Εχω αναμεικτα συναισθηματα αυτη τη στιγμη. Με ξενερωσε υπερβολικα η περσινη σεζον της ομαδας και καπως απεχω τελευταια.
Η ανακοινωση του Ζοτς ξυππνησε μια νοσταλγια και μου θυμησε ποσο με ειχε επηρεασει οταν ειχε ανακοινωθει το 2012 πως αποχωρει. Ο Ζοτς ειναι θρυλος και η μεγαλυτερη μπασκετικη φιγουρα της ομαδας μαζι με Μητσο και Φραγκι.
Με τα τωρινα δεδομενα της αγορας και της καταστασης που βρισκεται η ομαδα ηταν μονοδρομος ο Ζοτς. θα φερει μια ηρεμια στην ομαδα και θα επιστρεψουμε σε εργοστασιακες ρυθμισεις. Βιντεο, προπονησεις, τακτικη, αποδυτηρια, σχεσεις με παικτες, και οχι τοξικοτητα με Αταμαν. Κακα τα ψεματα το διπολο Αταμαν-ΔΠΓ εκανε κακο περυσι απο καθε αποψη και δεν εβρισκε ηρεμια η ομαδα. Ελπιζω με την ελευση του Ζοτς να παρουν ποδι και ατομα οπως ο Νικος Παππας. Ηδη ακουγονται πως θα τον ακολουθησουν ως βοηθοι ο Ισπανος και ο Σερβος που εργαζεται μαζι τους χρονια. Το ονομα Μπατιστ ειναι ερωτηματικο ακομα αλλα γραφεται οτι μαλλον θα γινει. Ρολο ισως εχει και ο Μητσος. Ευελπιστω να δουμε και επιστροφη Μανου Παπαδοπουλου ως GM, αλλιως να κανουμε κι εκει μεταγραφη γιατι περυσι δεν μας βγγκε σε καλο η απωλεια του Σανι.
Η αληθεια ειναι πως δεν ειμαι υπερ των επιστροφων, ειδικα οταν μιλαμε για ενα παραμμυθι 13ων χρονων. Φοβαμαι ειδικα με την τωρινη πιεση και το πρεπει, ενω παραλληλα τοξικοτητα μηπως αποτυχει σε εισαγωγικα ο Ζοτς.
Το προσφατο παρελθον με την Παρτιζαν με προβληματιζει. Ισως υπηρχαν θεματα με τη διοικηση και εν τελη δεν εκανε πληρως κουμαντο ο Ζοτς, αλλα μετα τη διαλυση της ομαδας που ηταν ενα βημα απο το Φ4, ο Ζοτς δυο σεζον παρουσιασε δυο τραγικες σεζον. Και το ανησυχητικο της υποθεσης ειναι πως τα χρονιας της Παρτιζαν δοκιμασε νεα πραγματα. Δηλαδη δεν εμεινε στις παλιες του φιλοσοφιες και αρχες, αρα προσπαθησε να ακολουθησει την νεα ταση του μπασκετ. Ααρα μηπως το μπασκετ εχει αλλαξει αρκετα και ο Ζοτς δεν μπορει να ακολουθησει; Μηπως δεν ειναι στα πραιμ του, κατι απολυτα λογικο λογως ηλικιας και τοσων ετων. Αυτα θα φανουν βεβαια στο γηπεδο, ελπιζω μονο να εχει ερθει με ορεξη και διαθεση να δουλεψει και να σηκωσει τιτλους και οχι απλα να κλησει την καριερα του, καθως η πιεση και η ανοχη θα ειναι αδιστακτη, οσο και τεραστια φιγουρα να ειναι για την ομαδα. Ο ανταγωνισμος απεναντι ειναι τεραστιος και δεν νομιζω η ομαδα να αντεξει τριτη σερι χρονια με αποτυχιες.
Τα χρονια που δουλεψε στην ομαδα ο Ζοτς καμια σεζον δεν ξεκινησε ως φαβορι η ομαδα, γιατι τοτε δεν ειχαμε το πιο ακριβο ροστερ, καθως υπηρχε η ΤΣΣΚΑ πχ. Ο Ζοτς ηταν ενας προπονητης που εχτιζε και ειχε σεζον που εκανες λαθη στελεχωσης ειδικα μετα απο κατακτηση Ευρωπαικου. Επισης στα τοτε χρονια ο Ολυμπιακος δεν ηταν τοσο δυνατος ουτε η τοξικοτητα τοσο μεγαλη, αρα εξτρα πιεση και μουρμουρα. Τα σοσιαλ μιντια και η ειδησιογραφια επισης ειναι αδιστακτη πλεον αρα θα εχει ενδιαφερον να δουμε πως θα διαχειριστει και αυτο το κομματι. Ελπιζω μονο να δουμε ενα πιο αποστασιωμενο ΔΠΓ και να εχει γινει συζητηση ωστε να μην εχουμε διαρροες και μουρμουρα οπως τις τελευταιες δυο σεζον με τον Αταμαν.
Κατα τη γνωμη μου η ομαδα επρεπε να παει σε κατι καινουργιο και φρεσκο, απλα ισως ημασταν ατυχοι καθως δεν υπηρχαν πολλες διαθεσιμες επιλογες στηνα γορα για προπονητη. Το ιδανικο θα ηταν ο Σαρας, αλλα κακο ταιμινκ. Βεβαια με την τραγικη περσινη σεζον, ισως ο ΔΠΓ ηθελε μια ασπιδα μεσω Ζοτς για να επιστρεψουμε καπως ομαλα την επομενη σεζον. Οποιοςσδηποτε αλλος δε θα μπορουσε ευκολα να σηκωσει αυτο το βαυος. Ο μονος ηταν ο Αταμαν, αλλα ο Αταμαν της πρωτης σεζον, ο κλιερ, οχι ο μπλαζε και αδιαφορος Αταμαν.
Καλοριζικος ο Ζοτς ακομη κι αν ειμαι επιφυλακτικος!