ggr έγραψε: ↑Τετ Μαρ 03, 2021 5:12 pm
Helen έγραψε: ↑Τετ Μαρ 03, 2021 4:11 pm
Πιστεύω ότι σε μια ουτοπική κοινωνία μια επιδημία θα αντιμετωπίζονταν ως ένα επείγον ιατρικό περιστατικό και θα έκαναν ότι καλύτερο για να σώσουν τον ασθενή - πληθυσμό. Δυστυχώς δεν ακούμε την φωνή των επιστημόνων, αλλά του οποιονδήποτε άλλου. Δεν έχει τον πρώτο λόγο η επιστήμη και όποιες αποφάσεις παίρνονται, τα κριτήρια μόνο επιστημονικά δεν μπορείς να τα πεις. Έτσι, φωνές που άλλες φορές θα ξεχωρίζαμε ως γραφικές, τώρα ακούγονται παραπάνω. Εγώ προσπαθώ από την μεριά μου μια είδηση να την τσεκάρω από δυο και τρεις μεριές, όμως υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι που ενημερώνονται μόνο από την τηλεόραση.
Έχουν και οι επιστήμονες ευθύνη σ' αυτό με τις παλινωδίες τους. Έχουν αποδειχτεί κατώτεροι των περιστάσεων , ειδικά οι "ειδικοί" της επιτροπής.
το θεμα ειναι οτι δεν ξερουμε τι μετρα ειναι αυτα που προτεινουν οι επιστημονες και ποια απο αυτα εχουν εφαρμοστει τελικα. εμενα μου φαινεται οτι βαζουν στις επιτροπες δικα τους ατομα και το τι μετρα θα εφαρμοστουν ουσιαστικα τις αποφασεις τις παιρνουν οι πολιτικοι. δηλαδη ισως αλλα λενε οι επιστημονες και αλλα μετρα τελικα αποφασιζονται. και δεν μιλανε γιατι ειναι ολοι στον κυκλο την ΝΔ. οπως η ερτ βαζει Δαπιτες φοιτητες οτι το νομοσχεδιο για την Τριτοβαθμια ειναι σωστο, ε ετσι να κανει και με τους επιστημονες και τα μετρα. τους βαζει να τα λενε αυτοι αλλα ουσιαστικα ειναι μετρα πολιτικων.
προσφατα κιολας ο Αδωνης ειχε πει οτι την Θεσαλλονικη παρολο που οι λοιμωξιολογοι ειχαν πει οτι πρεπει να την κλεισουν, ο αδωνης ειπε οτι δεν το εκαναν αυτο γιατι η ΝΔ σεβαστηκε τις αξιες του χριστιανισμου και αφησε τους πιστους να κοινωνησουν του αγιου Δημητριου με τα γνωστα αποτελεσματα.
εγω θελω να επισημανω και κατι αλλο. περα απο το οτι 4 μηνες λοκνταουν τα αποτελεσματα ειναι κακα και φυσικα οταν κανεις και εφαρμοζεις τα ιδια πραγματα συνεχεια δεν προκειται να αλλαξει κατι, θελω να πω οτι ειμαστε σε λοκνταουν παρολο που δεν καναμε τιποτα πριν απο αυτο ωστε να μειωσουμε την διασπορα.
Τι θελω να πω; για να φτασουμε στα πιο αυστηρα μετρα (λοκνταουν), πρωτα πρεπει να εχουμε παρει αλλα μετρα και στην περιπτωση που δεν λειτουργησουν αυτα τοτε να παμε στην εσχατη λυση των λοκνταουν και οχι το αναποδο.
απο την στιγμη που δεν το καναμε αυτο, δεν ενισχυσαμε τα νοσοκομεια με γιατρους, μεθ, νοσηλευτες κλπ, δεν πηραμε μετρα για τους συνωστισμους σε εργασια, ΜΜΜ κλπ, δεν χαρτογραφουμε τα κρουσματα μας, δεν κανουμε μαζικα και στοχευμενα τεστ αλλα κανουμε οσα να ναι οπου να ναι και ταυτοχρονα 4 μηνες λοκνταουν χωρις κανενα αποτελεσμα (αλλα επειδηνωση) τοτε πραγματικα απορω και αναρωτιεμαι μηπως τα λοκνταουν δεν τα κανουμε για την δημοσια υγεια αλλα για κατι αλλο; μηπως τα κανουν για να περνανε νομοσχεδια (οπως το απαραδεκτο Κεραμεως-Χρυσοχοιδη) ή για να δειχνουν αλλη επικαιροτητα απο αυτη που ειναι σημαντικη π,χ οικονομια, ανεργεια, παιδεια κλπ;
εγω παντως δεν πειθομαι οτι οντως τα κανουν για την δημοσια υγεια. ετσι και αλλιως ειναι χαζα μετρα. ακομα απορω γιατι εχω απαγορευση κυκλοφοριας στην Πατρα απο τις 6 καθε μερα και ουτε σουπερ μαρκετ δεν προλαβαινω να παω και οταν παω συνοστιζομαι ακομα περισσοτερο στην ουρα γιατι πανε ολοι την ιδια ωρα. το ιδιο και στην βολτα για περπατημα. οποτε κατι αλλο γινεται και διατηρουν τα λοκνταουν αφου αποδεδειγμενα εδω και καιρο δεν δουλευουν!
εγω ειμαι κατα των λοκνταουν, αν πρωτα δεν εχουν γινει ολα τα απαραιτητα σωστα μετρα ωστε να μειωσουμε την διασπορα. αν τα κανουμε αυτα και ακομα εχουμε τεραστιο θεμα, τοτε ναι κλειστα ολα για 20 μερες κανονικου λοκνταουν να μην κουνιεται κανενας και μετα ξανανοιξε. αυτο το πραγμα ειναι επικινδυνο πλεον!