγωδως σε ολα τα επιπεδα.

Fitz

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Παρ Μάιος 15, 2026 11:31 am

Αταμαν για μένα πλέον δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό, μας τελείωσε. Τον ευχαριστούμε που μπόρεσε και μας χάρισε στιγμές που είχαμε να ζήσουμε πολλά χρόνια, αλλά ως εκεί. Η ποιότητα του μπάσκετ που έπαιξε τα τελευταία δυο χρόνια, ήταν για να πάρεις πηρούνι και να καρφώσεις τα μάτια σου.

Τώρα, ένας προπονητής που εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ και ειδικά αν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε project και όχι να κοιτάξουμε μόνο την επόμενη χρονιά, είναι ο Μεσίνα. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση προπονητικά, έχω παρακολουθήσει και masterclasses του και ο τύπος κατέχει το άθλημα όσο λίγοι. Ξέρω, εκ των αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια είναι loser, αλλά θα μου άρεσε πολύ να τον δω στον πάγκο μας.

ΥΓ 1: Θα γούσταρα Σπανούλη με τα 1000. Ο τύπος μπορεί να κάνει το ΟΑΚΑ ξανά την έδρα που ήταν κάποτε. Πολλά 'αν' αυτή η περίπτωση φυσικά.

ΥΓ 2: Ο Galbiati της Baskonia ίσως βγει στην αγορά, αλλά με το λίγο που τον έχω δει, δε με έχει πείσει ότι μπορεί να αντέξει το βάρος.

ΥΓ 3: Από ΝΒΑ θα παίξουν κάποιοι assistants που θέλουν να πάρουν δουλειά HC, αλλά απέναντι θα είναι τρομερά δύσκολο... δεν ξέρω αν θα έδινε τέτοια ευκαιρία ο dpg.

Άβαταρ μέλους
TonyTonyChopper

junior
Reactions:

Παρ Μάιος 15, 2026 11:39 am

Πάντως μέσα σε όλα είναι και η διαχείριση του Ναν. Έχετε νεύρα κύριε και κάνετε αντιαθλητικό φάουλ σε κάθε 2 παιχνίδια; Καθίστε στον πάγκο μέχρι να ηρεμήσετε. Δεν γίνεται κάποιους να τους κράζει στις συνεντεύξεις και σε άλλους να μην λέει τίποτα. (Τουλάχιστον κάτι που να αλλάζει τον τρόπο σκέψης τους μέσα στο παιχνίδι γιατί οκ δεν ξέρουμε τι λένε στα αποδυτήρια). Από τις συνεντεύξεις που έχω δει ο Ναν δεν φαίνεται τόσο εγωιστής όσο δείχνει στο παιχνίδι. Ίσως φταίει η έλλειψη κατεύθυνσης από τον πάγκο.

Ελπίζω να έχει τελειώσει το one piece μέχρι να πεθάνω. :bblove:
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Μάιος 15, 2026 11:43 am

big_lebowski έγραψε:
Παρ Μάιος 15, 2026 10:53 am
kein έγραψε:

Θα σ πω μια ιστορία

Το πρωί του τελικού κυπέλλου το 24 που χασαμε τους έλιωσε με διπλό του θανάτου

Την επόμενη χρονιά πήγε ο Σλουκας κ του είπε να κατεβουν σοβαρά και να κάνουν απλα ένα ριλαξ αντί να τους βγάλει το λάδι πάλι .Και μετά αν θυμάστε έβγαινε στα πανηγύρια κι έλεγε μου είπε ο Σλουκας πως θέλει το κυπελλο
Αυτό είναι από κάποια έγκυρη πηγή ως πληροφορία ? Γιατί αν είναι από SDNA ξέρουμε ότι υπάρχει γραμμή ανάλογα με την διοίκηση και τα θέλω της. Μπορεί να έγινε, μπορεί να έγινε κάποιο κλάσμα και τα υπόλοιπα να είναι φουσκώματα και σάλτσες, πολλά μπορεί να έγιναν. Γενικά όταν δεν είσαι μέσα στην ομάδα, μαθαίνεις όσα θέλουν να σου πασάρουν ή όσα μπορεί να διαψεύσει κάποιος που έφυγε με κλοτσιές και έχει μένος. Θέλω να πω ότι αυτά όλα ελέγχονται ως προς την εγκυρότητα και για αυτό δεν τα βάζω στην κριτική μου. Κρίνω όσα είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα και σαφώς τα αποτελέσματα.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Μάιος 15, 2026 11:44 am

Fitz έγραψε:
Αταμαν για μένα πλέον δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό, μας τελείωσε. Τον ευχαριστούμε που μπόρεσε και μας χάρισε στιγμές που είχαμε να ζήσουμε πολλά χρόνια, αλλά ως εκεί. Η ποιότητα του μπάσκετ που έπαιξε τα τελευταία δυο χρόνια, ήταν για να πάρεις πηρούνι και να καρφώσεις τα μάτια σου.

Τώρα, ένας προπονητής που εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ και ειδικά αν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε project και όχι να κοιτάξουμε μόνο την επόμενη χρονιά, είναι ο Μεσίνα. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση προπονητικά, έχω παρακολουθήσει και masterclasses του και ο τύπος κατέχει το άθλημα όσο λίγοι. Ξέρω, εκ των αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια είναι loser, αλλά θα μου άρεσε πολύ να τον δω στον πάγκο μας.

ΥΓ 1: Θα γούσταρα Σπανούλη με τα 1000. Ο τύπος μπορεί να κάνει το ΟΑΚΑ ξανά την έδρα που ήταν κάποτε. Πολλά 'αν' αυτή η περίπτωση φυσικά.

ΥΓ 2: Ο Galbiati της Baskonia ίσως βγει στην αγορά, αλλά με το λίγο που τον έχω δει, δε με έχει πείσει ότι μπορεί να αντέξει το βάρος.

ΥΓ 3: Από ΝΒΑ θα παίξουν κάποιοι assistants που θέλουν να πάρουν δουλειά HC, αλλά απέναντι θα είναι τρομερά δύσκολο... δεν ξέρω αν θα έδινε τέτοια ευκαιρία ο dpg.
Δεν ψήνεις Ποέτα; Μεσίνα φάνηκε να μην μπορεί.

ΑΝ έρθει ο Σπανούλης στον Παναθηναϊκό θα μιλάμε για αθηναϊκές και πειραιώτικες κωλοτούμπες που δεν έχει δει ο αθλητικός κόσμος από τότε που η Κομανέτσι έπαιρνε 10ρι.

Assistants από το ΝΒΑ…δεν ξέρω. Προφανώς κατέχουν το άθλημα και έχουν γνώσεις και γύρω από αυτό αλλά εδώ είναι άλλος κόσμος.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:

Παρ Μάιος 15, 2026 11:45 am

Fitz έγραψε:
Ποιο εύκολα θα ανατήσει ο ήλιος απο την δύση, απο το να έρθει στον Παναθηναικο ο Σπανουλης. :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”