Final 4 Athens 2026 - Olympiacos vs Real Madrid - Final
Συντονιστής: Captains
-
kite26

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Προειδοποιήσεις:
0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
https://www.youtube.com/@lyricnaut
-
Sabenlee

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Saben lee
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
0
Μην το έχουμε σίγουρο το αποψινο ματς. Δεν γίναμε ξαφνικά οι golden state warriors. Στα μέσα της σεζόν θυμάμαι ακόμα τις τραγικές μας εμφανίσεις με τα τούβλα που πέταγαν Γουοκαπ νιλικινα.
Η Ρεάλ όμως έκανε ακόμα τραγικότερες εμφανίσεις, αλλά την Παρασκευή ο αμπαλοχεζονια είχε ντυθεί Κλέι Τόμπσον . Μπορεί να βρεθούν στην μέρα τους στο τρίποντο.
Η Ρεάλ όμως έκανε ακόμα τραγικότερες εμφανίσεις, αλλά την Παρασκευή ο αμπαλοχεζονια είχε ντυθεί Κλέι Τόμπσον . Μπορεί να βρεθούν στην μέρα τους στο τρίποντο.
-
Penguin

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG, SG
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
0
Πλησιάζει η ώρα του αγώνα. Η αλήθεια ειναι οτι ειμαστε το φαβορι, αλλά δε θέλει και πολύ να γινει καμια στραβή. Δε θα νικησουμε διχως να φτυσουμε αίμα. Επομενως, τπτ δεν ειναι αυτονοητο. Ειναι το 15ο φαιναλ φορ, που σημαινει οτι εχουμε χασει αρκετα, σχεδον με ολους τους πιθανους, και οχι μονο, τροπους.
Συγκεντρωση, παθος, σκυλισια αμυνα και υπομονη.
Αντε για να χαμογελασουμε στο τελος!
Συγκεντρωση, παθος, σκυλισια αμυνα και υπομονη.
Αντε για να χαμογελασουμε στο τελος!
-
kite26

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Προειδοποιήσεις:
0
Η Ρεάλ είναι πάντα Ρεάλ. Το θέμα είναι να μην χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και όλα θα πάνε καλά.Sabenlee έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:58 pmΜην το έχουμε σίγουρο το αποψινο ματς. Δεν γίναμε ξαφνικά οι golden state warriors. Στα μέσα της σεζόν θυμάμαι ακόμα τις τραγικές μας εμφανίσεις με τα τούβλα που πέταγαν Γουοκαπ νιλικινα.
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
- Boston1

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
- Προειδοποιήσεις:
0
Στέλνω μήνυμα συσπείρωσης από Βοστώνη για το πολυπόθητο τρόπαιο που αν κατακτηθεί, θα δώσει άλλον αέρα στην ομάδα και τους φιλάθλους (όχι όλους- κάποιοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για τρόπαια όσο εγώ ή παρόμοιοι εμού). Πάμε δυνατά και παρακαλώ να μη δω άλλο πόστ στις «προτάσεις για μεταγραφές» ενώ η ομάδα παίζει τελικό. Το τερματίσατε αδέρφια. 
- SteveNashidis

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
- Προειδοποιήσεις:
0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

Basketforum Fantasy Champion 2025-26

Basketforum Fantasy Champion 2025-26
- karamelitsa

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
0
Θα χαλαρώσουμε όταν το σηκώσουμε, προς το παρών μετράμε τα λεπτά και τρώμε τα νύχια μας!χαχαSteveNashidis έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 7:12 pmΔιαβάζω με ενδιαφέρον όλα τα ποστς σας. Φοβερή η παρέα όλων σας αυτές τις τελευταίες ώρες.
Για να χαλαρώσουμε...
"To πιο σίγουρο σουτ είναι όταν καρφώνεις την μπάλα, λένε, και έχουν δίκιο" από τον τελικό του 1997.
- Coach Periklis

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
-
Fitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Έχετε ωραία κουβέντα ρε, τώρα μπήκα και τα είδα! Αν και λίγο off topic, αλλά χρήσιμο πάντα:nikolas_asteri έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:40 pmΈχω μια απορία γιατί νομίζω δεν κάνω καλά εικόνα κάτι. Σε 5-out, όπου θεωρητικά όλοι είναι έξω και ειδικά οι γωνίες έχουν παίκτες, πώς αποφασίζεις πόσο πολύ κάνει load στην μπάλα χωρίς να δώσεις skip pass στην γωνία; Δηλαδή είναι περισσότερο θέμα scouting, (αν στην γωνία είναι μέτριος σουτέρ) ή υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας γωνιών/αποστάσεων που το κάνει να στέκεται έτσι κι αλλιώς;papp7 έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 24, 2026 6:14 pmNα είσαι καλά!Μodern def είναι τα παραπάνω που είπες συν 1)Δεν θέλω να βγω στο close out με το λεγόμενο happy feet που κάνουν οι πιγκουίνοι και active hands ή πιο επιθετικά με άλμα για να κάνω contest το σουτ, θέλω το λεγόμενο Sprint-Stop, θέλω να τρέξω να κλείσω την απόσταση , βάζοντας τα πόδια μου το ένα πίσω από το άλλο (όχι παράλληλα μπροστά από τον επιθετικό ) για να μπορώ να ακολουθήσω ακαριαία το drive του επιθετικού να μπορώ να αλλάξω κατεύθυνση χωρίς να χάσω χρόνο για repοsitioning ποδιών-κορμού , τα χέρια μου τα σηκώνω για να αποτρέψω το σουτ ή τα βάζω πλάγια να εμποδίσω την ντρίμπλα την ώρα που θα πάρει την απόφαση ο επιθετικός, όχι από πριν.
2) Tα switch μου εκτός απο το Scram πρέπει να έχουν α) Peel Switch : για παράδειγμα ο γκάρντ μου τρώει ντρίμπλα , αντί να έρθει η δεύτερη βοήθεια(από μέσα) και να ανοίξει η άμυνα μου σαν βούτυρο , ο κοντινός αμυντικός παίρνει τον on ball παίκτη, ενώ ο αμυντικός που έχασε τη φάση παίρνει τον παίκτη που έμεινε ελεύθερος, έτσι κρατάω ισορροπία/διάταξη στην άμυνα.β) Pre Switch: αλλαγή πριν γίνει το σκριν για να μη δώσω το missmatch που θέλει η επίθεση.
γ)Veer Switch : Θέλω να κάνω αλλαγή στην περιστροφή όταν γίνεται το drive, παράδειγμα ο weak side def να πάρει τον roller ενώ ο άλλος να βγαίνει στον σουτερ συνδυαστικά με δ) X out Rotation, σταυρωτή περιστροφή παράδειγμα πάει η μπάλα στη weak side , κάποιος πρέπει να βγει στη γωνία , κάποιος στο φτερό αλλά κάνω τις περιστροφές διαγώνια όχι κυκλικά γιατι ; Γιατί θέλω να κόψω τα ελεύθερα τρίποντα στις γωνίες.
3) Top Lock : Δεν αφήνω τον σουτερ να βγει, δεν τον ακολουθώ πίσω από το σκριν, του κόβω τη διαδρομή, θέλω να ξανα κόψει στο καλάθι που περιμένει η βοήθεια.
4)Βlitz/Trap : Θέλω στον creator της ομάδας πχ στον Καμπάτσο, να δώσει γρήγορα τη μπάλα χωρίς να έχει χρόνο να σκεφτεί, αλλά δεν θέλω να το σπαμάρω, θέλω να το κάνω επιλεκτικά για να κόψω το ρυθμό
5)Late double: Το ανάποδο από αυτό που έγινε στον Τάκερ, χαρακτηριστική φάση με τον Ντόρσει να τον οδηγεί να πέσει πάνω στον Γουόκαπ που τον περίμενε. Τώρα θέλω να το κάνω πιο ''καθυστερημένα" αφού πάρει την απόφαση ο παίκτης για δράση.
6) Load to the Ball: Θέλω να φορτώσω την άμυνα προς την μπάλα φαινομενικά δείχνω να θέλω να δώσω υπερβολικές βοήθειες αλλά δεν θέλω αυτό, θέλω να μικρύνω χώρους, να δυσκολεύω πάσες και να γεμίσω τη ρακέτα. Μπορώ να οδηγήσω όλο το βράδυ τον Maledon πχ από τη δεξιά 45αρα γωνία του τριπόντου να ψάχνει διαγώνια πάσα είτε laser είτε ψιλο κρεμαστή στην αριστερή γωνία ; Μπόμπα ας το κάνει όλο το βράδυ.
Mixed def σωστά το κατάλαβες είναι ζώνη με προσαρμογή και όντως ανοίγει πολύ , συνεπώς θα το κρατήσω απλό. Θέλω ένα Matchup Zone : Μισή man to man , μισή ζώνη. Δεν παίζω καθαρό man to man , οι παίκτες έχουν περιοχές αλλά και προσωπικές ευθύνες, θέλω να κόψω spacing, drive lanes και να κρύψω τα πόδια του Βεζε,Πιτερς,Μιλου, θέλω όμως να υπάρχει και το physical στοιχείο ώστε να μην νιώθει άνετα ο επιθετικός, θέλω να φάει ξύλο αλλά όχι σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Ουσιαστικά θέλω να τον κάνω να σκέφτεται στο σημείο α τρώω ξύλο στο σημείο β δεν τρώω , ας κάτσω στο β.
Ουσιαστικά δεν θέλω να κλέψω τη μπάλα, θέλω α) να χαλάσω το timing , β) να καθυστερήσω την πρώτη επίθεση , γ) να μη δώσω paint touch με σκοπό α) να πάνε σε καθαρό iso, β) να πάρουν τραβηγμένα τρίποντα, γ) να έχουν κακή επιλογή επίθεσης στο τέλος του χρόνου.Ο σκοπός του 5-out είναι να πατήσει στο ζωγραφιστό απλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο με παίκτη μέσα στη ρακέτα στο low post ως σημείο αναφοράς, αλλά να βρει κάθετες δράσεις και κοψίματα προς τη ρακέτα, για να γίνει όμως αυτό θες spacing και να αναγκάσεις την άμυνα να βγει από τη ρακέτα, άρα το τρίποντο δεν είναι primary είναι πιο πολύ decoy, θα σε αναγκάσω να αλλάξεις προσέγγιση στην άμυνα λόγω του τριπόντου ώστε να παίξω μετά αυτό που θέλω.
Ακόμη και να βρουν από 4-5 επιτυχημένες ποικιλίες ο Χεζόνια, Μαλεντόν ο όποιος δεν μπορείς να βρεις ρυθμό έτσι, συνεπώς ακόμη και σε ένα σενάριο υπερβολικής ευστοχίας ή ένα hot start με 4/4 , 5/5 τρίποντα ΔΕΝ πρέπει να πανικοβληθείς.
Όμως τα παραπάνω καθώς και όσα ανέφερες είναι πολλές συνδυαστικές αμυντικές λειτουργίες που εκτελούνται μαζί , δεν είναι μία flat άμυνα. Ως εκ τούτου είναι δύσκολο να τα εμφανίσεις ξαφνικά σε έναν αγώνα πόσο μάλλον τελικό.![]()
Κάποια από αυτά συνδυαστικά τα είδαμε στο παρελθόν από τους Σέλτικς και κυρίως τους Xιτ.
Για να προσπαθήσω να σου απαντήσω όπως ξέρω εγώ, πάντα υπερισχύει το καλό spacing, δηλαδή και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Το load, ειδικά αν ο driver είναι καλός πασερ, αποφεύγεται, οπότε η άμυνα προτιμάει τη skip πάσα. Αν όπως+δηποτε πρέπει να διαλέξεις γιατί όλοι είναι αξιόπιστοι σουτέρ, τότε ανεξάρτητα από το ποιος είναι στη γωνία της αδύνατης πλευράς, προτιμάς τη skip πάσα, γιατί πάντα παίρνεις χρόνο να οργανωθείς ξανά σαν ομαδική άμυνα.
Προφανές νομίζω πως παίζει και συνδυασμός πραγμάτων, δηλαδή αν στην αδύνατη έχεις καλό σουτέρ, τότε κάνεις full load από εκεί. Αν και σε 5-out συνήθως ο χειρότερος παίκτης είναι ένας decent σουτέρ.
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Τελευταίο ποστ στα προεορτια. Μετά συγκέντρωση, θετικα vibes, Woodford, και
Καλή επιτυχία στην ομαδαρα μας που φέτος απο Χριστούγεννα και μετα μας χόρτασε μπασκετ.
Προκαταβολικά, μπράβο που σε μια χρονιά που όλοι γκρινιαζαμε, που η ονοματολογία κούρασε, που η αλήθεια το θέαμα του φθινοπώρου ηταν κακο, η ομάδα ρολαρε, τους πάτησε όλους κάτω, και έφτασε να παίζει σήμερα την πολυπόθητη κούπα.
Vammos!!!!!!
Καλή επιτυχία στην ομαδαρα μας που φέτος απο Χριστούγεννα και μετα μας χόρτασε μπασκετ.
Προκαταβολικά, μπράβο που σε μια χρονιά που όλοι γκρινιαζαμε, που η ονοματολογία κούρασε, που η αλήθεια το θέαμα του φθινοπώρου ηταν κακο, η ομάδα ρολαρε, τους πάτησε όλους κάτω, και έφτασε να παίζει σήμερα την πολυπόθητη κούπα.
Vammos!!!!!!
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο