Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μάιος 25, 2026 10:27 am

Jeight έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 9:50 am
Ο Μοντερο poy epaize fetow 23 lepta θα ερθει στον πρωταθλητη ευρωπης και θα απαιτησει να παιζει 25+? Δεν θα γινει κατι τετοιο. Ουτε ο Θωμας θα παει στα 10 λεπτα. Μια χαρα βγαζει 18 λεπτα ξεκουραστος 33 ειναι ρε παιδες οχι 38.

Ο ΜακΝταιρ θα ειναι ο διαδοχος του Γουοκαπ. Φερνει καποια απο τα στοιχεια που εχει ο Θωμας και θα αποτελεσει ασπιδα στον Μοντερο. Χρειαζεται και 4ος ασος με καλο σουτ. Κανενας απο τους 3 δεν σουταρει αξιοπιστα.
A. O Montero έπαιζε 23λ στα 22 του, σε high pace ομαδα, στη break out σεζόν του. Θα του σκάσεις 2.5μ (+/-), πόσο πιστεύεις θα παίζει; Λιγότερο από τα 23λ; Σίγουρα πάνω από 20

Β. Παίρνουμε διάδοχο του Γουόκαπ που έχει σίγουρα 1-2 καλά ακόμα χρόνια, ένα άσουτο PG που είναι μόλις 18 μήνες μικρότερος του Γουόκαπ; Αν ισχύει σαν σκέψη δεν μπορώ να πω ότι βλέπουμε και μπροστα...

Γ. Δεν έχει νόημα το "θέλουμε και 4ο με καλό σουτ γιατί κανείς από τους 3 δεν σουτάρει". Δεν θα μπορείς να τους έχεις όλους μαζί για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Αν όντως έχει κλείσει ο Μοντέρο (που καλό ποσοστό δεν έχει, αλλά κανείς δεν τολμάει να τον αφήσει under), θες ένα τρίτο γκαρντ με καλό σουτ. Αυτός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ o CMM. Ίσως δεν είναι ούτε ο Τζόζεφ, αλλά μια χαρά μας πήγε φέτος.
shaq7 έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 10:23 am
Ε άμα πάρει και μοντερο και μακινταιρ δεν γίνεται να μην πέσει ο γουοκαπ στο δεκάλεπτο..αν τον θέλει τον γουοκαπ να παίζει 20λ τον μακινταιρ τι τον θέλει;
Μα αυτό λέμε. Ότι δεν θα πάρει και τον έναν και τον άλλον. Ο CMM δεν είναι καν πρότζεκτ στα 32 του

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SbioTech την Δευ Μάιος 25, 2026 10:29 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μάιος 25, 2026 10:28 am

Ο Μοντερο μπορει να παιξει και μαζι με τον γουοκαπ για καποια λεπτα. Ο Μακινταιρ οχι. Οποτε θελςι και εναν 4ο ασο που να εχει καλη περιφρειακη εκτελεση σαν μπαλαντερ. Σιγα μην παει ο Μπαρτζωκας με τους τραυματισμους που εχει δει στους ασους με 3 ασους μονο σε χρονια με 80+ παιχνιδια. Ας ειμαστε σοβαροι.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 10:32 am

Jeight έγραψε:
Ο Μοντερο μπορει να παιξει και μαζι με τον γουοκαπ για καποια λεπτα. Ο Μακινταιρ οχι. Οποτε θελςι και εναν 4ο ασο που να εχει καλη περιφρειακη εκτελεση σαν μπαλαντερ. Σιγα μην παει ο Μπαρτζωκας με τους τραυματισμους που εχει δει στους ασους με 3 ασους μονο σε χρονια με 80+ παιχνιδια. Ας ειμαστε σοβαροι.
Ρε φίλε είναι άλλο να λες θέλω να έχω και μια αξιόπιστη backup λύση ως 4η. Δεκτό. Τέτοια μπορεί να είναι ο Τζόζεφ, ή ο οποιοσδήποτε φτηνός PG σου αρέσει.

Είναι εντελώς άλλο να λες θέλω 4ο με Χ χαρακτηριστικά, επειδή οι 3 βασικοί μου δεν έχουν τα Χ Χαρακτηριστικά. Είναι άτοπο, γιατί θεωρητικά δεν θα τα έχεις τότε ποτέ τα Χ χαρακτηριστικά στη 12αδα χωρίς τραυματισμούς. Άρα φροντίζεις τα Χ χαρακτηριστικά να τα έχεις διαθέσιμα στη 12άδα σου ούτως ή άλλως

Jeight

euroleague
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 10:34 am

SbioTech έγραψε:
Jeight έγραψε:
Ρε φίλε είναι άλλο να λες θέλω να έχω και μια αξιόπιστη backup λύση ως 4η. Δεκτό. Τέτοια μπορεί να είναι ο Τζόζεφ, ή ο οποιοσδήποτε φτηνός PG σου αρέσει.

Είναι εντελώς άλλο να λες θέλω 4ο με Χ χαρακτηριστικά, επειδή οι 3 βασικοί μου δεν έχουν τα Χ Χαρακτηριστικά. Είναι άτοπο, γιατί θεωρητικά δεν θα τα έχεις τότε ποτέ τα Χ χαρακτηριστικά στη 12αδα χωρίς τραυματισμούς. Άρα φροντίζεις τα Χ χαρακτηριστικά να τα έχεις διαθέσιμα στη 12άδα σου ούτως ή άλλως
Μα κανεις απο τους 3 δεν εχει σταθερο σουτ. Αυτο ειναι γεγονος, τι να κανουμε? Να παμε με περιφερεια που θα ειναι και οι 3 ασοι streaky? Και ο 4ος μια χαρα ρολο μπορει να εχει. Ειναι πολλα τα παιχνιδια, τραυματισμοι θα υπαρχουν και 2 ασοι μπορουν να παιζουν μαζι για καποια λεπτα

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Μάιος 25, 2026 10:41 am

Λένε ότι και οι δύο είναι στις υπογραφές με τον μακινταιρ ακόμα πιο σίγουρο ..

Εγώ και με μοντερο γουοκαπ τζοσεφ κομπλέ είμαι αλλά ε με μακινταιρ ακόμα καλύτερα ..

Για να έρχονται οι τοπ άσσοι μαζί με φρανσισκο λογικά έχουν πάρει βεβαιώσεις ότι θα παίζουν πάντως

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 10:52 am

Jeight έγραψε:
SbioTech έγραψε:

Μα κανεις απο τους 3 δεν εχει σταθερο σουτ. Αυτο ειναι γεγονος, τι να κανουμε? Να παμε με περιφερεια που θα ειναι και οι 3 ασοι streaky? Και ο 4ος μια χαρα ρολο μπορει να εχει. Ειναι πολλα τα παιχνιδια, τραυματισμοι θα υπαρχουν και 2 ασοι μπορουν να παιζουν μαζι για καποια λεπτα
Αυτό που λέω είναι ότι αν κανείς από τους 3 δεν έχει σταθερό σουτ, φροντίζεις να μην έχεις ΑΥΤΟΥΣ τους τρεις. Να πάρεις και 4ο αν θέλεις. Αρκεί στους 3 σου, ο ένας να έχει σταθερό σουτ. Δεν χρειάζεται να είναι ο Στεφ Κάρι. Σου λέω ενδεικτικά ότι ο Φελίζ φέτος σουτάρει 41% (αντιπαθητικός δεν λέω να πάρουμε αυτόν), ο Στραζέλ στην κανονική περίοδο 39%, ο Μπαμπ 37% αλλά είναι παίκτης με σταθερό σουτ, ο Κουίν Έλλις 38%, ενώ αν έχεις Μοντέρο, Τζόζεφ, άνετα πας σε 28χρονο από Γιούροκαπ με αξιοπρεπέστατο σουτ όπως ο two-way Corey Davis Jr. Δεν έχεις καμία ανάγκη να πάρεις τον CMM, παίκτη εν δυνάμει βασικό σχεδόν σε όλες τις ομάδες ΕΛ, αλλά με σοβαρό shortcoming στο σουτ, και να τον υπογράψεις όταν ουσιαστικά τη θέση την καλύπτεις με νέο σουπερσταρ και τον μέχρι φέτος βασικό και αναντικατάστατο σου.
shaq7 έγραψε:

Εγώ και με μοντερο γουοκαπ τζοσεφ κομπλέ είμαι αλλά ε με μακινταιρ ακόμα καλύτερα ..

Για να έρχονται οι τοπ άσσοι μαζί με φρανσισκο λογικά έχουν πάρει βεβαιώσεις ότι θα παίζουν πάντως
????

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SbioTech την Δευ Μάιος 25, 2026 10:53 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Jeight

euroleague
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 10:56 am

SbioTech έγραψε:
Jeight έγραψε:

Αυτό που λέω είναι ότι αν κανείς από τους 3 δεν έχει σταθερό σουτ, φροντίζεις να μην έχεις ΑΥΤΟΥΣ τους τρεις. Να πάρεις και 4ο αν θέλεις. Αρκεί στους 3 σου, ο ένας να έχει σταθερό σουτ. Δεν χρειάζεται να είναι ο Στεφ Κάρι. Σου λέω ενδεικτικά ότι ο Φελίζ φέτος σουτάρει 41% (αντιπαθητικός δεν λέω να πάρουμε αυτόν), ο Στραζέλ στην κανονική περίοδο 39%, ο Μπαμπ 37% αλλά είναι παίκτης με σταθερό σουτ, ο Κουίν Έλλις 38%, ενώ αν έχεις Μοντέρο, Τζόζεφ, άνετα πας σε 28χρονο από Γιούροκαπ με αξιοπρεπέστατο σουτ όπως ο two-way Corey Davis Jr. Δεν έχεις καμία ανάγκη να πάρεις τον CMM, παίκτη εν δυνάμει βασικό σχεδόν σε όλες τις ομάδες ΕΛ, αλλά με σοβαρό shortcoming στο σουτ, και να τον υπογράψεις όταν ουσιαστικά τη θέση την καλύπτεις με νέο σουπερσταρ και τον μέχρι φέτος βασικό και αναντικατάστατο σου.
shaq7 έγραψε:

????
Και ποιος θα παιζει αμυνα στην περιφερεια με τον Γουοκαπ μειωμενο ρολο? Γιατι ο ΜΟντερο εχει διαθεση και εχει καποια καλα στοιχεια on ball αλλα ειναι φτερο στον ανεμο. Ο Μακ ινταιρ δεν φερνει μονο physicality, ειναι απο τους καλυτερους playmaker στην λιγκα και ουσιαστικα θα αναπληρωσει τον Γουοκαπ.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Μάιος 25, 2026 10:59 am

Εννοώ οι 3 τοπ άσσοι της χρονιάς είναι μοντερο μακινταιρ και φρανσισκο, αν έρχονται μαζί οι δύο ο μπαρτζωκας τους έχει πείσει με το πλάνο του .. δεν θα ρθουν αλλιώς

Ο μοντερο είναι σουτέρ μην κοιτάτε ποσοστά.. είναι σαν τον τζειμς και τον Σπανούλη

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 11:00 am

TuTiS έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 1:48 am
Christofis έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 1:42 am

Οι πληροφοριες ειναι για το τι παιζεται στο παρασκηνιο. Αν δεν δουμε ανακοινωσεις παντα κραταμε μικρο καλαθι.

Για περισσοτερα απο αυριο…
Ο Φρανσίσκο πήγε αρκετά πίσω λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει για το MVP. Γενικότερα έτρεχαν και για τους 2 σαν εναλλακτικά πλάνα. Πάντως θα πάνε για 3 παίκτες, 2 άσσους και έναν 3.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 11:05 am

shaq7 έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 10:23 am
Ε άμα πάρει και μοντερο και μακινταιρ δεν γίνεται να μην πέσει ο γουοκαπ στο δεκάλεπτο..αν τον θέλει τον γουοκαπ να παίζει 20λ τον μακινταιρ τι τον θέλει;
Προσωπικό take ότι η μεταγραφή του Μάκινταιρ θα ακυρωθεί. Ήδη ήταν πολύ μπουκωμένο το ρόστερ φέτος, φαίνεται ότι κάποιοι παίκτες χαραμίζονται (βλ. Πίτερς) που θα έπρεπε να παίζουν 25 λεπτά και παίζουν 15.

Κουμπώνεις Μοντέρο στον άσο, ο Θωμάς πάει δεύτερος και κρατάς τρίτο Τζόζεφ και όλοι ευχαριστημένοι. Αν θέλει μένει και ο Έβανς για 4ος γιατί είναι καλό παιδί.

Ο Φουρνιέ μπορεί να παίξει και στο τρία μαζί με Μοντέρο - Ουόκαπ, αλλά και πάλι με CMM δεν βγαίνουν τα κουκιά και θα χαραμιστούν οι παίκτες.

Ήδη για μένα η μεγαλύτερη εξίσωση που καλείται να λύσει ο Μπι είναι το πέντε. Αν συνεχίσει να βάζει Τζόουνς για δέκα λεπτά και να κάνει ροτέισον τριών ψηλών θα αρχίσουν οι μουρμούρες. Επισης, ο Φαλ είναι η καψούρα του, θα τον διώξει σίγουρα; Γιατί με 4 δεν γίνεται να πάει.

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF

Δευ Μάιος 25, 2026 11:08 am

Εμένα πάντως μου φαίνεται υπερβολικό το Montero-McIntyre-Walkup-Joseph. Οκ, θες δύο καλούς άσσους και έναν μέτριο προς καλό τουλάχιστον για να βγει η χρονιά, αλλά με την πρώτη τριάδα δε θα βγαίνουν οι χρόνοι. Το "θα παίζει λιγότερο" ο Walkup δεν είναι ότι μέσα σε ένα καλοκαίρι θα πάρει τον ρόλο του Ntilikina. Από την στιγμή κιόλας που είναι παίκτης που γουστάρει ο Μπαρτζώκας. Το πολύ-πολύ από τα 23-24 λεπτά που παίζει να πέσει στα 15.

Επίσης και με τους τρεις μαζί θα ήμασταν υπερβολικά άσουτοι από τον άσσο, θα μας έδιναν όλοι 2 μέτρα χώρο από το τρίποντο.

Αν πάρουμε με το καλό τον Montero, προτιμώ τα χρήματα που θα δίναμε για τον CMM να τα δώσουμε για έναν τριτοτέταρτο άσσο με πιο σταθερό σουτ (δεν χρειάζεται να είναι σουτέρ του 45%, αρκεί να ξέρεις ότι θα σου βάλει τα σουτ αν του τα δώσει η άμυνα), και για ένα δυαροτριάρι που θα αντικαταστήσει τον McKissic και θα μοιράζεται το 3 με τον Ward, με τον Παπανικολάου να έχει τον ρόλο που είχε φέτος ο Σακ.

Δηλαδή κάπως έτσι :

1. Montero, Walkup, ξένος
2. Dorsey, Fournier
3. Ward, μεταγραφή
4. Βεζένκοφ, Peters ή μεταγραφή
5. Milutinov, Jones, Hall

+ Joseph, Νετζήπογλου, Παπανικολάου, Καραγιαννίδης ή άλλος ψηλός για Ελλάδα.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 11:09 am

Jeight έγραψε:
SbioTech έγραψε:

????
Και ποιος θα παιζει αμυνα στην περιφερεια με τον Γουοκαπ μειωμενο ρολο? Γιατι ο ΜΟντερο εχει διαθεση και εχει καποια καλα στοιχεια on ball αλλα ειναι φτερο στον ανεμο. Ο Μακ ινταιρ δεν φερνει μονο physicality, ειναι απο τους καλυτερους playmaker στην λιγκα και ουσιαστικα θα αναπληρωσει τον Γουοκαπ.
Πάλι δεν με καταλαβαίνεις. Δεκτός ο προβληματισμός σου. Ποιος θα παίζει άμυνα λοιπόν; Εάν λοιπόν έφερνες μόνο το CMM θα καταλάβαινα την κίνηση ως πάντρεμα Σάσα/Αλεκ. Δηλαδή θέλω να παίζω ή με Θωμά ή CMM και να μην αλλάζει τραγικά το παιχνίδι μου (δεν ισχύει, γιατί ο CMM έχει πολύ κάθετο παιχνίδι). Όμως φέρνεις τον Μοντέρο.

Άρα ο μόνος τρόπος να μαρκάρει κάποιος όταν δεν παίζει ο Γουόκαπ, είναι να παίζει ο CMM. Άρα ο Μοντέρο θα παίζει μόνο μαζί με τον έναν ή τον άλλον, άρα θα τρώει όλο το χρόνο του Φουρνιέ στο 2, που είναι ακριβώς αυτό που έγραψα στο πρώτο πρώτο σχόλιο μου. Και θα πρέπει να παίζει ο Φουρνιέ στο 3.

Γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι το να παίρνεις στην ίδια θέση παίκτες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά δεν σου προσφέρει ταυτόχρονα στο παιχνίδι ΟΛΑ τους τα χαρακτηριστικά, αλλά μόνο εναλλάξ...

NikBot

senior
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 11:12 am

Γιατί συνεχίζουμε να λέμε ότι θα μας δίνουν 2 μέτρα στο τρίποντο; Είδαμε πόσο καλά πήγε αυτό στο Φ4. Κατά τη γνώμη μου ο Walkup ΔΕΝ είναι ο παίκτης που του δίνεις προκλητικά το εντελώς ελεύθερο 3π, ούτε ο CMM ούτε ο Μοντερο. Μπορεί να μην είναι φονιάδες αλλά θα σε τιμωρήσουν.

Jeight

euroleague
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 11:18 am

Ο Θωμας τα εβαλε χθες αλλα τα εχασε στα προηγουμενα φ4. Και ο Μοντερο τα εσπασε στον ημιτελικο. Ειναι streaky στην καλυτερη αλλα εχει πολλα περιθωρια εξελιξης σε σχεση με τους αλλους 2.

Απλα δεν μπορεις να πας σε περιφερεια με 3 on ball επιθετικους. Δεν γινεται αυτο για πολλους λογους και το πιο τρανο παραδειγμα ειναι ο ΠΑΟ. Ειδικα οταν και το 2 σου δεν ειναι αμυντικαρες....

Jeight

euroleague
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 11:19 am

SbioTech έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 11:09 am
Jeight έγραψε:

Πάλι δεν με καταλαβαίνεις. Δεκτός ο προβληματισμός σου. Ποιος θα παίζει άμυνα λοιπόν; Εάν λοιπόν έφερνες μόνο το CMM θα καταλάβαινα την κίνηση ως πάντρεμα Σάσα/Αλεκ. Δηλαδή θέλω να παίζω ή με Θωμά ή CMM και να μην αλλάζει τραγικά το παιχνίδι μου (δεν ισχύει, γιατί ο CMM έχει πολύ κάθετο παιχνίδι). Όμως φέρνεις τον Μοντέρο.

Άρα ο μόνος τρόπος να μαρκάρει κάποιος όταν δεν παίζει ο Γουόκαπ, είναι να παίζει ο CMM. Άρα ο Μοντέρο θα παίζει μόνο μαζί με τον έναν ή τον άλλον, άρα θα τρώει όλο το χρόνο του Φουρνιέ στο 2, που είναι ακριβώς αυτό που έγραψα στο πρώτο πρώτο σχόλιο μου. Και θα πρέπει να παίζει ο Φουρνιέ στο 3.

Γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι το να παίρνεις στην ίδια θέση παίκτες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά δεν σου προσφέρει ταυτόχρονα στο παιχνίδι ΟΛΑ τους τα χαρακτηριστικά, αλλά μόνο εναλλάξ...
Καταλαβαινω τι θες να πεις απλα θελω να κλεισει η θεση και τοτε θα κανω τους συσχετισμους στο μυαλο μου. Ας δουμε ποιος θα ερθει και ποσοι θα ερθον και θα κοιταξουμε το φιτ τοτε.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”