Eθνική Ομάδα - Προκριματικά Qatar 2027 - GRE-MNE-POR-ROM

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Archangel

Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιούλ 06, 2026 9:09 pm

Εάν είμαι εκτός θέματος,παρακαλώ να μη δημοσιευθεί.
Ενδιαφέρουσα κουβέντα με προτάσεις και ιδέες. Θα μου επιτρέψετε να εστιάσω στο αναπτυξιακό πρόγραμμα - παραγωγική διαδικασία.
Για να παράξουμε κάτι θα χρειαστούμε: α) τη πρώτη ύλη (εγχώρια ή εισαγωγής εάν είναι δυνατόν-βλεπε Γαλλία Ισπανία) β) εθνικό τεχνικό σχεδιασμό και πλάνο 5 ετίας γ) Τεχνικές υποδομές, γήπεδα-εξοπλισμός δ) εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό στις αναπτυξιακές ηλικίες ε) εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό γυμναστές -αναπτυξιολογοι-ιατροι-διατροφολογοι κλπ στ) δημιουργία συν-λειτουργία προγραμματις σχολικού αθλητισμού στα Δημοτικά και αθλητικά σχολεία ζ) επιμόρφωση στήριξη γονέων, και πολλά άλλα, που ένας ειδικός και όχι άσχετος σαν κι εμένα, θεωρεί απαραίτητα για τη παραγωγική διαδικασία. Όποια κι εάν είναι αυτά, χρειάζονται οικονομικοί πόροι για να υλοποιηθούν. Μοντέλα που έχουν δουλέψει και έχουν παράξει σε ΗΠΑ και Ευρώπη υπάρχουν πολλά, εδώ και αρκετά πολλά χρόνια. Ποιο σωματείο στην Ελλάδα θα αποδεχθεί (ρισκάρει) να επενδύσει τεράστια ποσά στις Ακαδημίες του, και να κάνει υπομονή πέντε χρόνια για να δει εάν άξιζε η επένδυση του ή όχι; Εσείς οι νεότεροι μπορείτε να ψάξετε και να δείτε πόσα χρήματα budget, διαθέτουν σχολικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα (δημόσια και ιδιωτικά) στις ΗΠΑ, και πόσα οι Ακαδημίες σωματείων της Ισπανίας για παράδειγμα. Το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό, αλλά καλώς ή κακώς , οι επιχειρηματικοί κανόνες είναι οι πυλώνες ενός αναπτυξιακού προγράμματος . Και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί . Χωρις επενδύσεις δεν μπορείς να παράξει τίποτε. Ταπεινή μου γνώμη.

manhac

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Ιούλ 06, 2026 9:19 pm

Πάρτι χθες, Neon σήμερα ! Και εμείς κάναμε ταξίδι 6 ωρών πήγαινε έλα για να δούμε εθνική.

https://www.sport24.gr/basket/giannis-k ... olia-tora/

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Δευ Ιούλ 06, 2026 9:30 pm

manhac έγραψε:
Πάρτι χθες, Neon σήμερα ! Και εμείς κάναμε ταξίδι 6 ωρών πήγαινε έλα για να δούμε εθνική.

Χαρά στο κουράγιο σας, που πήγατε να δείτε τον Τσαλμπούρη, τον Περσίδη και τον Κακλαμανάκη να τουβλαρουν, ενώ άλλοι τρέχαν σε γάμους σε πάρτυ, σε Μύκονους και σε Ιαπωνίες :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Ιούλ 06, 2026 9:36 pm

manhac έγραψε:

τωρα θα παμε τρεχοντας

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Ιούλ 06, 2026 9:44 pm

τουλουμπα έγραψε:
Δευ Ιούλ 06, 2026 5:54 pm
pan24 έγραψε:
Δευ Ιούλ 06, 2026 5:50 pm
Το Αμερικάνοι - κοινοτικοί είχε διαφορά από το ας είναι και 6 Αμερικάνοι για 2 βασικούς λόγους.

Πρώτον γιατί οι κοινοτικοί είναι πιο ακριβοί από τους Αμερικάνους και από τους Έλληνες.
Δε θα βρεις κοινοτικό να σου έρθει με 30-50 χιλιάδες που να είναι έστω στο ίδιο επίπεδο με τον αντίστοιχης τιμής Έλληνας.

Αυτό και γιατί είναι λιγότεροι από τους Αμερικάνους και γιατί σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες υπάρχει κάποιου είδους περιορισμός ξένων οπότε στη χώρα του παίρνει ένα πρίμιουμ λόγω διαβατηρίου, θα πρέπει να του δώσεις περισσότερα για να έρθει.

Δεύτερον λόγω αθλητικότητας. Ένας άμπαλος Αμερικάνος με έναν εξίσου άμπαλο Έλληνα θα είναι πιθανότατα καλύτερος λόγω αθλητικών προσόντων.
Με κοινοτικούς το ζήτημα των αθλητικών προσόντων πάνω κάτω ισοφαρίζεται.
ωραια ας το κανουν 2 αμερικανοι 6-8 κοινοτικοι :welcome:
Ας το κάνουν αλλά πάλι ο Περσίδης με τον Κακλαμανάκη θα παίζουν.
Οι ομάδες ζήτησαν τότε να αλλάξει γιατί δεν έβρισκαν παίκτες με τα λεφτά που έδιναν. Ή εναλλακτικά βρες έναν Ευρωπαίο που θα έρθει εδώ να παίξει για 50-100 χιλιάρικα και θα είναι έστω στο επίπεδο του Περσίδη, τόσα λεφτά βρίσκουν και στη χώρα τους.

Επίσης σχετικά με τους αιώνιους αν γίνεται τώρα φασαρία με ελληνοποιήσεις σκέψου τι θα γίνει σε τέτοιο σενάριο.
Έχουμε τα αμάξια με Βουλγαρικές πινακίδες, θα γεμίσουμε Αμερικάνους με Ρουμάνικα, Βουλγάρικα και λοιπά Βαλκανικά διαβατήρια :welcome:
Δεν είναι καν ελληνική πονηριά, μέχρι και στην Ισπανία είχε γίνει αντίστοιχο σκάνδαλο με τα διαβατήρια από συγκεκριμένες Αφρικανικές χώρες που δε πιάνουν θέσεις ξένων και ξαφνικά διάφοροι Αμερικάνοι αποκτούσαν έναν πρόγονο από εκεί.

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Δευ Ιούλ 06, 2026 9:52 pm

pan24 έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:

Οι ομάδες ζήτησαν τότε να αλλάξει γιατί δεν έβρισκαν παίκτες με τα λεφτά που έδιναν. Ή εναλλακτικά βρες έναν Ευρωπαίο που θα έρθει εδώ να παίξει για 50-100 χιλιάρικα και θα είναι έστω στο επίπεδο του Περσίδη, τόσα λεφτά βρίσκουν και στη χώρα τους.

Επίσης σχετικά με τους αιώνιους αν γίνεται τώρα φασαρία με ελληνοποιήσεις σκέψου τι θα γίνει σε τέτοιο σενάριο.
Έχουμε τα αμάξια με Βουλγαρικές πινακίδες, θα γεμίσουμε Αμερικάνους με Ρουμάνικα, Βουλγάρικα και λοιπά Βαλκανικά διαβατήρια :welcome:
Δεν είναι καν ελληνική πονηριά, μέχρι και στην Ισπανία είχε γίνει αντίστοιχο σκάνδαλο με τα διαβατήρια από συγκεκριμένες Αφρικανικές χώρες που δε πιάνουν θέσεις ξένων και ξαφνικά διάφοροι Αμερικάνοι αποκτούσαν έναν πρόγονο από εκεί.
Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ξεκίνησε και η φάμπρικα με τα ευρωπαϊκά διαβατήρια που άρχισαν να βγάζουν Αμερικανοί παίκτες στα 2000s μέσω ομοσπονδιών ανατολικών χωρών. Σε εγχώριες λίγκες που ίσχυε το 4+2 ή 3+3 στους ξένους, ένα τέτοιο διαβατήριο πληρωνόταν αρκετά καλά.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Ιούλ 06, 2026 9:54 pm

pan24 έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:

δεν πειραζει σημασια εχει να περασει η αυξηση ξενων για αρχη με οποιαδηποτε συσταση ας ειναι και 8 μονο κοινοτικοι
μετα ειναι πιο ευκολο να γινει 2 αμερικανοι 4 αμερικανοι κτλ κτλ

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Ιούλ 06, 2026 10:37 pm

τουλουμπα έγραψε:
Δευ Ιούλ 06, 2026 9:54 pm
pan24 έγραψε:

δεν πειραζει σημασια εχει να περασει η αυξηση ξενων για αρχη με οποιαδηποτε συσταση ας ειναι και 8 μονο κοινοτικοι
μετα ειναι πιο ευκολο να γινει 2 αμερικανοι 4 αμερικανοι κτλ κτλ
Ναι αλλά το κέρδος είναι ποιο;
Αν ο στόχος είναι να βολευτούν οι αιώνιοι ναι, την παραγωγή παικτών πως τη βοηθάει όμως;

Δηλαδή μάλλον όλοι συμφωνούμε και φαίνεται και από τα αποτελέσματα ότι ο περιορισμός ξένων από μόνος του δεν αρκεί για να βγάλεις παίκτες.

Δεν έχω δει κάποιο λογικό επιχείρημα που να εξηγεί πως η κατάργηση του περιορισμού θα οδηγούσε στη βελτίωση της παραγωγής παικτών.

Το επιχείρημα "αν τους είναι πιο δύσκολο να παίξουν θα δουλέψουν περισσότερο αρα θα γίνουν καλύτεροι" πέρα από το ότι πάσχει από αρκετές απόψεις αγνοεί και την άλλη πλευρά. Αν ακόμα και η τελευταία ομάδα της Α1 δεν έχει ανάγκη Έλληνες ούτε κέρδος από το να αναδείξει κάποιον γιατί να δουλέψει να εξελίξει παίκτες και να δώσει χρόνο σε κάποιον μικρό αντι να πάρει έναν έμπειρο βετεράνο οποιασδήποτε εθνικότητας.

Είναι σαν να υποθέτουμε ότι κάποιος δε θα παίζει τουλάχιστον στην Α1, θα δουλεύει μόνος του και ξαφνικά κάπως θα γίνει έτοιμος παίκτης που θα φάει από το ροτέισον τη θέση κάποιου έμπειρου ξένου ή μη.
Ναι οκ αν είναι ο Ντόντσιτς θα το κάνει, ένας φυσιολογικός παίκτης πως.

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Ιούλ 06, 2026 11:03 pm

papp7 έγραψε:
Δευ Ιούλ 06, 2026 6:17 pm
Aν και μάλλον θα βγω οφ τοπικ θα προσπαθήσω να το κρατήσω όμως μέσα στα όρια(Προκαταβολικά συγγνώμη mods και αν δεν είναι για εδώ διαγράψτε το :) )

Να πιάσουμε λίγο το κομμάτι των ακαδημιών τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία (να πω οτι είμαι κάτω των 30, συνεπώς δεν έχω εικόνα για το σήμερα έχω εικόνα όμως για το 2005-2013). Προσωπικά ήμουν σε τοπικές ομάδες και έχω παίξει μέχρι την Α' ΕΣΚΑ , στην πρώτη δε που ξεκίνησα τα μπασκετικά μου βήματα δεν μπορώ να πω ότι δεν δουλέψαμε πράγματα, υπήρχαν αμέτρητες ώρες με dribble drills, με δύο μπάλες, με crossovers ανάμεσα σε κώνους,ασκήσεις τύπου κορόιδο, footwork κτλ.Στο σουτ πριν την μετάβαση στις μπασκέτες με το κανονικό ύψος, υπήρξε πολύ έντονη προσπάθεια καλής μηχανικής με τη χρήση μια ξύλινης επιφάνειας την οποία μας την έδεναν στο χέρι στήριξης της μπάλας ώστε να σουτάρουμε με το ένα χέρι, σουτ μπροστά από εκπαιδευτικά εμπόδια ώστε να φτιάξουμε την καμπύλη, τελειώματα και με τα δύο χέρια στο ζωγραφιστό, κάτω από την μπασκέτα, eurosteps , pivotάρισμα, floater,hook , όλα εκτός από το τρίποντο(κράτα το αυτό).
Σωματικά/αθλητικά επίσης υπήρχαν πάντα τα suicides, πακέτο κάμψεις/κοιλιακών/ραχιαίων κράτημα σε μονόζυγο/δίζυγο και όποιος συνέχιζε το καλοκαίρι, η ''προετοιμασία" ήταν φωτιά , είχε μέχρι και προπονήσεις σε γήπεδο στίβου με sprint και αντοχή.
Όσον αφορά την τακτική, motion και άγιος ο Θεός, συνεχόμενη κίνηση, ξεμαρκαρίσματα και έμφαση στους αιφνιδιασμούς 2-1, 3-1,3-2, 4-2.
Και ξαφνικά έρχεται το πρώτο μεγάλο σοκ, 2008 καλοκαιρινό μίνι τουρνουά, υπήρχε ''κανονισμός'' τότε που επέτρεπε την άμυνα ΜΕΤΑ το κέντρο, η ιδέα ήταν ο χειριστής να κατεβάζει τη μπάλα ανενόχλητος μέχρι το κέντρο ώστε να εξοικειωθεί με τον χειρισμό της μπάλας, περνάω το κέντρο και τσουπ παγίδα :shock: . Σταματάω την ντρίμπλα, δεν ξέρω τι να κάνω τη μπάλα , δεν έρχεται κανένας κοντά να πασάρω, προφανώς κάνω λάθος (βήματα για όποιον ενδιαφέρεται, *Τότε αν έκανες jump stop (πράγμα που έκανα για να κερδίσω λίγο χώρο) δεν είχες δικαίωμα να έχεις πόδι pivot, άρα ή πάσα ή σουτ). Ο προπονητής μου είναι έξαλλος με τον αντίπαλο προπονητή για χρήση άμυνας που απαγορεύεται ρητά σε αυτές τις ηλικίες.
Αλλάζω κάποιες ομάδες και στην τελευταία (2011) έρχεται το δεύτερο μεγάλο σοκ. Καμία προπόνηση εξειδικευμένα πάνω σε dribble,shoot,κάποιο fundamental του παιχνιδιού εκτός από τη θέση τριπλής απειλής και τη γωνία πάσας, παίρνω ένα πακέτο σημειώσεων με 13 επιθετικά συστήματα , 3 επαναφορές και 3 στυλ άμυνας (μια από αυτές είναι η ζώνη :shock: , θυμάσαι τι σου είπα για το τρίποντο ; Εξακολουθεί να ισχύει, δεν μας αφήνουν να επιχειρήσουμε τρίποντα ούτε καν στη προθέρμανση πριν την αρχή της προπόνησης.) Να πω εδώ, οτι έχω αρχίσει ήδη να μισώ το μπάσκετ μιας και πλέον η δουλειά μου είναι συγκεκριμένη (ευτυχώς για εμένα είμαι pg άρα συμμετέχω σε όλες τις δράσεις, ο κακόμοιρος sg και sf μετά από ένα cross ή ένα ξεμαρκάρισμα για όλο το υπόλοιπο play είναι βιδωμένοι, αγκυροβολημένοι στο τρίποντο που δεν τους επιτρέπεται να το σουτάρουν έτσι και αλλιώς :hoho: ) και ουσιαστικά ''παίζω'' για να περάσω τη μπάλα στον ψηλό. Καλοκαίρι 2012, νέο μίνι τουρνουά ο ίδιος προπονητής που ένα μήνα πριν δεν ήθελε να δει τρίποντο ούτε στην προθέρμανση, τώρα έχει την απαίτηση να τα ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :shock: , πώς σκατά ;

Και αυτά ήταν τα προβλήματα των ακαδημίων, 1) Δεν υπάρχει κοινή γραμμή, 2)Τεράστια βαρύτητα στην τακτική και όχι στα βασικά κομμάτια του παιχνιδιού, 3) Προπονητές που αψηφούν τι επιτρέπεται και τι όχι γιατί απλά θέλουν να νικήσουν.
Λόγω της πρώτης ομάδας που όντως έδωσε βαρύτητα στα skills είχα εξαιρετική ραχιαία και reverse και έσπαγα κάθε πίεση, έχω στείλει και τον Μουράτο περίπατο σε ματς εναντίων των Αγίων Αναργύρων με killer crossover και μετά έβαλα τη μπάλα στον πισινό μου γιατί; Γιατί δεν είχα τρίποντο... :roofl:

Κάπου εδώ όμως αρχίζουν και οι ευθύνες των παικτών. Πάνω κάτω παρόμοιες καταστάσεις είχαν και οι προηγούμενες φουρνιές, δεν είναι όλα θέμα ταλέντου ή τύχης να είσαι σε καλή ομάδα μέχρι τα εφηβικά σου χρόνια. Είναι η δουλειά. Η μεγάλη διαφορά είναι, τότε οι παίκτες ήθελαν να είναι πρώτα από όλα μπασκετμπολίστες, τώρα θέλουν να είναι Lifestylers. Τότε έπαιρνες μεταγραφή στον ΟΣΦΠ,ΠΑΟ και έλεγες πρέπει να γίνω βασικός, τώρα παίρνεις μεταγραφή εκεί και λες μπόμπα λεφτά,μοντέλα,καλή ζωή, δέσαμε γαϊδαράκο.

Όσον αφορά την Εθνική το έχω πει παλαιότερα και θα το ξανά πω.Η Εθνική δεν είναι υποχρέωση, είναι προνόμιο! Αν δεν το αντιληφθούν αυτό οι παίκτες θα κάνουμε την ίδια συζήτηση. Αυτά :cool:
Ακριβώς την ίδια εμπειρία έχω και εγώ. Σε τουρνουά θυμάμαι έκλεισαν τελείως όλες τις πάσες στη ρακέτα και δεν ήθελε ο προπονητής να ρίχνουνε τρίποντα. Μένω μόνος μου ελεύθερος και βάζω τρίποντο και αμέσως με τραβάει έξω και βλέπω όλο τον υπόλοιπο αγώνα από τον πάγκο. Μετά τον αγώνα για να χαλαρώσω από τα νεύρα, πάω στο γηπεδάκι κοντά στην γειτονιά και σούταρα τρίποντα όπως έκανα τα Σαββατοκύριακα. Περνάει κατά τύχη και με βλέπει, και θυμάμαι την επόμενη προπόνηση με έβαζε να κοιτάζω τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτή ήταν και η τελευταία προπόνηση μου. Εν κατακλείδι, αυτός ο προπονητής, είναι υπεύθυνος ακαδημιών σε ελληνική ομάδα top-5.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Ιούλ 06, 2026 11:27 pm

Η Εθνική έκανε δύο σοκαριστικές ήττες και έβαλε τον εαυτό της σε περιπέτειες, αλλά αυτόν μάλλον είναι το λιγότερο. Γράφει ο Θάνος Τσίμπος.
Ειλικρινά, δεν είχα σκοπό να γράψω για την Εθνική ομάδα, όχι γιατί δεν περίμενα όλα αυτά που έγιναν σε αυτό το παράθυρο, όμως αυτά που ακολούθησαν σε βάζουν σε σκέψεις. Γνωρίζουν οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτό το μπλογκ, ποια είναι η γνώμη μου για τον Έλληνα μπασκετμπολίστα, αυτόν που εδώ και χρόνια έχει ταμπουρωθεί πίσω από το 6+6 και όχι μόνο δεν δουλεύει για να γίνει κανονικός παίκτης, αλλά τώρα που είναι και παχιές οι μύγες, πληρώνεται πεντακοσάρια, εξακοσάρια και επτακοσάρια. Τα σκέφτομαι καμιά φορά και λέω πόσο άτυχοι ήταν οι Διαμαντιδοσπανούληδες που δεν παίζουν στην σημερινή εποχή, από έξι θα ξεκινούσε το συμβόλαιο τους.

Κανένας δεν πρέπει να έχει παράπονο από τα παιδιά που έπαιξαν σε αυτά τα δύο παράθυρα. Αυτοί άφησαν τις διακοπάρες τους και ήταν εκεί να φορέσουν την φανέλα της Εθνικής ομάδας και να δώσουν ό,τι μπορούν. Δυστυχώς για τους περισσότερους από αυτούς, αυτό που μπορούν είναι τόσο λίγο, που ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Γκεόργκι Χάτζι του μπάσκετ μπορούν να τους κερδίζουν. Όλη μαζί η Πορτογαλία, δεν πρέπει να έχει μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό που πήρε ο Κακλαμανάκης στον ΠΑΟΚ. Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι δεν είχαν χρόνο να κάνουν και πολλές προπονήσεις, είδαμε αυτό το έκτρωμα σε δύο αγώνες, με την Εθνική να φτάνει τους 60 πόντους με το ζόρι. Στο βαθμολογικό κομμάτι, είμαστε πλέον σε δεινή θέση, αλλά μάλλον αυτό είναι το λιγότερο.

Είδαμε σε όλα τα προκριματικά που γίνονται ανά τον κόσμο, τις εθνικές ομάδες να κατεβαίνουν με αρκετούς όχι απλά πρώτης γραμμής, αλλά πρωτοκλασάτους παίκτες. Δεν χρειάζεται να τους απαριθμήσουμε, τους έχετε δει όλοι αυτές τις μέρες. Εμείς, με μοναδικούς πρώτης γραμμής, τον Παπανικολάου, τον Τολιόπουλο και τον Λαρεντζάκη. Αλήθεια, μπορεί κάποιος από τους συμπαίκτες τους στις ομάδες, να τους κοιτάξει στα μάτια, που είναι πάντα εκεί; Τέλος πάντων, τα έχουμε πει χίλιες φορές για το Ελληνικό μπάσκετ και το πού πάει, δεν έχει νόημα να αναμασάμε τα ίδια. Απλά να έχουμε στο μυαλό μας και να ωριμάζει σαν σκέψη ότι στο μέλλον θα μπορεί να αποκλειόμαστε από τα παράθυρα κιόλας, όπως η Κροατία και να μην πηγαίνουμε σε μεγάλες διοργανώσεις που μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένες.

Οι ευθύνες

Πάμε και στις ευθύνες. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν έξαλλος μετά το τέλος του αγώνα για την εικόνα των πολλών παικτών. Στις δηλώσεις του, προσπάθησε να τους καλύψει, αλλά στο τέλος όλο το φταίξιμο θα πήγαινε σε εκείνον και θα ήταν άδικο. Στο θέμα των κλήσεων όμως, παρόλο που στην αρχή δεν ήθελε να μιλήσει ανοικτά, μετά πήρε φόρα και είπε πράγματα που άπτονται και άλλων προσώπων. Το θέμα όμως δεν είναι να ρίξουμε το φταίξιμο στον έναν και τον άλλον που δεν ήρθαν στην Εθνική, το θέμα είναι να ξέρουμε γιατί δεν ήρθαν. Από την ομοσπονδία δεν φρόντισε κανείς να μας πει, για ποιο λόγο για παράδειγμα τα παιδιά που είναι στα κολλέγια δεν ήρθαν να παίξουν.

Δεν πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει; Δεν είναι άδικο και για τα παιδιά, αν είχαν σοβαρό λόγο, να τους πιάνει στο στόμα τους ο οποιοσδήποτε και να λέει για την αφοσίωση τους στην Εθνική ομάδα; Με τα πολλά ο Σπανούλης είπε, ότι έχουν γραπτές εξετάσεις και για αυτό δεν μπορούσαν να έρθουν. Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να το μάθουμε; H EOK, που από επικοινωνία παίζει σε επίπεδα dream team, δεν θα έπρεπε να ενημερώσει; Έχουν βάλει δηλαδή μπροστά τον Σπανούλη ως κυματοθραύστη και εμφανίζονται μόνο σε κάνα μπουζούκι, αν υπάρχει επιτυχία.

Για όλους τους άλλους παίκτες, θα μας πει κάποιος γιατί δεν ήρθαν; Ο Ντικούδης, που σε άλλες περιπτώσεις πόσταρε στα σόσιαλ για τα μπάτζετ ομάδων και τους προπονητές τους, είδε κανείς μήπως αν έκανε καμιά ανάρτηση για αυτά ή δεν είχε ίντερνετ;

Ο Σπανούλης φυσικά έχει τις ευθύνες του και τις ανέλαβε. Κυρίως γιατί όπως είπε, όλοι υποτίμησαν αυτά τα παράθυρα. Δεν θέλησε να βγάλει στην σέντρα παίκτες δημόσια, αλλά έτσι πήρε αυτός όλο το βάρος της αποτυχίας που δεν του αναλογεί πλήρως. Όπως και να έχει όμως, κάποιος πρέπει να απαντήσει τι γίνεται με τον Γουόκαπ, με τον Ντόρσεϊ, τον Μήτογλου και όλα αυτά τα παιδιά. Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη ελαστικότητα στο ποιος θα έρθει και ποιος όχι. Πώς γίνεται παίκτες να αρνούνται και ας μην λέγεται δημόσια. Πως γίνεται όλες οι χώρες να κατέβασαν παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ και εμείς ούτε καν αυτούς που παίζουν στην GBL. Ρητορικά τα ερωτήματα, δεν θα απαντήσει κανείς.

Οι πιο ωραίοι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτοί που μιλάνε για την άνθιση λέει του Ελληνικού μπάσκετ, γιατί πρέπει με κάποιο τρόπο να αποθεώσουμε και τον σωτήρα. Παιδιά, προσοχή στην διαφορά, άνθιση του Ελληνικού μπάσκετ και άνθιση των Ελληνικών ομάδων μπάσκετ. Το ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν φτάσει τα μπάτζετ στο θεό, τώρα μπαίνει ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, υπάρχει η ΑΕΚ, οι υπόλοιπες ομάδες ανεβάζουν τα μπάτζετ και σχεδόν καμία από αυτές δεν έχει Έλληνες παίκτες για πρωταγωνιστές, τα λέει όλα για την άνθιση που έχουν στο μυαλό τους, αλλά είπαμε, να είναι καλά η ατζέντα.

Τελειώνοντας, να πούμε και κάτι ακόμα. Βαστάτε γερά, μην τυχόν και αλλάξει το 6+6. Είναι κρίμα, τα παιδιά μας να χάνουν τις θέσεις τους, από παίκτες που μπορούν να ντριπλάρουν και με τα δύο χέρια, που μπορούν να εκτελούν με pull up, να βάζουν ελεύθερα τρίποντα και να έχουν πάνω από 70% στις βολές. Προς θεού μην γίνει τέτοιο κακό. Θα σφυρίζουν τα 600ρια και τα 700ρια, τώρα που πέφτουν και λεφτά στο μπάσκετ, για να έχουν πέντε πόντους μέσο όρο. Αφού κάθονται οι ομάδες και το επιτρέπουν, καλά κάνουν. Αν περιμένετε ότι θα δουλέψουν και θα βελτιωθούν, έχοντας εξασφαλισμένη την θέση στις δωδεκάδες των ομάδων, θα περιμένετε πολύ. Σκεφτείτε απλά, πόσοι από αυτούς, αν δεν υπήρχε το υποχρεωτικό της παρουσίας τους, θα έπαιζαν στην Α1, πόσα λεφτά θα έπαιρναν και πόσοι από αυτούς θα μπορούσαν να παίξουν στο εξωτερικό, πιάνοντας θέση ξένου και θα πάρετε μόνοι σας τις απαντήσεις. Τα είπε και ο Σπανούλης χθες με τα πολλά, αλλά ποιος να ακούσει.

https://www.sdna.gr/mpasket/1446066_na- ... in-ethniki

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”