Final 4 Athens, Νέα, Επικαιρότητα, Off Topic

Συντονιστής: Captains

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μάιος 18, 2026 12:05 pm

golitog7 έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 10:35 am
Θέλω να μου πείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που το φαβορί πριν το φ4 πράγματι πήγε και κέρδισε άνετα την Euroleague. Ίσως ο Παο του 11 ή ο Οσφπ του 97, σα λίγες δεν είναι? Πολλές ομάδες έχουν κάνει take over το φ4 απλώς δεν ήταν τα φαβορί.
Όσοι περιμένουν τον Οσφπ να κερδίσει και μάλιστα εύκολα μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν για να μη τους κάτσει βαρύ. Το λέω πιο πολύ για τους φίλους της ομάδας μας γιατί οι παναθηναικοί έτσι κ αλλιώς θα χαρούν.
ε κι εμας το 2013 δεν μας ελεγες και αουτσαιντερ , βεβαια θα μου πεις οτι αν δεν ειχε εκινο το κρεσεντο ο Σπαν δνε θα το σηκωναμε αλλα το 13 ενοιωσα οτι το πηραμε με τα τσαρουχια ... καλα για Παο του 11 και εμας το 97 απλα οι αλλοι κοιταγανε με το κυαλι .

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Μάιος 18, 2026 12:09 pm

golitog7 έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 11:57 am
nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 11:54 am

Μα αναφέρεις δύο διαφορετικά πράγματα imo.

Καζούρα κάνεις στον άλλον, σαν ένα επιτηδευμένο πείραγμα. Δηλαδή χάνει η ομάδα σου και σου λέω «Χουχου πάλι χάσατε ρε μλκ; Τι άμπαλοι είστε εσείς;» ώστε να λάβω κάποια αντίδραση. Υπάρχει από κάτω μια κοινή παραδοχή ότι είμαστε φίλοι, ότι δεν αμφισβητείται η σχέση μας, και ότι το πείραγμα είναι αναστρέψιμο. Αύριο θα χάσω εγώ και θα μου τα πεις εσύ. Αν όμως χαίρομαι που έχασες τότε αυτό δεν είναι καζούρα πλέον, είναι απλά κακεντρέχεια. Το κριτήριο δεν είναι μόνο τι λέω, αλλά και τι είναι στην πρόθεση μου. Απολαμβάνω το «τελετουργικό» της καζούρας ή απολαμβάνω την ήττα σου επειδή σε έτσουξε;

Καζούρα κάνω στον φίλο μου που στηρίζει Στ Ουνιον γιατί έφαγαν 5 από την Μπριζ και έχασαν το πρωτάθλημα. Σιγά που με νοιάζει. Αν πραγματικά είχα χαρά στην καρδιά μου που έφαγαν 5 τότε αυτό το σχόλιο έχει άλλο ηθικό βάρος.

Τεσπα δεν θέλω να δασκαλέψω κανέναν. Όπως θέλετε νιώθετε και δικαίωμα σας. Απλά δεν χρειάζεται να παίρνουμε ως δεδομένο ότι ο «άλλος» μας απεχθάνεται γιατί πχ αυτό μπαίνει και στον λόγο (στο φόρουμ για παράδειγμα) όπου κάποιος «αλλόθρησκος» δεν μπορεί να έχει λόγο για την ομάδα μας γιατί θέλει το κακό της.
Dimnitz για σένα λέει που με μαλώνεις όποτε λέω καλή κουβέντα για Παο :mrgreen: :mrgreen:
Ρε δες τι ακούει ο kite για παράδειγμα επειδή κάποτε τόλμησε να πει ότι του άρεσαν τα γκαρντ του παναθηναϊκού. Γι’αυτό πρέπει με νύχια και με δόντια να είμαστε απέναντι στην τουιτεροποιηση του φόρουμ. Η κουλτούρα του χώρου κάνει τον κόσμο να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο.

Για παράδειγμα είναι εδώ παιδιά που έρχονται από οπαδικά fora (μα πόσο μορφωμένος πια;) και με τον καιρό αναγνωρίζεις ποιος είναι ποιος. Ο τρόπος που γράφουν εκεί με τον τρόπο που γράφουν εδώ είναι η μέρα με τη νύχτα. Γιατί; Γιατί η κουλτούρα τους το επιβάλλει.

Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μάιος 18, 2026 12:12 pm

nikolas_asteri έγραψε:
golitog7 έγραψε:

Dimnitz για σένα λέει που με μαλώνεις όποτε λέω καλή κουβέντα για Παο :mrgreen: :mrgreen:
Ρε δες τι ακούει ο kite για παράδειγμα επειδή κάποτε τόλμησε να πει ότι του άρεσαν τα γκαρντ του παναθηναϊκού. Γι’αυτό πρέπει με νύχια και με δόντια να είμαστε απέναντι στην τουιτεροποιηση του φόρουμ. Η κουλτούρα του χώρου κάνει τον κόσμο να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο.

Για παράδειγμα είναι εδώ παιδιά που έρχονται από οπαδικά fora (μα πόσο μορφωμένος πια;) και με τον καιρό αναγνωρίζεις ποιος είναι ποιος. Ο τρόπος που γράφουν εκεί με τον τρόπο που γράφουν εδώ είναι η μέρα με τη νύχτα. Γιατί; Γιατί η κουλτούρα τους το επιβάλλει.
Για κάποιος μάλλον είναι η νύχτα με... τη νύχτα. :D

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Δευ Μάιος 18, 2026 12:16 pm

εχω την εντυπωση οτι ολοι οι ολυμπιακοι και εδω μεσα και στον εξω κοσμο , μεσα μας το πιστευουμε οτι θα το παρουμε και μαλιστα σε μεγαλυτερο βαθμα απο αλλες χρονιες ,απλα εχουμε συμφωνησει με τον εαυτο μας οτι δεν θα το παραδεχτουμε μεχρι να ερθει εκεινη η ευλογημενη η στιγμη που θα σφυριξει τη ληξη του τελικου και θα εχουμε νικησει για να το παραδεχτουμε ακομα και σε εμας τους ιδιους, για αυτονοητους λογους . Οταν εχεις καει (και μαλιστα πολλακις) απο το χυλο οχι απλα φυσαςκαι το γιαουρτι αλλα το βαζεις και στην καταψυξη καλου κακου.

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Δευ Μάιος 18, 2026 12:17 pm

nikolas_asteri έγραψε:
golitog7 έγραψε:

καρδουλα για το "fora"

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Δευ Μάιος 18, 2026 12:28 pm

big_lebowski έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 11:03 am
Σουηδία γιναμε
Ja, vi klarade det! :drunk:

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Δευ Μάιος 18, 2026 12:29 pm

big_lebowski έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 11:59 am

Υγ δεν αισθάνομαι ότι με δασκαλευεις...τωρα για το οφφ τοπικ δε παίρνω κι όρκο, αναμένω τον conan
Έχω μια αίσθηση ότι πρέπει να είμαι αυτός που κάνει τα περισσότερα off topic στο φόρουμ.
j-kidd13 έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 11:47 am

Oταν μιλαω με συγκεκριμενους φιλους τα καλοκαιρια στο χωριο, μας ακουει ολο το καφενειο, σε φαση που καποιος που δεν μας ξερει θα νομιζει οτι θα αρπαχτουμε. Μετα απο 10-15 λεπτα που θα ληξει η μπασκετικη κουβεντα, θα μας περασει για αδερφια. :lol:

Στο καφενείο του χωριού, ε; Μετά από 10-15 λεπτά που θα λήξει η μπασκετική κουβέντα, ε; Αρκετός χρόνος για να έχουν κατέβει κάμποσες τσικουδιές, τσίπουρα ή παραμφερή αποστάγματα μαζί με τους αντίστοιχους μεζέδες και να έχουν ξεχαστεί οι όποιες διαφωνίες.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Μάιος 18, 2026 12:31 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 12:29 pm
big_lebowski έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 11:59 am

Υγ δεν αισθάνομαι ότι με δασκαλευεις...τωρα για το οφφ τοπικ δε παίρνω κι όρκο, αναμένω τον conan
Έχω μια αίσθηση ότι πρέπει να είμαι αυτός που κάνει τα περισσότερα off topic στο φόρουμ.
j-kidd13 έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 11:47 am

Oταν μιλαω με συγκεκριμενους φιλους τα καλοκαιρια στο χωριο, μας ακουει ολο το καφενειο, σε φαση που καποιος που δεν μας ξερει θα νομιζει οτι θα αρπαχτουμε. Μετα απο 10-15 λεπτα που θα ληξει η μπασκετικη κουβεντα, θα μας περασει για αδερφια. :lol:

Στο καφενείο του χωριού, ε; Μετά από 10-15 λεπτά που θα λήξει η μπασκετική κουβέντα, ε; Αρκετός χρόνος για να έχουν κατέβει κάμποσες τσικουδιές, τσίπουρα ή παραμφερή αποστάγματα μαζί με τους αντίστοιχους μεζέδες και να έχουν ξεχαστεί οι όποιες διαφωνίες.
Μπύρες ή τζιν...Ενιοτε και τα 2 μαζι,ειδικα αν ειναι ιδιαιτερα ζεστη μερα και εχει προηγηθει και απογευματοβραδινο μονακι μετα την θαλασσα, 1-2 παγωμενες βαρελισιες ειναι κανονας με το που βγουμε καφενειο. Ανευ μεζε ομως.

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Δευ Μάιος 18, 2026 12:46 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Ρε δες τι ακούει ο kite για παράδειγμα επειδή κάποτε τόλμησε να πει ότι του άρεσαν τα γκαρντ του παναθηναϊκού.
Υπερβάλλεις, ελαφρώς. Ο kite και ο κάθε kite τα ακούει όχι γιατί είπε κάτι υπέρ των όποιων αντιπάλων, αλλά γιατί μετακινείται διαρκώς από τη μια υπερβολική δήλωση (έρχεται η καταστροφή) στην άλλη (έρχεται η σωτηρία του παραδείσου). Δεν υπάρχει αυτό που λέμε ισορροπία (όσο κι αν είσαι από τη φύση σου φτιαγμένος να πηγαίνεις όπου φυσάει ο άνεμος όπως ένας χαρταετός :wink: ). Αν υπάρχει μια σταθερότητα απόψεων και μια στοιχειώδης επιχειρηματολογία από πίσω η οποία να την δικαιολογεί, ακόμη και να μεταβάλλεται σταδιακά από τη ροή των γεγονότων και την εναλλαγή των συνθηκών δεν λέει κανένας τίποτα. Όχι ότι οφείλει σώνει και καλά κανείς να πει κάτι... απλά έτσι είναι ο διάλογος, περιέχει και την πιθανότητα κριτικής και αντιλόγου. :cool:

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Δευ Μάιος 18, 2026 12:54 pm

nikolas_asteri έγραψε:
golitog7 έγραψε:

Πολύ "αναλυτής διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής" vibe μου έβγαλε αυτό το fora.

Σα να λέμε ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να επαναπαυτεί στο τι λέει το διεθνές μπασκετικό δίκαιο προσμένοντας στην de jure απονομή του τροπαίου σε αυτόν, αλλά μάλλον πρέπει να επιβάλλει την de facto επικράτηση του στο πεδίο - παρκέ. :D

NikBot

senior
Reactions:

Δευ Μάιος 18, 2026 12:58 pm

golitog7 έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 10:35 am
Θέλω να μου πείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που το φαβορί πριν το φ4 πράγματι πήγε και κέρδισε άνετα την Euroleague. Ίσως ο Παο του 11 ή ο Οσφπ του 97, σα λίγες δεν είναι? Πολλές ομάδες έχουν κάνει take over το φ4 απλώς δεν ήταν τα φαβορί.
Όσοι περιμένουν τον Οσφπ να κερδίσει και μάλιστα εύκολα μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν για να μη τους κάτσει βαρύ. Το λέω πιο πολύ για τους φίλους της ομάδας μας γιατί οι παναθηναικοί έτσι κ αλλιώς θα χαρούν.
Νομίζω στις 2 φορές που πήγαμε τελικό ως φιλοξενούμενοι (2015 με Ρεάλ και 2017 με Φενέρ ήταν?) ήταν αρκετά φαβορί οι ομάδες που το πήραν και γινόταν στη έδρα ή χώρα τους. Το 2017 ειδικά η Φενέρ το πήρε αέρα.

το 2010 που χάσαμε από Μπάρτσα άνετα δεν ήταν φαβορί?
Το 1995 η Ρεάλ δεν ήταν φαβορί με Σαμπόνις?
Εγώ θα έλεγα ότι και το 22 εφόσον πήγε η Εφές ήταν φαβορί έστω και λίγο

Γενικά δεν είναι λίγες οι φορές που το (έστω και ελαφρύ) φαβορί το έχει πάρει

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Δευ Μάιος 18, 2026 1:04 pm

σταμάτησα να μιλάω στη μάνα μου και στον αδερφό μου στα 4 μου, όταν άρχισα να καταλαβαίνω ότι είναι Παναθηναϊκοί.

μεγαλωμένος στο Μαρούσι, πέρασα όλη την παιδική μου ηλικία χωρίς φίλους για ευνόητους λόγους.

ο πρώτος μου φίλος ήταν ένας βαρετός τύπος στο πανεπιστήμιο, Πειραιώτης. είχαμε μηδέν κοινά ενδιαφέροντα αλλά τα βρίσκαμε όταν συζητούσαμε για τον Λιαδέλη.

έχω φύγει από τρεις δουλειές γιατί έμαθα ότι τα αφεντικά ήταν Παναθηναϊκοί.

συνολικά έχω συναναστραφεί με 4 άτομα στη ζωή μου αλλά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη μου για την ομάδα και το ότι ήθελα να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Δευ Μάιος 18, 2026 1:20 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 10:42 am
Μάλιστα, ο πατέρας μου και ο αδερφός μου είναι ολυμπιακοί.
Από μικρός φαινόσουνα ότι είσαι αντιδραστικός!! :P Δε σε αρχίσαν στις μπάτσες να συνέλθεις; :D :P
nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 11:31 am
Αφού καλύφθηκες με σχόλια για χώρες που λειτουργούν πολύ καλύτερα από τη δική μας και για το τι θα έκαναν οι φίλοι της Μπαρτσελόνα…οκ :/ Edit: διάβασα καλύτερα τι έγραψες και αυτή η πρόταση δεν ταιριάζει οπότε την μικραίνω γιατί δεν ξέρω πως να βάλω strikethrough :D
Προσυπογράφω! Θέλω και εγώ strikethrough!!!

:+1:

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Δευ Μάιος 18, 2026 1:31 pm

yawn.brigade έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 1:04 pm
σταμάτησα να μιλάω στη μάνα μου και στον αδερφό μου στα 4 μου, όταν άρχισα να καταλαβαίνω ότι είναι Παναθηναϊκοί.

μεγαλωμένος στο Μαρούσι, πέρασα όλη την παιδική μου ηλικία χωρίς φίλους για ευνόητους λόγους.

ο πρώτος μου φίλος ήταν ένας βαρετός τύπος στο πανεπιστήμιο, Πειραιώτης. είχαμε μηδέν κοινά ενδιαφέροντα αλλά τα βρίσκαμε όταν συζητούσαμε για τον Λιαδέλη.

έχω φύγει από τρεις δουλειές γιατί έμαθα ότι τα αφεντικά ήταν Παναθηναϊκοί.

συνολικά έχω συναναστραφεί με 4 άτομα στη ζωή μου αλλά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη μου για την ομάδα και το ότι ήθελα να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός.
Περίμενα υπογραφή Τάκης Τσουκαλάς στο τέλος.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Μάιος 18, 2026 2:42 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Δευ Μάιος 18, 2026 12:46 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Ρε δες τι ακούει ο kite για παράδειγμα επειδή κάποτε τόλμησε να πει ότι του άρεσαν τα γκαρντ του παναθηναϊκού.
Υπερβάλλεις, ελαφρώς. Ο kite και ο κάθε kite τα ακούει όχι γιατί είπε κάτι υπέρ των όποιων αντιπάλων, αλλά γιατί μετακινείται διαρκώς από τη μια υπερβολική δήλωση (έρχεται η καταστροφή) στην άλλη (έρχεται η σωτηρία του παραδείσου). Δεν υπάρχει αυτό που λέμε ισορροπία (όσο κι αν είσαι από τη φύση σου φτιαγμένος να πηγαίνεις όπου φυσάει ο άνεμος όπως ένας χαρταετός :wink: ). Αν υπάρχει μια σταθερότητα απόψεων και μια στοιχειώδης επιχειρηματολογία από πίσω η οποία να την δικαιολογεί, ακόμη και να μεταβάλλεται σταδιακά από τη ροή των γεγονότων και την εναλλαγή των συνθηκών δεν λέει κανένας τίποτα. Όχι ότι οφείλει σώνει και καλά κανείς να πει κάτι... απλά έτσι είναι ο διάλογος, περιέχει και την πιθανότητα κριτικής και αντιλόγου. :cool:
Πιάνεσαι από το πιο πρόσφατο συμβάν όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι γενικά. Οταν ο kite πρωτοειπε για τα «πυραυλοκίνητα» γκαρντ του παναθηναϊκού, όταν μετά κέρδισε ο ολυμπιακός και ήταν ο kite σε φάση «μπράβο μωρή ομάδα» έλαβε απαντήσεις τύπου «μπα; Που είναι τα πυραυλοκίνητα γκαρντ τώρα;». Αυτό δεν νομίζω πως είναι κάποιος αντίλογος. Είναι απλά αυτό το μαμούνι στο στήθος του οπαδού.

Το μεγαλύτερο engagement σε αυτό το φόρουμ το έχω είτε όταν γράφω άσχετες μλκιες ή όταν σαν φίλος του παναθηναϊκού γράψω κάτι αρνητικό για τον παναθηναϊκό, ειδικά σε «ολυμπιακό» τοπικ. Αν χρησιμοποιήσω την ίδια ακριβώς γλώσσα και επιχειρηματολογία για τον ολυμπιακό στο ίδιο τοπικ:

Εικόνα

Δεν αντέχει ο οπαδός να γράψει κάτι αρνητικό για την φυλή του, ειδικά αν παραμονεύουν οι «απέναντι».

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Final 4 2026, Athens”