Final 4 Athens 2026 - Olympiacos vs Real Madrid - Final

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μάιος 25, 2026 12:13 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 12:05 pm
Τώρα που έπεσαν οι σφυγμοί, καθώς και η πίεση που ανέβηκε στο 15 στις 3 βολές του Καμπάτσο θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να εξηγήσει κάποιος συνφορουμίτης που καταλαβαίνει το άθλημα καλύτερα τον λόγο της χρησιμοποίησης του Πίτερς στο 3 ταυτόχρονα με τον Βεζένκοφ στο 4 αντί πχ για σχήμα με Ward στο 3 και Αλέκου στο 4.

Θεωρητικά μας έδινε μεγαλύτερη απειλή από τα 6,75 και ίσως καλύτερο rebounding. Θα περίμενα όμως ότι έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι που ήταν πολύ κλειστό να προτιμηθεί ο Ward που θα έδινε μεγαλύτερη αθλητικότητα και ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και ο Αλέκος να παίξει στο 4.
Αυτό θα είχα κάνει και εγώ, θα είχα ξεκουράσει 3-4 λεπτά τον Βεζένκοφ με τον Γουόρντ στην αρχή της 4ης περιόδου (θυμίζω ο Πίτερς μπήκε ως τριάρι στο 29.30"). Νομίζω πως απλά επέλεξε ο Μπαρτζώκας να παίξει 20.00 λεπτά στο Β' ημίχρονο με τον MVP της σεζόν στο παρκέ όσο μέτριος και να ήταν ως τότε, και δεν υπήρξε κάποιος άλλος πολύ βαθύς τακτικός λόγος... Δηλαδή απλά ήθελε να έχει μαζί στο παρκέ τον hottest player του ημιτελικού και τον MVP της σεζόν του, και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να το κάνει.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Μάιος 25, 2026 12:14 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 12:05 pm
Τώρα που έπεσαν οι σφυγμοί, καθώς και η πίεση που ανέβηκε στο 15 στις 3 βολές του Καμπάτσο θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να εξηγήσει κάποιος συνφορουμίτης που καταλαβαίνει το άθλημα καλύτερα τον λόγο της χρησιμοποίησης του Πίτερς στο 3 ταυτόχρονα με τον Βεζένκοφ στο 4 αντί πχ για σχήμα με Ward στο 3 και Αλέκου στο 4.

Θεωρητικά μας έδινε μεγαλύτερη απειλή από τα 6,75 και ίσως καλύτερο rebounding. Θα περίμενα όμως ότι έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι που ήταν πολύ κλειστό να προτιμηθεί ο Ward που θα έδινε μεγαλύτερη αθλητικότητα και ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και ο Αλέκος να παίξει στο 4.
Φανταζομαι για καλυτερο σουτ απεναντι σε ζωνη ( βγηκε ενα τριποντο του βεζενκοφ απο εξτρα πασα πιτερς ) , περισσοτερο μεγεθος πισω και επειδη πονταραν οτι λογω εδρας θα παει η ομαδα στην γραμμη των βολων , οπως και εγινε .

NikBot

senior
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 12:16 pm

chainsaw έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 12:10 pm
Βλεπωντας την κατάσταση λίγο πιο σφαιρικά πάντως, μπορούμε να πούμε ότι χθες παιζόταν η επιβιωση ολοκλήρου του τμήματος. Ενδεχόμενη ηττα θα διέλυε τα πάντα. Κάτι παρόμοιο λεγόταν και περυσι από κάποιους, αλλά τοτε υπήρχε μια μεγάλη δόση υπερβολής σε αυτό, όπως φάνηκε και από τα γεγονότα. Φετος λόγω της παρουσίας τόσων οπαδών στο ΟΑΚΑ, πραγματικά ισχυεν100%.
Μπράβο σε όλους που στάθηκαν το ύψος των περιστάσεων!
Αυτό ακριβώς. Αν φτάναμε πάλι μια ανάσα και το χάναμε υπό αυτές τις συνθήκες, δεν ξέρω αν θα ήταν εφικτό να συνεχιστεί η προσπάθεια με το ίδιο project χωρίς να ξηλωθεί όλο. Είναι μια υπενθύμιση αυτό, πως στον επαγγελματικό αθλητισμό αυτού του επιπέδου η απολύτη επιτυχία από την απόλυτη καταστροφή απέχουν χιλιοστά, μια φάση.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Δευ Μάιος 25, 2026 12:19 pm

yawn.brigade έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 12:01 pm

αν υπάρχουν Παναθηναϊκοί εδώ που στενοχωρήθηκαν πραγματικά χθες να μη ξεχνάνε ότι αυτό είναι ο πρωταθλητισμός και αυτό θα είναι πάντα, ένας κύκλος και όχι μια ευθεία με τελικό προορισμό. χθες ήταν η ημέρα μας, το 24 ήταν η δική σας, αύριο πάλι εσείς θα είστε νικητές και εμείς θα γκρινιάζουμε και θα θέλουμε να ξηλώσουμε όλο το ρόστερ. έτσι πάνε αυτά και έτσι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όσο ζούμε. δε θα υπάρξει ποτέ τελικός νικητής ανάμεσα στις ομάδες μας σε κανένα άθλημα οπότε το μόνο που έχει αξία είναι το να ζεις την πορεία, με τα καλά της και τα στραβά της.
Έτσι πάει ο κύκλος, και μου δίνεις μια ώραια πάσα με αυτό το σχόλιο να πω μια εμπειρία μου εχθές.

Έχω συναναστροφή με Παναθηναϊκούς, Ολυμπιακούς, Αεκτζήδες κτλ στην καθημερινότητα (όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι νορμάλ άνθρωποι). Σε μια παρέα λοιπόν που παίζουμε Dungeons and Dragons, δύο Παναθηναϊκοί ήταν από τους πρώτους που μου έστειλαν συγχαρητήρια και ευχές για την κατάκτηση με ειλικρίνεια, και αυτό το πράγμα ήταν βάλσαμο στην ψυχή μου. Η ελευθερία του να μπορείς να υποστηρίζεις αυτό που αγαπάς χωρίς να αρρωσταίνεις. Αν τους είχα μπροστά μου θα τους είχα αγκαλιάσει. Και βέβαια στις επιτυχίες τους είχα και εγώ αντίστοιχη στάση.

Στον αντίποδα, ύπαρχουν άτομα που μου μετράνε σήμερα τις βολές, αλλά εκεί απλώς δεν δίνω σημασία.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Μάιος 25, 2026 12:34 pm

Συγχαρητήρια στους φίλους Ολυμπιακούς του φόρουμ! :wave:

Είπα να μην γράψω κάτι χθες, να σας αφήσω να το γιορτάσετε και να είμαι παρατηρητής. :ugeek:

Στο σουτ το Φελίζ έπιασα κι εμένα να κρατάω την αναπνοή μου και είμαι σίγουρος πως 20 χιλιάδες άτομα στο γήπεδο και πόσα εκατομμύρια βλέποντας στην TV ήμασταν κάπως έτσι:

Εικόνα

Αλλά καθώς ρόδα είναι και γυρίζει, δεν μπήκε αυτή τη φορά, την προηγούμενη του Γιούλ μπήκε, c'est la vie (τελειώνω το Α2 τώρα, ποιος με πιάνει). Το άξιζε ο Ολυμπιακός με την συνολική του εικόνα φέτος και κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την ανωτερότητα του παίζοντας σε ένα γήπεδο με τίγκα οπαδούς του μέσα.

Όπως και πολλοί άλλοι δεν περίμενα ποτέ των ποτών τέτοιο nail-biter αλλά να που τελικά συνέβη κάτι που θεωρούσα αδύνατο:
nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Μάιος 24, 2026 12:37 pm
δύσκολα θα τους βγει κάτι τέτοιο εκτός αν ο Ολυμπιακός είναι πνευματικά ή προπονητικά απροετοίμαστος (το θεωρώ απίθανο)
Τη γνώμη μου για τον Μπαρτζώκα θα την κρατήσω για τον εαυτό μου καθώς 1. Τελικά κέρδισε, 2. Γενικά έδειξε να κάνει αρκετές υποχωρήσεις ως προς το τι μπασκετ θεωρεί πως κερδίζει αυτά τα ματς σε σχέση με άλλες χρονιές. 3. Πολλοί καραδοκούν με το ζωνάρι λυμένο για τον Γιώργαρο της καρδιάς τους και δεν είναι έτοιμοι για τέτοια κουβέντα :D Επίσης ίσως πρέπει να περάσουν και μερικές μέρες, και να περάσει η ευφορία για να μιλήσουμε για τον Βεζένκοφ. Νομίζω πως όποιος καταλαβαίνει δύο πράγματα από μπάσκετ κατάλαβε από αυτά που είδε.

Αλλά για ουδέτερους ήταν τρομερό ματς. Μπαμ μπουμ. Ένας Ολυμπιακός που πραγματικά ένιωθες πως προσπαθεί να ξεφορτωθεί ένα πάρα πολύ βαρύ chip απο πάνω του, το οποίο δεν κουνιόταν με τίποτα.

Εικόνα
Pictured: Ολυμπιακός προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα προηγούμενα Φ4

Mία Ρεάλ να προσπαθεί να αποδείξει ότι τις μεγάλες ομάδες δεν τις νοιάζουν απουσίες και προβλήματα και θα κερδίσει ο κόσμος να χαλάσει. Νταξ βέβαια αυτά που γίνονται στο 88-80(;) είναι εντελώς ακατανόητα :lol:

Συγχαρητήρια λοιπόν! Έφτασε η ώρα επιτέλους! Χαρείτε με την ψυχή σας και όπως είχα πει και πριν, χαίρομαι κι εγώ με τη χαρά σας. Σε συνδυασμό με μεταγραφές που ακούγονται και το γήπεδο που έρχεται μοιάζουν να μπαίνουν βάσεις για μακροχρόνια επιτυχία. Καλή τύχη!

Θέλω να πω και μία κουβέντα για τα παιδιά που έγραψαν πέρασαν/περνούν δύσκολα και αυτή η επιτυχία του έδωσε μία χαρά να ξεφύγουν έστω και για λίγο και να έχουν μία μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Να θυμάστε πως δεν είστε μόνοι σας! :) Επίσης να θυμόμαστε όλοι ότι πίσω από την οθόνη βρίσκεται κάποιος άνθεωπος που δεν ξέρουμε τι περνάει. Μπορεί να είμαστε ούγκανοι αλλά θέλουμε ο ένας τον άλλον και αν θέλετε να πείτε δύο βλακείες τα πμ μου είναι ανοιχτά.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 12:54 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 12:34 pm

Τη γνώμη μου για τον Μπαρτζώκα θα την κρατήσω για τον εαυτό μου καθώς 1. Τελικά κέρδισε, 2. Γενικά έδειξε να κάνει αρκετές υποχωρήσεις ως προς το τι μπασκετ θεωρεί πως κερδίζει αυτά τα ματς σε σχέση με άλλες χρονιές. 3. Πολλοί καραδοκούν με το ζωνάρι λυμένο για τον Γιώργαρο της καρδιάς τους και δεν είναι έτοιμοι για τέτοια κουβέντα :D Επίσης ίσως πρέπει να περάσουν και μερικές μέρες, και να περάσει η ευφορία για να μιλήσουμε για τον Βεζένκοφ. Νομίζω πως όποιος καταλαβαίνει δύο πράγματα από μπάσκετ κατάλαβε από αυτά που είδε.

Τις περισσοτερες φορες δεν καταλαβαινω τι γραφεις ειδικα αν ειναι σεντονι γι αυτο και δεν βαζω θαμπς απ και τετοια αλλα γενικως ρισπεκτ .

Η γνωμη μου για βεζενκοφ δεν ειναι δημοφιλης στον πολυ κοσμο αλλα το μεγαλυτερο θετικο που του δινω ειναι οτι σε σχεση με αλλα φαιναλ φορ δεν το πηγε εγωιστικα και δεν εκβιασε προσπαθειες για να κανει νουμερα . Αυτο του το δινω και σιγουρα εχει σχεση και ο μπαρτζωκας με αυτο .

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος coach blue την Δευ Μάιος 25, 2026 1:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

junior
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 12:58 pm

Ο στόχος επιτεύχθηκε με τον τρόπο που επέλεξε ο προπονητής της ομάδας. Ίσως οι επιλογές του μέσα στον αγώνα να ήταν συζητήσιμες. Ίσως άλλος προπονητής να είχε άλλη σχεδίαση και άλλες παρεμβάσεις. Ίσως εμείς που παρακολουθούσαμε απέξω να θέλαμε άλλα πράγματα. Πολλά ίσως. Όμως ο προπονητής είχε τη δική του οπτική, την υποστήριξε με τον καλύτερο τρόπο και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Ρεσπέκτ στον Γιώργο Μπαρτζώκα.
Στη διάρκεια του παιχνιδιού πολλές φορές έκανα σχόλια από τον εκνευρισμό μου, πολλές φορές αμφισβήτησα τις επιλογές του κόουτς, πολλές φορές έκραξα και παίκτες. Δεν μπορούσα να καταλάβω την επιμονή να κρατάει μέσα τον Σάσα από τη στιγμή που έδειχνε εντελώς σαν υπνωτισμένος. Αυτό δεν το αλλάζω ούτε και τώρα. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Βεζένκοφ έδειξε ότι δεν είναι φτιαγμένος για μεγάλα/κρίσιμα παιχνίδια. Τι να το κάνω που βγήκε MVP στη ρέγκιουλαρ, όταν στον τελικό δεν πρόσφερε ούτε το μισό; Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έπρεπε να κάτσει περισσότερο χρόνο στον πάγκο, να παίξει παραπάνω ο Πίτερς στο 4 και ο Γουόρντ στο 3. Καταλαβαίνω πως ο κόουτς ήθελε με τον Σάσα μέσα να αποτρέψει το κλείσιμο της Ρεάλ και να ανοίξει το γήπεδο. Το πέτυχε. Θα μπορούσε και να μη το πετύχει.
Το ίδιο, και περισσότερο, εξαφανισμένος ήταν ο Ντόρσεϊ. Εκεί ο κόουτς το χειρίστηκε καλά και τον άφησε έξω για μεγάλο χρόνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα για την αξία του παίκτη. Ο Τάιλερ έδειξε ήδη από τους περυσινούς τελικούς ότι είναι άνιωθος (που δεν είναι ο Βεζένκοφ). Απλώς χτες δεν του βγήκε το παιχνίδι. Πάμε παρακάτω.
Θα ήθελα να πω και κάτι για την απουσία σέντερ από τη Ρεάλ. Αυτό το φαινομενικό πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό ο αλεπουδιάρης ο Σκαριόλο το μετάτρεψε σε πλεονέκτημα. Όταν επιτεθόταν η Ρεάλ δεν έμπαινε κανείς στη ρακέτα μας, έπαιζαν όλοι έξω. Αυτό ανάγκαζε τον ψηλό μας να έχει δυο επιλογές: ή να καθίσει μέσα στη ρακέτα με κίνδυνο να μας ταράξουν στα τρίποντα αφού έξω θα είχαν πλεονέκτημα 5 έναντι 4, ή να βγαίνει να κυνηγάει τα αντίπαλα γκαρντ που λόγω έλλειψης ταχύτητας δημιουργούσε πάλι πλεονέκτημα υπέρ της Ρεάλ. Από την άλλη όμως είχαμε κυριαρχία στα ριμπάουντ και αυτό ήταν εξίσου σημαντικό.
Στην επίθεσή μας, πάλι, είδα πως παίξαμε πολύ στατικά, χωρίς γρήγορη κίνηση, χωρίς πάσες, περισσότερο με σουτ και ατομικές ενέργειες, δηλαδή ένα παιχνίδι έξω από τα στάνταρ του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι μας δεν ήταν απολαυστικό, όμως έφερε το αποτέλεσμα που θέλαμε.
Φουρνιέ είναι πραγματικός ηγέτης ό,τι κι αν σημαίνει αυτή η λέξη, Πίτερς πολύτιμος. Ειδική μνεία για τον Τζόουνς (που τον ψιλοαμφισβήτησα στη διάρκεια του ματς) ο οποίος μπορεί να μην είχε εντυπωσιακά στατιστικά εντούτοις έδεσε όλη την άμυνα και με τις τοποθετήσεις του ανάγκαζε τη Ρεάλ να μην μπορεί να κάνει αυτά που σχεδίαζε. Μιλουτίνοφ καλός. Τζόσεφ καλούτσικος. Παπ έδειξε τα χρόνια του. Γουόρντ αστείρευτη πηγή ενέργειας, αλλά και επιπόλαιος. Θέλει λίγο ψήσιμο ακόμα. Γουόκαπ ανεκτίμητος.
Τώρα τα κεφάλια μέσα και πάμε για το πρωτάθλημα. Δεν είναι δύσκολο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Καρβουνιάρης την Δευ Μάιος 25, 2026 1:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Μάιος 25, 2026 1:06 pm

Έχω πολλές σκέψεις και λίγο χρόνο για να τις διατυπώσω.
Η Ρεάλ κέρδισε τον σεβασμό μου, άψογη τακτικά σε επίθεση και άμυνα, πίεσε πάνω στην μπάλα, μας έκοψε τις εύκολες πάσες, έκανε τα ποσταρίσματα του Μιλού κόλαση, εξουδετέρωσε τον Σάσα και τον Ντόρσεϊ και στην επίθεση κατάφερε να προσαρμοστεί στις απουσίες και να ανταπεξέλθει τόσο με την τακτική της προσέγγισή όπως όμως και με το ψυχικό σθένος να βάζει μεγάλα σουτ, εκτός έδρας ουσιαστικά.
Ο Ολυμπιακός όμως για άλλη μια φορά δεν τα έχασε και όταν δυσκολευόταν ομαδικά μίλησαν διάφοροι παίκτες, Γουόκαπ, Τζόσεφ, Φουρνιέ, Πίτερς, θα βάλω και τον Μακκίσικ για το τρίποντο που έβαλε όταν μπήκε και ας ήταν αρνητικός στην συνέχεια.
Να σταθώ πιο πολύ σε μερικούς παίκτες.
Θα ξεκινήσω με τον Πίτερς, έβαλε 33 πόντους σε αυτό το Φ4 μόνο με 13 σουτ και 6 βολές! Βγήκε πρώτος σκόρερ παίζοντας 12 λεπτά περίπου λιγότερο από Φουρνιέ και Σάσα. Ο Φουρνιέ σούταρε 23 φορές για τους 30 πόντους και ο Σάσα 21 για τους 28 πόντους. Για μένα είναι ο αληθινός MVP του Φ4 αλλά ο Φουρνιέ ήταν επίσης καθοριστικός μίλησε σε κρίσιμες στιγμές που η μπάλα έκαιγε και έβαλε μεγάλα καλάθια, πήρε την μπάλα και οργάνωσε και ας έκανε 5 λάθη.
Επίσης για τον Μιλού δεν συμφωνώ ότι δεν ήταν καλός, δυσκολεύτηκε αμυντικά αλλά πήρε 8 ριμπάουντ 5 επιθετικά, πάλεψε για να πάρει την μπάλα στο ποστ όπου έφαγε πολύ πίεση και ξύλο, εξού και τα 5 φάουλ που κέρδισε.
Ο Σάσα επίσης δεν συμφωνώ ότι κρύφτηκε, προσπάθησε να πάρει προσπάθεις αλλά δεν τον άφησαν να ανασάνει (όπως και τον Ντόρσεϊ), έβαλε 12 πόντους με πολύ κόπο. Αν κάτι έδειξε το Φ4 είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι ο απόλυτος αποδέκτης των συστημάτων του Ολυμπιακού, έχει την ιδιότητα να τραβάει παίκτες, να σουτάρει με μεγάλη ευκολία αλλά αν μείνει ο Πίτερς οι ρόλοι πρέπει να είναι πιο μοιρασμένοι του χρόνου.
Ο Γουόρντ επίσης έδωσε τρελή ενέργεια στην άμυνα, δεν μάγεψε γενικά, αλλά για πρώτη σεζόν σε αυτό το επίπεδο ήταν θετικός.

Gkstavros

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan

Δευ Μάιος 25, 2026 1:09 pm

Μας έβγαλαν την ψυχή αλλά επιτέλους το πήραμε!! Πρώτη φορά που περίμενα να σφυρίξει το τέλος για να πανηγυρίσω αφού και στα 2 δεύτερα πριν το τέλος φοβόμουν..

Τέλος καλό , όλα καλά!

MVP Final Four για εμένα Piters (ο αγαπημένος μου παίχτης) και ελπίζω να μείνει και μετά ο Φουρνιέ , που είναι ο άνιωθως ηγέτης που χρειαζόμαστε!! Και πολύ κουλ τύπος :D

Γενικά πάντως φέτος μεγάλος MVP όλης της σεζόν είναι ο Dorsey και ας μην έπαιξε καλά στον τελικό , που βέβαια για αυτό ευθύνετε η τρομερή άμυνα της Ρεαλ πάνω του. Όπως τρομερή άμυνα έπαιξαν και στον Γουόκαπ και μας χάλασαν αρκετά το παιχνίδι στην αρχή. Δεύτερος MVP ο Μιλού , που ήταν βράχος όλη την σεζόν!!

Μπράβο στον κόουτς για όλη την δουλειά που κάνει αυτά τα χρόνια και που επιτέλους εμπιστεύτηκε τον Πίτερ περισσότερο και δεν επέμενε στον Σασα , ειδικά με την Φενερ που δεν ήταν καλός στην αρχή!!

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Δευ Μάιος 25, 2026 1:12 pm

Πάντως επειδή πέφτει αρκετό θάψιμο στον Σάσα από εχτές, να προσθέσω ότι οκ δεν έπιασε εχτές τα στάνταρντς του, άλλα δεν ήταν κακός, έπαιξε και αμυνούλα στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε και ένα κομβικό τρίποντο προς το τέλος..ε οκ 12 πόντους είχε και 8 pir...ε δεν τα λες και χάλια.

Ενώ και στον ημιτελικό 16 πόντους και 16 pιr...οπότε μια χαρά σαν σύνολο πίσω από Πίτερς και Φουρνιέ ήταν ο 3ος καλύτερος παίκτης μας στο f4.

Είπαμε περιμέναμε παραπάνω πράγματα, άλλα μην το πάμε στο άλλο άκρο.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 1:18 pm

από το Σάσα θα είχα παράπονα αν έπαιρνε τραβηγμένες προσπάθειες γιατί MVP και τις έχανε. το ότι τον έπαιξαν τέτοια άμυνα και δε το έκανε εγώ το βάζω στα πολύ θετικά. ούτε από τον Ντόρσεϊ έχω παράπονο. με τη Ρεάλ παίζαμε, γι' αυτό έχουμε και Σάσα και Ντόρσεϊ και Φουρνιέ, ώστε να βρεθεί ένας να κάνει τη διαφορά σε τελικό. κάτι που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και ορθώς γκρινιάζαμε.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 1:19 pm

karamelitsa έγραψε:
Πάντως επειδή πέφτει αρκετό θάψιμο στον Σάσα από εχτές, να προσθέσω ότι οκ δεν έπιασε εχτές τα στάνταρντς του, άλλα δεν ήταν κακός, έπαιξε και αμυνούλα στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε και ένα κομβικό τρίποντο προς το τέλος..ε οκ 12 πόντους είχε και 8 pir...ε δεν τα λες και χάλια.

Ενώ και στον ημιτελικό 16 πόντους και 16 pιr...οπότε μια χαρά σαν σύνολο πίσω από Πίτερς και Φουρνιέ ήταν ο 3ος καλύτερος παίκτης μας στο f4.

Εξαρταται πως εχει κανεις στο μυαλο του τον βεζενκοφ .

Για μενα ηταν θετικο το φαιναλ φορ που εχει κανει αλλα εγω δεν τον θεωρω σουπερ σταρ .

Αν καποιος τον θεωρει σουπερ σταρ λογω των mvp πιθανον να απογοητευτηκε .

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος coach blue την Δευ Μάιος 25, 2026 1:25 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μάιος 25, 2026 1:22 pm

Ποσα τεσσαρια στην ευρωλιγκα δημιουργουν το δικο τους σουτ? Σχεδον κανεναν. Δεν εχω απαιτηση απο τον Σασα να παιρνει την μπαλα και να κανει step back με ντριμπλεσ. Δεν ειναι γκαρντ. Αν ηταν, θα μιλουσαμε αλλιως.

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Δευ Μάιος 25, 2026 1:28 pm

coach blue έγραψε:
Δευ Μάιος 25, 2026 1:19 pm
karamelitsa έγραψε:

Εξαρταται πως εχεις κανεις στο μυαλο του τον βεζενκοφ .

Για μενα ηταν θετικο το φορ που εχει κανει αλλα εγω δεν τον θεωρω σουπερ σταρ .

Αν καποιος τον θεωρει σουπερ σταρ λογω των mvp πιθανον να απογοητευτηκε .
Μα δεν είναι σούπερ σταρ ο Σάσα ...απλά επειδή έχει 2 τρομερά χαρακτηριστικά που είναι σπάνια στην Ευρώπη ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα...παίρνει τρομερές τοποθετήσεις μέσα το ματς με αποτέλεσμα να μαζεύει και πολλά ριμπάουντ και να βγαίνει για σουτ εύκολα και κυρίως έχει απίστευτη γρήγορη μηχανική στο σουτ οπότε δύσκολα κόβεται. Αμα τον παίξεις καλή άμυνα, τον περιόριζες πολύ, όπως έκανε εχτές η Ρεάλ, η Μονακό πέρυσι στο F4 κλπ.

Για μένα με λίγα λόγια είναι ένας εξαιρετικός παίκτης άλλα μέχρι εκει.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Δευ Μάιος 25, 2026 1:54 pm

Ο Σάσα είναι ένα φονικό γρανάζι σε μια καλοδουλεμένη μηχανή. Το ότι απασχολεί μια ολόκληρη 5άδα να σιγουρευτούν ότι δεν θα ποστάρει μετά από οφ μπολ σκριν ανενόχλητος, ή δεν θα βγει από κάποιο σκριν να σουτάρει, ή δεν θα κόψει στο καλάθι χωρίς να βρει δυο παίκτες μπροστά του, είναι φοβερό nuisance στην αμυντική 5αδα, που πρέπει να είναι συνεχώς συγκεντρωμένη ασχέτως θέσης αφού τα βάζει με φοβερή μηχανική και ευστοχία από κοντά, από μακριά, από μέση, ενώ δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει το κορμί του για να φάει ξύλο και να κερδίσει φάουλ, αφού μπορεί να μην είανι εκρηκτικός (αντίθετα), αλλά έχει πολύ δυνατό frame

Για να απαντήσω και σε φίλο που ρώτησε για το δίδυμο Πίτερς-Σάσα, που όλοι κατά καιρούς θα θέλαμε να βλέπουμε, αλλά όλοι επίσης καταλαβαίνουμε που πάσχει θα πω το εξής:
Στην πεντάδα είχες έναν Γουόκαπ σε τρομερή αμυντική κατάσταση, όπως και έναν Τζόουνς που επίσης κάλυπτε τους πάντες και τα πάντα.
Επίσης, στις θέσεις 3-4 ήταν μεν επικίνδυνοι παίκτες (Λάιλς, Χεζόνια, Αμπάλντε, Ντεκ), αλλά κανένας με τα τρομερά πόδια ώστε να εκτίθεται ή ο Σάσα ή ο Αλέκος. Τα ματσαρίσματα δλδ με την παρουσία τους δεν ήταν τραγικά. Ίσα ίσα, που με τον Χεζόνια να είναι 2.06, το να πετάς πάνω του τον Γουόρντ στο τέλος είναι και λίγο επικίνδυνο.

Δεν είναι λοιπόν σχήμα που μπορούμε να βλέπουμε σε τακτική βάση, αλλά απέναντι σε ομάδες με ψηλά πιο βαριά φτερά, όπως είναι και ο παο, αυτό μπορεί να δουλέψει...

Και εννοείται πως το να έχεις 3 ελίτ σουτέρ στην 5άδα είναι ανεκτίμητο (ενώ παράλληλα οι δυο σου φόργουορντ είναι και βολαδόροι του 90%)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Final 4 2026, Athens”