Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

basilis_.kts

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Ιουν 20, 2026 2:36 pm

FabrizioOberto έγραψε:
Σάβ Ιουν 20, 2026 1:45 pm
basilis_.kts έγραψε:
Σάβ Ιουν 20, 2026 1:38 pm

εκτος απο τον σλουκα που επαιζε 1-2 και δεν ειναι καθαροαιμος ασσος και ειναι πολυ καλος παικτης δεν υπηρξε αλλος αξιολογος ασσος...εκτος αν θυμασαι καποιον εσυ?πες μου καποιον που θυμασαι αν θελεις
επισης αν δεν ηταν ο φουρνιε που ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ μας πηρε την ευρωλιγκα δεν θα την βλεπαμε παλι ουτε με τα κυαλια.το παλεψε πολυ ο μπαρτζωκας να την ξαναχασουμε,εκανε κυριολεκτικα στον τελικο οτι μπορουσε για να χασουμε αλλά ενας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ευτυχως ειχε διαφορετικη αποψη.
γιατι οσο και να επιμενει ο μπαρτζωκας στις αμπελοφιλοσοφιες του για passing game στο τελος[ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ] το πλανο του θα ειναι να παρει την μπαλα ο φουρνιε και ας κανει οτι καταλαβαινει.γιατι αυτο παιζαμε στο τελος.
Ρε συ Βασίλη γιατί τόσα προκαταρκτικά, αφού όλοι ξέρουμε πως στον Μπαρτζώκα θα καταλήξεις...
οφειλω να του δωσω συγχαρητηρια παντως καθως στο τελος εκανε αυτο που επρεπε...αφησε τον φουρνιε να αποφασισει τι θα γινει και απλα κοιτουσε.σε αντιθεση με αλλες χρονιες τουλαχιστον δεν επιβαρυνε την κατασταση.επισης πηρε τον μακινταιρ ως δικια του πρωτοβουλια.για οτι ειχε φερει μεχρι τωρα μιλαμε για κραμα σακιλ ο νιλ με τζορνταν

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιουν 20, 2026 2:37 pm

Για μένα ο τραυματισμός του φαλ είναι ένας από τους λόγους που πήραμε Ευρωλίγκα .. πρώτον θα έφευγε ο μιλου αλλιώς και δεύτερον στα κρίσιμα που δεν παίξαμε μόσιον δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα όπως και στα προηγούμενα φ4

redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Σάβ Ιουν 20, 2026 2:38 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Ιουν 20, 2026 2:37 pm
Για μένα ο τραυματισμός του φαλ είναι ένας από τους λόγους που πήραμε Ευρωλίγκα .. πρώτον θα έφευγε ο μιλου αλλιώς και δεύτερον στα κρίσιμα που δεν παίξαμε μόσιον δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα όπως και στα προηγούμενα φ4
Σκληρο αλλα δυστυχως ισχυει.

GP77

Reactions:

Σάβ Ιουν 20, 2026 2:44 pm

Εν τω μεταξύ αν πάρουμε έναν παίχτη μόνο στα φοργουορντ, τουλάχιστον για αρχή νομίζω οι πεντάδες μας θα είναι κάπως έτσι:
Μακινταιρ-Ντορσει-Γουορντ-Σασα-Μιλου.
Ο μακινταιρ μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα με τον Γουοκαπ αλλά δύο ταχύτητες πιο γρήγορα ενώ στην επίθεση είναι καλύτερος σουτέρ και μπουκαδωρος.
2nd unit: Γουοκαπ-Μοντερο-Φουρνιε-Μεταγραφή-Χολ/Τζοουνς
και την δωδεκάδα θα την συμπληρώνει ο Παπ.
Αν δεν βγαίνει το σχήμα της δεύτερης πεντάδας τότε ίσως αποκτηθεί παίχτης στο 3 ώστε να κατέβουν μια θέση οι Μοντερο και Φουρνιε και να προστεθεί ένας καθαρός φοργουορντ με τον Θωμά να πηγαίνει πιο πίσω στο ροτεισον.

Άβαταρ μέλους
EL_Insider

junior
Reactions:

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:10 pm

GP77 έγραψε:
Εν τω μεταξύ αν πάρουμε έναν παίχτη μόνο στα φοργουορντ, τουλάχιστον για αρχή νομίζω οι πεντάδες μας θα είναι κάπως έτσι:
Ο μακινταιρ μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα με τον Γουοκαπ αλλά δύο ταχύτητες πιο γρήγορα ενώ στην επίθεση είναι καλύτερος σουτέρ και μπουκαδωρος.
Αν δεν βγαίνει το σχήμα της δεύτερης πεντάδας τότε ίσως αποκτηθεί παίχτης στο 3 ώστε να κατέβουν μια θέση οι Μοντερο και Φουρνιε και να προστεθεί ένας καθαρός φοργουορντ με τον Θωμά να πηγαίνει πιο πίσω στο ροτεισον.
Ο Θωμάς θα ξεκινάει βασικός. Ακόμη βλέπω κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντικός είναι για την λειτουργία της ομάδας. Αν νομιζεται ότι θα σπάσει το δίδυμο Σάσα Θωμάς ο Μπαρτζώκας σας έχω άσχημα νέα. 😂

Heisenberg

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:12 pm

EL_Insider έγραψε:
GP77 έγραψε:
Ο Θωμάς θα ξεκινάει βασικός. Ακόμη βλέπω κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντικός είναι για την λειτουργία της ομάδας. Αν νομιζεται ότι θα σπάσει το δίδυμο Σάσα Θωμάς ο Μπαρτζώκας σας έχω άσχημα νέα. 😂
θα το σπασει, ο θωμας μπορει να ξεκιναει στην αρχη της σαιζόν μεχρι να προσαρμοστουν οι αλλοι δυο.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:19 pm

Για να δούμε τη συμμετοχή του καθενός στην κατάκτηση της ευρωκούπας, νομίζω πως πρέπει να δούμε ποιοι παίκτες μας κουβάλησαν, όχι μόνο στον τελικό, αλλά και στον ημιτελικό και στα τρία παιχνίδια των πλέι-οφς. Ο τελικός είναι το κερασάκι στην τούρτα. Χωρίς τα προηγούμενα παιχνίδια δεν μπορούμε να κρίνουμε.
Ας δούμε λοιπόν ποιοί παίκτες μας κουβάλησαν σε αυτά τα 5 παιχνίδια (πάντα κατά τη γνώμη μου, κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλη γνώμη):

1ο παιχνίδι πλέι-οφς
Μιλουτίνοφ-Τζόσεφ-Βεζένκοφ-Χολ

2ο παιχνίδι πλέι-οφς
Βεζένκοφ-Φουρνιέ-Μακίσικ-Πίτερς

3ο παιχνίδι πλέι-οφς
Φουρνιέ-Πίτερς-Γουόκαπ-Μακίσικ

Ημιτελικός
Μιλουτίνοφ-Πίτερς-Βεζένκοφ-Γουόκαπ

Τελικός
Πίτερς-Φουρνιέ-Μιλουτίνοφ-Γουόκαπ

Με βάση τα παραπάνω, νομίζω πως για την φετινή κούπα πιο μεγάλη συμβολή είχαν οι Πίτερς και Φουρνιέ κατά πρώτο λόγο (δίνω μικρό προβάδισμα στον Πίτερς λόγω καλύτερης συνολικής παρουσίας και στα 2 παιχνίδια του Φ4) και μετά οι Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ, Γουόκαπ (και πάλι εδώ δίνω ένα προβάδισμα στον Μιλουτίνοφ με τον Γουόκαπ να ακολουθεί). Σε μεμονωμένα παιχνίδια βοήθησαν σημαντικά οι Μακίσικ, Τζόσεφ και Χολ. Οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Ο Ντόρσεϊ φάνηκε λίγο μόνο στο ματς με τη Φενέρ.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Καρβουνιάρης την Σάβ Ιουν 20, 2026 3:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
EL_Insider

junior
Reactions:

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:20 pm

Heisenberg έγραψε:
EL_Insider έγραψε:

θα το σπασει, ο θωμας μπορει να ξεκιναει στην αρχη της σαιζόν μεχρι να προσαρμοστουν οι αλλοι δυο.
Καλά κάτσε μην πάει Απρίλης και ακόμη προσαρμόζονται. Βασικά για τον cmc μιλάω για τον οποίο δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα πιάσει σαν μεταγραφή.

Heisenberg

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:22 pm

EL_Insider έγραψε:
Heisenberg έγραψε:

Καλά κάτσε μην πάει Απρίλης και ακόμη προσαρμόζονται. Βασικά για τον cmc μιλάω για τον οποίο δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα πιάσει σαν μεταγραφή.
εγω αντιθετως θεωρω οτι ο Μακινταιρ θα πιασει και με το παραπανω.

ίδωμεν

Άβαταρ μέλους
EL_Insider

junior
Reactions:

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:23 pm

Καρβουνιάρης έγραψε:
Για να δούμε τη συμμετοχή του καθενός στην κατάκτηση της ευρωκούπας, νομίζω πως πρέπει να δούμε ποιοι παίκτες μας κουβάλησαν, όχι μόνο στον τελικό, αλλά και στον ημιτελικό και στα τρία παιχνίδια των πλέι-οφς. Ο τελικός είναι το κερασάκι στην τούρτα. Χωρίς τα προηγούμενα παιχνίδια δεν μπορούμε να κρίνουμε.
Ας δούμε λοιπόν ποιοί παίκτες μας κουβάλησαν σε αυτά τα 5 παιχνίδια (πάντα κατά τη γνώμη μου, κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλη γνώμη):

1ο παιχνίδι πλέι-οφς

2ο παιχνίδι πλέι-οφς

3ο παιχνίδι πλέι-οφς

Ημιτελικός

Τελικός

Με βάση τα παραπάνω, νομίζω πως για την φετινή κούπα πιο μεγάλη συμβολή είχαν οι Πίτερς και Φουρνιέ κατά πρώτο λόγο (δίνω μικρό προβάδισμα στον Πίτερς λόγω καλύτερης συνολικής παρουσίας και στα 2 παιχνίδια του Φ4) και μετά οι Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ (και πάλι εδώ δίνω ένα προβάδισμα στον Μιλουτίνοφ), με τον Γουόκαπ να ακολουθεί. Σε μεμονωμένα παιχνίδια βοήθησαν σημαντικά οι Μακίσικ, Τζόσεφ και Χολ. Οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Ο Ντόρσεϊ φάνηκε λίγο μόνο στο ματς με τη Φενέρ.
Βασικά για φέτος το ερωτημα θα είναι πως θα εμφανιστεί ο Ντόρσεϊ ιδίως με την παρουσία του Μοντέρο. Είναι παίκτης πολύ ψυχολογίας και αν δει να χάνει χρόνο συμμετοχής δεν θα μου φανεί περίεργο να γυρίσουμε σε καταστάσεις προπερσινης σαιζον. Θα είναι δύσκολο το έργο του Μπαρτζώκα να βρει τις ισορροπίες.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

junior
Reactions:

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:28 pm

Μην ψάχνουμε να βρίσκουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Μέχρι στιγμής, με δεδομένους τους Κόντι και Μοντέρο και χωρίς να βάλουμε τους φόργουορντ, η ομάδα έχει την καλύτερη γραμμή κοντών και ψηλών στην ευρωλίγκα. Δηλαδή σε βαθμό να προκαλεί τρόμο. Πιστεύω πως και ο Κόντι και ο Μοντέρο δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής, μου φαίνονται εντελώς plug&play και οι δύο. Και σίγουρα ο Γουόκαπ θα πάει πίσω στο ροτέισον, αφού το θέλει και ο ίδιος και ο Μπαρτζώκας (αλλιώς δεν θα κάναμε αυτές τις προσθήκες).

Kostas89

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:31 pm

GP77 έγραψε:
Στο κομμάτι της δημιουργίας ο μακινταιρ(6,5 μέσο όρο) είναι πολύ ανώτερος του γουοκαπ ο οποίος ταυτίστηκε με το σύστημα του κοουτς και απογείωσε τις ασσίστ πιστεύω στο κομμάτι της δημιουργίας δεν τίθεται θέμα μιλάμε για αναβάθμιση όπως στο ατομικό σκοράρισμα και στο ριμπάουντ που χάνει; Άμυνα σίγουρα και δεν ξέρω πόσο καλός είναι στο κατέβασμα της μπάλας στο οποίο ο Θωμάς είναι ελιτ

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

junior
Reactions:

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:31 pm

Heisenberg έγραψε:
Σάβ Ιουν 20, 2026 3:22 pm
EL_Insider έγραψε:

εγω αντιθετως θεωρω οτι ο Μακινταιρ θα πιασει και με το παραπανω.

ίδωμεν
"Ου με πείσεις καν με πείσης", όπως λέει κι ο Αριστοφάνης στον Πλούτο! :) :) :)

basilis_.kts

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:32 pm

EL_Insider έγραψε:
Σάβ Ιουν 20, 2026 3:23 pm
Καρβουνιάρης έγραψε:

1ο παιχνίδι πλέι-οφς

2ο παιχνίδι πλέι-οφς

3ο παιχνίδι πλέι-οφς

Ημιτελικός

Τελικός

Με βάση τα παραπάνω, νομίζω πως για την φετινή κούπα πιο μεγάλη συμβολή είχαν οι Πίτερς και Φουρνιέ κατά πρώτο λόγο (δίνω μικρό προβάδισμα στον Πίτερς λόγω καλύτερης συνολικής παρουσίας και στα 2 παιχνίδια του Φ4) και μετά οι Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ (και πάλι εδώ δίνω ένα προβάδισμα στον Μιλουτίνοφ), με τον Γουόκαπ να ακολουθεί. Σε μεμονωμένα παιχνίδια βοήθησαν σημαντικά οι Μακίσικ, Τζόσεφ και Χολ. Οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Ο Ντόρσεϊ φάνηκε λίγο μόνο στο ματς με τη Φενέρ.
Βασικά για φέτος το ερωτημα θα είναι πως θα εμφανιστεί ο Ντόρσεϊ ιδίως με την παρουσία του Μοντέρο. Είναι παίκτης πολύ ψυχολογίας και αν δει να χάνει χρόνο συμμετοχής δεν θα μου φανεί περίεργο να γυρίσουμε σε καταστάσεις προπερσινης σαιζον. Θα είναι δύσκολο το έργο του Μπαρτζώκα να βρει τις ισορροπίες.
με βαση την αποδοση του και το ποσο κουβαλησε γενικως μεχρι και τον ημιτελικο δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να του κοπει χρονος συμμετοχης.πρεπει να ειναι το βασικο μας 2αρι και να εχει τις ελευθεριες που αφηνεις σε εναν σκορερ

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Σάβ Ιουν 20, 2026 3:33 pm

Για μένα ο Μακινταιρ θα προσαρμοστεί πιο γρήγορα. Μπορεί να λειτουργήσει σαν οργανωτής αποκλειστικά και να παίρνει λίγες προσπάθειες. Από την άλλη το επιθετικό ταλέντο του Μοντέρο χρειάζεται και ελευθερία για να το δείξει. Οπότε αυτό εξαρτάται από το πόση ελευθερία θα του δώσει ο Μπαρτζώκας..αν του μειώσει αρκετά τις προσπάθειες θα βρίσκεται σε μια νέα συνθήκη και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”