Δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές.
Η μόνη "σοβαρή" αλλαγή που θα χρειαστεί τοπ περιζήτητος παίκτης θα πρέπει να είναι στον άσσο.
Το θέμα με τον Σορτς είναι ότι δε μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε αυτό το στυλ παιχνιδιού και η ομάδα δύσκολα μπορεί να παίξει κάτι πολύ διαφορετικό χωρίς να γίνουν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ.
Πάντα υπάρχει η πιθανότητα ένας άλλος προπονητής να καταφέρει να τον αξιοποιήσει καλύτερα αλλά δε νομίζω ότι μπορούμε να ρισκάρουμε. Φέτος αυτό καλύφθηκε από Σλούκα και Γκράντ, του χρόνου που θα είναι ένα χρόνο μεγαλύτεροι δε βγαίνει. Οπότε εκεί χρειάζεται τοπ άσσος, τα ονόματα γνωστά.
Στο 2-3 επίσης χρειάζεται κάτι, τον Γκριγκόνις τον ευχαριστούμε για ότι έδωσε αλλά από τη μια σωματικά φαίνεται να έχει τελειώσει από αυτό το επίπεδο (πάλι καλά που παίζει ακόμα μπάσκετ μετά την περιπέτεια του) και από την άλλη όπως είναι το ρόστερ θα χρειαζόταν καλύτερος αμυντικός ακόμα και αν είχαμε τον προ τραυματισμού Γκριγκόνις.
Σε αυτή τη θέση μπορεί να είναι κάποιο σχετικό ρίσκο με δεδομένο ότι στο 3 έχουμε Οσμάν, Ρόγκα και στο 2 Ναν, Γκράντ οπότε και αντέχουμε να ρισκάρουμε και δεν υπάρχει χώρος για κάποιον που θα απαιτεί 25 λεπτά.
Στο 5 επίσης η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Χρειάζεται για αρχή ένα 5αρι που να δίνει διαφορετικά πράγματα από τον Λεσόρ και να μην είναι κάποιο στοίχημα. Όχι περιπτώσεις από το NBA που στο χάρτη ψάχνουν την Ευρώπη στην Αυστραλία, οχι παίκτες που ψάχνουν τα τελευταία ένσημα. Δεν χρειάζεται καν να είναι κάτι φαντεζί.
Αν μπορούμε να πάμε σήμερα και να κλείσουμε τον Χέιζ είναι σούπερ η θέση. Ο Λεσόρ ακόμα και αν δεν επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν, τη νέα σεζόν έχοντας κάνει προετοιμασία και έχοντας τόσους μήνες μπροστά του θα είναι καλύτερος από τη φετινή του εικόνα.
Ως 3ο 5αρι θα μπορούσε να μείνει και ο Φαρίντ, για κάποια λεπτά πολύ πιθανό να χρησιμοποιείται και το small ball χωρίς κανονικό 5αρι. Πάντως εγώ θα έπαιρνα κάτι πιο φρέσκο από τον Φαρίντ, στο 3ο σέντερ υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσεις με κάποιον που δε θα έχει απαιτήσεις για χρόνο αλλά μπορεί να βγει διαμαντάκι.
Οπότε μιλάμε για 3 αλλαγές (Σορτς, Γκριγκόνις, Φαρίντ) συν μια προσθήκη που πρακτικά είναι αντι Χολμς.
Αυτό κάνοντας την υπόθεση ότι δε θα θελήσει κάποιος να φύγει.
Για παράδειγμα ο Γκράντ αν δε θέλει μικρότερο ρόλο ή ο Χουάντσο που από τη στιγμή που ήρθε ο Ντέιβις παίζει γύρω στα 15-18 λεπτά και του χρόνου είναι πιο πιθανό να παίζει ακόμα λιγότερο παρά περισσότερο.