Εθνική Νέων Ανδρών (U20)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
BB_Addicted

sophomore
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Μάικ Μπατίστ
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 12, 2026 11:26 am

Έχοντας εικόνα και από τα φιλικά, η εικόνα του αγώνα σήμερα σίγουρα δεν ήταν ενδεικτική του τι μπορεί να κάνει η ομάδα και τα παιδιά. Το πρόβλημα στον άσο μεγάλο, όχι τόσο λόγω αριθμών, στις ασίστ, αν μπαίνανε αρκετά από τα ελεύθερα σουτ θα ήταν καλύτερα τα νούμερα, αλλά κυρίως από την δυσκολία οργάνωσης και σεταρίσματος μιας επίθεσης. Αρκετά εγωιστική προσέγγιση ανά στιγμές και φυσικά νομίζω ότι αν πάνε στα ματς 9-16 θα πνιγούν στο άγχος. Λείπει, η προσωπικότητα ή τουλάχιστον δεν έχει βγει μπροστά ακόμα. Επίσης, παίκτες μεμονωμένα επίσης απογοητεύουν με την απόδοση τους, τη γλώσσα σώματος και τις αντιδράσεις του. Αμυντικά επίσης πολλές κακές στιγμές και αντιδράσεις ειδικά στις περιστροφές. Νομίζω γενικά ότι και οι προπονητές είναι μπερδεμένοι ακόμα με τους ρόλους. Ματς που πρέπει να κερδίσει η Εθνική σήμερα.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Κυρ Ιούλ 12, 2026 6:12 pm

Nίκη απέναντι στο Βέλγιο , σημαντική για την ψυχολογία της ομάδας και σίγουρα δεν θα μας φέρει αντιμέτωπους με τον πρώτο του 4ου ομίλου. Δηλαδή θα παίξουμε κατά πάσα πιθανότητα με τον ηττημένο του αγώνα Ισραήλ - Σλοβενία που ξεκινάει σε λίγο.

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): ): Λέφας 5, Τσαχτσίρας, Νικολαϊδης 15 (3), Ξανθόπουλος 6, Χαντζής 10 (1), Ροζακέας 5 (1), Γεώργας 4, Πρέκας 2, Κομνιανίδης 5 (1), Ασημακόπουλος 4, Πατρίκης 10, Παγώνης 18 (2)

Τον Λεφα δεν τον περιμένετε καλύτερο; Αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού;

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Spectator

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας-York Eagles

Κυρ Ιούλ 12, 2026 7:00 pm

Πολυ πολυ αδουλευτος στο κορμι του ( σαν U16 μου φαινεται).

Θα πρεπει να αλλαξει πολλα πραγματα Αμερικη ( εκει δεν παει?) αμα θελει να επιβιωσει /βρει χρονο στο παρκε.

Παραπλησια εικονα δεχνει , οπως εχει ηδη αναφερθει ενα χρονο πριν, και ο αλλος U18 ταλαντουχος του Αρη , ο Χατζηλαμπρου

Giannis83

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Κυρ Ιούλ 12, 2026 8:43 pm

Ο Λέφας δεν είναι κακός. Απλώς για κάποιο λόγο δεν παίζει πολύ.
Σήμερα έπαιξε συνολικά 8,5 λεπτά και έβαλε 5 πόντους. Πρώτη φορά πάτησε παρκέ 2 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Μόνο ο Τσαχτσίρας δεν είχε παίξει ως εκείνη τη στιγμή και μου έκανε εντύπωση ότι μπήκε ως 11ος παίχτης. Πίστευα ότι είχε θέμα τραυματισμού και δεν έπαιζε.
Χθες έπαιξε 21 λεπτά, πάλι ερχόμενος από τον πάγκο, και είχε 10 πόντους.

Και σε όλα τα φιλικά γενικώς ερχόταν πάντα από τον πάγκο και κατέληγε πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Έχω την εντύπωση ότι έχει να κάνει με το πρόβλημα που έχει στην άμυνα (ουσιαστικά δεν παίζει άμυνα ο Λέφας) ενώ η φιλοσοφία του κοουτς φέτος βασίζεται στην άμυνα. Φαίνεται να τον χρησιμοποιεί ως τον παίχτη που έρχεται από τον πάγκο να δώσει σκορ.
Σήμερα μπήκαμε από το 1ο λεπτό με μεγάλη πίεση στην άμυνα, κάναμε πολλά κλεψίματα (15) και πήραμε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Γυναικών και Εθνικές Ομάδες Κλιμακίων ΕΟΚ”