Final 4 Athens 2026 - Olympiacos vs Real Madrid - Final
Συντονιστής: Captains
- Coach Periklis

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
-
kite26

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Προειδοποιήσεις:
0
Σ' αγαπώ!Coach Periklis έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 5:47 pmΠάμε Θρύλε μου γ**Ω όλες τις κατάρες
Μπαρτζώκας ουίσκι και iron maiden δίσκοι
Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να πάει το ματς στα νεύρα με ύπουλα χτυπήματα. Δεν πρέπει να ενδώσουμε.
Ξαναλέω, θα είναι μυθικός ο Ντόρσεϋ απόψε.
Ο Τζόουνς φυλάει ένα καλό ματς, θα είναι σήμερα.
Και Γιουβαρλάκι, μην ξεχνάτε το Γιουβαρλάκι, του πάει το ματς απόψε! Θα κάνει τρελή ζημιά στη Ρεάλ!
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
https://www.youtube.com/@lyricnaut
-
redcard

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Roy
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ειμαι κι εγω σ αυτους που λενε οτι θα ειναι πολυ δυσκολο ματς.
Αλλα θελω να μου/σας κανω μια ερωτηση σε οσους ειμαστε πιο συγκρατημενοι απο το μεσο ορο; Αν εκανε τελικα καποιο μπραφ η Βαλενθια και γυρνουσε τον ημιτελικο τι θα λεγαμε σημερα; Οτι ευτυχως που εκανε την ανατροπη γιατι προτιμουσαμε τη Βαλενθια απο την ελλιπη Ρεαλ;
Δεν ειμαι και παρα πολυ σιγουρος...
Αλλα θελω να μου/σας κανω μια ερωτηση σε οσους ειμαστε πιο συγκρατημενοι απο το μεσο ορο; Αν εκανε τελικα καποιο μπραφ η Βαλενθια και γυρνουσε τον ημιτελικο τι θα λεγαμε σημερα; Οτι ευτυχως που εκανε την ανατροπη γιατι προτιμουσαμε τη Βαλενθια απο την ελλιπη Ρεαλ;
- Καρβουνιάρης

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ο σοβαρός Ολυμπιακός κερδίζει πάντα την σημερινή Ρεάλ (είπαμε, ο σοβαρός). Από την άλλη την Βαλένθια αν της ανοίξει δεν την κερδίζει ούτε ο σοβαρός Ολυμπιακός ούτε κανένας στην Ευρώπη. Καλύτερα η Ρεάλ που ξέρεις τι σε περιμένει. Τα άλλα τα βελζεβούλια άστα καλύτερα !redcard έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:10 pmΕιμαι κι εγω σ αυτους που λενε οτι θα ειναι πολυ δυσκολο ματς.
- papp7

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: A.I
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Nα είσαι καλά!Μodern def είναι τα παραπάνω που είπες συν 1)Δεν θέλω να βγω στο close out με το λεγόμενο happy feet που κάνουν οι πιγκουίνοι και active hands ή πιο επιθετικά με άλμα για να κάνω contest το σουτ, θέλω το λεγόμενο Sprint-Stop, θέλω να τρέξω να κλείσω την απόσταση , βάζοντας τα πόδια μου το ένα πίσω από το άλλο (όχι παράλληλα μπροστά από τον επιθετικό ) για να μπορώ να ακολουθήσω ακαριαία το drive του επιθετικού να μπορώ να αλλάξω κατεύθυνση χωρίς να χάσω χρόνο για repοsitioning ποδιών-κορμού , τα χέρια μου τα σηκώνω για να αποτρέψω το σουτ ή τα βάζω πλάγια να εμποδίσω την ντρίμπλα την ώρα που θα πάρει την απόφαση ο επιθετικός, όχι από πριν.nikolas_asteri έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 12:37 pmΘενκς αλλά πάντα λες χρήσιμα πράγματα οπότε να γράψεις αυτά που θες γιατί πχ δεν ξέρω τι είναι το modern approach. Πάντα κάτι μαθαίνω από τα γραπτά σου. Aν mixed εννοείς ζώνες με προσαρμογές, επίσης να γράψεις, το άφησα απέξω γιατί μαζεύονταν πολλές υπό-περιπτώσεις μετά.
2) Tα switch μου εκτός απο το Scram πρέπει να έχουν α) Peel Switch : για παράδειγμα ο γκάρντ μου τρώει ντρίμπλα , αντί να έρθει η δεύτερη βοήθεια(από μέσα) και να ανοίξει η άμυνα μου σαν βούτυρο , ο κοντινός αμυντικός παίρνει τον on ball παίκτη, ενώ ο αμυντικός που έχασε τη φάση παίρνει τον παίκτη που έμεινε ελεύθερος, έτσι κρατάω ισορροπία/διάταξη στην άμυνα.β) Pre Switch: αλλαγή πριν γίνει το σκριν για να μη δώσω το missmatch που θέλει η επίθεση.
γ)Veer Switch : Θέλω να κάνω αλλαγή στην περιστροφή όταν γίνεται το drive, παράδειγμα ο weak side def να πάρει τον roller ενώ ο άλλος να βγαίνει στον σουτερ συνδυαστικά με δ) X out Rotation, σταυρωτή περιστροφή παράδειγμα πάει η μπάλα στη weak side , κάποιος πρέπει να βγει στη γωνία , κάποιος στο φτερό αλλά κάνω τις περιστροφές διαγώνια όχι κυκλικά γιατι ; Γιατί θέλω να κόψω τα ελεύθερα τρίποντα στις γωνίες.
3) Top Lock : Δεν αφήνω τον σουτερ να βγει, δεν τον ακολουθώ πίσω από το σκριν, του κόβω τη διαδρομή, θέλω να ξανα κόψει στο καλάθι που περιμένει η βοήθεια.
4)Βlitz/Trap : Θέλω στον creator της ομάδας πχ στον Καμπάτσο, να δώσει γρήγορα τη μπάλα χωρίς να έχει χρόνο να σκεφτεί, αλλά δεν θέλω να το σπαμάρω, θέλω να το κάνω επιλεκτικά για να κόψω το ρυθμό
5)Late double: Το ανάποδο από αυτό που έγινε στον Τάκερ, χαρακτηριστική φάση με τον Ντόρσει να τον οδηγεί να πέσει πάνω στον Γουόκαπ που τον περίμενε. Τώρα θέλω να το κάνω πιο ''καθυστερημένα" αφού πάρει την απόφαση ο παίκτης για δράση.
6) Load to the Ball: Θέλω να φορτώσω την άμυνα προς την μπάλα φαινομενικά δείχνω να θέλω να δώσω υπερβολικές βοήθειες αλλά δεν θέλω αυτό, θέλω να μικρύνω χώρους, να δυσκολεύω πάσες και να γεμίσω τη ρακέτα. Μπορώ να οδηγήσω όλο το βράδυ τον Maledon πχ από τη δεξιά 45αρα γωνία του τριπόντου να ψάχνει διαγώνια πάσα είτε laser είτε ψιλο κρεμαστή στην αριστερή γωνία ; Μπόμπα ας το κάνει όλο το βράδυ.
Mixed def σωστά το κατάλαβες είναι ζώνη με προσαρμογή και όντως ανοίγει πολύ , συνεπώς θα το κρατήσω απλό. Θέλω ένα Matchup Zone : Μισή man to man , μισή ζώνη. Δεν παίζω καθαρό man to man , οι παίκτες έχουν περιοχές αλλά και προσωπικές ευθύνες, θέλω να κόψω spacing, drive lanes και να κρύψω τα πόδια του Βεζε,Πιτερς,Μιλου, θέλω όμως να υπάρχει και το physical στοιχείο ώστε να μην νιώθει άνετα ο επιθετικός, θέλω να φάει ξύλο αλλά όχι σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Ουσιαστικά θέλω να τον κάνω να σκέφτεται στο σημείο α τρώω ξύλο στο σημείο β δεν τρώω , ας κάτσω στο β.
Ουσιαστικά δεν θέλω να κλέψω τη μπάλα, θέλω α) να χαλάσω το timing , β) να καθυστερήσω την πρώτη επίθεση , γ) να μη δώσω paint touch με σκοπό α) να πάνε σε καθαρό iso, β) να πάρουν τραβηγμένα τρίποντα, γ) να έχουν κακή επιλογή επίθεσης στο τέλος του χρόνου.Ο σκοπός του 5-out είναι να πατήσει στο ζωγραφιστό απλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο με παίκτη μέσα στη ρακέτα στο low post ως σημείο αναφοράς, αλλά να βρει κάθετες δράσεις και κοψίματα προς τη ρακέτα, για να γίνει όμως αυτό θες spacing και να αναγκάσεις την άμυνα να βγει από τη ρακέτα, άρα το τρίποντο δεν είναι primary είναι πιο πολύ decoy, θα σε αναγκάσω να αλλάξεις προσέγγιση στην άμυνα λόγω του τριπόντου ώστε να παίξω μετά αυτό που θέλω.
Ακόμη και να βρουν από 4-5 επιτυχημένες ποικιλίες ο Χεζόνια, Μαλεντόν ο όποιος δεν μπορείς να βρεις ρυθμό έτσι, συνεπώς ακόμη και σε ένα σενάριο υπερβολικής ευστοχίας ή ένα hot start με 4/4 , 5/5 τρίποντα ΔΕΝ πρέπει να πανικοβληθείς.
Όμως τα παραπάνω καθώς και όσα ανέφερες είναι πολλές συνδυαστικές αμυντικές λειτουργίες που εκτελούνται μαζί , δεν είναι μία flat άμυνα. Ως εκ τούτου είναι δύσκολο να τα εμφανίσεις ξαφνικά σε έναν αγώνα πόσο μάλλον τελικό.
Κάποια από αυτά συνδυαστικά τα είδαμε στο παρελθόν από τους Σέλτικς και κυρίως τους Xιτ.
Μέχρι φέτος
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν αναφέρεσαι σε εμένα αλλά θα απαντήσω έτσι κι αλλιώςredcard έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:10 pmΕιμαι κι εγω σ αυτους που λενε οτι θα ειναι πολυ δυσκολο ματς.
Από το πολύ επιστημονικό γκάλοπ που έκανα, μια (αρκετά) μεγάλη πλειοψηφία πίστευε ότι ο νικητής του Ολυμπιακός-Φενερ θα σηκώσει την κούπα. Δεν είχε καμία σημασία ποιος θα περνούσε από το άλλο παιχνίδι, δεν θα είχε καμία τύχη.

Παιζω πολυ σπανια στοιχημα .. ειχα βαλει καποτε 30 ευρω, η στοιχημαν τα κανε 60, και επαιζα ~10-20 ευρω που κ που σε καμια ευρωλιγκα, ετσι για να περναει η ωρα. Παντα ημουν ισα βαρκα, ισα νερα. Οτι εχανα το ξανακερδιζα κλπ, παντα πανω κατω στα ιδια ημουν.
Μια φορα, σε εναν αγωνα της μονακο, πονταρα κατα λαθος να βαλει ο τζεημς ~15π (δε θυμαμαι ακριβως) ΣΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ - γιατι μου φανηκε πως εδινε παρα πολυ (οντως εδινε πολυ, αλλα επειδη ηταν για δεκαλεπτο, εγω νομιζα για ολο τον αγωνα).. το αστειο ειναι οτι το κερδισα, και βρεθηκα με καπου +250 ευρω - τα οποια δεν καταλαβαινα και γιατι τα ειχα .. Τελοσπαντων, καταλαβα καποια στιγμη, με πιασανε τα γελια, τα σηκωσα τα λεφτα απο τοτε και αφησα κατι ψιλα ..
Γιατι το λεω ολο αυτο τωρα? .. Γιατι σημερα θυμηθηκα οτι εχω κατι ψιλα εκει μεσα.. Εχουν περασει χρονια. Μπηκα απο περιεργεια να δω τι δινει.
Βρηκα καπου 35-40 ευρω να χουν ξεμεινει. Τα παιξα ολα να το παρει ο ολυμπιακος με χαντικαπ 8.5 ποντους. Δινει 1.92. Μου φαινεται πολυ safe στοιχημα. Πιστευω το ματς θα το παρει ευκολα ο ολυμπιακος, και θεωρω παρα πολυ πιθανο να τελειωσει απο νωρις το ματσακι και να παει πανω απο 10-15π τελικη διαφορα..
Μια φορα, σε εναν αγωνα της μονακο, πονταρα κατα λαθος να βαλει ο τζεημς ~15π (δε θυμαμαι ακριβως) ΣΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ - γιατι μου φανηκε πως εδινε παρα πολυ (οντως εδινε πολυ, αλλα επειδη ηταν για δεκαλεπτο, εγω νομιζα για ολο τον αγωνα).. το αστειο ειναι οτι το κερδισα, και βρεθηκα με καπου +250 ευρω - τα οποια δεν καταλαβαινα και γιατι τα ειχα .. Τελοσπαντων, καταλαβα καποια στιγμη, με πιασανε τα γελια, τα σηκωσα τα λεφτα απο τοτε και αφησα κατι ψιλα ..
Γιατι το λεω ολο αυτο τωρα? .. Γιατι σημερα θυμηθηκα οτι εχω κατι ψιλα εκει μεσα.. Εχουν περασει χρονια. Μπηκα απο περιεργεια να δω τι δινει.
Βρηκα καπου 35-40 ευρω να χουν ξεμεινει. Τα παιξα ολα να το παρει ο ολυμπιακος με χαντικαπ 8.5 ποντους. Δινει 1.92. Μου φαινεται πολυ safe στοιχημα. Πιστευω το ματς θα το παρει ευκολα ο ολυμπιακος, και θεωρω παρα πολυ πιθανο να τελειωσει απο νωρις το ματσακι και να παει πανω απο 10-15π τελικη διαφορα..
-
Jeight

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Kobe
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
1
Ο σοβαρος Ολυμπιακος δεν χανει απο καμια Βαλενθια. Πρωτη επιθεση στην Ευρωπη ειχαμε και τοπ 4 αμυνα. Μονο η Βαλενθια μπορει να βαλει 100+ ποντους?Καρβουνιάρης έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:14 pmΟ σοβαρός Ολυμπιακός κερδίζει πάντα την σημερινή Ρεάλ (είπαμε, ο σοβαρός). Από την άλλη την Βαλένθια αν της ανοίξει δεν την κερδίζει ούτε ο σοβαρός Ολυμπιακός ούτε κανένας στην Ευρώπη. Καλύτερα η Ρεάλ που ξέρεις τι σε περιμένει. Τα άλλα τα βελζεβούλια άστα καλύτερα !redcard έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:10 pmΕιμαι κι εγω σ αυτους που λενε οτι θα ειναι πολυ δυσκολο ματς.
Δεν ειμαι και παρα πολυ σιγουρος...![]()
-
kite26

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Προειδοποιήσεις:
0
Ακριβώς. Αλλά μεταξύ μας και αυτή και η Ρεάλ ήταν κατάκοπες. Βγάζει φρεσκάδα η ομάδα μας στο κρισιμότερο σημείο και αυτό οφείλεται στο βάθος του ρόστερ.Καρβουνιάρης έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:14 pmΟ σοβαρός Ολυμπιακός κερδίζει πάντα την σημερινή Ρεάλ (είπαμε, ο σοβαρός). Από την άλλη την Βαλένθια αν της ανοίξει δεν την κερδίζει ούτε ο σοβαρός Ολυμπιακός ούτε κανένας στην Ευρώπη. Καλύτερα η Ρεάλ που ξέρεις τι σε περιμένει. Τα άλλα τα βελζεβούλια άστα καλύτερα !redcard έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:10 pmΕιμαι κι εγω σ αυτους που λενε οτι θα ειναι πολυ δυσκολο ματς.
Δεν ειμαι και παρα πολυ σιγουρος...![]()
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
- Ευγενές αέριο

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
1.3 vs. 3.8Ευγενές αέριο έγραψε: ↑Σάβ Απρ 18, 2026 11:31 amΟ Ολυμπιακός πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία περπατάει καβάλα στο άλογο για τον τελικό. Αν όπως όλα δείχνουν παίξει με μια εκ των Μονακό, Μπαρτσελόνα ή Ερυθρό δε βλέπω σε ποια στροφή θα δυσκολευτεί.
Στα ημιτελικά δε νομίζω η Ζαλγκίρις πως μπορεί να κοιτάξει τον Ολυμπιακό στα μάτια. Η Φενέρ μέχρι πριν ένα μήνα θα μπορούσε, κι ας είχε χάσει 2 φορές από αυτόν, ωστόσο ξεφούσκωσε σαν τρύπια σαμπρέλα και δεν ξέρω αν προλαβαίνει να επουλώσει τις πληγές της, όποιες κι αν ήταν αυτές.
Ο Τελικός είναι μια άλλη ιστορία. Λογικά θα είναι με μια εκ των Βαλένθια, Ρεάλ και ίσως με Παναθηναϊκό. Αν η Βαλένθια φτάσει ως εκεί δεν θα πρόκειται πλέον για μια Σταχτοπούτα, αλλά για ένα θηρίο στο κλουβί, αφού θα χει κάνει 5 νίκες επί του Παναθηναϊκού μες στη χρονιά και θα έχει αποκλείσει Ρεάλ στα ημιτελικά.
Αν όμως, φτάσει να αναμετρηθεί με Ρεάλ ή Παναθηναϊκό, θα είναι η καλύτερη δυνατή κορύφωση του δράματος που λέγεται Εποχή Μπαρτζώκα. Αν κερδίσει μια εκ των δύο και πάρει την Κούπα μέσα στο ΟΑΚΑ θα σβήσει με μια μονοκοντυλιά ότι έχει προηγηθεί με τα χαμένα Φ4 (κυρίως το πως τα έχασε και όχι ότι τα έχασε)
Κανονική Κάθαρση.
Αν ήμουν DPG θα του πέταγα από τη σουίτα ένα στεφάνι δάφνης να σκάσει κάπου εκεί στην γραμμή του γηπέδου και να συρθεί μέχρι τα πόδια του. Βέβαια μάλλον κάτι άλλο θα του πετάξει (αν είναι μέσα).
Αν όμως χάσει...μάλλον θα τον ζωγράφιζα με μία μπάλα μπάσκετ στον ώμο να ανεβαίνει μέχρι την κορυφή του βουνού και λίγο πριν την αγγίξει να του ξανακυλάει η μπάλα πίσω.
Θα γράψω και ένα πανωσέντονο για την ομάδα μου.
vs. 
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ωραίος! Είδες που σου είπα ότι πάντα κάτι μαθαίνω; Ευχαριστώ <3papp7 έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:14 pmNα είσαι καλά!Μodern def είναι τα παραπάνω που είπες συν 1)Δεν θέλω να βγω στο close out με το λεγόμενο happy feet που κάνουν οι πιγκουίνοι και active hands ή πιο επιθετικά με άλμα για να κάνω contest το σουτ, θέλω το λεγόμενο Sprint-Stop, θέλω να τρέξω να κλείσω την απόσταση , βάζοντας τα πόδια μου το ένα πίσω από το άλλο (όχι παράλληλα μπροστά από τον επιθετικό ) για να μπορώ να ακολουθήσω ακαριαία το drive του επιθετικού να μπορώ να αλλάξω κατεύθυνση χωρίς να χάσω χρόνο για repοsitioning ποδιών-κορμού , τα χέρια μου τα σηκώνω για να αποτρέψω το σουτ ή τα βάζω πλάγια να εμποδίσω την ντρίμπλα την ώρα που θα πάρει την απόφαση ο επιθετικός, όχι από πριν.
2) Tα switch μου εκτός απο το Scram πρέπει να έχουν α) Peel Switch : για παράδειγμα ο γκάρντ μου τρώει ντρίμπλα , αντί να έρθει η δεύτερη βοήθεια(από μέσα) και να ανοίξει η άμυνα μου σαν βούτυρο , ο κοντινός αμυντικός παίρνει τον on ball παίκτη, ενώ ο αμυντικός που έχασε τη φάση παίρνει τον παίκτη που έμεινε ελεύθερος, έτσι κρατάω ισορροπία/διάταξη στην άμυνα.β) Pre Switch: αλλαγή πριν γίνει το σκριν για να μη δώσω το missmatch που θέλει η επίθεση.
γ)Veer Switch : Θέλω να κάνω αλλαγή στην περιστροφή όταν γίνεται το drive, παράδειγμα ο weak side def να πάρει τον roller ενώ ο άλλος να βγαίνει στον σουτερ συνδυαστικά με δ) X out Rotation, σταυρωτή περιστροφή παράδειγμα πάει η μπάλα στη weak side , κάποιος πρέπει να βγει στη γωνία , κάποιος στο φτερό αλλά κάνω τις περιστροφές διαγώνια όχι κυκλικά γιατι ; Γιατί θέλω να κόψω τα ελεύθερα τρίποντα στις γωνίες.
3) Top Lock : Δεν αφήνω τον σουτερ να βγει, δεν τον ακολουθώ πίσω από το σκριν, του κόβω τη διαδρομή, θέλω να ξανα κόψει στο καλάθι που περιμένει η βοήθεια.
4)Βlitz/Trap : Θέλω στον creator της ομάδας πχ στον Καμπάτσο, να δώσει γρήγορα τη μπάλα χωρίς να έχει χρόνο να σκεφτεί, αλλά δεν θέλω να το σπαμάρω, θέλω να το κάνω επιλεκτικά για να κόψω το ρυθμό
5)Late double: Το ανάποδο από αυτό που έγινε στον Τάκερ, χαρακτηριστική φάση με τον Ντόρσει να τον οδηγεί να πέσει πάνω στον Γουόκαπ που τον περίμενε. Τώρα θέλω να το κάνω πιο ''καθυστερημένα" αφού πάρει την απόφαση ο παίκτης για δράση.
6) Load to the Ball: Θέλω να φορτώσω την άμυνα προς την μπάλα φαινομενικά δείχνω να θέλω να δώσω υπερβολικές βοήθειες αλλά δεν θέλω αυτό, θέλω να μικρύνω χώρους, να δυσκολεύω πάσες και να γεμίσω τη ρακέτα. Μπορώ να οδηγήσω όλο το βράδυ τον Maledon πχ από τη δεξιά 45αρα γωνία του τριπόντου να ψάχνει διαγώνια πάσα είτε laser είτε ψιλο κρεμαστή στην αριστερή γωνία ; Μπόμπα ας το κάνει όλο το βράδυ.
Mixed def σωστά το κατάλαβες είναι ζώνη με προσαρμογή και όντως ανοίγει πολύ , συνεπώς θα το κρατήσω απλό. Θέλω ένα Matchup Zone : Μισή man to man , μισή ζώνη. Δεν παίζω καθαρό man to man , οι παίκτες έχουν περιοχές αλλά και προσωπικές ευθύνες, θέλω να κόψω spacing, drive lanes και να κρύψω τα πόδια του Βεζε,Πιτερς,Μιλου, θέλω όμως να υπάρχει και το physical στοιχείο ώστε να μην νιώθει άνετα ο επιθετικός, θέλω να φάει ξύλο αλλά όχι σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Ουσιαστικά θέλω να τον κάνω να σκέφτεται στο σημείο α τρώω ξύλο στο σημείο β δεν τρώω , ας κάτσω στο β.
Ουσιαστικά δεν θέλω να κλέψω τη μπάλα, θέλω α) να χαλάσω το timing , β) να καθυστερήσω την πρώτη επίθεση , γ) να μη δώσω paint touch με σκοπό α) να πάνε σε καθαρό iso, β) να πάρουν τραβηγμένα τρίποντα, γ) να έχουν κακή επιλογή επίθεσης στο τέλος του χρόνου.Ο σκοπός του 5-out είναι να πατήσει στο ζωγραφιστό απλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο με παίκτη μέσα στη ρακέτα στο low post ως σημείο αναφοράς, αλλά να βρει κάθετες δράσεις και κοψίματα προς τη ρακέτα, για να γίνει όμως αυτό θες spacing και να αναγκάσεις την άμυνα να βγει από τη ρακέτα, άρα το τρίποντο δεν είναι primary είναι πιο πολύ decoy, θα σε αναγκάσω να αλλάξεις προσέγγιση στην άμυνα λόγω του τριπόντου ώστε να παίξω μετά αυτό που θέλω.
Ακόμη και να βρουν από 4-5 επιτυχημένες ποικιλίες ο Χεζόνια, Μαλεντόν ο όποιος δεν μπορείς να βρεις ρυθμό έτσι, συνεπώς ακόμη και σε ένα σενάριο υπερβολικής ευστοχίας ή ένα hot start με 4/4 , 5/5 τρίποντα ΔΕΝ πρέπει να πανικοβληθείς.
Όμως τα παραπάνω καθώς και όσα ανέφερες είναι πολλές συνδυαστικές αμυντικές λειτουργίες που εκτελούνται μαζί , δεν είναι μία flat άμυνα. Ως εκ τούτου είναι δύσκολο να τα εμφανίσεις ξαφνικά σε έναν αγώνα πόσο μάλλον τελικό.![]()
Κάποια από αυτά συνδυαστικά τα είδαμε στο παρελθόν από τους Σέλτικς και κυρίως τους Xιτ.
Έχω μια απορία γιατί νομίζω δεν κάνω καλά εικόνα κάτι. Σε 5-out, όπου θεωρητικά όλοι είναι έξω και ειδικά οι γωνίες έχουν παίκτες, πώς αποφασίζεις πόσο πολύ κάνει load στην μπάλα χωρίς να δώσεις skip pass στην γωνία; Δηλαδή είναι περισσότερο θέμα scouting, (αν στην γωνία είναι μέτριος σουτέρ) ή υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας γωνιών/αποστάσεων που το κάνει να στέκεται έτσι κι αλλιώς;
Κατά τα άλλα έχω μικρές αμφιβολίες για δύο πράγματα. (α) Για το συγκεκριμένο ματς, δεεεεν ξέρω για το blitz/trap. Μου φαίνεται πάρα πολύ επικίνδυνο απέναντι σε καλούς δημιουργούς όπως ο Καμπάτσο. Δεν είναι Ναν δηλαδή που θα πετάει τις μπάλες στην κερκίδα

-
Stam Tziant

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο