Eθνική Ομάδα - Προκριματικά Qatar 2027 - GRE-MNE-POR-ROM

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:17 pm

GreenLantern έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 9:55 pm
prime7 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 9:50 pm

Αν ο Τολιοπουλος και ο Λαρετζακης ο Άρης τους δώσει καλά λεφτά και δεν πάνε για να βαρανε παλαμάκια Ε τότε όχι λεφτά,απλά είναι τεμπέληδες.
Στο ΑΡΗ ο Τολιο έπαιρνε με το ζόρι 200k και στο ΠΑΟ παίρνει 500Κ. Συγγνώμη κιόλας που επέλεξε να πάει στο ΠΑΟ , ένα παιδί στα 30 που δεν είχε βγάλει λεφτά από το μπάσκετ.
Βρε συ τώρα λέω που ο Άρης έχει φράγκα. Αν τους κάνει πρόταση με τα ίδια λεφτά και επιλέξουν Παο/ΟΣΦΠ είναι τραγικοί.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:20 pm

https://www.sport24.gr/basket/piriniko- ... ia-ntropi/
Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης:

“Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία, ήταν το χειρότερο παράθυρό μας. Ίσως μείναμε στο μετάλλιο που πήραμε το περασμένο καλοκαίρι.

Δείξαμε πολύ κακή εικόνα, μια ομάδα που δεν θέλει να βλέπει ο κόσμος του μπάσκετ στα χρυσά χρόνια που ζούμε. Μετά από μετάλλιο, τελικούς σε όλες τις διοργανώσεις, ο κόσμος έρχεται για να μας δει και να είναι περήφανος για την πατρίδα του. Τον απογοητεύσαμε. Όλοι, όλοι όμως, πρέπει να απολογηθούμε. Είμαστε νικητές και περήφανοι και θα είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παράθυρο, για να δείξουμε ότι αξίζουμε να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πιστεύω ότι μας λείπουν τουλάχιστον εννέα παιδιά από την ομάδα του μεταλλίου, το να πετάς ευθύνες… Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ήμασταν σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση, δεν ήταν έτοιμα τα παιδιά για να ανταγωνιστούν σε ένα παράθυρο που όλοι παίζουν για τη ζωή τους.

Είχαμε πάρα πολλές απουσίες, από την άλλη, να πω ευχαριστώ που ήρθαν; Ήταν μεγάλη τους τιμή, μιλάμε για μια ομάδα που πήρε μετάλλιο πριν από έναν χρόνο. Παρουσιαστήκαμε όλοι κατώτεροι των περιστάσεων, μιλάμε για άθλια εικόνα, είναι ντροπή να βλέπει ο κόσμος αυτή την εικόνα.

Ήμασταν σε κακή αγωνιστική και πνευματική κατάσταση, ήμασταν αλαζόνες. Δεν φτιάξαμε την ομάδα που έπρεπε; Θα αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Πρέπει να δεχθούν τα παιδιά την κριτική και πρέπει να έρχονται στην τέλεια κατάσταση. Ήταν το χειρότερο παράθυρο που έχω δει την Εθνική. Κάθε φορά, σε κάθε παράθυρο, πρέπει άπαντες να είναι παρόντες.

Οι παίκτες που πιστεύω ότι είναι διαθέσιμοι, αυτούς κάλεσα. Είναι λάθος μας που δεν καλέσαμε όλους τους παίκτες σε αυτό το παράθυρο. Από τους διαθέσιμους, καλέσαμε αυτούς που πιστέψαμε εμείς ότι έπρεπε να καλέσουμε. Το εργοστάσιο της ελληνικής παραγωγής δεν είναι μεγάλο, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όταν λείπουν σημαντικοί παίκτες, η ομάδα παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση. Δεν μπορώ να αναλαμβάνω ευθύνη για όλα, δεν είμαι μάγος. Κι εγώ θα μπορούσα μετά από το μετάλλιο να μη συνεχίσω, να πω ότι δεν έχουμε Έλληνες παίκτες, αλλά αγαπάω παθολογικά την Εθνική. Να είστε σίγουροι ότι από το επόμενο παράθυρο, άπαντες θα είναι παρόντες.

Βλέπουμε ποιοι παίζουν στις άλλες ομάδες. Ουκρανός έβαλε 60 σε δύο ματς κι εμείς 56 σε ένα ματς. Βλέπουμε ότι όλοι πηγαίνουν. Κι εγώ διακοπές θέλω να πάω, έχω οικογένεια και παιδιά, αλλά εδώ είμαι. Και ήρθαν οκτώ χιλιάδες άνθρωποι για να μας δουν. Πρέπει να είναι όλοι εδώ, όποιος είναι υγιής πρέπει να είναι εδώ σε κάθε παράθυρο, όπως είμαι κι εγώ εδώ σε κάθε παράθυρο.

Αλλά κι αυτοί που έρχονται, να έρχονται σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς δεν το έκαναν, οπότε μετά ας μη ζητούν άλλα πράγματα, ρόλο, λεπτά… Ορίστε, ορίστε η ευκαιρία, ήταν εδώ. Και; Φταίει ο προπονητής μετά ή οι ομάδες που παίρνουν ξένους. Πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν, να αποδείξουν ότι αξίζουν κάθε ευκαιρία.

Εγώ τον αγαπάω τον Έλληνα, αλλά… Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, ανά δύ-τρία λεπτά ήταν σκασμένοι, ζητούσαν αλλαγή. Από το επόμενο παράθυρο θα είναι όλοι εδώ. Κι όταν λέω όλοι, όλοι. Πρέπει να είναι εδώ όλοι. Τώρα θα τους πάρω όλους τηλέφωνο και πρέπει να είναι όλοι εδώ.

Πρέπει να δουλέψουμε, να βγάλουμε παίκτες. Δεν μπορούν να παίζουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι. Καλέσαμε τα παιδιά από το κολέγιο, τον Αβδάλα και τον Σαμοντούροβ, αλλά δεν μπορούσαν να έρθουν, είχαν εξετάσεις. Είναι χαμηλό το επίπεδο των παικτών που βγάζουμε και πρέπει να κάνουν και αυτοί κάτι. Απέδειξε κανείς ότι αξίζει να είναι στην Εθνική; Αυτό ήταν μαρτύριο, δεν ήταν προπονητική, ούτε παιχνίδι. Ήταν μαρτύριο. Αλλά αγαπάω τόσο την χώρα μου, που θα δώσω και τη ζωή μου. Μπορεί να αποτύχαμε, αλλά θα πετύχουμε“.

Ανέφερε πολλά ο Σπανούλης. Τα περισσότερα τα γράφουμε και εδώ μέσα. Ποιος θα πατήσει το κουμπί για τo restart δεν ξέρω. Στο επόμενο παράθυρο πρέπει να είναι όλοι.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:21 pm

δεν ειδα τα ματς αλλα δεν ξαφνιαζομαι που χασαμε με το ροστερ που κατεβασαμε..αν εξαιρεσουμε 3-4 καλους που εχουμε που δεν κατεβηκαν ολοι οι αλλοι αν δεν ειχαμε αυτο με τους 6 ξενους δεν θα παιζαν ουτε στην α1.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:23 pm

Μισή ώρα κάνω από δουλειά σπίτι τι έγινε πάλι;
Όχι τίποτε άλλο δεν πρόλαβα να τα διαβάσω :D

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:25 pm

Η Πορτογαλία εν τω μεταξύ κάλυψε και τη διαφορά της νίκης μας στο πρώτο ματς. Σήμερα ήταν πολύ διαβασμένη στην άμυνα, άλλωστε είναι μια πολύ καλή αμυντική ομάδα. Το απέδειξε και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Σήμερα είχε στο παρκέ τους 10/12 παίκτες της στο EuroBasket, στο οποίο ήταν ομάδα που μπήκε στο Τοπ 16. Δεν είναι ομάδα επιπέδου ελληνικής Α2 σε καμία περίπτωση.

Όταν παίζει απέναντι σε έναν αντίπαλο που σουτάρει 30% εντός πεδιάς και 64% στις βολές, τότε θα κερδίσει σίγουρα.

Στα παιχνίδια του 1ου γύρου κερδίσαμε τη Ρουμανία εντός έδρας με +27 πόντους και την Πορτογαλία εκτός έδρας με +8, με τις παρακάτω συνθέσεις:

Απέναντι σε Ρουμανία: Λαρεντζάκης, Μωραϊτης, Τολιόπουλος, Φλιώνης, Καλαϊτζάκης, Κακλαμανάκης, Χαραλαμπόπουλος, Περσίδης, Σαμοντούροφ, Τσαλμπούρης, Καραγιαννίδης, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ (8/12 από αυτούς που έπαιξαν σε αυτό το "παράθυρο")

Απέναντι στην Πορτογαλία: Λαρεντζάκης, Τολιόπουλος, Φλιώνης, Καλαϊτζάκης, Παπανικολάου, Χαραλαμπόπουλος, Περσίδης, Σαμοντούροφ, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Κωστακούμπο, Καραγιαννίδης, Μπαζίνας (6/12 από αυτούς που έπαιξαν σε αυτό το "παράθυρο")

Για όσους ασχολήθηκαν με την εθνική ομάδα για πρώτη φορά μετά την ήττα στο περσινό καλοκαιρινό φιλικό από το Ισραήλ, αξίζουν κάποιες απαντήσεις.

1. Στις αρχικές κλήσεις του Σπανούλη υπήρχαν επίσης οι Φλιώνης, Μήτογλου και Καλαϊτζάκης, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να αγωνιστούν. Και οι τρεις (3) τους εμφανίστηκαν στις προπονήσεις της Γλυφάδας σε φάση αποθεραπείας από τραυματισμό και δεν πρόλαβαν εγκαίρως να αποθεραπευτούν. Υπάρχει το ρεπορτάζ της εθνικής ομάδας των τελευταίων 15 ημερών, ας το διαβάσουν.

2. Ο Σλούκας ουδέποτε έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από την εθνική. Προέρχεται από χειρουργείο και έκλεισε τη σεζόν με τραυματισμό. Ο Ρογκαβόπουλος είναι επίσης τραυματίας. Ο Παπαγιάννης έχει να παίξει μπάσκετ κανένα χρόνο, λόγω σοβαρού τραυματισμού, και πέρυσι στο EuroBasket επέλεξε να απέχει.

3. Οι αδερφοί Μήτρου-Long, o Dorsey και ο Walkup είναι όλοι τους restricted παίκτες. Μόνος ένας εξ αυτών μπορεί να βρεθεί στη 12άδα. Με έναν εκ των αδερφών Μήτρου-Long στη 12άδα κερδίσαμε τη Ρουμανία και την Πορτογαλία στον 1ο γύρο.

4. Είναι γνωστό ότι οι Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο παίζουν με βύσμα τον αδερφό τους στην εθνική. Αυτό υποστηρίζουν οι περισσότεροι εξ αυτών που αναρωτιούνται γιατι δεν ήταν στις κλήσεις. Στην παράνοια αυτή κανονικά δεν υπάρχει απάντηση. Ας γράψουμε όμως ότι αυτό το ΣΚ ο Θανάσης παντρεύεται και είχαν ενημερώσει από καιρό την ΕΟΚ ότι δεν θα είναι διαθέσιμοι για αυτό το "παράθυρο".

5. Ο Γιάννης είναι προφανώς μια κατηγορία μόνος του. Αν είναι να θέλουμε τον Γιάννη για να κερδίσουμε τη Ρουμανία και την Πορτογαλία, ας το κλείσουμε το μαγαζί.

6. Προς ενημέρωση κάποιου που έγραψε για wild card, να πούμε ότι η FIBA έχει καταργήσει αυτό το θεσμό εδώ και 12 χρόνια. Φαίνεται από τότε έχει να παρακολουθήσει μπάσκετ εθνικών ομάδων.

7. Αβδάλας και Σαμοντούρωφ δεν γνωρίζω γιατί δεν κλήθηκαν. Ίσως θα ήταν οι μόνοι που θα μπορούσαν να δώσουν την παραπάνω ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα. Κάτι Λιωτόπουλοι, Ζούγρηδες, Μαντζούκηδες, Ryan Σούληδες κλπ που αναφέρονται είναι παίκτες χειρότεροι όσων έπαιξαν σε αυτό το "παράθυρο".

Γενικότερα το επίπεδό μας δεν είναι ούτε για να χάνουμε από Ρουμανία και Πορτογαλία αλλά ούτε και για να παίρνουμε μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Το μετάλλιο στο EuroBasket ήρθε κυρίως του mindset που κατάφεραν και πέρασαν στην ομάδα οι Σπανούλης-Γιάννης-Σλούκας.

Και στα δύο ματς που παίξαμε οι παίκτες μας φάνηκαν να είναι 1-2 επίπεδα πιο κάτω σε φυσική κατάσταση και ενέργεια από τον αντίπαλο.

Το 3-3 με το οποίο θα πάμε στον 2ο γύρο δεν είναι καθόλου καταδικαστικό αλλά θα χρειαστεί συστράτευση για να πάρουμε τα παιχνίδια τα οποία χρειάζονται και να προκριθούμε στο παγκόσμιο.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:26 pm

SteveNashidis έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:13 pm
kein έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 9:58 pm

Έχουν σβηστεί πολλά μηνύματα, όταν υπάρχουν μέσα, ταυτόχρονα πάνω από 2-3 λέξεις : "Λιολιος", "Βασιλακόπουλος". "Ουόκαπ". "Ολυμπιακός". "Παναθηναϊκός" "διαβατήριο" κλπ κλπ. - γενικά έχουν σβηστεί μηνύματα σε διάφορα θρεντ, και "περιέργως έχουν χαθεί και μηνύματα στην "μεταφορά" απο θέματα στο οφτόπικ μελών. Μάλιστα όταν ρώτησα τον διαχειριστή αν έγινε σκόπιμα ή το "έφαγε ο δαίμων του διαδικτύου" δεν πήρα απάντηση, και όταν το ξανανέβασα (αφορουσε ερώτηση σχετικά με τι επιτρέπεται να σχολιάσουμε) δεν έλαβα απάντηση παρότι το προσπάθησα 2 φορές. Προφανώς δεν πήρα απάντηση γιατί η απάντηση θα ήταν για μένα δικαίωση. Αν θέλετε ψαχτε τα κει βρείτε τα, εγώ δεν κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, και μην κάνετε πως πέφτετε από τα σύννεφα.
Σου ειπα και τις προαλλες. Δε προκειται να "τσιμπήσω" και να ασχοληθώ με τα Ολυμπιακο-Παναθηναικό-ΕΣΑΚΕ-ΕΟΚ που αναφέρεις. Ούτε θα τσιμπήσω για τις μπιχτές για το moderating. :) Είσαι απλά offtopic . Αν θέλεις δείξε μου τα ποστ που αφορούσαν την ανοργανωσιά Εθνική - ΕΟΚ. Αν δεν θέλεις δε πειράζει καλή καρδιά , δεν έχω θέμα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@everyone else
Κάποιοι αγαπάμε την Εθνική χωρίς χρώματα. Για εμάς είναι μπλε και άσπρο η σημερινή αποτυχία.

Εγώ αναφερόμουν σε αυτά που είδα στο γήπεδο, στο οργανωτικό και την διάθεση. Και ευτυχώς τα είπε ο Σπανούλης στην συνέντευξη μετά , για παίκτες ανέτοιμους, για ελλιπή προετοιμασία και κακή διάθεση. Και ευτυχώς τα είπε ο Παπανικολάου για παίκτες που λείπουν και παίκτες που παλεύουν. Τους προστάτεψε δε όλους προς τιμήν του. Γερή "σφαλιάρα" είπε ο αρχηγός.

Με το 3-3 είναι περισσότεροι οι τελικοί από ότι νομίζουμε.
Ρε συ θα με τρελάνεις ; Τι να σου δείξω αυτά τα ποστ που τα σβήνετε μέσα 2 λεπτά, έλα σε παρακαλώ λίγο ... είπαμε να είμαστε πολιτισμένοι άλλα όχι και να κοροϊδευόμαστε. Αν θες να βρεις τα ποστ υπάρχει αρχείο διαγραμμένων, το θέμα είναι ... θες ; Αν ναι βγάλτα όλα στη φόρα και μην παίζουμε με τις λέξεις, μέχρι τώρα έχω σεβαστεί το τι επιτρέπεται και τι όχι να σχολιάζουμε, ειδικά σε θέματα διαιτησίας παρασκηνίου και λοιπά. Ωστόσο έχουν σβηστεί ποστ που δεν εμπίπτουν σε αυτή την "συνθήκη" , προφανώς με την πρόφαση του οφτοπικ ή κάτι τέτοιο. Επίσης θα το αναφέρω για 5η φορά, ένα μήνυμα χάθηκε στην "μεταφορά" από σχετικό θρέντ, προς το οφτοπικ μελών και όσο προσπάθησα να το επαναφέρω τόσο κάνετε ότι δεν το διαβάζετε ... :mrgreen: - οπότε δεν είναι "μπΗχτές για το moderating" αλλά ξεκάθαρες κουβέντες και διαφωνίες για το moderating, χωρίς να προσβάλω κανέναν - εκτός αν υπάρχει κάποιος κανόνας καινούργιος που ΔΕΝ επιτρέπεται να υποδείξουμε ΛΑΘΗ σας ή άλλες παθογένειες. Σε οποιονδήποτε κοινωνικό ιστό η κριτική προς του ανώτερους επιτρέπεται όταν γίνετε με σεβασμό και με επιχειρήματα... :wink:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:28 pm

Πολύ κακή η εικόνα της ομάδας μας αλλά αναμενόμενη.
Reaper έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 9:40 pm
Δεν ξερω παντως γιατι θεωρειτε οτι το νυν ροστερ ειναι καλυτερο της Πορτογαλιας και της Ρουμανιας, και οτι θα επρεπε να κερδισει.

Η Πορτογαλια αν θυμαμαι καλα πηγε στους 16 του Ευρωμπασκετ, και παλεψε επι 3 10λεπτα με τη Γερμανια (ειχε αυτον τον NBAer αλλα οι αλλοι ιδιοι ηταν).

Θα πηγαινε αυτο το ροστερ της Εθνικης + 1 "καλο" παικτη 16 Ευρωμπασκετ; Σοβαρα το πιστευετε αυτο; Ο Λονγκ και ο Μπατζανας και ολοι αυτοι θα κερδιζαν παιχνιδια σε Ευρωμπασκετ;
Η Πορτογαλία επίσης εχει σταθερό κορμό εδώ και 5-6 χρόνια, επίσης είναι μια από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες της Ευρώπης, που με την παρουσιά του Queta γίνεται ακόμη καλύτερη. Στο ταλέντο υστερούν, το οποίο ενδεχομένως να τους το δώσει ο Prey.

Στα διαδικαστικά στον όμιλο θα τερματίσουμε είτε 2οι (αν η Ρουμανία κάνει την έκπληξη και κερδίσει), είτε 3οι αν κερδίσει το Μαυροβούνιο.

* Στην πρώτη περίπτωση στις 28 Αυγούστου θα ταξιδέψουμε στην Ισπανία και στις θα υποδεχθούμε τη Γεωργία (η οποία θα έχει επιπλέον τον Mamukelashvili).

*Στη δεύτερη περίπτωση ξεκινάμε στις 28/08 στη Ρίγα κόντρα στην Ουκρανία του Mykhailiuk - ο οποίος έκανε πλάκα σε 2 αγώνες που έπαιξε - και στις 31/08 υποδεχόμαστε την Ισπανία.

@abovetherim Ο Γιάννης, το απαντώ σε εσένα διότι το ποστ σου έχει επιχειρήματα, δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε αυτό το παράθυρο διότι - δυστυχώς - η ανταλλαγή του στους Heat δεν είναι επίσημη (θα γίνει τις επόμενες ημέρες). Το ίδιο ισχύει με τον Alvarado, τον Fontecchio κλπ, όσοι NBAers κατέβηκαν τώρα αρχικά ήθελαν και αφετέρου δεν ήταν σε καθεστώς ανταλλαγής ή free agents. Δεν θα έχει καμμία δικαιολογία να μην κατέβει τον Αύγουστο, εκτός και αν δεν θέλει - όπως π.χ. συνέβει φέτος με τον Doncic και τη Σλοβενία.

@PeristeriBCfan Οι δύο κολλεγιόπαιδες μας - ο Σαμοντούροφ & ο Αβδάλας - θεωρητικά θα μπορούσαν τώρα να συμμετάσχουν. Δεν είμαι βέβαιος για αυτό που θα γράψω :roll: αλλά εκτιμώ ότι επειδή τα παιδιά είναι από μετεγγραφή, ετούτη την περιόδο έχουν και άλλες υποχρεώσεις τις οποίες π.χ. ο Saint-Supery που είναι δευτεροετής στο Gonzaga πιθανόν να μην της έχει. Αυτός που θα μπορούσε να κατέβει - αλλά πιθανόν δε θα άλλαζε κάτι αγωνιστικά - είναι μόνο ο Λιωτόπουλος. :)

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:32 pm

SteveNashidis έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:20 pm
https://www.sport24.gr/basket/piriniko- ... ia-ntropi/
Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης:

“Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία, ήταν το χειρότερο παράθυρό μας. Ίσως μείναμε στο μετάλλιο που πήραμε το περασμένο καλοκαίρι.

Δείξαμε πολύ κακή εικόνα, μια ομάδα που δεν θέλει να βλέπει ο κόσμος του μπάσκετ στα χρυσά χρόνια που ζούμε. Μετά από μετάλλιο, τελικούς σε όλες τις διοργανώσεις, ο κόσμος έρχεται για να μας δει και να είναι περήφανος για την πατρίδα του. Τον απογοητεύσαμε. Όλοι, όλοι όμως, πρέπει να απολογηθούμε. Είμαστε νικητές και περήφανοι και θα είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παράθυρο, για να δείξουμε ότι αξίζουμε να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πιστεύω ότι μας λείπουν τουλάχιστον εννέα παιδιά από την ομάδα του μεταλλίου, το να πετάς ευθύνες… Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ήμασταν σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση, δεν ήταν έτοιμα τα παιδιά για να ανταγωνιστούν σε ένα παράθυρο που όλοι παίζουν για τη ζωή τους.

Είχαμε πάρα πολλές απουσίες, από την άλλη, να πω ευχαριστώ που ήρθαν; Ήταν μεγάλη τους τιμή, μιλάμε για μια ομάδα που πήρε μετάλλιο πριν από έναν χρόνο. Παρουσιαστήκαμε όλοι κατώτεροι των περιστάσεων, μιλάμε για άθλια εικόνα, είναι ντροπή να βλέπει ο κόσμος αυτή την εικόνα.

Ήμασταν σε κακή αγωνιστική και πνευματική κατάσταση, ήμασταν αλαζόνες. Δεν φτιάξαμε την ομάδα που έπρεπε; Θα αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Πρέπει να δεχθούν τα παιδιά την κριτική και πρέπει να έρχονται στην τέλεια κατάσταση. Ήταν το χειρότερο παράθυρο που έχω δει την Εθνική. Κάθε φορά, σε κάθε παράθυρο, πρέπει άπαντες να είναι παρόντες.

Οι παίκτες που πιστεύω ότι είναι διαθέσιμοι, αυτούς κάλεσα. Είναι λάθος μας που δεν καλέσαμε όλους τους παίκτες σε αυτό το παράθυρο. Από τους διαθέσιμους, καλέσαμε αυτούς που πιστέψαμε εμείς ότι έπρεπε να καλέσουμε. Το εργοστάσιο της ελληνικής παραγωγής δεν είναι μεγάλο, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όταν λείπουν σημαντικοί παίκτες, η ομάδα παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση. Δεν μπορώ να αναλαμβάνω ευθύνη για όλα, δεν είμαι μάγος. Κι εγώ θα μπορούσα μετά από το μετάλλιο να μη συνεχίσω, να πω ότι δεν έχουμε Έλληνες παίκτες, αλλά αγαπάω παθολογικά την Εθνική. Να είστε σίγουροι ότι από το επόμενο παράθυρο, άπαντες θα είναι παρόντες.

Βλέπουμε ποιοι παίζουν στις άλλες ομάδες. Ουκρανός έβαλε 60 σε δύο ματς κι εμείς 56 σε ένα ματς. Βλέπουμε ότι όλοι πηγαίνουν. Κι εγώ διακοπές θέλω να πάω, έχω οικογένεια και παιδιά, αλλά εδώ είμαι. Και ήρθαν οκτώ χιλιάδες άνθρωποι για να μας δουν. Πρέπει να είναι όλοι εδώ, όποιος είναι υγιής πρέπει να είναι εδώ σε κάθε παράθυρο, όπως είμαι κι εγώ εδώ σε κάθε παράθυρο.

Αλλά κι αυτοί που έρχονται, να έρχονται σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς δεν το έκαναν, οπότε μετά ας μη ζητούν άλλα πράγματα, ρόλο, λεπτά… Ορίστε, ορίστε η ευκαιρία, ήταν εδώ. Και; Φταίει ο προπονητής μετά ή οι ομάδες που παίρνουν ξένους. Πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν, να αποδείξουν ότι αξίζουν κάθε ευκαιρία.

Εγώ τον αγαπάω τον Έλληνα, αλλά… Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, ανά δύ-τρία λεπτά ήταν σκασμένοι, ζητούσαν αλλαγή. Από το επόμενο παράθυρο θα είναι όλοι εδώ. Κι όταν λέω όλοι, όλοι. Πρέπει να είναι εδώ όλοι. Τώρα θα τους πάρω όλους τηλέφωνο και πρέπει να είναι όλοι εδώ.

Πρέπει να δουλέψουμε, να βγάλουμε παίκτες. Δεν μπορούν να παίζουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι. Καλέσαμε τα παιδιά από το κολέγιο, τον Αβδάλα και τον Σαμοντούροβ, αλλά δεν μπορούσαν να έρθουν, είχαν εξετάσεις. Είναι χαμηλό το επίπεδο των παικτών που βγάζουμε και πρέπει να κάνουν και αυτοί κάτι. Απέδειξε κανείς ότι αξίζει να είναι στην Εθνική; Αυτό ήταν μαρτύριο, δεν ήταν προπονητική, ούτε παιχνίδι. Ήταν μαρτύριο. Αλλά αγαπάω τόσο την χώρα μου, που θα δώσω και τη ζωή μου. Μπορεί να αποτύχαμε, αλλά θα πετύχουμε“.

Ανέφερε πολλά ο Σπανούλης. Τα περισσότερα τα γράφουμε και εδώ μέσα. Ποιος θα πατήσει το κουμπί για τo restart δεν ξέρω. Στο επόμενο παράθυρο πρέπει να είναι όλοι.
Συνοψη μη ΑΙ δική μου

Θα σας &^&^& και *^*^*^* και θα σας πάρει ο διαολος, θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι κλπ κλπ :welcome: :roofl:

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:37 pm

Aταμανισε λιγο ο Σπαν η μου φάνηκε :lol:

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:39 pm

δηλαδη θεωρει καποιος οτι με την ομαδα που κατεβασαμε θα κερδιζαμε την πορτογαλια? η ομαδα δεν ειναι να χανει απο αυτους αμα φερνει το βαρυ πυροβολικο..αν δεν εχουμε τον γιαννη και με την ηλικια των σλουκα παπανικολαου κτλ αμα κερδιζουμε καμια κυπρο καλα θα ναι.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:42 pm

GK_23 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:25 pm

7. Αβδάλας και Σαμοντούρωφ δεν γνωρίζω γιατί δεν κλήθηκαν. Ίσως θα ήταν οι μόνοι που θα μπορούσαν να δώσουν την παραπάνω ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα. Κάτι Λιωτόπουλοι, Ζούγρηδες, Μαντζούκηδες, Ryan Σούληδες κλπ που αναφέρονται είναι παίκτες χειρότεροι όσων έπαιξαν σε αυτό το "παράθυρο".
Κλήθηκαν είπε ο Σπανούλης αλλά δεν ήρθαν γιατί είχαν εξετάσεις στο κολλέγιο και έπρεπε να κάτσουν να διαβάσουν

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:47 pm

yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:08 pm
εγώ θα πρότεινα όχι απλά να μην αλλάξει ο κανονισμός των ξένων στην Α1 αλλά να γίνει υποχρεωτικός και για την Ευρωλίγκα. να κατεβαίνουν οι ομάδες μας υποχρεωτικά με 6 Έλληνες και εκεί.

ίσως η Α1 να μην αρκεί για να αναδείξουν το ταλέντο τους οι Τσαλμπουροτέτοιοι και να χρειάζονται σταθερό ρόλο και στην Ευρωλίγκα για να λάμψουν.

τι λέτε;
Εικόνα

Εικόνα

nikkal

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Stojan Vrankovic

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:49 pm

big_lebowski έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:37 pm
Aταμανισε λιγο ο Σπαν η μου φάνηκε :lol:
Ελαφρώς.
Και στην ΕΡΤ που βγήκε κάτι πήγε να πει περί ανάληψης ευθύνης και αμέσως το διόρθωσε σε "ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του".

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:49 pm

SteveNashidis έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:13 pm
kein έγραψε:
Κυρ Ιούλ 05, 2026 9:58 pm

Έχουν σβηστεί πολλά μηνύματα, όταν υπάρχουν μέσα, ταυτόχρονα πάνω από 2-3 λέξεις : "Λιολιος", "Βασιλακόπουλος". "Ουόκαπ". "Ολυμπιακός". "Παναθηναϊκός" "διαβατήριο" κλπ κλπ. - γενικά έχουν σβηστεί μηνύματα σε διάφορα θρεντ, και "περιέργως έχουν χαθεί και μηνύματα στην "μεταφορά" απο θέματα στο οφτόπικ μελών. Μάλιστα όταν ρώτησα τον διαχειριστή αν έγινε σκόπιμα ή το "έφαγε ο δαίμων του διαδικτύου" δεν πήρα απάντηση, και όταν το ξανανέβασα (αφορουσε ερώτηση σχετικά με τι επιτρέπεται να σχολιάσουμε) δεν έλαβα απάντηση παρότι το προσπάθησα 2 φορές. Προφανώς δεν πήρα απάντηση γιατί η απάντηση θα ήταν για μένα δικαίωση. Αν θέλετε ψαχτε τα κει βρείτε τα, εγώ δεν κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, και μην κάνετε πως πέφτετε από τα σύννεφα.
Σου ειπα και τις προαλλες. Δε προκειται να "τσιμπήσω" και να ασχοληθώ με τα Ολυμπιακο-Παναθηναικό-ΕΣΑΚΕ-ΕΟΚ που αναφέρεις. Ούτε θα τσιμπήσω για τις μπιχτές για το moderating. :) Είσαι απλά offtopic . Αν θέλεις δείξε μου τα ποστ που αφορούσαν την ανοργανωσιά Εθνική - ΕΟΚ. Αν δεν θέλεις δε πειράζει καλή καρδιά , δεν έχω θέμα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@everyone else
Κάποιοι αγαπάμε την Εθνική χωρίς χρώματα. Για εμάς είναι μπλε και άσπρο η σημερινή αποτυχία.

Εγώ αναφερόμουν σε αυτά που είδα στο γήπεδο, στο οργανωτικό και την διάθεση. Και ευτυχώς τα είπε ο Σπανούλης στην συνέντευξη μετά , για παίκτες ανέτοιμους, για ελλιπή προετοιμασία και κακή διάθεση. Και ευτυχώς τα είπε ο Παπανικολάου για παίκτες που λείπουν και παίκτες που παλεύουν. Τους προστάτεψε δε όλους προς τιμήν του. Γερή "σφαλιάρα" είπε ο αρχηγός.

Με το 3-3 είναι περισσότεροι οι τελικοί από ότι νομίζουμε.
Προβλέπω να τους φαρμάρουν όλους απο τον όμιλο μας Ισπανοί, Ουκρανοί και πιθανότατα και Γεωργιανοί.

Άβαταρ μέλους
Reaper

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Κυρ Ιούλ 05, 2026 10:50 pm

Οσο για το αν χρειαζομαστε τον Γιαννη για να κερδισουμε την Πορτογαλια...ναι, τον χρειαζομαστε ειναι η απαντηση, οπως η Φινλανδια χρειαζεται τον Μαρκανεν, η Σουηδια τον δικο της NBAer, η Σλοβενια τον Ντονσιτς κλπ.

Συνεχιζουμε να ειμαστε σε αρνηση οτι το υπολοιπο εγχωριο ταλεντο ειναι επιπεδου Φινλανδιας, Σουηδιας και Σλοβενιας;

Αντε προσθεστε τον Ντορσεϊ. Ο Παπανικολαου και ο Σλουκας ειναι μεγαλοι, τι αλλο υπαρχει; Θα κανει ο Μητογλου double double και θα γινει ηγετης της Εθνικης;

Αυτο το υλικο υπαρχει. Το χαλκινο στο Ευρωμπασκετ ηταν φωτοβολιδα και θαυμα.

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”