Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Sabenlee

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Saben lee
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιούλ 09, 2026 7:30 pm

Ποιός Γουοκαπ και κουραφεξαλα. Ο Ολυμπιακός φέτος θα αλλάξει ταχύτητα. Με πυραυλοκινητα Μοντέρο , Μακινταιρ και τον Τζόσεφ να προσθέτει εμπειρία η ομάδα θα προσφέρει θέαμα

https://vm.tiktok.com/ZNRECLFBq/

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Ιούλ 09, 2026 7:31 pm

θεωρω οτι θα σκασει μπομπα στο 3/4 και για το επικοινωνιακο κομματι της φασης..αμα φυσικα βρεθει τετοιος παικτης..δεν εννοω σκορερ η παικτη 2κ σωνει και ντε..μπορει να ειναι και ρολιστας αλλα θα ναι ονομα που θα κανει γκελ.

τον χεζονια εχω περισσοτερο κατα νου..σαν διαισθηση δηλαδη.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Ιούλ 09, 2026 7:42 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 7:31 pm
θεωρω οτι θα σκασει μπομπα στο 3/4 και για το επικοινωνιακο κομματι της φασης..αμα φυσικα βρεθει τετοιος παικτης..δεν εννοω σκορερ η παικτη 2κ σωνει και ντε..μπορει να ειναι και ρολιστας αλλα θα ναι ονομα που θα κανει γκελ.

τον χεζονια εχω περισσοτερο κατα νου..σαν διαισθηση δηλαδη.
Εγώ γιατί πιστεύω ότι αυτή η περίπτωση ήταν ο Μοντέρο; Εναν ρολιστα θα βρουν θεωρώ, μακάρι τουλάχιστον να έχει τα χαρακτηριστικά που μας λείπουν.
Εννοείτε ότι θέλω να έχεις εσύ δίκιο και να σκάσει κανας χεζονια αλλά και πάλι θα χρειάζεται παίκτης με μουσκουλα

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 7:45 pm

ναι αλλα αν χαθει ο ντορσει θες ενα μπαμ ετσι να παρει παλι πανω του ο κοσμος.. αν μεινουν ολοι ναι το σχεδιο υποθετω ηταν και ειναι για καποιον συμπληρωματικο.

ο ουρμπονας στο τελος λεει οτι ψαχνουμε μεγαλα ονοματα για το 4-3

RedEmperor

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιούλ 09, 2026 7:54 pm

Ενδιαφέρον άρθρο όσο αναφορά το salary cap.

https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... -tis-sezon

Με βάση το τώρα ο Ολυμπιακός είναι στα 9 και κάτι οπότε δεν ξεπερνάει τα 10 δεν πληρώνει πρόστιμο.

Ο παο είναι άρα 14-15 οπότε στην χειρότερη θα δώσει 10% σαν πρόστιμο 1.4000.000- 1.500.000

Dimmitz

allstar
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:10 pm

tokalytero3d έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 6:53 pm
Εντάξει αναμενόμενη η αποδέσμευση Έβανς (λέτε να τον πάρει κι αυτόν ο ντιπιτζι; :mrgreen:

Έμεινε να αποφασιστεί για Τζόζεφ και Λαρεντζάκη απ τις αποχωρήσεις;

Δεν έχω καταλάβει, τον Τζόζεφ τον έχουμε στο περίμενε μήπως φύγει φέτος ο Γουοκαπ;

Πάντως έγινε ξεσκαρτάρισμα σοβαρό.
Αυτά που λένε για μεγάλα ρόστερ και όλοι οι καλοί χωράνε είναι κουραφέξαλα. ΕΤΥΧΕ και πέρυσι δούλεψε σε εμάς γιατί πολύ απλά είχαμε γεμίσει μετριότητες και παίκτες που ήταν ευπαθείς σε τραυματισμούς. Συν ότι δύο μεταγραφές ήρθαν μεσούσης της σεζόν και δεν μπορούσαν να απαιτήσουν μεγάλο ρόλο.

Το ρόστερ πλέον γίνεται πιο ορθολογικό. Ακόμα και να μείνει ο Ουόκαπ δεν γίνεται το 4ο σου pg να είναι ο Τζόζεφ.

Πλέον έχουμε παίκτες που δεν τραυματίζονται και ειναι durable όπως ο CMM, δεν χρειάζεται να μπουκώσει και άλλο το ρόστερ. Ακόμα και ο Λαρετζάκης πρέπει να φύγει κατά την γνώμη μου. Στην τελική ακόμα και με το περσινό ρόστερ στους τελικούς της Α1 με ροτέισον 7 παικτών κατεβήκαμε.

Το πρόβλημα που είχαμε πέρυσι και πρόπερσι με έλλειψη ρόλων θα το έχει φέτος ο ΠΑΟ χ2 αν δεν κάνει και αυτός το δικό του ξεσκαρτάρισμα.

Μια καλή πινελιά στο 3-4 χρειαζόμαστε και είμαστε τούμπανο για του χρόνου. Πάντως και εγώ θεωρώ ότι δεν θα είναι δυνατό όνομα ο παίκτης που θα έρθει.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:29 pm

Dimmitz έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:10 pm
tokalytero3d έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 6:53 pm
Εντάξει αναμενόμενη η αποδέσμευση Έβανς (λέτε να τον πάρει κι αυτόν ο ντιπιτζι; :mrgreen:

Έμεινε να αποφασιστεί για Τζόζεφ και Λαρεντζάκη απ τις αποχωρήσεις;

Δεν έχω καταλάβει, τον Τζόζεφ τον έχουμε στο περίμενε μήπως φύγει φέτος ο Γουοκαπ;

Πάντως έγινε ξεσκαρτάρισμα σοβαρό.
Αυτά που λένε για μεγάλα ρόστερ και όλοι οι καλοί χωράνε είναι κουραφέξαλα. ΕΤΥΧΕ και πέρυσι δούλεψε σε εμάς γιατί πολύ απλά είχαμε γεμίσει μετριότητες και παίκτες που ήταν ευπαθείς σε τραυματισμούς. Συν ότι δύο μεταγραφές ήρθαν μεσούσης της σεζόν και δεν μπορούσαν να απαιτήσουν μεγάλο ρόλο.

Το ρόστερ πλέον γίνεται πιο ορθολογικό. Ακόμα και να μείνει ο Ουόκαπ δεν γίνεται το 4ο σου pg να είναι ο Τζόζεφ.

Πλέον έχουμε παίκτες που δεν τραυματίζονται και ειναι durable όπως ο CMM, δεν χρειάζεται να μπουκώσει και άλλο το ρόστερ. Ακόμα και ο Λαρετζάκης πρέπει να φύγει κατά την γνώμη μου. Στην τελική ακόμα και με το περσινό ρόστερ στους τελικούς της Α1 με ροτέισον 7 παικτών κατεβήκαμε.

Το πρόβλημα που είχαμε πέρυσι και πρόπερσι με έλλειψη ρόλων θα το έχει φέτος ο ΠΑΟ χ2 αν δεν κάνει και αυτός το δικό του ξεσκαρτάρισμα.

Μια καλή πινελιά στο 3-4 χρειαζόμαστε και είμαστε τούμπανο για του χρόνου. Πάντως και εγώ θεωρώ ότι δεν θα είναι δυνατό όνομα ο παίκτης που θα έρθει.
Ήμουν πάντα απο τους θιασώτες της χημείας και των ξεκαθαρων ρόλων. Στο πλαίσιο αυτο τρεις εν δυνάμει πρώτοι PG είναι πολλοί και στην Ευρωλιγκα μια χαρά θα δούλευε η 3αδα CMM Montero Joseph, αλλα ας όψεται το διαβατήριο του Θωμά.

Επίσης η θέση 3 είναι για μένα πονοκέφαλος. Αν ήθελα πιο μαζεμένο ροστερ και έπαιρνα μονο 1 φόργουορντ θα ήμουν πολυ προβληματισμενος για το αν θα έπαιρνα ενα 3-4αρι (4-3αρι οτι θελετε) που στην Ευρωλίγκα θα εξυπηρετούσε καλύτερα ή 4-5αρι ώστε στην Ελλάδα στους τελικούς να κερδίσω μια θέση.

Ακόμα και δυο φόργουορντ να πάρουμε Ακόμα τον εχω τον προβληματισμό. Αν θα πρέπει να πάρουμε 4-5αρι και 2-3αρι ή 3αρι και 3-4αρι.

Και καταλαβαίνετε οι μπασκετικό τι θέλω να πω. Μιλάω για χαρακτηριστικά και οχι για θεσεις απλώς βαριέμαι να το αναλύσω. :sorry:

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

RedEmperor έγραψε:

Με βάση το τώρα ο Ολυμπιακός είναι στα 9 και κάτι οπότε δεν ξεπερνάει τα 10 δεν πληρώνει πρόστιμο.

Ο παο είναι άρα 14-15 οπότε στην χειρότερη θα δώσει 10% σαν πρόστιμο 1.4000.000- 1.500.000
6.9 μυρια λεει ειναι αυτα που προσμετρωνται για τον ολυμπιακο. Βαλε 1.50εκ παραπανω αν υποθεσουμε πως αυξανονται απο 1εκ το συμβολαιο των γουοκαπ και ντορσει = 8.4 μυρια (του γουοκαπ μετραει το 50% γιατι εχει συμπληρωσει τριετια) οποτε μας μενουν αλλα 1.60 μυρια για μεταγραφη/μεταγραφες. Εκτος αν υπαρξουν κ αλλες αποχωρησεις.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:33 pm

@SbioTech

Δεν ξερω αν εχουμε την πολυτελεια να ειμαστε τοσο αναλυτικοι.

Ειναι και τι σου δινει η αγορα

Κατα την γνωμη μου θες ενα 3 και ενα 4
Αν μπορουν να παιξουν και σε αλλες θεσεις τρεμπιαν.

Αν παμε για εναν μονο παικτη , σιγουρα θα πρεπει να καλυπτει το 4 .Απο εκει και περα αν γινεται καλο θα ηταν και το 3.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:36 pm

κατι λενε οτι μεχρι τα 3εκ εξτρα ειναι μικρο το προστιμο..αυτο δεν βλεπω να το γλιτωνουμε..τον τζοσεφ αν τον κρατησουμε και δεν φυγει καποιος δεν παιζει να παρουμε 3ρι..σιγα μην δωσουν 1εκ+ για να κανει προπονησεις μονο.σαν 4ος ασσος δεν θα παιζει ποτε

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:39 pm

Μα θέλουν να τον κρατήσουν απ οτι βγαίνει απλά αυτός το σκέφτεται. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αποφασίσει να μην πάρουν 3αρι και θα πάρουν αν φύγει ο Τζόζεφ;

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:42 pm

Rivers15 έγραψε:
RedEmperor έγραψε:

6.9 μυρια λεει ειναι αυτα που προσμετρωνται για τον ολυμπιακο. Βαλε 1.50εκ παραπανω αν υποθεσουμε πως αυξανονται απο 1εκ το συμβολαιο των γουοκαπ και ντορσει = 8.4 μυρια (του γουοκαπ μετραει το 50% γιατι εχει συμπληρωσει τριετια) οποτε μας μενουν αλλα 1.60 μυρια για μεταγραφη/μεταγραφες. Εκτος αν υπαρξουν κ αλλες αποχωρησεις.
Με μπέρδεψαν αυτοί εκεί στο γκαζετα και στο σπορ24

Πως λένε 6.9Μ ; Γιατί δεν έβαλαν και όσους προσμετράται το 50% . Εκεί, βγαίνουμε με 9.4Μ χωρίς πιθανές προσαρμογές που θεωρητικά αναμένονται

δεν ξέρω γιατί λένε 6.9Μ

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Rivers15

nba
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:46 pm

RedEmperor έγραψε:

Επισης αν δεν κανω σοβαρο λαθος, δεν ισχυουν αυτα που γραφει. Δεν ειναι τοσο μικρο το προστιμο. Οι κλιμακες ειναι ως εξης:

0–10% υπέρβαση → 0,50 €/€
10–30% → 0,75 €/€
30–50% → 1,00 €/€
50–70% → 2,00 €/€
70–90% → 3,00 €/€
90–110% → 4,00 €/€
Κλπ κλπ.
Οποτε με 11 μυρια budget πληρωνεις προστιμο μισο μυριο.
Με 12 μυρια budget πληρωνεις προστιμο 1.25 μυρια
Με 13 μυρια budget πληρωνεις προστιμο 2.00 μυρια.

Οποτε δεν θα υπρβει η ομαδα τα 10 μυρια ή αν το κανει δεν πιστευω πως θα το υπερβει για πανω απο 1 μυριο. Οποτε δεν εμεινε πολυ μεγαλο ποσο για επιπλεον μεταγραφη/ες αν δεν υπαρξουν αλλες αποχωρησεις. Του χρονου που Σασα και Ντορσει (αν μεινει) πιανουν τριετια και πανε στο 50% μπορεις να βαλεις εναν αλλο anchor player αντι του Σασα να πας τον Σασα στο 50% και να ανοιξει χωρος στο salary cap.

Rivers15

nba
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:51 pm

Coach Periklis έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:42 pm
Rivers15 έγραψε:

Με μπέρδεψαν αυτοί εκεί στο γκαζετα και στο σπορ24

Πως λένε 6.9Μ ; Γιατί δεν έβαλαν και όσους προσμετράται το 50% . Εκεί, βγαίνουμε με 9.4Μ χωρίς πιθανές προσαρμογές που θεωρητικά αναμένονται

δεν ξέρω γιατί λένε 6.9Μ
Ναι λαθος τα εχουν υπολογισει. Ολο το αρθρο λαθος ειναι... Δεν ξερω πως τα εχουν βγαλει. 9.4 μυρια βγαινουν του Ολυμπιακου... Το οποιο ειναι παρα πολυ υψηλο δυστυχως. Δεν βλεπω μεταγραφη 2+ εκατομμυριων. Σιγα μην παμε να πληρωσουμε 2 μυρια προστιμο.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:53 pm

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yawn.brigade την Πέμ Ιούλ 09, 2026 8:55 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”