Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:13 pm

kite26 έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 2:05 pm
Sharp Shooter έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 1:51 pm

OK καταλαβαίνω την ανησυχία σου, από την άλλη όμως δεν θα παίξουμε ξύλο σε ταβέρνα και φοβόμαστε μην είναι υπεράριθμη η άλλη παρέα.
Πάλι έναν από αυτούς θα μπορούν να βάλουν στο 4.

Εκτός αυτού, το "οι τάδε έχουν τους ΧΨΩ στη μία θέση, εμείς μόνο τον Ζ" είναι λάθος λογική κι έχει αποδειχτεί περίτρανα. Σημασία έχει το σύνολο που θα φτιάξεις.
Ναι ναι, καμία αντίρρηση!! Απλά, θεωρώ τον ΛεΝτέι ξαναζεσταμένο φαγητό κι ας είναι πολύ καλύτερος από τότε που ήταν εδώ. Θα προτιμούσα τον Ντιαλό να σου πω την αλήθεια, χωρίς να έχω ρίξει μάτια σε στατιστικά, δεν έχω και το λάπτοπ μαζί μου.
Το ιδανικό 3άρι στον ολυμπιακό είναι ο Diallo. Τρομερή άμυνα από 2 έως 4, και επιθετικά μπορεί να γίνει υπερόπλο αν του το επιτρέψει το παιχνίδι. Παίκτης Leday δεν υφίσταται για το επίθετο του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Ρεάλ, Φενερ…

Kostas89

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:15 pm

Καρβουνιάρης έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 12:44 pm
Ο Σφαιρόπουλος τον είχε παίκτη. Κάτι θα ξέρει παραπάνω.
Ο σφαιρο στην ουσία περιέγραψε τον Γουοκαπ με ντραιβ και επιθετικό παιχνίδι

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:18 pm

Kostas89 έγραψε:
Καρβουνιάρης έγραψε:
Ότι ακριβώς έχουμε δει από εποχές του στην Μπασκόνια. Αμυντικά 1 κλικ χειρότερος του Θωμά, οργανωτικά μισό κλικ καλύτερος του Θωμά και επιθετικά 2-3 καλύτερος του.

Kostas89

junior
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:28 pm

TuTiS έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 2:18 pm
Kostas89 έγραψε:

Ότι ακριβώς έχουμε δει από εποχές του στην Μπασκόνια. Αμυντικά 1 κλικ χειρότερος του Θωμά, οργανωτικά μισό κλικ καλύτερος του Θωμά και επιθετικά 2-3 καλύτερος του.
Θεωρώ η ομάδα ότι πρέπει να πάψει να στηρίζεται στον Γουοκαπ πλέον πρέπει να αναβαθμιστουμε και λόγω των αστοχιών και ατυχίας της ομάδας τόσα χρόνια δεν έχει γίνει πλέον αλλάζουν τα πράγματα δραστικά σιγά σιγά θα μείνουν ελάχιστοι από την χρονιά του 22

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

kite26 έγραψε:
Jeight έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 1:38 pm

Αφου τον Παναθηναικο θα υποστηριζεις ολη την σεζον τι σε χαλαει :wink:
Ξέρεις τι; Και τώρα ο Κάιτ, περνά από πρώτη ταχύτητα σε έκτη. Αυτό που χρειάζεται πραγματικά σε αυτή τη χώρα είναι να κοπούν δια παντώς οι οπαδισμοί με ομάδες, κόμματα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο που εμπεριέχει "ανήκειν σε οιοδήποτε χρωματισμόν". Είναι το όπιο του λαού και εγώ μισώ τις εξαρτήσεις.
Βαρέθηκα την τοξικότητα αυτής της χώρας στο κάθε τι, αποδεικνύοντας πόσο βαθύτατα τριτοκοσμική είναι.
Σου λέω λοιπόν, και όποιον άλλο εδώ μέσα, είτε Ολυμπιακό συμπαθώ, είτε Παναθηναϊκό, είτε και τους δύο εξίσου, είμαι πάνω από όλα υγιής φίλαθλος. Με τα λάθη του, με την τρέλα του, αλλά αυτό προσέχω να είμαι.
Το θεμα ειναι καιτ μου οτι αν εμεις αρχισουμε στραβα την σεζον και ο παο καλα η και το αντιστροφο εσυ παλι θα λες για κοιμωμενος γιγαντες που αν ξυπνησουν δεν βλεπουν κανεναν, να μης τους ποετυχουμε στο διαβα μας, δεν εχουμε τυχη και τα σιναφη.

Το εκανες ολο τη σεζον και ειχες αρχισει απ το καλοκαιρι περυσι λεγοντας οτι εμεις φ4 δεν βλεπουμε ουτε με σφαιρες. Προχθες ειπες σιγα μην ερχοταν ο Μοντερο και παλι κανα βετερανο απο την Αμερικη θα παρουμε......

Παρατηρω μια δυσκολια στον ελεγχο συναισθηματων και η σεζον θα ειναι μεγαλη. ΙΣΩΣ, ΛΕΩ ΙΣΩΣ να εχεις λιγο περισσοτερη εμπιστοσυνη στους πρωταθλητες Ευρωπης την τωρινη σεζον. Λεω εγω τωρα....

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:30 pm

Kostas89 έγραψε:
Καρβουνιάρης έγραψε:
Κοιτα απεχει ο Κοντι αμυντικα απο τον prime walkup σε ολους τους τυπους αμυνας ακομα και στην μπαλα που ηταν πεσμενος ο Τομας φετος. Αλλα σιγουρα ειναι καλυτερος δημιουργος και εχει καθετο παιχνιδι. Και ειναι pass first που ειναι βασικο γιατι θα κληθει να εχει Ντορσει, Σασα διπλα του.

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:37 pm

Jeight έγραψε:
kite26 έγραψε:

Ξέρεις τι; Και τώρα ο Κάιτ, περνά από πρώτη ταχύτητα σε έκτη. Αυτό που χρειάζεται πραγματικά σε αυτή τη χώρα είναι να κοπούν δια παντώς οι οπαδισμοί με ομάδες, κόμματα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο που εμπεριέχει "ανήκειν σε οιοδήποτε χρωματισμόν". Είναι το όπιο του λαού και εγώ μισώ τις εξαρτήσεις.
Βαρέθηκα την τοξικότητα αυτής της χώρας στο κάθε τι, αποδεικνύοντας πόσο βαθύτατα τριτοκοσμική είναι.
Σου λέω λοιπόν, και όποιον άλλο εδώ μέσα, είτε Ολυμπιακό συμπαθώ, είτε Παναθηναϊκό, είτε και τους δύο εξίσου, είμαι πάνω από όλα υγιής φίλαθλος. Με τα λάθη του, με την τρέλα του, αλλά αυτό προσέχω να είμαι.
Το θεμα ειναι καιτ μου οτι αν εμεις αρχισουμε στραβα την σεζον και ο παο καλα η και το αντιστροφο εσυ παλι θα λες για κοιμωμενος γιγαντες που αν ξυπνησουν δεν βλεπουν κανεναν, να μης τους ποετυχουμε στο διαβα μας, δεν εχουμε τυχη και τα σιναφη.

Το εκανες ολο τη σεζον και ειχες αρχισει απ το καλοκαιρι περυσι λεγοντας οτι εμεις φ4 δεν βλεπουμε ουτε με σφαιρες. Προχθες ειπες σιγα μην ερχοταν ο Μοντερο και παλι κανα βετερανο απο την Αμερικη θα παρουμε......

Παρατηρω μια δυσκολια στον ελεγχο συναισθηματων και η σεζον θα ειναι μεγαλη. ΙΣΩΣ, ΛΕΩ ΙΣΩΣ να εχεις λιγο περισσοτερη εμπιστοσυνη στους πρωταθλητες Ευρωπης την τωρινη σεζον. Λεω εγω τωρα....
Κοίτα, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα ότι είναι έτοιμη ομάδα με προπονητή που έχει εφαρμόσει πολυετές πλάνο. Έτοιμη χημεία, έτοιμοι παίκτες, παικταράδες έρχονται σε ένα περιβάλλον που θα μπορέσουν να αναδειχθούν...

Όλα καλά. Είμαι πιο αισιόδοξος από κάθε άλλη φορά. Αλλά, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όταν έχεις Γκαστόνε απέναντι ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει. Ίσως να μην είναι στο ζενίθ της καριέρας του, αλλά και πάλι.

Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν είμαι καταστροφολόγος.
Αν είμαι πολύ ανήσυχος για κάτι είναι για την έλλειψη Ελλήνων, τοπ Ελλήνων.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
modernam

a1greece
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:46 pm

kite26 έγραψε:

τι εννοείς ?

υποθέτω ότι εννοείς top ελληνικα διαβατήρια ...

σε αυτή την περίπτωση:

Γουοκαπ + Ντορσευ + Σασα + Παπ >>> Σλούκας + Ρογκα + Μίτογλου + Φαλ

Kostas89

junior
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:58 pm

Jeight έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 2:30 pm
Kostas89 έγραψε:

Κοιτα απεχει ο Κοντι αμυντικα απο τον prime walkup σε ολους τους τυπους αμυνας ακομα και στην μπαλα που ηταν πεσμενος ο Τομας φετος. Αλλα σιγουρα ειναι καλυτερος δημιουργος και εχει καθετο παιχνιδι. Και ειναι pass first που ειναι βασικο γιατι θα κληθει να εχει Ντορσει, Σασα διπλα του.
Κοίτα θεωρώ ότι όταν κουράζεις κάποιον όταν του επιτίθεσαι του δημιουργείς φθορά η οποία θεωρώ παίζει ρόλο όταν επιτίθεται δεν θα έχει την ίδια ενέργεια

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:07 pm

modernam έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 2:46 pm
kite26 έγραψε:

τι εννοείς ?

υποθέτω ότι εννοείς top ελληνικα διαβατήρια ...

σε αυτή την περίπτωση:

Γουοκαπ + Ντορσευ + Σασα + Παπ >>> Σλούκας + Ρογκα + Μίτογλου + Φαλ
Άσε τα διαβατήρια. Μιλάω για Έλ-λη-νες.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:09 pm

Ο συνδυασμός των τριών άσσων που θα έχει ο Ολυμπιακός φέτος είναι φοβερός γιατί είναι παίκτες με διαφορετικα χαρακτηριστικά σε τοπ επίπεδο, αν καταφέρει ο Μπαρτζώκας να βρει χημεία, μαζί με τα 2 γκαρντ Ντόρσεϊ Φουρνιε δεν θα ξέρουν από που να φυλαχτούν οι αντίπαλοι.
Αν ερθει ένας Ντιαλό στο 3 και ενας οκεκε η Μπονγκα στο 4 θα μιλάμε για ενα τρομερά ισορροπημένο ρόστερ.
2 σούπερ σταρ, ένας ανερχόμενος, παίκτες που είναι απ τους καλύτερους στις θέσεις τους, ρολιστες κλπ.
Πραγματικά θα τα έχει όλα αυτη η σύνθεση.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:19 pm

tokalytero3d έγραψε:
Ο συνδυασμός των τριών άσσων που θα έχει ο Ολυμπιακός φέτος είναι φοβερός γιατί είναι παίκτες με διαφορετικα χαρακτηριστικά σε τοπ επίπεδο, αν καταφέρει ο Μπαρτζώκας να βρει χημεία, μαζί με τα 2 γκαρντ Ντόρσεϊ Φουρνιε δεν θα ξέρουν από που να φυλαχτούν οι αντίπαλοι.
Αν ερθει ένας Ντιαλό στο 3 και ενας οκεκε η Μπονγκα στο 4 θα μιλάμε για ενα τρομερά ισορροπημένο ρόστερ.
2 σούπερ σταρ, ένας ανερχόμενος, παίκτες που είναι απ τους καλύτερους στις θέσεις τους, ρολιστες κλπ.
Συμφωνώ μεν αλλα θα ήθελα καλύτερο σουτ στο 4. Ο Ντιαλο (στο υποθετικο που έρχεται) που μεν φέτος δεν σουταρε καλα αλλα εχει χρονιες με 40+% δεν βλέπω πως δεν θα είναι στη main lineup. Αυτό σημαίνει οτι η second lineup θα έχει Γουορντ (η λέξη abysmal είναι μικρη για το πόσο κακά ηταν φέτος τα ποσοστά του), και αν συνδυάζουμε στη second unit οχι δίδυμο Μοντέρο-Φουρνιε αλλα παρουσία είτε CMM είτε Γουοκαπ το spacing θα είναι άθλιο και όλοι θα πέφτουν πανω στον ενα SG.

Και ναι ο Οκεκε δεν είναι κακός, αλλα δεν είναι και καλος σουτερ. Granted δεν θα βρούμε Πιτερς, αλλα ήθελα ο ενας εκ των δυο φόργουορντ να είναι σναιπερονι του 45%...

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

senior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

tokalytero3d έγραψε:
Πυραυλοκίνητοι θα είναι, όμως ;; :D

Αν δεν είναι, θα μας τσακίσει ο Παναθηναϊκός, θα μας φάει τα συκώτια, θα βλέπουμε τις εξατμίσεις τους, θα μας κάνει κολονοσκόπηση και δεν συμμαζεύεται !!! :D

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:23 pm

Καρβουνιάρης έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:
Πυραυλοκίνητοι θα είναι, όμως ;; :D

Αν δεν είναι, θα μας τσακίσει ο Παναθηναϊκός, θα μας φάει τα συκώτια, θα βλέπουμε τις εξατμίσεις τους, θα μας κάνει κολονοσκόπηση και δεν συμμαζεύεται !!! :D
Γενικά βλέπω μια διάθεση για περισσότερο επιθετικο physicality απο την ομάδα. Ο CMM αυτο που εχει υπέρ του στη σύγκριση με τον Γουοκαπ είναι τη διάθεση να "φαει" ξύλο στην επίθεση χωρίς να μασήσει και να παει καθετα.

Το ίδιο και τα φόργουορντ που ακούγονται είναι πολυ λιγότερο "δαντελέ" απο τον Πιτερς και τον αρχηγό των τελευταίων 2ετων (πάντα μιλάω στην επιθεση)

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:40 pm

SbioTech έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:
Συμφωνώ μεν αλλα θα ήθελα καλύτερο σουτ στο 4. Ο Ντιαλο (στο υποθετικο που έρχεται) που μεν φέτος δεν σουταρε καλα αλλα εχει χρονιες με 40+% δεν βλέπω πως δεν θα είναι στη main lineup. Αυτό σημαίνει οτι η second lineup θα έχει Γουορντ (η λέξη abysmal είναι μικρη για το πόσο κακά ηταν φέτος τα ποσοστά του), και αν συνδυάζουμε στη second unit οχι δίδυμο Μοντέρο-Φουρνιε αλλα παρουσία είτε CMM είτε Γουοκαπ το spacing θα είναι άθλιο και όλοι θα πέφτουν πανω στον ενα SG.

Και ναι ο Οκεκε δεν είναι κακός, αλλα δεν είναι και καλος σουτερ. Granted δεν θα βρούμε Πιτερς, αλλα ήθελα ο ενας εκ των δυο φόργουορντ να είναι σναιπερονι του 45%...
Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πρόβλημα.
Μακινταιρ
Ντόρσεϊ
Γουόρντ
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ

Μοντέρο
Φουρνιε
Ντιαλό
Οκεκε/Μπονγκα/λεντει
Τζόουνς

Σουτ σαν του Πίτερς δεν θα βρεις και αν είναι να πάρεις τον κοστελο πχ που θεωρητικά έχει εξίσου καλό σουτ θα χάσεις σε άλλα πράγματα.
Το ρόστερ αυτό προσφέρει στον Μπαρτζώκα την δυνατότητα για πολλές εναλλαγές μέχρι να βρει τα κατάλληλα σχήματα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”