Τελικοί GBL, Game 1 : Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός (03/06, 21:00)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 04, 2026 5:48 pm

Είχα γράψει κάτι αλλα έχασα σήμα σε υπόγειο βαριέμαι να ξαναγραφω σεντόνι.

Στο μπάσκετ ολα σε κάθε φαση δίνονται. Υπάρχουν αυτα που τα δίνουν όλοι, τα "κραγμενα" υπάρχουν και οι επαφές.

"Αντικειμενικά" πολυ λίγα μπορείς να πεις, αλλα επίσης ό,τι και να λέμε εμείς το τι αντιλαμβάνεται real time ο διατητης μέσα απο σώματα, έχοντας δεδομένη μια συνεννόηση με τους άλλους δυο, μια σειρά σφυρίγματα σε ολο το παιχνίδι κοκ, δεν μπορούμε να το προσεγγισουμε.

Ουτε οι βολές αποτελούν κριτήριο. Ο παο βάζει πολυ περισσότερο χέρια απο εμάς που στα ντραιβ αφηνουμε διαδρομο, ενω εμεις τακτικα αναζητούμε επαφές.

Για εμένα η διαιτησία αφησε τον παο να παίξει πολυ σκληρα στην 3η περίοδο κάτι που αναιρεί τα όποια σπόρια μας έδωσε σε κάποιες μεμονωμένες φάσεις, και δεν έπαιξε ρολο στο αποτέλεσμα. Αν ήθελε να καθαρίσει το παιχνίδι, στους +17 δεν θα άφηνε το ανελέητο (μπασκετικο) ξύλο που οδήγησε σε σωρεία λαθών και γύρισε η πλάστιγγα. Θα καθάρισαν το ματσάκι εκεί, ανενόχλητα, under the radar κοκ.

Το μόνο συμπέρασμα για τη διαιτησία είναι οτι εχει πολυ χαμηλο επίπεδο, χάνει φάσεις εκατέρωθεν που δεν "χάνονται ".

Από την άλλη, δείτε τα διεθνη τουρνουά της Φιμπα με εθνικές, και θα δείτε οτι οι Ευρωλιγκατοι και οι δικοί μας είναι 3 επίπεδα πάνω.

Το μπάσκετ παίζεται σε τέτοιες ταχύτητες πια, και με τοσες επαφες, που είναι πολυ πολυ δύσκολο άθλημα να σφυριξεις. Μπροστά του το ποδόσφαιρο με το VAR ειναι walk in the park

Leo_98

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Πέμ Ιουν 04, 2026 6:25 pm

Παιδιά κι εγώ σαν Ολυμπιακός ξενέρωσα και εξοργίστηκα με το επίμαχο σφύριγμα, καθώς από την συγκεκριμένη λήψη που επέμεινε να μας δείχνει η ΕΡΤ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε ούτε υποψία φάουλ. Και νομίζω συμφωνήσαμε όλοι σε αυτό.

Αλλά από την μπροστινή λήψη που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, είναι επίσης ξεκάθαρο πως υπάρχει επαφή με το χέρι του Ναν στον Φουρνιέ.

Δεν θα κρίνω αν η συγκεκριμένη επαφή συνιστά φάουλ, γιατί αυτό είναι στην κρίση του καθενός.

Οφείλω όμως να παραδεχτώ πως η Τσαρούχα τελικά δεν είδε...φαντάσματα, όπως θεωρήσαμε όλοι αρχικά και την δικάσαμε χωρίς έλεος.

assistant

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas

Πέμ Ιουν 04, 2026 6:52 pm

κατα την αποψη μου ο Ολυ πηρε τα σπορια εχθες ξεκαθαρα αλλα αυτο δεν εκρινε το νικητη......

γενικα πολυ κακο ματς.....η ομαδα μου αλλου γι αλλου,σα να μαζεψαμε 10 τυπους απ τη διπλανη παραλια ηταν.....

μακαρι να δουμε κατι καλυτερο στα επομενα παιχνιδια,να κερδισει ο καλυτερος κι οχι ο λιγοτερο κακος......

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Ιουν 04, 2026 7:01 pm

assistant έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 6:52 pm
κατα την αποψη μου ο Ολυ πηρε τα σπορια εχθες ξεκαθαρα αλλα αυτο δεν εκρινε το νικητη......

γενικα πολυ κακο ματς.....η ομαδα μου αλλου γι αλλου,σα να μαζεψαμε 10 τυπους απ τη διπλανη παραλια ηταν.....

μακαρι να δουμε κατι καλυτερο στα επομενα παιχνιδια,να κερδισει ο καλυτερος κι οχι ο λιγοτερο κακος......
Σχεδόν πάντα ο γηπεδούχος παίρνει τα σπόρια και στο οακα αυτό γίνεται και αύριο αυτό θα γίνει.
Έχει νόημα αυτή η κουβέντα;
Φωνάζω απ' το 00s να φέρουν ξένους διαιτητές.
Τότε ήταν μια χαρά όλα..
Δεν βγάζει πουθενά αυτή η κουβέντα απλά.

Λογικά ούτε αύριο θα παίξει ο Ντόρσεϊ , δεν βλέπω τον Ολυμπιακό να κερδίζει, φάνηκε η απουσία του και χθες.
Λογικά θα πάρει χολ αντί Τζόουνς και ντιλικινα αντί Τζόζεφ.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Ιουν 04, 2026 7:06 pm

τουλουμπα έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 4:19 pm
kein έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 9:50 am
O Χέιζ όσο κακώς κι αν ήταν επιθετικά, στην άμυνα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την εικόνα της ομάδας στο 2ο ημίχρονο και την επιστροφή από το -17. Συγκλονιστικός ώρες ώρες.
αν θελαμε καποιον να παιζει μονο αμυνα και μπροστα να τουβλαρει ειχαμε και τον χουαντσο που παιρνει και τα μισα απο αυτον :welcome:
ε να τον διώξουμε δεν μας κάνει, άρχισε να τον λιβανίζεις κι αυτόν :mrgreen: ...

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 04, 2026 7:20 pm

Ειδα εβγαλε η καε παο ενα βιντεο με αμφισβητουμενες φασεις (βασικα λαθος αποφασεις απ οτι πιστευει) απο τις οποιες κατα τη γνωμη μου περι του 70% ειναι μια χαρα τα σφυριγματα... Υπαρχουν κ καποιες φασεις που οντως ειναι λαθος σφυριγματα, οι Ολυμπιακοι ανεβασαν κι αυτοι βιντεο με αλλες 3-4 λαθος αποφασεις.
Αναμενουμε με ενδιαφερον και τα βιντεο απο τον δευτερο αγωνα κι απο τις δυο πλευρές. :roofl:
Ντιφερεντ γιαρ σειμ σιτ.

ΥΓ: Αληθεια στη φαση με το illegal hold του Σορτς στον Πιτερς που τον πηγαινε καροτσακι στο κεντρο του γηπεδου και που σφυριχτηκε αμυντικο φαουλ, τι ακριβως πιστευουν οσοι διαμαρτυρονται οτι επρεπε να σφυριχτει; δυσκολευομαι να καταλαβω. :drunk:

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Πέμ Ιουν 04, 2026 7:31 pm

Η διαιτησία ήταν χάλια. Γίνονταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο συνεχώς βήματα εκτός φάσης εκατέρωθεν και δεν σφυρίχτηκαν ούτε μια φορά...

Christofis

allstar
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 7:34 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Η διαιτησία ήταν χάλια. Γίνονταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο συνεχώς βήματα εκτός φάσης εκατέρωθεν και δεν σφυρίχτηκαν ούτε μια φορά...
Ε αν δεν λιβανισουμε τα μουσια μας ποιος θα το κανει? goodpost.gif

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Πέμ Ιουν 04, 2026 8:47 pm

GK_23 έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 9:58 am
kein έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 9:33 am
Η κύρια όμως αυτή με το ανεκδιήγητο σφύριγμα κατάφερε να βλάψει το άθλημα και μόνο.
Το πλάνο που κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί δικαιώνει την Τσαρούχα για το σφύριγμα. Η διαιτητής σφυρίζει αυτό που βλέπει δηλαδή τον Nunn να κατεβάζει το δεξί του χέρι πάνω στο δεξί χέρι του Fournier. Δυναμόμετρο δεν έχει η διαιτητής, όπως έγραψε και ο γιατρός παραπάνω, αλλά ο Nunn βρίσκει καθαρά το χέρι του Fournier. Ο τρόπος μάλιστα που στη συνέχεια ο Nunn μαζεύει το χέρι του φανερώνει ότι έχει καταλάβει το λάθος του. Αν το φάουλ αυτό είχε σφυριχτεί στο 9ο ή στο 23ο λεπτό του ματς, θα τα άκουγε πιθανότατα ο Nunn για τον ανόητο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε τα χέρια του στην άμυνα.

Η φάση θυμίζει το φάουλ που σφυρίχτηκε υπέρ της Barcelona, μέσα στο ΣΕΦ, στη σειρά των playoffs του 2023. Το οποίο ήταν σχεδόν σε νεκρό χρόνο, αν θυμάμαι καλά. Στο replay από τη σωστή κάμερα φάνηκε ότι ο Petrusev είχε βλακωδώς κατεβάσει τα χέρια του πάνω στον επιτιθέμενο και ο διαιτητής τότε σωστά σφύριξε το φάουλ που ουσιαστικά έκρινε το ματς.

Επώνυμοι και άνωνυμοι, που από χθες βράδυ το έχουν ρίξει στην ανθρωποφαγία, οφείλουν μια συγνώμη στην Τσαρούχα για τη συγκεκριμένη φάση. Πρώτα από όλους η ΕΡΤ, η οποία για λόγους που κανείς δεν γνωρίζει, επέλεξε να μην δείξει τη φάση από την κάμερα που βρισκόταν στη baseline.
Ρε φίλε είσαι μέσα στο μυαλό μου. Από την ώρα που είδα το Ρίπλεϊ μου ήρθε ακριβώς αυτή η φάση στο μυαλό μου. Θυμάμαι τότε όλοι οι ολυμπιακοί ήταν στα κάγκελα επειδή χάσαμε το ματς από ένα φάουλ αλλά δυστυχώς ήταν τι να κάνουμε.

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 04, 2026 10:06 pm

Μηπως ηταν step through εκτος φασης, γι αυτο?

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Ιουν 05, 2026 12:53 pm

τουλουμπα έγραψε:
kein έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 9:50 am
O Χέιζ όσο κακώς κι αν ήταν επιθετικά, στην άμυνα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την εικόνα της ομάδας στο 2ο ημίχρονο και την επιστροφή από το -17. Συγκλονιστικός ώρες ώρες.
αν θελαμε καποιον να παιζει μονο αμυνα και μπροστα να τουβλαρει ειχαμε και τον χουαντσο που παιρνει και τα μισα απο αυτον :welcome:
με τη διαχειρηση του χουαντσο απο το τεχνικο επιτελειο κατσε μην και το 'ειχαμε " αποβει προφητικο...

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Ιουν 05, 2026 12:54 pm

Christofis έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 7:34 pm
Ε αν δεν λιβανισουμε τα μουσια μας ποιος θα το κανει? goodpost.gif
βηματα εκτος φασης γραφει για βηματα εκτος φασης μου αρεσε αυτο!

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Παρ Ιουν 05, 2026 4:00 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
Παρ Ιουν 05, 2026 12:53 pm
τουλουμπα έγραψε:

με τη διαχειρηση του χουαντσο απο το τεχνικο επιτελειο κατσε μην και το 'ειχαμε " αποβει προφητικο...
Πέρασε από το μυαλό μου μόλις άκουσα την φράση του προέδρου, «αν περνούσε από το χέρι μου, θα τον κρατούσα για πάντα».

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”