Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιούλ 08, 2026 6:31 am

4αρι είναι ο γιαμπου, που κλασσικά στο nba έγινε ψευτο5αρι. Ένα σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι του πέρα απ την αδιανόητη δύναμη που έχει είναι ότι μπορεί να τραβηχθεί έξω και να σουτάρει και με γνώμονα ότι μπορεί να βάλει την μπάλα και στο παρκέ, το μαρκάρισμα του γίνεται πολύ δύσκολο.

Θα μου κάνει εντύπωση αν μείνουν όλοι αυτοί και δεν φύγει κανείς, αν μείνουν έχει φτιάξει τρομερα δυνατή και αθλητική ομάδα στα φόργουορντ ο παο που συνδυάζει όμως και επιθετικό ταλέντο.

Νομίζω πλέον για μας έχει γίνει μονόδρομος ο Ντιαλό. + Ακόμα ένα δυνατό 4αρι.
Μ'αρεσει που λέγαμε ότι δεν χωράνε.. κοιτάξτε πόσους έχουν μαζέψει απέναντι.

Χ Σλούκας Γκραντ τολιοπουλος
Ναν μπάντιο
Οσμαν Μπονγκα Ρογκαβοπουλος
Ντέιβις Χουαντσο Μητογλου
Λεσορτ γιαμπουσελε φαλ

Μοντέρο Μακινταιρ Γουοκαπ Τζόζεφ?
Ντόρσει Φουρνιε
Γουορντ Παπανικολάου
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ Τζόουνς χολ

Δεν γίνεται στο 3-4 να μείνουμε με γουορντ παπ βεζενκοφ + μια μεταγραφή

Kostas89

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιούλ 08, 2026 6:55 am

tokalytero3d έγραψε:
Τετ Ιούλ 08, 2026 6:31 am
4αρι είναι ο γιαμπου, που κλασσικά στο nba έγινε ψευτο5αρι. Ένα σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι του πέρα απ την αδιανόητη δύναμη που έχει είναι ότι μπορεί να τραβηχθεί έξω και να σουτάρει και με γνώμονα ότι μπορεί να βάλει την μπάλα και στο παρκέ, το μαρκάρισμα του γίνεται πολύ δύσκολο.

Θα μου κάνει εντύπωση αν μείνουν όλοι αυτοί και δεν φύγει κανείς, αν μείνουν έχει φτιάξει τρομερα δυνατή και αθλητική ομάδα στα φόργουορντ ο παο που συνδυάζει όμως και επιθετικό ταλέντο.

Νομίζω πλέον για μας έχει γίνει μονόδρομος ο Ντιαλό. + Ακόμα ένα δυνατό 4αρι.
Μ'αρεσει που λέγαμε ότι δεν χωράνε.. κοιτάξτε πόσους έχουν μαζέψει απέναντι.

Χ Σλούκας Γκραντ τολιοπουλος
Ναν μπάντιο
Οσμαν Μπονγκα Ρογκαβοπουλος
Λεσορτ γιαμπουσελε φαλ

Μοντέρο Μακινταιρ Γουοκαπ Τζόζεφ?
Ντόρσει Φουρνιε
Γουορντ Παπανικολάου
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ Τζόουνς χολ

Δεν γίνεται στο 3-4 να μείνουμε με γουορντ παπ βεζενκοφ + μια μεταγραφή
Το scouting της ομαδας είναι μαύρα χάλια αν περιμένουμε να πάρουμε παίχτη από το NBA τότε καληνύχτα εκτός αν πέσει χρήμα και πάμε σε σίγουρες λύσεις

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Ιούλ 08, 2026 7:08 am

big_lebowski έγραψε:
Τρί Ιούλ 07, 2026 11:44 pm
FabrizioOberto έγραψε:
Τρί Ιούλ 07, 2026 11:36 pm

Δεν την καταλαβαίνω αυτή την κουβέντα. Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει κάποιον να κάνει τη διαφορά. Τον έχει και τον λένε Φουρνιέ. Κι έχει και προπονητή.

Ομοίως ο Ομπράντοβιτς μπορεί να επαναφέρει την κουβέντα στον Παναθηναϊκό σε μια πιο υγιή βάση, γιατί κι εκεί ώρες ώρες (δεν αναφέρομαι στην πλειοψηφία των παιδιών εδώ μέσα) νομίζεις πως ο κόσμος νομίζει πως ομάδες φτιάχνεις με 2 Ναν σε κάθε θέση...
Mολις 3 ποστ παραπάνω μπορείς να δεις ποιος φτιάχνει ομάδες με άθροισμα γκαλακτικος κι mvp και ποιος με εργαλεία (κατά τα γραφόμενα εδώ παντα)
Αν εννοεις το δικο μου ποστ. Εγω εχω πρωτοπει εδω μεσα οτι δεν γινεται ολοι να εχουν απο μια μπαλα. Για τις μεταγραφες του Παο σχολιασα οτι εχει κανει μεταγραφες που δεν ειναι βομβες αλλα στοχευμενες και παρουσιαζονται ως βομβες ενω εμεις καναμε τουλαχιστον 1 βομβα και 1 τοπ επιπεδου για τα δεδομεν της σημερινης ευρωλιγκας και οι παντες ειναι μεσα στην μιζερια.

Αν εννοεις το σχολιο που απντησα στην φωτογραφια του berry προσθεσα απλα τον πρωτο σκορερ.

Ουτε γκαλαντικος θελω να γινουμε προσωπικα ουτε ΝΒΑ 2κ. 2 παικτες αξιολογους με αμυντικο φλιτρο ζητησα προσωπικα Μετου/οκεκε και Ροντεν/Ντιαλο. Κανενας απο αυτους εκτος ισως απο τον Ντιαλο δεν ειναι πρωταγωνιστης αλλα χαμαλης.

Τωρα @BillyPao. Ο Παο ελεγχει τα μεσα γιατι ο προεδρος του εχει ασχοληθει με αυτα σε επαγγελματικο επιπεδο, εχει σαιτ με τη γραμμη του και ας μην ειναι δικο του ενω και ο ιδιος ειναι πολυ ενεργος στο τουιτερ. Ενω δινει ψωμι(πληροφοριες) στους δημοσιογραφους. Οι δικοι μας εχουν αποξενωσει τους παντες δεν δινουν μιση πληροφορια και οι αλλοι κατεβαζουν οτι φανταστουν απο το κεφαλι τους ενω καποιοι το πανε κοντρα κιολας.

@shaq7
Το Μιροτιτς Ντιαλο το αγοραζα γιατι εχεις βαλει τον Ντιαλο και οποιον βαλεις διπλα αρον Ντιαλο ειτε λεγεται Μιροτις ή Ποκουσεφσκι εγω το αγοραζω καθως ο παικτης κανει για 2. Αλλα αν μιλησουμε αντικειμενικα παικτη με ελλειψη κινητρου οπως ο Μιροτιτς δεν θα ηθελα στην ομαδα. Θα προτιμουσα καποιον με το 1/3 του ταλεντου του Μιροτιτα αλλα κινητρο να παιξαι μπασκετ και να κερδισει πραγματα

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιούλ 08, 2026 7:11 am

Ντιαλό και ακόμα ενα δυνατό 4αρι.

Δεν γίνεται να βρίσκουν χρόνο οι
Οσμάν Μπονγκα Ρογκαβοπουλος
Γιαμπουσελε Λεσορτ φαλ

Δεν γίνεται να έχουν 3ο άσσο τον Σλούκα και μεις να λέμε δεν γίνεται να πάει 3ος ο Γουοκαπ και θα κάνουμε 3αρι τον Φουρνιε και ότι με ενα 4αρι πίσω απ τον βεζενκοφ κομπλέ και να ακούγονται δηλαδή ονόματα σαν του Κοστέλο γιατί στο 3 θα παίζει ο γουορντ και ο Παπανικολάου δηλαδή :lol:
Δεν χρειάζονται αλχημείες χωρίς λόγο.

Στα γκαρντ γιναν πολύ καλές κινήσεις ελπίζω για κάτι ανάλογο και στα υπόλοιπα κενά.

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Τετ Ιούλ 08, 2026 7:20 am

Ας μην τρελενομαστε με τον Παναθηναϊκό. Ήταν αυτονόητο ότι θα έπεφτε πολύ χρήμα,αλλιώς δεν θα ερχόταν ο Ομπράντοβιτς. Και έκαναν το φυσιολογικό,εκεί που ήταν χάλια ,στους ψηλούς να φέρουν παίκτες αξίας και ποσότητα. Το θέμα είναι εμείς που έχουμε ήδη στρωμένη ομάδα 1ον να ανακοινώσουμε τον Μοντέρο να τελειώνουμε :D και 2ον να φέρουμε πραγματικά ποιοτικούς παίκτες και όχι συμπλήρωμα για να παίζει ο Σάσα 30 λεπτά. Αυτονόητο ότι πρέπει να έρθει παίκτες αθλητικοί και σκυλιά του πολέμου, με αυτούς που έφεραν είναι ευχής έργον που έφυγε ο Πίτερς.

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Ιούλ 08, 2026 7:24 am

manos_89 έγραψε:
Τετ Ιούλ 08, 2026 4:18 am
τουλουμπα έγραψε:
Τετ Ιούλ 08, 2026 4:11 am

τριποντο και μεταλ χαμερ :wave:
Offtopic αλλά το metal hammer με τον μονομεηντενισμό προωθούσε τον φανατισμό και τον διχασμό πριν το sdna και τα λοιπά διαόλια του σήμερα :D

Με δεδομένο τον yabu ποιος λέτε ότι έχει καλύτερη Frontline;
Milutinov, Tyrique, Hall
Vs
Yabusele, Lessort, Fall

Του Ολυμπιακού μου μοιάζει πιο safe (με εξαίρεση τον μιλουτίνοφ κάνεις δεν έχει θέματα τραυματισμών) ενώ η δική μας έχει περισσότερα χαρακτηριστικά (τρίποντο, bully ball, playmaking)
Ο Γιαμπουσελε ηταν ενα 4/3 που λογω ογκου και δυναμης και αλτικοτητας επαιξε ως φευτοπενταρι στο ΝΒΑ(πρωτοδοκιμαστηκε στην εθνικη οταν ειχε ξεμεινει χωρις ψηλους προ διετιας)

Σιγουρα δεν ειναι 5αρι.

Αν μιλησουμε για την θεση πεντε ξεκαθαρα του Ολυμπιακου ειναι ανωτερη με τα σημερινα δεδομενα. Μπορει ομως ο Λεσορ και ο Φαλ να θυμηθούν τους πραιμ εαυτους τους και τοτε οι καταστασεις αλλαζουν.

Αν μιλησουμε γενικα για την Φροντ Λαιν:
Μιλου, Ταιρικ, Χολ
Σασα, +1

Λεσορ, Γιαμπουσελε, Φαλ
Χειζ Ντειβις, Χουαντσο

Η απαντηση ειναι εξαρταται τι θελεις να παιξεις. Αν παιξεις με την κλασσικη εννοια των θεσεων με ενα καλο 4αρι τυπου Οκεκε/ Μετου ή εστω και εναν μιροτιτς(φτουφτου) ο Ολυμπιακος υπερεχει ειδικα στο ριμπαουντ και τον επιθετικο τομεα.
Αν παιξεις με small ball και πιο ευελικτα σχηματα ο Παο υπερεχει ξεκαθαρα ενω εχει πιο two way χαρακτηρα

Αν ο προπονητης ηταν ο Αταμαν θα σου ελεγα οτι τα εχετε κανει ψιλοαχταρμα με τα πολλα 4αρια. Επειδη ομως ειναι ο Ζοτς ο οποιος παντα ειχε ενα φοργουορντ που το εκανε πενταρι με επιτυχια( Μπατιστ, Τσαρτσαρης, Βεσελι) θα σου πω ειμαι ποκυ περιεργος για το τι θα μας παρουσιασει φετος αυτη η μπασκετικη ευφυια

xavier

Honorary
Reactions:

Τετ Ιούλ 08, 2026 7:36 am

γενικα δεν μπορεις να προδικασεις πως μπορει ενας παιχτης σε εναν διαφορετικο ρολο.
το ιδιο ισχυει για τον μακινταιρ με τον μοντερο, που στον ολυμπιακο θα παιζουν λιγοτερο. το ιδιο π.χ. και για τον μπονγκα στον παο.

και το να φτιαξεις μια ομαδα με ξεκαθαρους ρολους και μια ομαδα πολυ γεματη σε ολες τις θεσεις μπορει υπο προυποθεσεις να δουλεψει και το αντιθετο. και τα 2 τα εχουμε δει να συμβαινουν. αν δεν δεις τις ομαδες στο παρκε, ακρη δεν βγαινει. ποσο μαλλον οταν ο ανταγωνισμος φετος σε ολη την ευρωπη θα ειναι σημαντικος, με πολλες ομαδες να παρουσιαζονται δυνατες.

GP77

Reactions:

Τετ Ιούλ 08, 2026 8:56 am

shaq7 έγραψε:
Τετ Ιούλ 08, 2026 3:00 am
Ντιαλό μιροτιτς το αγοράζατε ; Ο μιροτιτς ακόμα και τώρα είναι δυο λεβελ πάνω του Πίτερς ενώ λόγω της κατάστασης της Μονακό και ότι μεγάλωσε θα δεχτεί να παίξει πίσω του σασα .. προφανώς πρέπει να ρθει και ένας σκύλος στο 3 όμως
Προσωπικά Μίροτιτς δεν μου άρεσε ποτέ. Ούτε το 23 που ήταν στα prime του ακόμα και είχε ακουστεί για να καλύψει το κενό που είχε αφήσει ο Σάσα. Άνευρος, μηδέν αθλητικότητα, άφαντος στην άμυνα και εξαφανισμένος στα δύσκολα. Ειδικά τώρα στα 35 του. Ο μόνος τρόπος να τον έβλεπα ήταν λόγω ηλικίας και ύψους (2,08) να ανέβαινε στο 5, δίνοντας σου σουτ από εκεί. Δεν έχει βέβαια την δύναμη να σπρώξει στην άμυνα.
Με την απόκτηση του Γιαμπουσέλε από τον Παο είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να πάμε για δύο φόργουορντ με κύρια χαρακτηριστικά την σκληράδα και την αθλητικότητα. Η τριάδα Μπόνγκα-Ντέιβις-Γιάμπου θα ρίχνει πολύ μπασκετικό ξύλο και σίγουρα θα δέσει την άμυνα. Εμείς πρέπει να πάμε σε κάτι στυλ Ντιαλό/Οκέκε ώστε να ματσάρουμε όσο γίνεται τα σχήματα του Παο.

tarp7

champion
Reactions:

Τετ Ιούλ 08, 2026 9:21 am

Christofis έγραψε:
big_lebowski έγραψε:
Τρί Ιούλ 07, 2026 11:44 pm

Mολις 3 ποστ παραπάνω μπορείς να δεις ποιος φτιάχνει ομάδες με άθροισμα γκαλακτικος κι mvp και ποιος με εργαλεία (κατά τα γραφόμενα εδώ παντα)
Αν εννοεις το δικο μου ποστ. Εγω εχω πρωτοπει εδω μεσα οτι δεν γινεται ολοι να εχουν απο μια μπαλα. Για τις μεταγραφες του Παο σχολιασα οτι εχει κανει μεταγραφες που δεν ειναι βομβες αλλα στοχευμενες και παρουσιαζονται ως βομβες ενω εμεις καναμε τουλαχιστον 1 βομβα και 1 τοπ επιπεδου για τα δεδομεν της σημερινης ευρωλιγκας και οι παντες ειναι μεσα στην μιζερια.

Αν εννοεις το σχολιο που απντησα στην φωτογραφια του berry προσθεσα απλα τον πρωτο σκορερ.

Ουτε γκαλαντικος θελω να γινουμε προσωπικα ουτε ΝΒΑ 2κ. 2 παικτες αξιολογους με αμυντικο φλιτρο ζητησα προσωπικα Μετου/οκεκε και Ροντεν/Ντιαλο. Κανενας απο αυτους εκτος ισως απο τον Ντιαλο δεν ειναι πρωταγωνιστης αλλα χαμαλης.

Τωρα @BillyPao. Ο Παο ελεγχει τα μεσα γιατι ο προεδρος του εχει ασχοληθει με αυτα σε επαγγελματικο επιπεδο, εχει σαιτ με τη γραμμη του και ας μην ειναι δικο του ενω και ο ιδιος ειναι πολυ ενεργος στο τουιτερ. Ενω δινει ψωμι(πληροφοριες) στους δημοσιογραφους. Οι δικοι μας εχουν αποξενωσει τους παντες δεν δινουν μιση πληροφορια και οι αλλοι κατεβαζουν οτι φανταστουν απο το κεφαλι τους ενω καποιοι το πανε κοντρα κιολας.

@shaq7
Το Μιροτιτς Ντιαλο το αγοραζα γιατι εχεις βαλει τον Ντιαλο και οποιον βαλεις διπλα αρον Ντιαλο ειτε λεγεται Μιροτις ή Ποκουσεφσκι εγω το αγοραζω καθως ο παικτης κανει για 2. Αλλα αν μιλησουμε αντικειμενικα παικτη με ελλειψη κινητρου οπως ο Μιροτιτς δεν θα ηθελα στην ομαδα. Θα προτιμουσα καποιον με το 1/3 του ταλεντου του Μιροτιτα αλλα κινητρο να παιξαι μπασκετ και να κερδισει πραγματα
Δεν νομίζω να ασχολούνται κοι μεγάλη πλειοψηφία με τι λένε το sdna και τις βόμβες του δπγ. Περισσότερο εδώ στο φορουμ ασχολούμαστε με το αν θα μείνει ο γουόκαπ και ο παπ και με τι λεφτά γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο ν ασχοληθούμε

Αν πάρει γιαμπουσελέ ο ΠΑΟ ο Χουάντσο θα χαιρετήσει. Μια χαρά θα είναι για πίσω από από βεζένκοφ.

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Τετ Ιούλ 08, 2026 9:29 am

tarp7 έγραψε:
Τετ Ιούλ 08, 2026 9:21 am
Christofis έγραψε:

@shaq7
Δεν νομίζω να ασχολούνται κοι μεγάλη πλειοψηφία με τι λένε το sdna και τις βόμβες του δπγ. Περισσότερο εδώ στο φορουμ ασχολούμαστε με το αν θα μείνει ο γουόκαπ και ο παπ και με τι λεφτά γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο ν ασχοληθούμε

Αν πάρει γιαμπουσελέ ο ΠΑΟ ο Χουάντσο θα χαιρετήσει. Μια χαρά θα είναι για πίσω από από βεζένκοφ.
Σε περίπτωση που χαιρετήσει ο Juancho δεν θα έρθει σε εμάς. Θα πάει Ρεάλ λόγω διαβατηρίου 100% και θα έρθει 4αρι από Ρεάλ σε εμάς γιατί θα έχουν 4 4άρια.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

senior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Τετ Ιούλ 08, 2026 9:56 am

Αφοί, κάνετε γρήγορα καμιά μεταγραφή γιατί χάνουμε οπαδούς!
Ο Χαρταετός ήδη έχει κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη απέναντι και μοιράζει συγχαρίκια για τον Γιαμπού. Σας καθιστώ υπεύθυνους!!! :) :) :)

ΥΓ: Btw, γιατί εμένα μου φαίνεται μέγιστη παπάτζα όλος ο θόρυβος με τον Γιαμπουσέλε;

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Τετ Ιούλ 08, 2026 10:01 am

Δεν πιστεύω να αφήσει τον Χουάντσο ο Παναθηναϊκός, αλλά και να γίνει θα πάει Ισπανία.

Γιαμπουσέλε πιστεύω θα παίζει σχεδόν αποκλειστικά στο 5 και είναι εξαιρετική μεταγραφή (στα χαρτιά) για Παναθηναϊκό.

2 αθλητικούς στο 3-4 χρειαζόμαστε (γνώμη μου που συμπίπτει με των περισσότερων). Αν γίνεται με αξιοπρεπές σουτ.

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Τετ Ιούλ 08, 2026 10:08 am

FabrizioOberto έγραψε:
Δεν πιστεύω να αφήσει τον Χουάντσο ο Παναθηναϊκός, αλλά και να γίνει θα πάει Ισπανία.

Γιαμπουσέλε πιστεύω θα παίζει σχεδόν αποκλειστικά στο 5 και είναι εξαιρετική μεταγραφή (στα χαρτιά) για Παναθηναϊκό.

2 αθλητικούς στο 3-4 χρειαζόμαστε (γνώμη μου που συμπίπτει με των περισσότερων). Αν γίνεται με αξιοπρεπές σουτ.
Αξιοπρεπές δεν μας κάνει, φονικό πρέπει να είναι.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Τετ Ιούλ 08, 2026 10:11 am

kite26 έγραψε:
Τετ Ιούλ 08, 2026 10:08 am
FabrizioOberto έγραψε:

Αξιοπρεπές δεν μας κάνει, φονικό πρέπει να είναι.
Φονικό και πουλάρια ε χαρταετέ μου; Prime Shaquille O' neal με σουτ Κάρι φάση.

υγ. Υπάρχει μια πολύ ωραία ταινία με τον τίτλο "δολοφονικά αμαξίδια". Για κάποιο λόγο σκέφτηκα πως ψάχνουμε τα "φονικά πουλάρια". :sorry:

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος FabrizioOberto την Τετ Ιούλ 08, 2026 10:16 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Kostas89

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τετ Ιούλ 08, 2026 10:16 am

Ο Χουάντσο δεν νομίζω να φύγει αυτός με τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι ο Οσμάν, πρώτον ο ΠΑΟ πήρε μπάντιο που είναι περισσότερο δυάρι και έχει Ναν στην θέση αυτή και επειδή ο μοναδικός που έχει καλή οργάνωση είναι ο Σλούκας από τα γκαρντ θα πάρουν και ένα καθαρό πόιντ γκαρντ δεύτερον με τον ερχομό του μπονγκα και επειδή ήδη έχει Χέιζ Ντέιβις (βερσαλιτε και οι δυο 3/4)+ρογκαβοπουλος δεν χωράει άλλος στο 3 πόσο μάλλον στο 4 μετά τον ερχομό του γιαμπουζελε που θα παίρνει σίγουρα 10 λεπτά στο 5 ο ζοτς με τις μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι στιγμής δείχνει ότι θέλει να παίξει σοβαρή άμυνα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”