O Francisco με 6.6/ασιστ αν ματς περσι είναι ήδη καλός δημιουργός. Ο Μπαντιο όντως χρειάζεται πολλή δουλειά σε αυτό.Fitz έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 12:59 pmΔεν έχεις άδικο στον τρόπο σκέψης σου, αλλά το σημείο που επισημαίνω εγώ:abovetherim έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 12:39 pmΛόγω ηλικίας (κοντά στα 60), ας κάνω και λίγο τον γκινιάρη θείο.
Ποιός είναι ο floor general του νέου Παναθηναϊκού; ο 36χρονος Σλούκας; Ο 34χρονος Γκραντ. Αν μιλούσαμε για ρόστερ Αταμάν να καταλάβω τις προσθήκες Μπαντιό και Φρανσίσκο στα γκαρντ και το killer instict τους δίπλα στο Ναν, αλλά το μπάσκετ που υπηρετεί ο Ζοτς είναι λίγο πιο εγκεφαλικό. Βέβαια ο κόουτς ξέρει καλύτερα από όλους μας.
Εγώ, θα ήθελα τον 29χρονο Σλούκα ή το 28χρονο Γουόκαπ στα γκαρντ, μου φαίνεται ότι μας λείπει η δημιουργία ή ότι την έχουμε περιορισμένα, για 10-15-20 λεπτά, όσο αντέχουν Σλούκας/Γκράντ στα 34+, 36+.
Διάβασα κάπου, σε κάποιο σάιτ για "δημιουργό" Ναν και γέλασα, μιλάμε για τον παίκτη που του κάνουν παγίδα στο κέντρο και 8/10 δίνει λάθος πάσα ή του την κλέβουν με το μπλαζέ στιλ του.
Από αυτή την άποψη, δεν συμμερίζομαι και την τόση θριαμβολογία για τον Φρανσίσκο, οκ σούπερ είναι, αλλά πρώτη φορά θα κληθεί στα 29 του να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Άλλο Ζαλγκίρις, άλλο Παναθηναϊκός.
Πέστε να με φάτε, περιμένω![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(αστειεύομαι).
Ενδέχεται ο Ζελικο λόγω εποχής, να έχει αποφασίσει να προσαρμοστεί σε ένα πιο ‘ελεύθερο’ στυλ και να προσπαθήσει να κάνει δημιουργούς τους Francisco και Badio. Προσαρμογή εννοώ λιγότερο έμφαση στο ‘αποκλειστικό’ p&r και περισσότερο σε τρέξιμο και εύρεση του καλύτερου σουτ μετά από σωστή κυκλοφορία μπάλας. Σε αυτό και οι δύο μπορούν να γίνουν τοπ.
Παναθηναϊκός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις
Συντονιστής: Captains
- brandon_roy

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
- j-kidd13

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Η ομάδα για την ώρα, έκλεισε ιδανικα το ρόστερ της,με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παίρνοντας τον καλύτερο παίκτη που μπορούσε να πάρει. Δεν ειναι το ιδανικό φιτ,αλλα ειναι πολύ κοντά. Σιγουρα ο Καμπατσο θα ηταν πιο ταιριαστός ενδεχομένως, αλλα δεν μπορούσαμε να τον παρουμε, οποτε δεν ήταν ποτέ ρεαλιστική περίπτωση.
Πήραμε εναν παίκτη που έκλεισε την σεζόν με 16.5 ποντους και 6.5 ασιστ(για 2.8 λάθη), με 38.6% τριποντο.Νομίζω οτι μας δίνανε τα στατιστικά χωρίς να μας πουν τον παίκτη και μας ρώταγαν αυτός ειναι, τον θελετε, θα κάναμε τουμπες.
Ο Φρανσίσκο είναι μια χαρά οργανωτικά,απλά δεν ειναι ο pure Playmaker που ίσως να θέλαμε,αλλα πλεον δεν υπάρχουν τέτοιοι.
Γενικά έχει φτιαχτεί ένα απίστευτα ποιοτικό ρόστερ, με παίκτες που μπορουν να δώσουν πολλους συνδυασμούς στον Ζοτς, να παίξει με διάφορα σχήματα,ένα ρόστερ που έχει αθλητικότητα, άμυνα, και φυσικά επιθετική ικανότητα σε τρομακτικό επίπεδο.
Αν ο Φαλ ειναι υγιης,και μπορει να παιξει 15 ποιοτικα λεπτα, μιλάμε για τρομακτικό ρόστερ.
Πήραμε εναν παίκτη που έκλεισε την σεζόν με 16.5 ποντους και 6.5 ασιστ(για 2.8 λάθη), με 38.6% τριποντο.Νομίζω οτι μας δίνανε τα στατιστικά χωρίς να μας πουν τον παίκτη και μας ρώταγαν αυτός ειναι, τον θελετε, θα κάναμε τουμπες.
Ο Φρανσίσκο είναι μια χαρά οργανωτικά,απλά δεν ειναι ο pure Playmaker που ίσως να θέλαμε,αλλα πλεον δεν υπάρχουν τέτοιοι.
Γενικά έχει φτιαχτεί ένα απίστευτα ποιοτικό ρόστερ, με παίκτες που μπορουν να δώσουν πολλους συνδυασμούς στον Ζοτς, να παίξει με διάφορα σχήματα,ένα ρόστερ που έχει αθλητικότητα, άμυνα, και φυσικά επιθετική ικανότητα σε τρομακτικό επίπεδο.
Αν ο Φαλ ειναι υγιης,και μπορει να παιξει 15 ποιοτικα λεπτα, μιλάμε για τρομακτικό ρόστερ.
- kein

- Reactions:
- Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
1
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
-
abovetherim

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ότι γράψατε όλοι, πολύ σωστά και πολύ χάρηκα που είδα πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Να είστε όλοι καλά.brandon_roy έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 1:46 pmO Francisco με 6.6/ασιστ αν ματς περσι είναι ήδη καλός δημιουργός. Ο Μπαντιο όντως χρειάζεται πολλή δουλειά σε αυτό.Fitz έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 12:59 pm
Δεν έχεις άδικο στον τρόπο σκέψης σου, αλλά το σημείο που επισημαίνω εγώ:
Ενδέχεται ο Ζελικο λόγω εποχής, να έχει αποφασίσει να προσαρμοστεί σε ένα πιο ‘ελεύθερο’ στυλ και να προσπαθήσει να κάνει δημιουργούς τους Francisco και Badio. Προσαρμογή εννοώ λιγότερο έμφαση στο ‘αποκλειστικό’ p&r και περισσότερο σε τρέξιμο και εύρεση του καλύτερου σουτ μετά από σωστή κυκλοφορία μπάλας. Σε αυτό και οι δύο μπορούν να γίνουν τοπ.
In Zeliko we all trust για να μη δω αυτό το κάτι σαν μπάσκετ που έβλεπα επί Αταμάν. Πιο μεγάλος οπαδός του Ζοτς από εμένα δεν πρέπει να υπάρχει άλλωστε.
Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε μια ομάδα με σωστές ισορροπίες και σωστά δουλεμένη τακτικά (το λέω για το φίλο που είπε ότι στην παγίδα του Ναν κανείς δεν βοηθούσε και έχει απόλυτο δίκιο).
Τακτικά η ομάδα ήταν πολύ αδούλευτη και αμυντικά και επιθετικά με τον Τούρκο και σίγουρα τώρα δεν θα είναι έτσι.
Για τις ασσίστ του Φρανσίσκο δεν διαφωνώ και γι' αυτό στην αρχική ανάρτηση μίλησα για αυθεντικό πλέι μέικερ και floor general! Και ψηλό μπορώ να βρω διαχρονικά με 4+ ασσίστ αλλά "άσσος" δεν θα είναι. Τέλος πάντων, ας κάνει 4+ ο Φρανσίσκο σε εμάς, ευχαριστημένος θα είμαι.
Απίστευτο ροστερ φέτος. Αλλά θα το απολαύσουμε μόνον Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακο. Ο περιορισμος ξένων θα αφήσει έξω πολύτιμες μονάδες δημιουργώντας ανισσοροπια και ασυνεχεια στις ομάδες. Πλέον το επίπεδο τους δεν είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα και το προϊόν υποβαθμίζει όταν δεν έχουν πλήρες ροστερ.
Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει γιατί οι επενδύσεις είναι τεράστιες και οι ομάδες ζημιωνονται στο βωμό συμμετοχής Ελλήνων παιχτών. Αν δεν αντιμετωπίσει, ως αναμενόμενο, από τις μονόφθαλμος ομοσπονδίες και τους συνδέσμους παιχτών, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο και πιθανό σχίσμα. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη να βλέπει τους αστέρες των ομάδων που κοστίζουν τόσα χρήματα και οχι να τους έχει να κάθονται στον πάγκο.
Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει γιατί οι επενδύσεις είναι τεράστιες και οι ομάδες ζημιωνονται στο βωμό συμμετοχής Ελλήνων παιχτών. Αν δεν αντιμετωπίσει, ως αναμενόμενο, από τις μονόφθαλμος ομοσπονδίες και τους συνδέσμους παιχτών, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο και πιθανό σχίσμα. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη να βλέπει τους αστέρες των ομάδων που κοστίζουν τόσα χρήματα και οχι να τους έχει να κάθονται στον πάγκο.
-
basilis_.kts

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
4
στο ελληνικο πρωταθλημα καπως ετσι τα βλεπω τα πραγματα γενικα με ολους υγιειςqspock έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 3:19 pmΑπίστευτο ροστερ φέτος. Αλλά θα το απολαύσουμε μόνον Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακο. Ο περιορισμος ξένων θα αφήσει έξω πολύτιμες μονάδες δημιουργώντας ανισσοροπια και ασυνεχεια στις ομάδες. Πλέον το επίπεδο τους δεν είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα και το προϊόν υποβαθμίζει όταν δεν έχουν πλήρες ροστερ.
μακινταιρ,μοντερο,φουρνιε,μεταγραφη,μιλου,ταιρικ μενοντας εξω γουορντ,πιθανη μεταγραφη νο2,χολ
φρανσισκο,ναν,μπαντιο,μπονγκα,χειζ,γιαμπουσελε μενοντας εξω γκραντ,χουαντσο,λεσορτ
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Δυστυχώς το βόλεμα των Ελλήνων παικτών μπαίνει πάνω από τη δημιουργία ενός (ακόμα πιο) ελκυστικού προϊόντος μέσω της αύξησης του αριθμού των ξένων παικτών που δικαιούνται να χρησιμοποιούν οι ομάδες στα παιχνίδια τους.qspock έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 3:19 pmΑπίστευτο ροστερ φέτος. Αλλά θα το απολαύσουμε μόνον Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακο. Ο περιορισμος ξένων θα αφήσει έξω πολύτιμες μονάδες δημιουργώντας ανισσοροπια και ασυνεχεια στις ομάδες. Πλέον το επίπεδο τους δεν είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα και το προϊόν υποβαθμίζει όταν δεν έχουν πλήρες ροστερ.
- brandon_roy

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μαζί σου οτι ο Φρανσίσκο floor general δεν είναι αλλά αν εξαιρέσεις τον Σλούκα, τον Καμπάτσο κ τον Μίσιτς ποιοί τέτοιοι έχουν απομείνει;abovetherim έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 3:12 pmΌτι γράψατε όλοι, πολύ σωστά και πολύ χάρηκα που είδα πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Να είστε όλοι καλά.brandon_roy έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 1:46 pm
O Francisco με 6.6/ασιστ αν ματς περσι είναι ήδη καλός δημιουργός. Ο Μπαντιο όντως χρειάζεται πολλή δουλειά σε αυτό.
In Zeliko we all trust για να μη δω αυτό το κάτι σαν μπάσκετ που έβλεπα επί Αταμάν. Πιο μεγάλος οπαδός του Ζοτς από εμένα δεν πρέπει να υπάρχει άλλωστε.
Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε μια ομάδα με σωστές ισορροπίες και σωστά δουλεμένη τακτικά (το λέω για το φίλο που είπε ότι στην παγίδα του Ναν κανείς δεν βοηθούσε και έχει απόλυτο δίκιο).
Τακτικά η ομάδα ήταν πολύ αδούλευτη και αμυντικά και επιθετικά με τον Τούρκο και σίγουρα τώρα δεν θα είναι έτσι.
Για τις ασσίστ του Φρανσίσκο δεν διαφωνώ και γι' αυτό στην αρχική ανάρτηση μίλησα για αυθεντικό πλέι μέικερ και floor general! Και ψηλό μπορώ να βρω διαχρονικά με 4+ ασσίστ αλλά "άσσος" δεν θα είναι. Τέλος πάντων, ας κάνει 4+ ο Φρανσίσκο σε εμάς, ευχαριστημένος θα είμαι.
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Νομίζω ότι το φετινό ρόστερ του ΠΑΟ είναι καλύτερο από αυτό της Φενέρ που είχε ο Ζοτς την εποχή που το σήκωσε τελευταία φορά.kein έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 2:15 pmΕίναι ξεκάθαρο ότι έχουμε το ακριβότερο και το πληρέστερο ρόστερ της λίγκας. Ποιοτικά είναι εξαιρετικό και το μόνο που μένει είναι να κάνει ο Ζοτς τα δικά του και να περάσει αυτή η ποιότητα στο court. Τα καλύτερα έρχονται. Ο στόχος είναι μόνο το 8ο και τίποτα άλλο. Έχω καλή προαίσθηση, οψόμεθα ...![]()
ΠΣ. Ο Φαλ πιστεύω θα κάνει φοβερή χρονιά.
- Ευγενές αέριο

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
O Λάρκιν μου αρέσει γι αυτό το ρόλοbrandon_roy έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 3:39 pmΜαζί σου οτι ο Φρανσίσκο floor general δεν είναι αλλά αν εξαιρέσεις τον Σλούκα, τον Καμπάτσο κ τον Μίσιτς ποιοί τέτοιοι έχουν απομείνει;abovetherim έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 3:12 pm
Ότι γράψατε όλοι, πολύ σωστά και πολύ χάρηκα που είδα πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Να είστε όλοι καλά.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Τομσον και ο Σατορανσκι δε ξερω αν θα χαρακτήριζαν και οι ίδιοι τον εαυτό τους floor general
Οι άλλοι ναι αλλά ο Μακιντάιρ έκλεισε νωρίς και για τον Λάρκιν αν υπάρχει μια φορά ανησυχία για τους τραυματισμούς του Γκος σε αυτόν είναι στο πολλαπλάσιο.
Από το 2022 και μετά χάνει πολλά παιχνίδια.
2022-2023 έπαιξε 17 παιχνίδια
2023-2024 35
2024-2025 28
2025-2026 12
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
-
basilis_.kts

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
4
μας εχει κανει παντως κατι βαρβατες κηδειες με τους τσεχους...τοτε με σκουρτοπουλο που παρολο που νικησαμε αποκλειστηκαμε και σε ενα προολυμπιακο θυμαμαι.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο