Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Μάιος 31, 2026 10:08 pm

coach blue έγραψε:
Κυρ Μάιος 31, 2026 9:50 pm
NikBot έγραψε:
Κυρ Μάιος 31, 2026 9:16 pm

Αγαπητέ νομίζω ότι το υπεραπλουστεύεις. Το αφήγημα ήταν ότι ο B δεν μπορεί να τα καταφέρει σε μόνα ματς οι ομάδες του είναι πνευματικά ανέτοιμες κτλ.

Στο Φ4 λοιπόν η ομάδα ήταν πνευματικά ετοιμοπόλεμη. Παρεμπιπτόντως το Φ4 έχει δυο παιχνίδια και πρέπει να προκριθείς στον τελικό για να διεκδικήσεις κούπα. Ε λοιπόν στον ημιτελικό την ισοπέδωσε την Φενέρμπαχτσε και τακτικά την εξαφάνισε.

Στον δε τελικό, η ομάδα έφαγε τρομερό ξύλο, δεν πελάγωσε ακόμα και όταν βρέθηκε στο -12 και στο τέλος βρήκε και ένα σχήμα ο Β που κέρδισε κατά κράτος και αν δεν γίνονταν τα bloopers στις τελευταίες επαναφορές θα είχε κερδίσει με διψήφια. Ας του δώσουμε και λίγο credit λοιπόν.
Στα προηγουμενα δεν ηταν πνευματικα ετοιμη δηλαδη ;
Παντα ετοιμη ηταν η ομαδα . Αλλα πραγματα αλλαξαν φετος .

Παμε λοιπον στα κρεντιτ που ζητας .

Δεν επεμεινε σε παικτες που ηταν εκτος κλιματος η αρχιζαν τα εγωιστικο παιχνιδι . Κατ ευθειαν στον παγκο .

Ανοιξε το ροτεισον και παικτες που δεν πατησαν σχεδον παρκε σε προηγουμενα φαιναλ φορ ( με μπροσταρη τον πιτερς ) επαιξαν και εδωσαν πραγματα .

Η ομαδα επιτελους εβαλε στην ακρη το αποτυχημενο πλανο με τους δυο δεινοσαυρους και πηγε με αθλητικους ευελικτους ψηλους πισω απο τον μιλου .

Βασικος μιλου αντι βασικος φαλ . Κανενα περαιτερω σχολιο δεν χρειαζεται ...

Ελευθεριες σε παικτες που δε μπορουν να μπουν σε καλουπι οπως ο ντορσει .
Εμπιστευτηκε την ηγεσια του φουρνιε .

Το σημαντικοτερο απο ολα . Το τεραστιο ροστερ εδωσε την δυνατοτητα οι παικτες να φτασουν στο φαιναλ φορ πιο φρεσκιοι απο καθε αλλη χρονια αφου γλιτωναν ασκοπα παιχνιδια του πρωταθληματος και οταν υπηρχαν προβληματα τραυματισμων ειχαν την ανεση χρονου να κανουν αποθεραπεια . Προηγουμενες χρονιες αναγκαζοντουσαν να παιζουν τραυματιες .

Σε οτι αφορα τα ματς του φαιναλ φορ ο μπαρτζωκας πηρε καποια ρισκα .

Στο ματς με την φενερ για παραδειγμα αφησε τα τεσσαρια της να σουταρουν ολο το βραδυ ελευθερα σουτ . Ειχαν 1/10 τριποντα .

Στον τελικο οπως γραφεις δοκιμασε μια πενταδα που δεν ειχε ξαναπαιξει μαζι ουτε δευτερολεπτο ολη την χρονια . Αν δεν του εβγαινε θα ειχε χασει εναν τελικο που ηταν για 20 ποντους στα προγνωστικα και θα του κρεμαγαν κουδουνια . Του βγηκε και εγινε μαγκας .

Ολα κρινονται βαση του αποτελεσματος . Τι να κανουμε .
Δεν είναι ότι όσοι από εμάς κάναμε αυστηρή, αλλά καλοπροαίρετη κριτική, έχουμε 100% λάθος.
Κάτι βλέπαμε και λέγαμε ότι αυτό με τους δύο T-Rex δεν λειτουργεί. Πραγματικά, hat off στοκ κόουτς στο ότι το είδε, το αναγνώρισε και το διόρθωσε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έβαλε σε πρώτο πλάνο το αγωνιστικό συμφέρον της ομάδας και άλλαξε ό,τι έπρεπε είτε μακροπρόθεσμα είτε μέσα στη ροή του τελικού για να κατακτήσουμε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πολλοί κάνουν λάθη.
Λίγοι τα αναγνωρίζουν.
Ελάχιστοι τα διορθώνουν.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Κυρ Μάιος 31, 2026 10:19 pm

Θα δώσω κι εγώ ακόμη μερικούς παίκτες ως αντικαταστάτες του Άλεκ.

Brady Manek (μεγάλος χεράς από ό,τι θυμάμαι)
Λευτέρης Μαντζούκας (τόνωση ελληνικού στοιχείου)
Cole Swider*
Alex Karaban
Tadas Sedekerskis (ωραίος παίκτης, τον έχουμε δει, έχουμε εικόνα)

*Ο Σουάιντερ είχε κάνει και καλό παιχνίδι εναντίον μας αν θυμάμαι καλά. Ωραία περίπτωση. Δεν έχω κοιτάξει συμβόλαια και λεπτομέρειες.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
assistant

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Μάιος 31, 2026 10:37 pm

kite26 έγραψε:

Cole Swider*
Alex Karaban

*Ο Σουάιντερ είχε κάνει και καλό παιχνίδι εναντίον μας αν θυμάμαι καλά. Ωραία περίπτωση. Δεν έχω κοιτάξει συμβόλαια και λεπτομέρειες.
για προτεινε μας πιο ρεαλιστικες επιλογες γιατι αυτοι δεν ερχονται για πισω απ το Βεζενκοφ.....αυτοι πρεπει να συζητανε με ομαδες playoffs ΝΒΑ για βασικοι......

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Κυρ Μάιος 31, 2026 11:26 pm

για εμένα δεν έχει νόημα να ασκήσω κριτική στον Μπι ή στην ομάδα γενικότερα όταν έχει επιτευχθεί ο Απόλυτος στόχος. δεν είναι ότι αν έκαναν κάτι διαφορετικά θα παίρναμε δυο Ευρωλίγκες φέτος.

έπαιξαν ίσως το καλύτερο μπάσκετ απ' όλους, ήταν πρώτοι στη βαθμολογία, πρώτοι σε 100 στατιστικές κατηγορίες, πήραν την Ευρωλίγκα. νομίζω καλά είναι.

ανήκα κι εγώ στην κατηγορία "Ευρωλίγκα με βασικό τον Γουόκαπ δε παίρνεις", ε τελικά την παίρνεις. πρέπει να πιστωθεί στον Μπι αυτό.

ήταν η σωστή απόφαση; μάλλον όχι, βασικά σίγουρα όχι κρίνοντας από το ποιους pg προσπάθησε να φέρει. αλλά βγήκε και βγήκε γιατί πολλά από τα λάθη τα οποία βλέπαμε οι περισσότεροι σιγά σιγά διορθώθηκαν.

και ηγέτη φέραμε, και σκόρερ φέραμε, και αθλητικότητα προσθέσαμε, και καλούς mobile ψηλούς πήραμε. του χρόνου απ' ότι φαίνεται θα έρθουν και οι κομπολογάτοι pg που λιγουρευόμαστε εδώ και χρόνια και ίσως δούμε το αδιανόητο : οι γκρινιάρηδες και οι μη γκρινιάρηδες να συμφωνούν σχεδόν σε όλα. οκ υπερβολή, σε κάποια :D

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Ιουν 01, 2026 12:11 am

assistant έγραψε:
Κυρ Μάιος 31, 2026 10:37 pm
kite26 έγραψε:

Cole Swider*
Alex Karaban

για προτεινε μας πιο ρεαλιστικες επιλογες γιατι αυτοι δεν ερχονται για πισω απ το Βεζενκοφ.....αυτοι πρεπει να συζητανε με ομαδες playoffs ΝΒΑ για βασικοι......
Δυσκολα κλεβεις brady manek απο Leones de Ponce & Nanjing Monkey king(s).

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Δευ Ιουν 01, 2026 1:40 am

kite26 έγραψε:

Cole Swider*
Alex Karaban

Νομίζω ξέρουμε πως θα παει η πιθανότητα Λιθουανου. Όχι καλά.

Ο Μανεκ μια χαρά. Παίρνουμε Πιτερς αλλά να ταιριάζει πιο πολυ σαν αξεσουάρ με Γουοκαπ λόγω μουσιού

Για τον Μαντζουκα ελπίζω να κανεις χιούμορ

O Swider πολυ λίγα πράγματα. Βασικά ακόμα και στην gleague ριμπάουντ δεν έπαιρνε.

Όσο για τον Καραπαν, δεν έχω άποψη αλλά δεν θα έχει ούτε ο κόουτς. Δεν παίζει να ασχοληθεί με κολλεγιοπαιδο

Διάλεξες με προσπάθεια και επιμέλεια να είναι όλοι λιγότερο αθλητικοι και λευκοτεροι απο τον Πιτερς

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Ιουν 01, 2026 1:50 am

Νομίζω ξέρουμε πως θα παει η πιθανότητα Λιθουανου. Όχι καλά.
Ηδη φετος πρεπει να ηταν τραυματιας για το μεγαλυτεορ μερος της σεζον, οσες φορες ειδα μπασκονια τον Sedekerskis δεν τον ειδα.

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Δευ Ιουν 01, 2026 1:55 am

Αν πάρουμε Λιθουανό αυτός θα είναι ο τουμπελις

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Δευ Ιουν 01, 2026 1:55 am

SbioTech έγραψε:
Κυρ Μάιος 31, 2026 8:53 pm

Το ξαναλέω, το Γιαγιά Τουρε εχει να κάνει με το σουλούπι. Τα μακριά χέρια, το μεγάλο ποπό

Νομίζω οι ποδοσφαιρικές αναφορές δημιουργούν αντιπερισπασμό απο το νόημα.

Εικόνα

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Ιουν 01, 2026 2:02 am

RedEmperor έγραψε:
Δευ Ιουν 01, 2026 1:31 am
shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 01, 2026 12:59 am

Για κάθε προπονητή κάποιος παίχτης μπορεί να είναι καλύτερος από έναν άλλο και για άλλο προπονητή να είναι χειρότερος.

Ο Μπαρτζώκας στο σύστημα του είμαι σίγουρος ότι θεωρεί τον Σάσα σκάλες πάνω από τον γιαμπουσελε και τον Λαιλς. Και η αλήθεια είναι αυτή. 2 φορές mvp της λίγκας. Δε νομίζω ότι ο γιαμπουσελε ούτε ο Λαιλς να το καταφέρουν αυτό.
εμενα ο λαιλς και ο γιαμπουσελε μου φαινονται πιο two way παικτες απο τον σασα..και δεν χρειαζονται να παιζεις μοσιον για να αποδωσουν καλυτερα..θα βαλω διευκρινιστικο για να μην εχω να με ταγκαρουν παλι οι γνωστοι αγνωστοι.Ουτε λεω οτι ειναι κακος παικτης,ουτε θελω να φυγει,ουτε οτιδηποτε αρνητικο μπορει να φαντασιωθει καποιος.Μπορει αυτους να τους φερεις στον ολυμπιακο και να αποδιδουν χειροτερα με τον μπαρτζωκα..ο λαιλς στο ΝΒΑ ηταν βασικος μπροστα απο τον σασα,ενα απλο γκουγκλ σερτς ηθελε..

Εμενα το ολο ποιντ μου ηταν οτι αυτοι οι 2 δεν θα ερχοντουσαν να παιζουν πισω του σασα..πως γινεται να εγινε τοσος ντορος απο αυτο ειναι αξιοσημειωτο..ενω χτες γραφοταν οτι ο σασα πρεπει να παιζει 20λ μαξ,διωχνει τον πιτερς επειδη θελει να παιζει 30λ,χεστης και τετοια..εκει δεν ανοιξε μυτη κομπλε..Ετσι και τα ειχα γραψει εγω θα ειχα ταγκ μεχρι την δευτερα παρουσια :roofl:

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

junior
Reactions:

Δευ Ιουν 01, 2026 2:37 am

Το πόσο θα παίζει ο Σάσα, αν θα είναι 20 λεπτά ή περισσότερο, έχει να κάνει με το ποιος άλλος θα έρθει στη θέση. Ο πρωτοκλασάτος παίκτης θα θέλει χρόνο, οπότε ναι, εκεί ο Σάσα να παίζει 20 λεπτά. Αν όμως έρθει π.χ. ο Κι τότε τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί μπορεί να πάμε στο 25-15 ή ακόμα και 28-12 αναλόγως της κατάστασης των παικτών και των αναγκών του παιχνιδιού. Με τον Πίτερς δεν γινόταν αυτό. Ο Σάσα έπαιρνε τα χοντρά λεπτά σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόταν (και σ' αυτό φταίει σίγουρα και ο Μπαρτζώκας), ακόμα κι όταν σερνότανε. Δεν λέω πως ο Πίτερς είναι καλύτερος παίκτης από τον Σάσα, αλλά ότι οι χρόνοι τους δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους αξία, με ζημιωμένο τον Πίτερς. Θέλω να ελπίζω πως αυτό φέτος θα διορθωθεί. Εξάλλου ο Σάσα έχει αρχίσει να έχει θέματα, οπότε δεν βλέπω πώς μπορεί να συνεχίσει να βαράει 30αρια χωρίς να πάθει καμιά ζημιά που θα στοιχίσει στην ομάδα.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιουν 01, 2026 3:40 am

Μετά από ευρωπαϊκό να υπάρχει τέτοια άτοπη γκρίνια για τον βεζενκοφ δεν το περίμενα. Έτσι γκρινιαζαν και κάποιοι για τον Φουρνιε μέσα στην χρονιά πάλι χωρίς λόγο..
Ο βεζενκοφ είναι και θα είναι τα επόμενα χρόνια το βασικό μας 4αρι, σκοπός είναι να βρεθεί ένας καλός Μπακ απ παίκτης και να έχει καλό σουτ. Προφανώς σαν του Πίτερς δεν θα βρεις γιατί δεν υπάρχει άλλος με αυτό το σουτ. Λαιλς γιαμπουσελε κλπ για 2ο 4αρι είναι αστείο να το συζητάμε.
Εγώ αν δεχόταν τον ρόλο θα επερνα τον Χουαντσο.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιουν 01, 2026 8:31 am

shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 01, 2026 2:02 am
RedEmperor έγραψε:
Δευ Ιουν 01, 2026 1:31 am

Για κάθε προπονητή κάποιος παίχτης μπορεί να είναι καλύτερος από έναν άλλο και για άλλο προπονητή να είναι χειρότερος.

Ο Μπαρτζώκας στο σύστημα του είμαι σίγουρος ότι θεωρεί τον Σάσα σκάλες πάνω από τον γιαμπουσελε και τον Λαιλς. Και η αλήθεια είναι αυτή. 2 φορές mvp της λίγκας. Δε νομίζω ότι ο γιαμπουσελε ούτε ο Λαιλς να το καταφέρουν αυτό.
εμενα ο λαιλς και ο γιαμπουσελε μου φαινονται πιο two way παικτες απο τον σασα..και δεν χρειαζονται να παιζεις μοσιον για να αποδωσουν καλυτερα..θα βαλω διευκρινιστικο για να μην εχω να με ταγκαρουν παλι οι γνωστοι αγνωστοι.Ουτε λεω οτι ειναι κακος παικτης,ουτε θελω να φυγει,ουτε οτιδηποτε αρνητικο μπορει να φαντασιωθει καποιος.Μπορει αυτους να τους φερεις στον ολυμπιακο και να αποδιδουν χειροτερα με τον μπαρτζωκα..ο λαιλς στο ΝΒΑ ηταν βασικος μπροστα απο τον σασα,ενα απλο γκουγκλ σερτς ηθελε..

Εμενα το ολο ποιντ μου ηταν οτι αυτοι οι 2 δεν θα ερχοντουσαν να παιζουν πισω του σασα..πως γινεται να εγινε τοσος ντορος απο αυτο ειναι αξιοσημειωτο..ενω χτες γραφοταν οτι ο σασα πρεπει να παιζει 20λ μαξ,διωχνει τον πιτερς επειδη θελει να παιζει 30λ,χεστης και τετοια..εκει δεν ανοιξε μυτη κομπλε..Ετσι και τα ειχα γραψει εγω θα ειχα ταγκ μεχρι την δευτερα παρουσια :roofl:
1ον Οποιος εγραψε για Χεστη Σασα και οτι πρεπει να παιζει 20λεπτα οταν ολοι οι προπονητές προσαρμοζονται πανω στον Σασα για μενα εχει την ιδια βαρυτητα το σχολιο του με αυτου που γραφει για αφηγηματα. Ο ανθρωπος ειναι 2 φορες Mvp και αν δεν ηταν το σουτ του Γιουλ θα ειχε και ενα φαιναλ φορ MVP.

2. Δεν χρειαζεται να απανταμε σε ολους οσους προσπαθουν να μανουριαστουν μαζι μας. Μετα το γερμανικο χταποδι (λογω προβλεψεων) θα επρεπε να αντιληφθουμε πως δεν ειναι ολοι οσοι γραφουν καλοπροαιρετοι ουτε επιθυμουν τον διαλογο. Εδω ανταλαζουμε αποψεις, δεν λυνουμε το Κυπριακο. Οποτε μην αναλωνεσαι και να χαλας την ζαχαρενια σου οταν δεν εχει νοημα

3. Καθαρα μπασκετικα τωρα. Ο Βεζενκοφ και ο Λαιλς και ο Γιανπουσελε δεν χρειαζονται μοσιον για να αποδωσουν χρειαζονται ομως τον κοντο να τους δωσει την μπαλα στο σωστο σημειο για να γινουν απειλητικοι γιατι ειναι ολοι ετεροφωτοι(το ξερω οτι μπορει να κουρασε καποιους οι λεξη). Επιθετικα ο Σασα ειναι ο πιο ολοκληρωμενος απο αυτους τους 3 λογω μεγαλυτερης μπασκετικης ευφυιας ασχετα αν οι αλλοι 2 μπορει να εχουν περισσοτερο παιχνιδι πανω απο την Στεφανη. Το two way το δεχομαι σαν επιχειρημα κυριως για τον Γιαμπουσελε.

4. Σιγουρα οταν εχεις τετοια φροντ λαιν το να συζηταμε για τον Λαιλς και τον Γιανπουσελε το θεωρω ουτοπικο και ασκοπο. Ο Λαιλς θα παει σε οποιον του δωσει περισσοτερα χρηματα θεωρω οποτε αν η Ρεαλ δεν του δωσει τα 3 που ζητησε μαλλον θα καταληξει σε Χαποελ με τον Γιαμπουσελε να καταληγει στην Ρεαλ

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιουν 01, 2026 11:06 am

tokalytero3d έγραψε:
Δευ Ιουν 01, 2026 4:01 am
BillyPao έγραψε:
Δευ Ιουν 01, 2026 3:47 am

Ο Φουρνιέ στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν όντως κακός, οπότε μάλλον δικαιολογημένα γκρίνιαζαν όσοι γκρίνιαζαν.
Άλλο να είσαι δυσαρεστημένος αν ο ηγέτης σου είναι ντεφορμε η μέτριος για μια περίοδο και άλλο να λες ότι δεν κάνει και να φύγει. Και την απάντηση τους την δίνει ο ίδιος 2 χρόνια τώρα.

Και εσύ ειδικά το γνωρίζεις πολύ καλά αφού μονίμως τονίζεις να μην είμαστε κριτές της στιγμής.
Εγώ μιλάω για αυτούς που έλεγαν ότι ήταν κακός εκείνο το διάστημα, όχι εκείνους που γενικά τον είχαν βγάλει άχρηστο. Οι 2οι προφανώς και ήταν υπερβολικοί και είχαν άδικο.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Δευ Ιουν 01, 2026 9:24 pm

:wave: :wave:

Τίποτα σηματοδοτω οτι άνοιξε...

Απάντηση