Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027
Συντονιστής: Captains
- coach blue

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- steph.larry

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG, PF
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μια εβδομάδα πριν το F4 όπου ο Ολυμπιακός διεκδικεί ιστορικό τρόπαιο, οποιαδήποτε είδηση τύπου "πολύ κοντά ο τάδε κτλ" μόνο ως αποπροσανατολισμός για την ομάδα μπορεί να λειτουργήσει. Και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι χαζοί εκεί στην ΚΑΕ ώστε να μην το γνωρίζουν αυτό. Εύχομαι αν υπάρχουν τα απαραίτητα στεγανά.
Φυσικά αυτό δεν το γράφω για την κουβέντα που κάνουμε εμείς εδώ μεταξύ μας, αλλά πάει προς διάφορα media και content creators όπως ο hoopfellas κτλ
Φυσικά αυτό δεν το γράφω για την κουβέντα που κάνουμε εμείς εδώ μεταξύ μας, αλλά πάει προς διάφορα media και content creators όπως ο hoopfellas κτλ
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
το νεο αστειο ειναι οτι σταματαει το μπασκετ ο φουρνιε..βαλτα ειναι ολα αυτα,μολις τελειωσει το φ4 θα φανει οτι δεν ισχυει τιποτα..ο μοντερο εν μεσω πλει οφ και φ4 και ενω σκεφτεται πρωτα το ΝΒΑ ξαφνικα συναντηθηκε με αφους,πηγε εξετασεις και εκλεισε κιολας..Αυτο που λογικα εχει γινει ειναι οτι εχει ενημερωσει ο παικτης οτι θα μιλησει ΜΕΤΑ το φ4 και μεχρι τοτε σκεφτεται μονο την ομαδα του
-
Kostas89

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
0
Η Βαλένθια είναι ομάδα ρόλων γιατί αν δεν ήταν με αυτό ρόστερ σε θεωρητικό πλαίσιο δεν πας ούτε play off ο Μοντέρο έπαιζε όλη την χρονιά 21 λεπτά και 26,5% usage όντας ο καλύτερος παίκτης της ομάδας....ο λόγος που ο Martinez που του έδωσε τόσο πολύ την μπάλα στα play off είναι επειδή η περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού είναι για κλάματα και γενικά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή φέτος.coach blue έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 16, 2026 8:48 pmΕτσι και κατεβω κρητη τι εχω να σου κανω εσενα . Στο θοδωρου χωρις καπελο θα σε αφησω .![]()
Για μοντερο ας πανε περιπατο οι ρολοι , τα γιουσατζ , τα ταιριασματα . Ετσι ;
-
Jeight

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Kobe
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
1
Το γεγονος ο μοντερο να ειναι διαφορετικου ειδους παικτη απο φρανσισκο το σκεφτομαστε καθολου η μπα? Το να ειναι καλυτερος αμυντικος αρχικα?coach blue έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 16, 2026 8:48 pmΕτσι και κατεβω κρητη τι εχω να σου κανω εσενα . Στο θοδωρου χωρις καπελο θα σε αφησω .![]()
Για μοντερο ας πανε περιπατο οι ρολοι , τα γιουσατζ , τα ταιριασματα . Ετσι ;
Μην τσουβαλιαζουμε παικτες μολις βκεπουμε εκρηκτικο γκαρντ. Ο μισιτς δεν εxει καμια σχεση κε φρανσισκο η μοντερο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jeight την Σάβ Μάιος 16, 2026 9:27 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
στο τουιτερ το ειδα δεν ξερω αν ξεκινησε απο δημοσιογραφοyawn.brigade έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 16, 2026 9:24 pmχαχ αυτό το σκεφτόμουν ως σενάριο αρκετό καιρό τώρα, προφανώς χωρίς να έχω πληροφορίες.
ακούστηκε από δημοσιογράφο ή είναι τουιτερική "είδηση";
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
-
Jeight

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Kobe
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
1
Δεν ξερω, εξακολουθει να μου φαινεται κακο φιτ για εσας. Εδω για εμας που εχουμε μεγεθος και αμυντικο φιλτρο δεν θεωρω οτι ειναι ιδανικο φιτ αλλα ταιριαζει καλυτερα απο αλλους αντισροιχους γκαρντ.
Το ρισκο ειναι οτι ποιος θα ειναι ο επομενος προπονητης σας? Σε αυτον ειναι το θεμα να ταιριαζει οχι στον Γιαννακοοουλο.
Για σςς ιδανικος θα ητανο ελαιτζα μπραιαντ που τα κανει ολα και κουμπωνει με ολους. Οπως και ο ντεβον χολ
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν φύγει Σορτς και έρθει στην θέση του είναι ήδη αναβάθμιση μεγάλη, και όταν έχεις και τον ναν, ε δεν μπορουν να κανουν οι άλλοι παγιδες και στους δύο, ο ένας Λογικα θα είναι πιο χαλαρός. Για μένα είναι ιδανικό φιτ, έτσι οπως είμαστε, και θα ήταν ονειρικό αν ο Γκραντ επιστρέψει με γεματες μπαταρίες, ή αν έρθει καποιος άλλος με τα ίδια χαρακτηριστικά, νεότερος όμως.Jeight έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 16, 2026 9:34 pmΔεν ξερω, εξακολουθει να μου φαινεται κακο φιτ για εσας. Εδω για εμας που εχουμε μεγεθος και αμυντικο φιλτρο δεν θεωρω οτι ειναι ιδανικο φιτ αλλα ταιριαζει καλυτερα απο αλλους αντισροιχους γκαρντ.
Το ρισκο ειναι οτι ποιος θα ειναι ο επομενος προπονητης σας? Σε αυτον ειναι το θεμα να ταιριαζει οχι στον Γιαννακοοουλο.
Για σςς ιδανικος θα ητανο ελαιτζα μπραιαντ που τα κανει ολα και κουμπωνει με ολους. Οπως και ο ντεβον χολ
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό ως μη ακραίο σενάριο. δεν έχει να κάνει με την απόδοση του καθόλου, απλά φέτος δείχνει ένα τσακ λιγότερο πορωμένος, λίγο πιο αποστασιοποιημένος.shaq7 έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 16, 2026 9:27 pmστο τουιτερ το ειδα δεν ξερω αν ξεκινησε απο δημοσιογραφοyawn.brigade έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 16, 2026 9:24 pm
χαχ αυτό το σκεφτόμουν ως σενάριο αρκετό καιρό τώρα, προφανώς χωρίς να έχω πληροφορίες.
ακούστηκε από δημοσιογράφο ή είναι τουιτερική "είδηση";
μπορεί απλά να είναι ότι έφυγε ο αρχικός ενθουσιασμός και από έρωτας έγινε σχέση
είναι και μια δήλωση που είχε κάνει πριν μήνες ότι δε ξεκίνησε καλά τη σεζόν γιατί είχε κάποια θέματα εκτός μπάσκετ.
τεσπά, μακάρι να είναι μούφα και σε κάθε περίπτωση αυτά τα πράγματα αλλάζουν, το είδαμε και με τον ΜακΚίσικ που μέσα σε ένα μήνα το "σκέφτομαι να αποσυρθώ" έγινε "θέλω να παίζω μέχρι να φτάσω το σώμα μου στα όρια του"
- halldor

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Σε μία από τις πιο ειλικρινείς συνεντεύξεις της καριέρας του στη γαλλική L’Equipe, ο Eβάν Φουρνιέ μίλησε ανοιχτά για το μέλλον του, αποκαλύπτοντας πως το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό ενδέχεται να είναι το τελευταίο της επαγγελματικής του διαδρομής.
Ο Γάλλος διεθνής, στα 33 του χρόνια, ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι του 2028 με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο, και στη συνέχεια να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχοντας ως τελευταίο μεγάλο σταθμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.
Ο Φουρνιέ ήταν ξεκάθαρος για τις σκέψεις του γύρω από το τέλος της καριέρας του:
«Νομίζω ότι θα ολοκληρώσω αυτό το συμβόλαιο και μετά θα κρεμάσω τα παπούτσια μου. Δεν θα συνεχίσω περισσότερο. Δεν είναι απολύτως αποφασισμένο, αλλά αυτή είναι η ιδέα».
Παρά την επιθυμία για αποχώρηση, τόνισε πως το κίνητρό του παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο: «Στις προπονήσεις είμαι στο 150%. Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει περισσότερο από εμένα να κατακτήσει τη EuroLeague».
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η καθημερινότητα του επαγγελματικού μπάσκετ αρχίζει να τον κουράζει: «Υπάρχουν στιγμές, ειδικά στα ταξίδια, που κουράζομαι. Θέλω να ζήσω τη ζωή που δεν είχα μέχρι τώρα».
Ο διεθνής άσος, με 118 συμμετοχές και 1.329 πόντους με τη Γαλλία, εξήγησε ότι η απόφαση σχετίζεται κυρίως με την οικογένεια:
«Θέλω να είμαι με τα παιδιά μου, να ταξιδεύω με τη γυναίκα μου, να περνάω χρόνο με τους γονείς μου. Το μπάσκετ μου πήρε όλο τον χρόνο μέχρι τώρα».
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί ακόμη και να σταματήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: «Ρώτησα τον εαυτό μου αν θέλω πραγματικά να ξεκινήσω ξανά από την αρχή σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου».
Τελικά, δύο εβδομάδες χωρίς μπάσκετ ήταν αρκετές για να αλλάξει γνώμη: «Με έπιασε φαγούρα να επιστρέψω και αποφάσισα να ζήσω μια τελευταία μεγάλη εμπειρία στην Ελλάδα».
Ο Φουρνιέ στάθηκε και στην περσινή απογοήτευση του Final Four απέναντι στη Μονακό: «Όπως κάθε απογοήτευση, προχωράς μπροστά. Αλλά μόλις το αναφέρεις, θυμώνεις. Αυτή η ομάδα έχει υποφέρει πολύ σε Final Four».
Για το ενδεχόμενο κατάκτησης της EuroLeague στο T-Center δήλωσε: «Δεν έχω ιδέα τι θα προκαλούσε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Ο Κώστας Παπανικολάου μου είπε ιστορίες από το 2012 και το 2013, όταν οι οπαδοί είχαν μπλοκάρει τον αυτοκινητόδρομο. Μια νίκη στο ΟΑΚΑ; Είναι αδύνατο να το φανταστείς. Και ειλικρινά δεν θέλω να το σκέφτομαι».
Αναφερόμενος στον νέο αγωνιστικό του ρόλο και την παρουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην πεντάδα, ο Φουρνιέ εξήγησε:
«Άρπαξε την ευκαιρία του. Όταν παίξαμε μαζί βασικοί, υπήρχε έλλειψη ισορροπίας. Χάσαμε στη Βαρκελώνη και ήμασταν γελοίοι, το χειρότερο παιχνίδι μας. Κάναμε μεγάλη στροφή και μεταμορφωθήκαμε. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά δεν κοιτάμε πίσω».
Για τον ρόλο του ως παίκτης πάγκου: «Με βάζει σε θέση παρατηρητή. Μπαίνω για να δώσω ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Να κρατήσω το επίπεδο ή να γίνω επιθετικός όταν απαιτείται».
Και ξεκαθάρισε: «Όταν βάζω 32 πόντους, είναι επειδή το ζητάει το παιχνίδι. Δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι αριθμοί. Με ενδιαφέρει μόνο η νίκη».
Ο Φουρνιέ τόνισε πως η EuroLeague αποτελεί τον απόλυτο στόχο πριν το τέλος: «Θέλω να κερδίσω την EuroLeague. Αυτό είναι που με παρακινεί».
Πηγή:
https://www.sportal.gr/basket/article/e ... 2001363711
Ο Γάλλος διεθνής, στα 33 του χρόνια, ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι του 2028 με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο, και στη συνέχεια να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχοντας ως τελευταίο μεγάλο σταθμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.
Ο Φουρνιέ ήταν ξεκάθαρος για τις σκέψεις του γύρω από το τέλος της καριέρας του:
«Νομίζω ότι θα ολοκληρώσω αυτό το συμβόλαιο και μετά θα κρεμάσω τα παπούτσια μου. Δεν θα συνεχίσω περισσότερο. Δεν είναι απολύτως αποφασισμένο, αλλά αυτή είναι η ιδέα».
Παρά την επιθυμία για αποχώρηση, τόνισε πως το κίνητρό του παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο: «Στις προπονήσεις είμαι στο 150%. Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει περισσότερο από εμένα να κατακτήσει τη EuroLeague».
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η καθημερινότητα του επαγγελματικού μπάσκετ αρχίζει να τον κουράζει: «Υπάρχουν στιγμές, ειδικά στα ταξίδια, που κουράζομαι. Θέλω να ζήσω τη ζωή που δεν είχα μέχρι τώρα».
Ο διεθνής άσος, με 118 συμμετοχές και 1.329 πόντους με τη Γαλλία, εξήγησε ότι η απόφαση σχετίζεται κυρίως με την οικογένεια:
«Θέλω να είμαι με τα παιδιά μου, να ταξιδεύω με τη γυναίκα μου, να περνάω χρόνο με τους γονείς μου. Το μπάσκετ μου πήρε όλο τον χρόνο μέχρι τώρα».
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί ακόμη και να σταματήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: «Ρώτησα τον εαυτό μου αν θέλω πραγματικά να ξεκινήσω ξανά από την αρχή σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου».
Τελικά, δύο εβδομάδες χωρίς μπάσκετ ήταν αρκετές για να αλλάξει γνώμη: «Με έπιασε φαγούρα να επιστρέψω και αποφάσισα να ζήσω μια τελευταία μεγάλη εμπειρία στην Ελλάδα».
Ο Φουρνιέ στάθηκε και στην περσινή απογοήτευση του Final Four απέναντι στη Μονακό: «Όπως κάθε απογοήτευση, προχωράς μπροστά. Αλλά μόλις το αναφέρεις, θυμώνεις. Αυτή η ομάδα έχει υποφέρει πολύ σε Final Four».
Για το ενδεχόμενο κατάκτησης της EuroLeague στο T-Center δήλωσε: «Δεν έχω ιδέα τι θα προκαλούσε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Ο Κώστας Παπανικολάου μου είπε ιστορίες από το 2012 και το 2013, όταν οι οπαδοί είχαν μπλοκάρει τον αυτοκινητόδρομο. Μια νίκη στο ΟΑΚΑ; Είναι αδύνατο να το φανταστείς. Και ειλικρινά δεν θέλω να το σκέφτομαι».
Αναφερόμενος στον νέο αγωνιστικό του ρόλο και την παρουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην πεντάδα, ο Φουρνιέ εξήγησε:
«Άρπαξε την ευκαιρία του. Όταν παίξαμε μαζί βασικοί, υπήρχε έλλειψη ισορροπίας. Χάσαμε στη Βαρκελώνη και ήμασταν γελοίοι, το χειρότερο παιχνίδι μας. Κάναμε μεγάλη στροφή και μεταμορφωθήκαμε. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά δεν κοιτάμε πίσω».
Για τον ρόλο του ως παίκτης πάγκου: «Με βάζει σε θέση παρατηρητή. Μπαίνω για να δώσω ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Να κρατήσω το επίπεδο ή να γίνω επιθετικός όταν απαιτείται».
Και ξεκαθάρισε: «Όταν βάζω 32 πόντους, είναι επειδή το ζητάει το παιχνίδι. Δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι αριθμοί. Με ενδιαφέρει μόνο η νίκη».
Ο Φουρνιέ τόνισε πως η EuroLeague αποτελεί τον απόλυτο στόχο πριν το τέλος: «Θέλω να κερδίσω την EuroLeague. Αυτό είναι που με παρακινεί».
Πηγή:
https://www.sportal.gr/basket/article/e ... 2001363711
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
https://www.sport24.gr/basket/euroleagu ... limpiakos/
Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί έγραψαν: “Ο Τουμπέλις έχει δεχθεί προσέγγιση από την Χάποελ. Ο φόργουορντ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ζάλγκιρις, αλλά σύμφωνα με το BasketNews, πολλές κορυφαίες ομάδες της EuroLeague ενδιαφέρονται για εκείνον. Σύμφωνα πηγές, ο Τουμπέλις έχει ρήτρα αποδέσμευσης για το καλοκαίρι του 2027 ύψους 400.000 ευρώ, αλλά προσφορές αναμένονται απ’ αυτό το καλοκαίρι και εκτιμάται πως με 1.000.000 ευρώ φεύγει. Εκτός από το ενδιαφέρον της Χάποελ, υπάχει και ο Ολυμπιακός που βρίσκεται διαπραγματεύσεις“.
Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί έγραψαν: “Ο Τουμπέλις έχει δεχθεί προσέγγιση από την Χάποελ. Ο φόργουορντ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ζάλγκιρις, αλλά σύμφωνα με το BasketNews, πολλές κορυφαίες ομάδες της EuroLeague ενδιαφέρονται για εκείνον. Σύμφωνα πηγές, ο Τουμπέλις έχει ρήτρα αποδέσμευσης για το καλοκαίρι του 2027 ύψους 400.000 ευρώ, αλλά προσφορές αναμένονται απ’ αυτό το καλοκαίρι και εκτιμάται πως με 1.000.000 ευρώ φεύγει. Εκτός από το ενδιαφέρον της Χάποελ, υπάχει και ο Ολυμπιακός που βρίσκεται διαπραγματεύσεις“.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο