Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

GP77

Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 07, 2026 1:47 pm

tarp7 έγραψε:
Τρί Ιούλ 07, 2026 1:34 pm
Dimmitz έγραψε:
Τρί Ιούλ 07, 2026 9:25 am

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε οι περισσότεροι είναι ότι ο Ουόκαπ είναι proven σε αυτό το επίπεδο…και το βασικότερο ξέρει από ντέρμπι με ΠΑΟ και παίζει στο ΟΑΚΑ σαν να παίζει στο υπνοδωμάτιο του.

Μάκινταιρ-Μοντέρο (κυρίως ο πρώτος) έχουν πολλά ψωμιά να φάνε ακόμα..Ο Μοντέρο ήταν το πρώτο βιολί στην Βαλένθια, εδώ θα έρθει και θα βλέπει τις πλάτες του Φουρνιέ και του Ντόρσει, θα πρέπει να μάθει το σύστημα (που δεν είναι και το πιο εύκολο όπως φαίνεται), και θα πρέπει να διαχειριστεί το ψυχολογικό ότι σε ένα παιχνίδι ίσως παίξει μόνο 15 λεπτά και ότι γενικά δεν θα έχει τόσες μπάλες στα χέρια του.

Το τρανό παράδειγμα του Shorts είναι νωπό στην μνήμη μου..

Δεν λέω ότι θα αποτύχουν οι παίκτες. Αλλά μπορεί να τους πάρει καιρό, ακόμα και έναν χρόνο, για να γίνουν κομμάτι του συστήματος και να αποδώσουν αυτά που μπορούν.

Ο Ουόκαπ είναι plug and play τι να κάνουμε τώρα..δεν αρέσει το ξέρω, αλλά είναι η αλήθεια.
Ο Μοντέρο ήταν ο καλύτερος παίκτης της βαλένθια που κέρδισε 2 φορές τον ΠΑΟ μέσα στο γεμάτο ΟΑΚΑ, δεν είναι κανένα νεούδι που πρώτη φορά θα παίξει ευρωλίγκα και παιχνίδια που καίνε. Έπαιξε στο καλύτερο πρωτάθλημα στην ευρώπη το Ισπανικό και πήγε φ4 , μεγάλη διαφορά από σορτς που στα πλέυ οφ με παρί ήταν μέτριος πέρυσι, που δεν είχε και τη καλύτερη διαχείριση από τον Αταμάν.

Το τι μπούρδες τσαμπουνάνε διάφοροι για τους παίκτες που φεύγουν από εμάς μου είναι παντελώς αδιάφορο. Επαγγελματικό αθλητισμό έχουμε, δεν παίζει κανένας για την φανέλα.

Η ντουμπάι ξέρει ότι έχει κάνει πρόταση στον γουόκαπ; :D
Επίσης, Μοντέρο και Σορτς είναι παίχτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Βασική διαφορά ότι ο πρώτος έχει καλύτερο σουτ (είτε τρίποντο είτε μέσης απόστασης). Συν την εμπειρία που απέκτησε φέτος από παιχνίδια playoffs, final 4 και τελικούς Ισπανίας. Επίσης, ο Σορτς πήγε σε μια ομάδα, στην οποία ο προπονητής της θέλει όλοι οι παίχτες του να έχουν σουτ και έχοντας δίπλα του κακούς αμυντικούς σε αντίθεση με ό'τι συνέβαινε στην Παρί όπου όλοι η ομάδα ήταν φουλ αθλητικοί και κάλυπταν τις αμυντικές του αδυναμίες.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιούλ 07, 2026 2:06 pm

Ο μοντερο πέρασε μόνος του τον
Παο σε πλέι οφ και γενικά κουβάλησε ένα μπατζετ 10εκ στο φ4 ..σίγουρα δεν θα μας λείψει να είναι βασικός ο γουοκαπ .. κάναμε αμάν και πως να πάρουμε ένα Γκαρντ της προκοπής και θα φανεί του χρόνου πόσο πυροβολούσαμε τα πόδια μας

Ο Θωμάς ευχαρίστως να μείνει και ν έχει και 20λ ρόλο .. αλλά ο ρόλος του πρπει να είναι δίπλα σε έναν μοντερο και όχι να προσπαθεί να τον κάνει ..δεν φταίει αυτός κιόλας γιαυτο

RedEmperor

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 07, 2026 2:15 pm

GP77 έγραψε:
tarp7 έγραψε:

Ο Μοντέρο ήταν ο καλύτερος παίκτης της βαλένθια που κέρδισε 2 φορές τον ΠΑΟ μέσα στο γεμάτο ΟΑΚΑ, δεν είναι κανένα νεούδι που πρώτη φορά θα παίξει ευρωλίγκα και παιχνίδια που καίνε. Έπαιξε στο καλύτερο πρωτάθλημα στην ευρώπη το Ισπανικό και πήγε φ4 , μεγάλη διαφορά από σορτς που στα πλέυ οφ με παρί ήταν μέτριος πέρυσι, που δεν είχε και τη καλύτερη διαχείριση από τον Αταμάν.

Το τι μπούρδες τσαμπουνάνε διάφοροι για τους παίκτες που φεύγουν από εμάς μου είναι παντελώς αδιάφορο. Επαγγελματικό αθλητισμό έχουμε, δεν παίζει κανένας για την φανέλα.

Επίσης, Μοντέρο και Σορτς είναι παίχτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Βασική διαφορά ότι ο πρώτος έχει καλύτερο σουτ (είτε τρίποντο είτε μέσης απόστασης). Συν την εμπειρία που απέκτησε φέτος από παιχνίδια playoffs, final 4 και τελικούς Ισπανίας. Επίσης, ο Σορτς πήγε σε μια ομάδα, στην οποία ο προπονητής της θέλει όλοι οι παίχτες του να έχουν σουτ και έχοντας δίπλα του κακούς αμυντικούς σε αντίθεση με ό'τι συνέβαινε στην Παρί όπου όλοι η ομάδα ήταν φουλ αθλητικοί και κάλυπταν τις αμυντικές του αδυναμίες.
Βασική διαφορά επίσης ότι ο Μοντέρο είναι 10 πόντους ψηλότερος.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τρί Ιούλ 07, 2026 2:20 pm

RedEmperor έγραψε:
Τρί Ιούλ 07, 2026 2:15 pm
GP77 έγραψε:

Βασική διαφορά επίσης ότι ο Μοντέρο είναι 10 πόντους ψηλότερος.

Βασική διαφορά είναι αυτο που λέει ο GP77. Ο Μοντερο έχει αποδείξει οτι μπορεί να κουβαλήσει στα μεγάλα παιχνίδια. Πήρε Βαλένθια απο το χεράκι οταν άρχισαν να τον δουλεύουν για το 3-0 και πήγε final4 με το ετσι θέλω, με τον Κοστέλο, τον Κι, και τον Σάκο ενω μέχρι το έτσι θέλω πήρε και πρωτάθλημα ACB.
Και είναι μόλις 22 στα 23.

Υπάρχει πιθανότητα να μην πιάσει. Υπάρχει πιθανότητα λόγω ρόλους να μην μπορεί να κάνει τους παπάδες που είδαμε. Αλλα οι προσδοκίες είναι τρελές και όχι αδίκως

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τρί Ιούλ 07, 2026 2:33 pm

GP77 έγραψε:
Τρί Ιούλ 07, 2026 1:10 pm
Jeight έγραψε:
Τρί Ιούλ 07, 2026 12:43 pm

Η αληθεια ειναι τους πρωτους 2 τους θελαμε αλλα οχι με τον ρολο που ηθελαν εκεινοι. Ο Μπαρτζωκας δηλαδη αν του ελεγε ο Σλουκας θα κανω τουμπεκι και θα ειμαι στον ρολο που με εχεις τα τελευταια 2 χρονια δεν θα τον ηθελε? Αλλα ο Σλουκας δεν θα το δεχοταν ποτε αυτο.

Τον Φαλ δεν τον θελαμε. Δεν τον υπολογισε ο Μπαρτζωκας φετος, τιμητικα τον εβαλε σε 1-2 ματς και δεν ρισκαρε την χημεια στους ψηλους στνη τελικη ευθεια. Μετεπειτα τον αποδεσμευσαμε συνοπτικα.
Πάντως το σχήμα που έπαιζε τότε ο Σφαιρόπουλος με τους δύο Παπ μαζί, είτε στο 2-3 είτε στο 3-4, προσωπικά μου άρεσε αρκετά και μας είχε δώσει αρκετές νίκες και ανατροπές. Ο Παπαπέτρου ειδικά στις μικρές ηλικίες ξεχώριζε αρκετά για την σωματοδομή του και τα καλά επιθετικά στοιχεία που είχε. Η εξέλιξη του δεν ήταν η αναμενόμενη, σε επίπεδο Ευρωλίγκας όμως ήταν και θα ήταν ακόμα , αν δεν είχε τα προβλήματα τραυματισμών ένας τίμιος ρολίστας.
Μάγκες ξεχνάμε κατι. Όταν ο Ολυμπιακός αφησε τον Πάπι (2018) πήρε οχι μια αλλα δυο συνειδητές αποφάσεις.

Η πρώτη η προφανής. Προτιμησε τον πράιμ Παπ που για εμένα είναι η επιτομή της θέσης ως 3αρι για μια 8ετία. Καλά έκανε και βλέποντας το με τα στοιχεία του 2018 αλλα και in retrospect

Η δεύτερη ηταν οτι επέλεξε νέο πρότζεκτ στο 4. Τον Σασα που ήρθε το ίδιο καλοκαίρι στη θεση του Ιωαννη. Και κοιτώντας πίσω όλοι μπορούμε να πούμε οτι και αυτο βγήκε...

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τρί Ιούλ 07, 2026 2:37 pm

GP77 έγραψε:
tarp7 έγραψε:

Και ο Shorts πέρασε από πάνω τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και στο Παρίσι, κέρδισε την Μονακό κουβαλώντας στους τελικούς στην Γαλλία και στάθηκε τιμιότατα με πολύ σκοράρισμα στην σειρά με Φενέρ.

Και οι δικοί του ΠΑΟ τα ίδια λέγανε στο αντίστοιχο τοπικ και τελικά πάλι ο Σλούκας με τον Γκράντ κουβαλήσανε.

Δεν λέω ότι ο Μοντέρο θα αποτύχει, το αντίθετο μάλιστα. Απλά μην περιμένετε να κάνει παπάδες από τον πρώτο μήνα. Στην αφετηρία της σεζόν ο Θωμάς έχει ουσιαστικό προβάδισμα έναντι των νέων μεταγραφών.

Και επειδή ο ΠΑΟ δεν θα είναι ο περσινός πάω που ήταν μπάστε σκύλοι αλέστε στην άμυνα, ο Μοντερο και κυρίως ο CMM με την υπέρ πληροφορία που θα λάβουν από τον Μπαρτζώκα με τα συστήματα, θα δυσκολευτούν πολύ το πρώτο μισό της σεζόν.

Στην τελική τον Μοντερο γι τα παιχνίδια με τον ΠΑΟ τον πήρες να κάνει την διαφορά, όχι να βάζει 30 πόντους με την Βίρτους.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 07, 2026 2:45 pm

Οτι ηταν δυσκολη ομαδα και θεριο ο Παο δηλαδη φετος? Η βαλενθια ηταν δευτερη, αυτη ηταν το φαβορι στην σειρα. Δεν θα επρεπε να ειχε γινει το 2-0 εξαρχης. Δεν θα αποθεωσω τον Μοντερο που σκουπισε τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ παναθηναικο για να μην παρεξηγηθω. Οπως και δεν θα αποθεωσω τους δικους μας που σκουπισαν ΤΗΝ ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΝΑΚΟ.

Θυμηθειτε ποια ηταν η εικονα του παο φετος.

Kostas89

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τρί Ιούλ 07, 2026 2:52 pm

Διάφορα χρημάτων μεταξύ Ντόρσεϊ Παπανικολάου και διοίκησης...

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Τρί Ιούλ 07, 2026 3:18 pm

Kostas89 έγραψε:
https://www.sport24.gr/basket/olimpiako ... rolefkous/

Ρε θα μας τρελάνουν αυτοί φέτος ;

Δεν ξέρω τι να πιστέψω γιατί δυστυχώς τους έχω ικανούς τους Αφους

Αν ο αρχηγός θέλει διετές να πάρει διετές . Ήμασταν με κάποια πράγματα

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Kostas89

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τρί Ιούλ 07, 2026 3:21 pm

Coach Periklis έγραψε:
Kostas89 έγραψε:

Δεν λέω να αρχίσουν να μοιράζουν λεφτά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται βέβαια δεν ξέρω και το γίνεται

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Τρί Ιούλ 07, 2026 3:26 pm

Kostas89 έγραψε:
Τρί Ιούλ 07, 2026 3:21 pm
Coach Periklis έγραψε:

Δεν λέω να αρχίσουν να μοιράζουν λεφτά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται βέβαια δεν ξέρω και το γίνεται
Ο αρχηγός νομίζω το αξίζει ένα τιμής ένεκεν συμβόλαιο, ένα διετές να κλείσει την καριέρα του όπως πρέπει.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τρί Ιούλ 07, 2026 3:27 pm

Ελα νταξει και ο Παπ θέλει διετές στα 37..προσωπικά δεν με πειράζει αν η ομάδα δεν υποκύπτει σε παράλογες απαιτήσεις ..

Όπως ο Παπ έχει δώσει τα πάντα για την ομάδα έτσι και η ομάδα του έχει δώσει τα πάντα οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο η μία πλευρά πρπει να κάνει τα χατήρια της άλλης ..

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 07, 2026 3:29 pm

Δεν σας κάνει καμία εντύπωση ότι τέτοια πράγματα γράφουν μόνο για τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια;

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Τρί Ιούλ 07, 2026 3:29 pm

Περίεργα μας τα λένε. Όλοι έχουν θέμα με το οικονομικό? Τι φάση ? Ακόμα και ο Παπανικολάου? Εδώ είναι 2 τα τινά. Ή την έχουν δει και δεν ξέρουν τι ζητάνε ή οι πρόεδρο τους κάνουν αστείες προτάσεις. Πιστεύω είναι το 1ο... Να κάνει πρόβλημα και ο αρχηγός δεν το περίμενα πάντως. Εκτός αν λένε παραμύθια οι δημοσιογράφοι που και αυτό παίζει.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τρί Ιούλ 07, 2026 3:31 pm

Καλά τώρα πρπει να δημιουργείτε και τζερτζελος γιατί έχουν 300εκπομπες και δεν έχουν τι να πούνε

Δεν ξέρουν και παίκτες να λένε στην τύχη 🤣όσους ξέρουν τους είπαν

Αύριο μάλλον θα ανακοινώσουν τον μοντερο

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”