Παναθηναϊκός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιούλ 12, 2026 10:44 pm

j-kidd13 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 12, 2026 10:42 pm
BillyPao έγραψε:
Κυρ Ιούλ 12, 2026 10:38 pm

Αν ήξερε ότι δε θα μπορεί να πάρει παίκτη όπως αυτό που έχει στο μυαλό του, δε νομίζω να ερχόταν. :D
Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Βασιλιάς είναι εδώ και του έχουν δώσει ό,τι ζητήσει αλλά γκαρντ αξίας δεν υπάρχουν στην αγορα,τι να κάνουμε .
Γκαρντ που να ταιριάζει στα θέλω του να υπάρχει, αυτό είναι το θέμα.

manos_89

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Dejan
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 12, 2026 10:48 pm

Με εξαίρεση τον Montero δεν ξέρω αν κυκλοφόρησε φέτος κάποιος pg που θα προτιμούσα από τις επιλογές που έχουμε τώρα (ΝΒΑ ή σπάσιμο συμβολαίου).
CMM, James, Strazel, Darius Thomson, άντε και τον Francisco πες

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Κυρ Ιούλ 12, 2026 10:50 pm

manos_89 έγραψε:
Με εξαίρεση τον Montero δεν ξέρω αν κυκλοφόρησε φέτος κάποιος pg που θα προτιμούσα από τις επιλογές που έχουμε τώρα (ΝΒΑ ή σπάσιμο συμβολαίου).
Φρανσισκο θα ήταν ταμάμ για εμάς και ο cmm

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
MOZZARTDR

senior
Reactions:

Κυρ Ιούλ 12, 2026 11:40 pm

Ωραίο άρθρο για τον Τζόρτζε Σρεντόγεβιτς(σέρβο δημοσιογράφο) που αναφέρει ότι πολύ πιθανό τον Yabu να τον δούμε και στη θέση 3 εκτός από 4 και 5.
Μου κάνει εντύπωση που αναφέρει για τον Μήτογλου ότι έχει αμφιβολίες για το αν θα μείνεο.Εται όπως ήρθαν τα πράγματα λογικά μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα θα βρίσκει χώρο αλλά το να φύγει το θεωρώ υπερβολή,ιδίως αν φύγει και ο Τολιό.

https://www.sportdog.gr/mpasket/eurolea ... i-2-gkarnt

manos_89

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Dejan

Δευ Ιούλ 13, 2026 1:56 am

kein έγραψε:
Κυρ Ιούλ 12, 2026 10:50 pm
manos_89 έγραψε:
Φρανσισκο θα ήταν ταμάμ για εμάς και ο cmm
Δεν θα ήθελα CMM. Αν ήταν να πάρουμε παίκτη 30+ τότε ας παίρναμε τον Τζέημς. Προτιμώ πιο φρέσκο παίκτη που θα έχει και σουτ. Δεν μας παίρνει πλέον να βάλουμε άσουτο/streaky παίκτη.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Ιούλ 13, 2026 3:48 am

Είναι δεδομένο δηλαδή ότι ο Άρης δεν θα προχωρήσει σε πρόταση αγοράς 1.500.000- 2.000.000 ευρώ, ούτε στην παροχή τριετούς συμβολαίου αντί συνολικών απολαβών περί των 5 εκατ. ευρώ, όπως φέρεται να έχει προσφέρει ο ΠΑΟΚ

Και δηλαδη τι προταση θα κανει ο αρης

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Ιούλ 13, 2026 3:49 am

MOZZARTDR έγραψε:
Ωραίο άρθρο για τον Τζόρτζε Σρεντόγεβιτς(σέρβο δημοσιογράφο) που αναφέρει ότι πολύ πιθανό τον Yabu να τον δούμε και στη θέση 3 εκτός από 4 και 5.
Μου κάνει εντύπωση που αναφέρει για τον Μήτογλου ότι έχει αμφιβολίες για το αν θα μείνεο.Εται όπως ήρθαν τα πράγματα λογικά μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα θα βρίσκει χώρο αλλά το να φύγει το θεωρώ υπερβολή,ιδίως αν φύγει και ο Τολιό.

αν ειναι να ξεφορτωθουμε τον τριποντινο ας βαζουν τον γιαμπουσελε και στον ασσο

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Δευ Ιούλ 13, 2026 8:55 am

τουλουμπα έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2026 3:49 am
MOZZARTDR έγραψε:

αν ειναι να ξεφορτωθουμε τον τριποντινο ας βαζουν τον γιαμπουσελε και στον ασσο
Τον Τριποντίνο δεν τον δίνουμε ... :mrgreen:

tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Δευ Ιούλ 13, 2026 9:02 am

MOZZARTDR έγραψε:

Ο Σρεντόγεβιτς θα είναι ο μόνος ΄σέρβος που δεν ξέρει μπάσκετ :D, τον έχει δει ποτέ το γιαμπού; Τι τριάρι θα παίξει ο γιαμπόύ , σιγά μην τον βάλει κα ιπλέυ μέικερ να παίξει.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Δευ Ιούλ 13, 2026 9:11 am

tarp7 έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2026 9:02 am
MOZZARTDR έγραψε:

Ο Σρεντόγεβιτς θα είναι ο μόνος ΄σέρβος που δεν ξέρει μπάσκετ :D, τον έχει δει ποτέ το γιαμπού; Τι τριάρι θα παίξει ο γιαμπόύ , σιγά μην τον βάλει κα ιπλέυ μέικερ να παίξει.
Σωστός ! ούτε σε επίδειξη πλέον τριάρι ο Γάλλος. Είναι άλλο πράγμα να παιξει heavy αλλαγές και να βρεθεί να μαρκάρει και τριάρι, και άλλο να παίξει στο 3.

GreenLantern

senior
Reactions:

Δευ Ιούλ 13, 2026 9:40 am

Όσο περνάει η μεταγραφική περίοδος, μου κάνει ακόμη πιο μεγάλη εντύπωση η ευκολία που αφήσαμε το Σορτς.

Εκτός ότι θα μπορούσε να είναι μια σούπερ λύση αν δε βρεθεί κάτι καλύτερο, πως γίνεται να τον δώσαμε χωρίς αντάλλαγμα.

Κάνε μια σπόντα μπασκετικέ θεέ γιατί δε θα το αντέξω να πάμε με βασικούρα στα άσσο τον Γκραντ για 4η χρονιά. Ξέρω θα πέσουν να με φάνε γιατί είναι καλό παιδί και οικογενειάρχης, κολλητός με Χουαντσο, που μετράει!

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Δευ Ιούλ 13, 2026 9:57 am

GreenLantern έγραψε:
Όσο περνάει η μεταγραφική περίοδος, μου κάνει ακόμη πιο μεγάλη εντύπωση η ευκολία που αφήσαμε το Σορτς.

Εκτός ότι θα μπορούσε να είναι μια σούπερ λύση αν δε βρεθεί κάτι καλύτερο, πως γίνεται να τον δώσαμε χωρίς αντάλλαγμα.

Κάνε μια σπόντα μπασκετικέ θεέ γιατί δε θα το αντέξω να πάμε με βασικούρα στα άσσο τον Γκραντ για 4η χρονιά. Ξέρω θα πέσουν να με φάνε γιατί είναι καλό παιδί και οικογενειάρχης, κολλητός με Χουαντσο, που μετράει!
Προφανώς υπήρχε επικοινωνία κε τον ζοτς και κρίθηκε σωστό να τον αφήσουν. Ο σορτς παρότι αντιμετωπίστηκε άδικα, ποτε δεν έδειξε αδιαφορία, και έβαλε τα χέρια του στην φωτιά ακόμα και στο τελευταίο ματς της σεζόν. Αυτό του το αναγνώρισαν και εφόσον ο παίχτης ήθελε να φύγει καλά έκαναν. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πα τα να είμαστε με τον εργαζόμενο όχι με τον εργοδότη.
Τώρα για το θέμα μεταγραφής δεν ανησυχώ καθόλου γιατί στη άλλη πλευρά του ατλαντικού θα προκύψουν πολλά κοψίματα στους κοντούς. Ειβαι είδος εν αφθονία εκεί τα Γκαρντ, ευτυχώς ! Οι ψηλοί σπανίζουν και ευτυχώς κλείσαμε νωρίς το κεφάλαιο αυτό.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Ιούλ 13, 2026 10:20 am

GreenLantern έγραψε:

Όταν ένας παίκτης θέλει να φύγει δε τον κρατάς με το ζόρι.
Πόσο μάλλον όταν δεν είναι και αυτό που θες από άποψη χαρακτηριστικών.

Αν τον κρατάγαμε και τον διώχναμε πχ τον Σεπτέμβρη αν βρίσκαμε τότε κάποιον να μας κάνει δε θα ήταν σωστή αντιμετώπιση απέναντι του.
Θα είχαν κλείσει τα περισσότερα ρόστερ οπότε θα του ήταν δύσκολο να βρει κάτι και κατι τέτοια μετράνε και στους παίκτες που μιλάνε μεταξύ τους και στους μανατζερ.
kein έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2026 9:57 am
GreenLantern έγραψε:

Προφανώς υπήρχε επικοινωνία κε τον ζοτς και κρίθηκε σωστό να τον αφήσουν. Ο σορτς παρότι αντιμετωπίστηκε άδικα, ποτε δεν έδειξε αδιαφορία, και έβαλε τα χέρια του στην φωτιά ακόμα και στο τελευταίο ματς της σεζόν. Αυτό του το αναγνώρισαν και εφόσον ο παίχτης ήθελε να φύγει καλά έκαναν. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πα τα να είμαστε με τον εργαζόμενο όχι με τον εργοδότη.
Τώρα για το θέμα μεταγραφής δεν ανησυχώ καθόλου γιατί στη άλλη πλευρά του ατλαντικού θα προκύψουν πολλά κοψίματα στους κοντούς. Ειβαι είδος εν αφθονία εκεί τα Γκαρντ, ευτυχώς ! Οι ψηλοί σπανίζουν και ευτυχώς κλείσαμε νωρίς το κεφάλαιο αυτό.
Ναι με έναν αστερίσκο.
Υπάρχουν σε αφθονία combo guards και scoring guards γενικότερα.
Αν θέλουμε κάποιον άσσο με καλά playmaking skills που να μπορεί να είναι βασικός κουμανταδόρος σε αυτό το επίπεδο δεν είναι και τοσοι πολλοί.

t0ny3

Honorary
Reactions:

Δευ Ιούλ 13, 2026 10:58 am

Χθες σκεφτομουν πως αμα τις μεταγραφες τις ειχε κανει ο Αταμαν θα ετρωγε τρομερο κραξιμο, οχι λογω παικτων αλλα λογο θεσεων.

Η ομαδα χρειαζοταν ενα βασικο γκαρτ, εναν βασικο σεντερ και εναν 3ο σεντερ κυριως. Ο Γκριγκο ηταν εκτος δωδεκαδας ετσι κι αλλιως οποτε το 2-3 ηταν εκτος περσινων σχεδιων.

Τι εκανε ο Ζοτς; Πηρε τον 3ο ψηλο επειδη προεκυψε ο Φαλ. Δεκτο.

Μετα αντι να φοσιωθει στις 2 μεγαλες μας ελειψεις σε ασσο και σεντερ, εκλεισε τον αντι Γκριγκο, ο οποιος μπερδεψε και την περιφερεια παιρνοντας εναν παρομοιο παικτη με Γκραντ σε νεοτερη ηλικια, οποτε αρχισαν τα σεναρια για ξενερωμα Γκραντ.

Στη συνεχεια εκλεισε εναν ακομη φοργουορντ ενω ημασταν ηδη φουλ εκει. Αρα ξεκινησε η γκριναι για τον Οσμαν και τα σχηματα.

Και το κερασακι, εκλεισε κι αλλον φοργουορντ αντι για κλασικο σεντερ. Οποτε δημιουργηθηκε συμφορηση στα φορουορντ σε βαθμο να αρχισουν σεναρια και για Χουαντσο.

Οποτε φευγει ο Οσμαν γιατι ηθελε να εχει εγγυημενο χρονο και να τσεπωσει τα λεφτα.

Τωρα φευγει και ο Τολιο, οποτε πεφτουμε σε ταλεντο. Για μενα το ιδανικο για Τολιο θα ηταν αν μπορουσε να παει καπως δανεικος φετος και του χρονου να επαιρνε τη θεση του Σλουκα, γιατι δε θα εχουμε Γκαρντ Ελληνα σε αυτο το επιπεδο. Ναι ξερω θελετε να διωξετε και ΠΚ και Ντινο, αλλα να δω πως θα κατεαζουμε 12αδα μετα στην Α1.

Να δεχτω οτι με τη φυγη του Τολιο τωρα παμε για πιο δυνατη μεταγραφη στον ασσο, αν κι εγω πιστευα θελαμε και πριν δυνατο floor general. Ακουγονται οτι ισως κιμηθουμε και γαι 2-3 παικτη, οποτε μου κανει πιιο περιεργη τη φυγη του Τσεντι, γιατι αν παρουμε παικτη θα δημιουργηθει παλι συμφορηησ και δε θα εχουμε και το ταλεντο και το επιπεδο του Τσεντι. Επρεπε να πειστει ο παικτης να μεινει, γιατι τωρα μετα τον Ναν δεν εχουμε παικτη που να μπορει να σκοραρει ετσι με ευκολια και να εχει αποδειξει οτι μπορει να παρει παιχνιδια μονος του.

Περιμενω με ενδιαφερον και περιεργεια τον σχεδιασμο. Ας τελειωσει το σιριαλ με Τολιο να προχωρησουμε. Παντως εχω αρκετες ανησυχιες πλεον.

Fitz

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Δευ Ιούλ 13, 2026 11:28 am

berry έγραψε:
Κυρ Ιούλ 12, 2026 10:03 pm
Ειναι ενδιαφερουσα περιπτωση ο Χειζ

Οπως και ο Garry Payton II

Και McLaughling θα εβλεπα

https://www.spotrac.com/nba/free-agents ... osition/pg
Payton είναι ελίτ αμυντικός και τρομερά εκρηκτικός, αλλά όπως και ο Hayes είναι αρκετά ασουτος. Επίσης, είναι αριστερόχειρες, όπως και ο Nunn που είναι ball dominant και -λογικά πολλοί δε το φαντάζονται- είναι ένα στοιχείο που οι προπονητές το εξετάζουν, άσχετα από τα άλλα στοιχεία που έχει ο κάθε παίκτης. Για πολλούς λόγους.

McLaughlin τον πάω, πιστεύω ταιριάζει καλά. Μου θυμίζει τον Logan που είχαμε κάποτε, που έπαιζε και Μακάμπι. Παρόμοιο σουλούπι κιόλας.

Εγώ την πρόταση μου την έχω κάνει για το σε ποιον αξίζει να τα σκάσει από ΤΩΡΑ και να μην περιμένει τίποτα. Cole Anthony και τα μυαλά στα μπλέντερ. Φονικός σκόρερ, αληταράς και με έφεση σε stocks. Σκυλί του πολέμου κανονικό.

@manos_89 o Robinson δεν έχει κλείσει πουθενά; Δε θα με χάλαγε αν δεν κάτσει κάποιος από απέναντι - κι αυτός αριστερόχειρας ωστόσο :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”