ssoulliss έγραψε: ↑Τρί Ιουν 09, 2026 4:01 pm
Knicks-Spurs 111-115 (1-2)
Ξέρετε πως πάνε αυτά, ε;
Η σειρά επιστρέφει στη Μέκκα του μπάσκετ, όλα τα γύρω-γύρω ο Trump, ο Mamdani, σελεμπριτίλα αβέρτα, φρενίτιδα για το πρωτάθλημα με κάμερες σε 4 σημεία της πόλης και μια επιπλέον μέρα ξεκόυρασης για τις δύο ομάδες που στην προκειμένη περίπτωση βοήθησε τους πιο νεανικούς και άπειρους Spurs. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα αποφόρτισε αυτούς και φόρτισε τους Knicks. Παίζουν ρόλο και οι "φανέλες" σε αυτά με τους γηπεδούχους να έχουν ξεχάσει πως είναι να κερδίζεις πρωτάθλημα.
Στα του αγώνα η 1η περίοδος τείνει να είναι καρμπόν, με τους Spurs φουριόζους με τον Castle ζεστό και την άμυνα πολύ δυνατή, γρήγορα-γρήγορα είχαμε το 22-33 με μοναδικό αξιοσημείωτο τα 2 πολύ γρήγορα φάουλ του Bridges - σωστά ήτανε - όπου τον έκαναν μη παράγοντα για το υπόλοιπο του αγώνα. Στη 2η περίοδο πάλι ήλεγχαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, όμως ένα δίλεπτο ξέσπασμα από τους Anunoby Towns έφερε αρχικά το παιχνίδι στο 38-40 (από 24-36) στο 18' και λίγο αργότερα με τρίποντο του Brunson στο 50-49. Όμως υπήρξε άμεση αντίδραση και οι Spurs προσπέρασαν ξανα με 50-54. Τελικά λίγο ο Hart, λίγο ο Brunson οι Knicks έτρεξαν ένα σερί στα τελευταία 3' και φτάσαμε στο 64-57 (14-3).
Η επανάληψη βρήκε να βλέπουμε μια ομάδα (τους Spurs )να μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια, να στέλνει double-team στον Towns και να βγάζει περρίσια ψυχή στο παρκέ και από την άλλη μια ομάδα (τους Knicks) να δείχνει ξεχαρβαλωμένη, να παίζει ένα τουρνλουμπούκι και να βασίζεται στα καουμποϊλίκια του Brunson ή στη ρέντα του Anunoby. Οι Spurs σιγά-σιγά επανήλθαν έκλεισαν την περίοδο μπροστά με 92-91 και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν στο υπόλοιπο του αγώνα. Το οποίο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι άποντοι για 4', ε΄τσι φτάσαμς στο 91-97 και λίγο αργότερα στα μισα στο 97-104 με καλάθι του Fox. Αντίδραση δεν υπήρξε ποτέ, αντίθετα υπήρχε πολύ άγχος, πολλά νεύρα και έτσι φτάσαμε στο μεγάλο τρίποντο του Castle για το 104-111 όπου και κρίθηκε το παιχνίδι.
* Ήταν από τα πολύ καλά παιχνίδια του Wenbanyama, με σωστές επιλογές στην επίθεση, επίσης διακρίθηκε και ως πασέρ (6 ασσίστς). Κορυφαίος όμως όπου "κατάπιε' το παρκέ ήταν ο Castle που έκανε τα πάντα και ήταν ανεξάντλητος. Σημαντική η παρουσία του Fox όπου στο τέλος ήταν αυτός που πήρε τις αποφάσεις - θα μπορούσε π.χ. να είχε τελειώσει στο τρίποντο του Harper το παιχνίδι - που καθόρισαν το παιχνίδι.
* Οι Knicks ήταν ένα δράμα, ειδικά στο 2ο ημίχρονο δεν άξιζαν τίποτε παραπάνω από αυτό που πήραν. Με μόλις 6 ασσίστς, με παίκτες αρνητικούς (Shamet, McBride & Bridges) και με λάθη από τον Brown.
* Όπως δεν κατάλαβα γιατί δεν επιστρατεύτηκε ξανά το small-ball - στο φινάλε - όπου δημιούργησε δυσεπίλυτα προβλήματα στην άμυνα των Spurs. Γιατί επέμεναν στο Shamet που ήταν φανερά εκτός αγώνα;
* Οι δηλώσεις για τη διαιτησία είναι μάλλον αστείες. Και το γράφω εγώ όπου περνάω "γενεές δεκατέσσερις" τους Spurs, που τους θεωρώ το πιο διαπλεκόμενο franchise (στην καλύτερη

) NBA. Στο μόνο που έχουν κάθε λόγο να γκρινιάζουν, με τους κόρακες να κάνουν τα στραβά μάτια, ήταν το αντιαθλητικό χτύπημα του Wenbanyama επί του Brunson στο 1ο ημίχρονο. Θα μπορούσε να ήταν και flagrant 2 , πάντως 1 ήταν σίγουρα και απλά δεν το σφύριξαν.
* Ο Shamet είχε στα τελευταία 4 παιχνίδια 14/22 τρίποντα (64%) μέχρι σήμερα όπου είχε 1/7. Δεν μπορώ να πω ότι τον έκλεισαν ιδιαίτερα γιατί 3-4 από αυτά ήταν ελεύθερα, όμως ποιος πιστεύει ότι αυτό που βλέπαμε τόσον καιρό ήταν φυσιολογικό; Έναν παίκτη να σουτάρει με 57% στα play-offs και μόλις εχθές να κάνει το πρώτο του κακό παιχνίδι (είχε -20 όση ώρα πατούσε στο παρκέ); Πιο από όλα είναι το φυσιολογικό άραγε;
* Ο έτερος SG ο McBride, δεν κάνει καλά play-offs με μικρές εξαιρέσεις και τελευταία σέρνεται με αποτέλεσμα να παίζουν περισσότερο οι Clarkson & Alvarado.
* Αναρωτιέμαι αν οι Knicks γίνουν η πρώτη ομάδα που θα χάσει πρωτάθλημα από 2-0 υπέρ της και με 3 παιχνίδια στην έδρα της. Επίσης έαν το χάσουν θα γίνουν η ομάδα όπου με 13 σερί νίκες στα play-offs έχυσε την καρδάρα. Προς το παρών το ρεκόρ αυτό είναι στις 11 σερί νίκες των Lakers (1989).
* Όντως no Towns, no party. Αν τον περιορίσουν πάλι - π.χ. 1 σουτ μόλις στην 1η περίοδο - τότε δεν ξέρω πως θα τη γλυτώσουν οι Knicks.