Τελικοί GBL, Game 1 : Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός (03/06, 21:00)

Συντονιστής: Captains

Fitz

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:18 am

GK_23 έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 10:50 am
Anubis έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 10:33 am
Ο φουρνιε κανει αυτο που κανει ο ιδιος και ο βεζενκοφ ολη την χρονια. Σπουταροντας πηγαινει ακριβως πανω στον αντιπαλο. Οποτε το σκρινσοτ που ανεβαζει η ΚΑΕ δεν εχει κανενα νοημα.
Δεν ξέρω τι κάνει ο Vezenkov ολόκληρη τη χρονιά και ούτε με ενδιαφέρει.

Αν αναφέρεσαι σε αυτό που πόσταρε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, δεν έχει ποστάρει screenshot αλλά το βίντεο της φάσης από κάμερα που βρισκόταν στην baseline. Δεν υπάρχει καμία κίνηση του Fournier προς τον αντίπαλο, ο Fournier έχει φορά σχεδόν παράλληλη με τον Nunn, ο οποίος του έχει δώσει τον αριστερό διάδρομο. Την επαφή την προκαλεί το δεξί χέρι του Nunn και όχι ο Fournier.

Η Τσαρούχα έχει "πιάσει" τη φάση και αυτό αποδεικνύεται από δύο πράγματα:

1. Η χαρακτηριστική κίνηση με τα δύο χέρια που κάνει όταν σφυρίζει το φάουλ δείχνει ότι το φάουλ σφυρίζεται σε προσπάθεια για πάσα και όχι πάνω σε προσπάθεια για σουτ.

2. Η Τσαρούχα, όταν υποδεικνύει το είδος του φάουλ στη γραμματεία, πιάνει τον καρπό του χεριού της που δηλώνει ότι σφύριξε κράτημα/επαφή και όχι κάτι άλλο.
Στο 2. έχεις απόλυτο δίκιο. Holding foul δίνει.

Το 1. αδυνατώ να πιστέψω ότι ισχύει, αφού στο 99% των περιπτώσεων ο παίκτης εκεί πάει για σουτ και εκμαίευση βολών. Η άλλη περίπτωση είναι να βρίσκεται παίκτης πολύ κοντά ώστε να κάνει give and go, κάτι που εδώ δεν ισχύει με τίποτα.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:19 am

Ολη αυτη η κουβεντα για ενα φαουλ που αν δεν ειχε δοθει το σκορε θα ηταν 75-73? Σιγα τα ωα. Πιο κομβικες ηταν οι επιθεσεις μετα του Σορτς και του Χειζ. Δεν κριθηκε το ματς απο αυτο το φαουλ.

Εξακολουθω να πιστευω οτι ΔΕΝ ηταν φαουλ αλλα δεν εκλεψε ο Ολυμπιακος κανεναν ματς.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jeight την Πέμ Ιουν 04, 2026 11:21 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:20 am

και από άλλη οπτική

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:31 am

Fitz έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 11:18 am
Στο 2. έχεις απόλυτο δίκιο. Holding foul δίνει.

Το 1. αδυνατώ να πιστέψω ότι ισχύει, αφού στο 99% των περιπτώσεων ο παίκτης εκεί πάει για σουτ και εκμαίευση βολών. Η άλλη περίπτωση είναι να βρίσκεται παίκτης πολύ κοντά ώστε να κάνει give and go, κάτι που εδώ δεν ισχύει με τίποτα.
Ο Fournier τελικά δεν πετάει την μπάλα προς το καλάθι αλλά πασάρει προς τον Milutinov. Αυτό υποδεικνύει η Τσαρούχα, όταν κάνει την κίνηση με τα δύο χέρια αμέσως μετά το σφύριγμα και δεν δίνει φάουλ στην προσπάθεια για σουτ.

Δεν καταλαβαίνω που είναι η διαφωνία μας στο 1.

Kwstantino

sophomore
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:35 am

yawn.brigade έγραψε:
και από άλλη οπτική

Αυτη η οπτικη ειναι πιο καθαρη.Δεν εγινε κανενα φαουλ.

NikBot

senior
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:40 am

Kwstantino έγραψε:
Δε νομίζω ότι η φάση δικαιολογεί να είναι κανείς τόσο απόλυτος. Ο Φουρνιέ κάνει 2 μικρές προσποιήσεις και μετά την 2η ο Ναν χρησιμοποιεί λανθασμένα το χέρι του και χτυπάει αυτό του Φουρνιέ (το αντιλαμβάνεται αμέσως και το μαζεύει). Δεν είναι by the book καθαρή άμυνα. Συμφωνώ ότι μπορείς να μην το δώσεις στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, και να συζητήσω αν θα δινόταν και στην άλλη πλευρά. Αλλά η φάση καθαυτή μια χαρά άνετα σφυρίζεται φάουλ και έχουν δοθεί πολλά τέτοια.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:46 am

Αν η όλη συζήτηση εξαντληθεί στο αν ήταν ή δεν ήταν φάουλ κακό στον Παναθηναϊκό θα κάνει.

Υπήρχαν πολλά σημεία προς βελτίωση που έστω τα μισά να ήταν καλύτερα, με τόσο κακό Ολυμπιακό θα είχε έρθει νίκη ισως και άνετη.

NikBot

senior
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:47 am

Επίσης, σε συνέχεια του παραπάνω. Την ίδια συζήτηση είχαμε στο τέλος του Βαλένθια - Ολυμπιακός στην regular, γιατί έβαλε τα χέρια του ο Φουρνιέ στην άμυνα στον Μοντέρο και χρεώθηκε φάουλ. Και λέγαμε ότι ο σπουδαίος αμυντικός ξέρει να χρησιμοποιεί τα χέρια του χωρίς να κάνει φάουλ. Παρατηρήστε τον Joseph στον τελικό πως έκανε contest χωρίς να ακουμπάει. Ο Ναν δεν είναι σπουδαίος αμυντικός, έκανε ένα στιγμιαίο λάθος με τα χέρια του, του το χρέωσαν, αυστηρά ίσως, αλλά ήταν λάθος.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:51 am

Kwstantino έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:
και από άλλη οπτική

δε ξέρω αν δεν έγινε κανένα φάουλ, εγώ σήμερα που είδα και τις άλλες γωνίες είμαι στο "εγώ δε θα το έδινα".

η επαφή του χεριού του Ναν με τον Φουρνιέ είναι ξεκάθαρη και δεν είναι ένα "απλό άγγιγμα" μόνο, όπως αυτά που βλέπουμε πολλές φορές σε φάουλ πάνω σε προσπάθεια για τρίποντο που ο αμυνόμενος ακουμπάει με τα ακροδάχτυλα τον επιτιθέμενο.

από κει και πέρα και ο Φουρνιέ κάνει μια κίνηση προς τον Ναν για να εκβιάσει την επαφή και το χέρι του Ναν δεν έχει εναλλακτική ως προς το πού να βρίσκεται.

είναι φάση που αν δινόταν υπέρ μας σε αγώνα της Εθνικής π.χ. όλοι θα έλεγαν "έξυπνα κερδισμένο φάουλ".

δε ξέρω ακριβώς τον κανονισμό για να είμαι σίγουρος για το τι ισχύει οπότε μένω στο "εγώ δε θα το έδινα".

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:51 am

yawn.brigade έγραψε:
και από άλλη οπτική

Κάτι που δεν είδα κατά την διάρκεια. Ο Ναν του χτυπάει το χέρι ξεκάθαρα φαίνεται στο βίντεο αυτό οπότε τελικά σωστά σφύριξε η Τσαρούχα φάουλ βάση κανονισμών. Έγινε όλη αυτή η φασαρία για μία φάση που στην τελική ήταν φάουλ. Όχι με το σώμα με το χέρι το έκανε ο Ναν

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 11:58 am

Fitz έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 10:19 am
Εμένα η γνώμη μου δεν αλλάζει ούτε από αυτό το πλάνο. Αν αυτά είναι τα κριτήρια που σφυρίζονται τα φάουλ, τότε ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει σουτάρει 30 βολές χθες. Είναι λάθος αυτή η ανάγνωση και η απάντηση της ΚΑΕ για μενα. Καλύτερα οι ΚΑΕ να τα κάνουν αβαβά για μένα γενικά, αν θέλουμε να φύγει κάποια στιγμή η τοξικότητα.

Ασχέτως από αυτό, χθες ο μονόφθαλμος νίκησε τον τυφλό. Δεν αποκλείω κι αλλά παιχνίδια να είναι έτσι στη συνέχεια, σαν να φαίνεται πως έχουν σκάσει και οι δυο ομάδες. Οι μεν έχοντας ήδη πάρει το ευρωπαϊκό και περιμένοντας τις διακοπές και οι δε θέλοντας απλά να τελειώσει μια από τις τραγικότερες σεζόν των τελευταίων ετών και να δουν τι θα γίνει με το μέλλον τους.
Δεν πηγάζει από πουθενά αυτί που λές. Ότι φάουλ έγινε στον παο το πήρε. Οι 30 βολές είναι στην σφαίρα της φαντασίας. Ο παο είναι κακή ομάδα αμυντικά και επειδή είναι κακή υποπίπτει σε περισσότερα φάουλ και χαζά φάουλ όπως αυτό που έκανε ο Ναν χτυπώντας το αριστερό χέρι του Φουρνιε. Το φάουλ σημαίνει δεν έπαιξα καλή άμυνα.

Η διαιτησία ήταν υψηλού επιπέδου. Η σιγουριά της Τσαρούχα στο σφύριγμα αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο και βγήκαν όλα τα ΜΜΕ να την κρεμάσουν

Άβαταρ μέλους
Αλέξανδρος Τ.

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Δημήτρης Διαμαντίδης
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Ιουν 04, 2026 12:02 pm

pan24 έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 11:46 am
Αν η όλη συζήτηση εξαντληθεί στο αν ήταν ή δεν ήταν φάουλ κακό στον Παναθηναϊκό θα κάνει.

Υπήρχαν πολλά σημεία προς βελτίωση που έστω τα μισά να ήταν καλύτερα, με τόσο κακό Ολυμπιακό θα είχε έρθει νίκη ισως και άνετη.
Ακριβώς. Ειναι βολικο να βλεπουμε το δέντρο.

Ὁδὸς ἄνω κάτω μία καὶ ὡυτή.
Fitz

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Πέμ Ιουν 04, 2026 12:07 pm

RedEmperor έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 11:58 am
Fitz έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 10:19 am
Εμένα η γνώμη μου δεν αλλάζει ούτε από αυτό το πλάνο. Αν αυτά είναι τα κριτήρια που σφυρίζονται τα φάουλ, τότε ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει σουτάρει 30 βολές χθες. Είναι λάθος αυτή η ανάγνωση και η απάντηση της ΚΑΕ για μενα. Καλύτερα οι ΚΑΕ να τα κάνουν αβαβά για μένα γενικά, αν θέλουμε να φύγει κάποια στιγμή η τοξικότητα.

Ασχέτως από αυτό, χθες ο μονόφθαλμος νίκησε τον τυφλό. Δεν αποκλείω κι αλλά παιχνίδια να είναι έτσι στη συνέχεια, σαν να φαίνεται πως έχουν σκάσει και οι δυο ομάδες. Οι μεν έχοντας ήδη πάρει το ευρωπαϊκό και περιμένοντας τις διακοπές και οι δε θέλοντας απλά να τελειώσει μια από τις τραγικότερες σεζόν των τελευταίων ετών και να δουν τι θα γίνει με το μέλλον τους.
Δεν πηγάζει από πουθενά αυτί που λές. Ότι φάουλ έγινε στον παο το πήρε. Οι 30 βολές είναι στην σφαίρα της φαντασίας. Ο παο είναι κακή ομάδα αμυντικά και επειδή είναι κακή υποπίπτει σε περισσότερα φάουλ και χαζά φάουλ όπως αυτό που έκανε ο Ναν χτυπώντας το αριστερό χέρι του Φουρνιε. Το φάουλ σημαίνει δεν έπαιξα καλή άμυνα.

Η διαιτησία ήταν υψηλού επιπέδου. Η σιγουριά της Τσαρούχα στο σφύριγμα αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο και βγήκαν όλα τα ΜΜΕ να την κρεμάσουν
Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω. Όντως από τα πλάνα σήμερα φαίνεται ότι ήταν φάουλ. Μαζί σου.

Η συζήτηση γίνεται για αντίστοιχα που γίνονται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και που οι παίκτες του Ολυμπιακού καλώς ή κακώς, τα παίρνουν σχεδόν πάντα. Με βάση αυτό λοιπόν, αν θες κάτσε να δεις τον Walkup για παράδειγμα πόσα τέτοια κάνει και δε σφυρίζονται. Να υπάρχουν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά λέμε οι περισσότεροι και δεν είναι παράλογο αυτό.

Σοβαρά, φάουλ κάνεις μόνο αν δεν έχεις παίξει καλή άμυνα;

NikBot

senior
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 12:09 pm

Για να γυρίσουμε και στο αγωνιστικό:

1) Δεν θα αντέξει στην σειρά ο Φουρνιέ να περνάνε όλες οι επιθετικές αποφάσεις από τα χέρια του για τόση ώρα, θα τα φτύσει και όταν συμβαίνει αυτό έχουμε δει πόσο επιζήμιος γίνεται. Πρέπει ο Μπαρτζώκας να βρει και άλλες λύσεις αν δεν έχει τον Ντόρσει.

2) ο Ward δεν δείχνει έτοιμος να είναι βασικό 3άρι, όταν θολώνει και αυτός γίνεται πολύ αρνητικός. Λογική η αναζήτηση 3αριού για τουλάχιστον μοίρασμα της θέσης. Ο Ward μέχρι στιγμής συνολικά στην σεζόν δείχνει ότι είναι κατάλληλος να έρχεται από πάγκο, να δίνει ενέργεια τρέξιμο ενθουσιασμό για 10 λεπτά και μετά αν βγαίνει. Χθες κάποια στιγμή παρασύρθηκε και έπαιζε εντελώς σα να είναι στην Παρί ακόμα.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 12:13 pm

επειδη εχει συζητηθει πολυ η ολη φαση με το φαουλ και το ταυτοχρονο κρατημα απο τη φανελα στο μιλου κτλ κτλ , αυτο που εχω να πω εγω ειναι τοι αν ημουν τσαρουχα θα αφηνα τη φαση ως αμφισβητουμενη και θα σφυριζα το κρατημα για να εχω το κεφαλακι μου ησυχο. απο εκει και περα η διαφορα των ριμπαουντ ηταν τρομακτικη , καθως και τρομακτικη ηταν απο τη μια η ευστοχια του Ντινου αλλα και η αστοχια του χεης ντειβις. εμεις στο τριτο δεκαλεπτο μαλλον ειχαμε χανγκοβερ δεν εξηγειται αλλιως η εικονα μας. και ο κοουτς αργησε πολυ να περασιε τον τζοουνς στη θεση του μιλου που ειχε προβλημα να ακολουθησει το μητογλου στο τριποντο.

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”