Ο Ισπανός προφανώς έχει την εικόνα του Γιαμπου όταν έφυγε από την Ρεαλ. Πλέον δεν έχει την ίδια σωματοδομή. Είναι πιο πολυ 5 και στο 4 μπορεί να σταθεί μόνο σε συγκριμένες συνθήκες. Θα τον δούμε σίγουρα σε κάποια σχήματα, γιατί ο ζοτς αρέσκεται σε ψηλα όπως σωστα αναφέρεις, αλλά αυτό θα είναι η εξαίρεση λογικά.qspock έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 31, 2026 1:39 amΕνδιαφέρον έχει που στο ρόστερ του ΠΑΟ ο Ισπανός βάζει τον Γιαμπουσελι στο 4 και τον Χέιζ Ντέιβις στο 3. Έτσι, έρχεται δεύτερος ψηλός ο Φαλ. Κάτι που δείχνει πιο φυσιολογικό στο ρόστερ άσχετα με την επικρατούσα άποψη για Γιαμπουσελε στο 5.kein έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 30, 2026 7:03 pm«Παναγία μου, τι ρόστερ είναι αυτό»; Ο Παναθηναϊκός προκαλεί τρόμο στους Ισπανούς!
Μια ανάρτηση καταξιωμένου δημοσιογράφου, οι αντιδράσεις των απλών φιλάθλων και ο Παναθηναϊκός που αισθάνεται η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα πως δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια.
Αν δε σε σέβονται, καλύτερα να σε φοβούνται. Ο σεβασμός, βέβαια, κερδίζεται και δεν επιβάλλεται. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός είναι μέσα. Αναφορικά με τον τρόπο που εισέπραξαν στην Ισπανία την είδηση πως και ο Φρανσίσκο θα φορά το «τριφύλλι» από τη νέα σεζόν.
Αναφέρουμε τη συγκεκριμένη χώρα, επειδή έχει δύο υπερδυνάμεις του παγκόσμιου αθλητισμού (Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα), δεκαετίες τώρα έμοιαζε να κυριαρχεί στο μπάσκετ και πλέον έφτασε στο σημείο να… τρέμει σαν το ψάρι μπροστά στους «πράσινους».
Ακόμη μεγαλύτερη αξία αποκτούν αυτές οι αντιδράσεις, μετά το «χαμό» που είχε γίνει με τη Βαλένθια στα πλέι οφ. Η αναγνώριση του τι πετυχαίνει ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι συγκλονιστική. Συνδυάζοντας ταυτόχρονα το φόβο και τον θαυμασμό.
Ο καταξιωμένος μπασκετικός δημοσιογράφος, Θέσαρ Σολέρ, έκανε ανάρτηση με μια ενδεικτική δεκάδα παικτών. Δύο σε κάθε θέση.
Φρανσίσκο / Σλούκας
Ναν / Μπάντιο
Χέιζ-Ντέιβις / Μπόνγκα
Γιαμπουσέλε / Χουάντσο
Λεσόρ / Φαλ
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προπονητής.
Αυτά έγραψε, συνοδεύοντάς τα με μια ξεχωριστή φωτογραφία του Ζέλικο.
Δεν χρειαζόταν να σχολιάσει κάτι άλλο. Αμέσως οι Ισπανοί φίλαθλοι άρχισαν να δείχνουν το… σοκ και το δέος τους. Το φόβο και τη ζήλεια τους. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, έκανε πλάκα πως η Μπαρτσελόνα θα τον κοντράρει τον Παναθηναϊκό. Με τον δημοσιογράφο να του απαντά: «Αν είχε 40 εκατομμύρια επιπλέον μπάτζετ…».
Ενδεικτικά, μερικά απ’ όσα έγραψαν οι Ισπανοί φίλαθλοι:
«Τι εκπληκτική ομάδα!».
«Τρομακτικό ρόστερ».
«Ωχ Θεέ μου!»
«Παναγία μου!»
«Δώστε τους από τώρα το τρόπαιο».
«Θα μπορούσε αυτή να είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της EuroLeague;».
Οι ακόμη περισσότερο απεγνωσμένοι, ρωτούσαν μήπως μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός και να… τιμωρείται με αφαίρεση νικών η υπέρβαση του salary cap.
Πριν λίγο καιρό, ανέλυσαν το πώς κρίθηκε η Ευρωλίγκα. Τώρα, δεν ασχολούνται με τον πρώτο. Ούτε καν με τον δεύτερο, ή τον τρίτο, ή ακόμη και τον τέταρτο. Οι Ισπανοί, δημοσιογράφοι και απλοί φίλαθλοι, με τον τρόπο τους… χαμηλώνουν το βλέμμα μπροστά στον Παναθηναϊκό.
Και δεν πρόκειται για απλούς φίλους κάποιων τυχαίων ομάδων. Παρακολουθούν ACB. Στην πλειοψηφία τους είναι υποστηρικτές της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα. «Φτιαγμένοι» με έπαρση, μαθημένοι να βλέπουν σαν… μυρμήγκια όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
Μια ακόμη «υπογραφή» στο συμβόλαιο μεγαλείου του Παναθηναϊκού. Ο σεβασμός, ο φόβος, ο θαυμασμός, είναι εύκολη υπόθεση στο τέλος μιας σεζόν που τερμάτισες πρώτος. Αφού απέτυχες όμως, όταν υπολογίζουν εσένα και μόνο, σχολιάζουν με φόβο και μπασκετική απόγνωση αυτό που δημιουργείς, τότε είναι σα να κέρδισες ξεχωριστά παράσημα.
απο το πορτοκαλί σάητ της καρδιάς μαςσδνα ρουλζ
![]()
Το ότι το λέει συνέχεια ο Κομισάριος δε σημαίνει ότι έτσι θα είναι. Ο Γάλλος έπαιζε στη Ρεάλ 4 με πεντάρι τον Ταβαρες. Γιατί να μη παίξει δίπλα στο Φαλ ή τον Λεσορ; Ακόμη, ο Χέιζ Ντέιβις αν δεν πάει στο 3, τότε πως θα παίζει ο Χουαντσο; Σε αντίθετη με Αταμάν, ο ζοτς παίζει με ψηλά σχηματα.
Γενικά υπάρχουν πολλές επιλογές αφού κάποιοι παίχτες κλειδιά μπορούν να παίξουν σε 2 θέσεις. Ο δε Γκραντ (που δεν αναφέρει καν ο Ισπανός) παίζει μέχρι τρεις θέσεις. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξει τελικά ο Ζοτς...
Το μόνο πρόβλημα που θα έχει η ομάδα θα είναι το κόψιμο τριών ή τεσσάρων ξένων για την GBL. Αυτό όμως θα είναι πρόβλημα φέτος γιατί υπάρχουν και οι Άρης και ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα δεν είναι όπως παλιά.
Παναθηναϊκός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις
Συντονιστής: Captains
- kein

- Reactions:
- Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
1
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
-
villiskabas

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Αλβερτης
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
1
Λογικά στην αρχή οι δύο βασικές πεντάδες ίσως να μοιάζουν καπως έτσι :
1η: Γκραντ - Ναν - Μπόνγκα -Χέιζ - Λεσσόρ
2η: Φρανσίσκο - Μπάντιο - Ρόγκα - Χουάντσο - Γιαμπου
Με τον Σλούκα να μπαίνει όπου δεν δένει η δυάδα των γκαρ, να βοηθήσει με την εμπειρία και τον κομπιουτερίστικο μυαλό του. κάπως έτσι θα είναι η προσέγγιση και στο σουπερ καπ.
Με τον Σλούκα να μπαίνει όπου δεν δένει η δυάδα των γκαρ, να βοηθήσει με την εμπειρία και τον κομπιουτερίστικο μυαλό του. κάπως έτσι θα είναι η προσέγγιση και στο σουπερ καπ.
- τουλουμπα

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
σισκο ναν μπονγκα χειζ γιαμπουσελεkein έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 31, 2026 10:34 amΛογικά στην αρχή οι δύο βασικές πεντάδες ίσως να μοιάζουν καπως έτσι :
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
1
Αυτό το σχήμα έγραφα χθες ότι θελω πολυ να το δω, αλλα δεν νομίζω να το δουμε απο την αρχή αρκετά.τουλουμπα έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 31, 2026 10:42 amσισκο ναν μπονγκα χειζ γιαμπουσελεkein έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 31, 2026 10:34 amΛογικά στην αρχή οι δύο βασικές πεντάδες ίσως να μοιάζουν καπως έτσι :
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
1
Γιατι μου φαίνεται ότι θέλει λίγο δουλειά για να λειτουργήσει το σχήμα, να υπάρχει σωστή κίνηση για να στρεσάρουν οι άλλοι στο 3-4-5 ώστε να δώσουν χώρο σε Σισκο-Ναν για προσωπική ενέργεια. Δηλαδή σκέφτομαι στην αρχή θα πάει στο βασικό πικ εν ρολ, που είναι ήδη μέρος του κορμού του ρόστερ και σιγα σιγα θα το εμπλουτίζει. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτό μου φαίνεται πιο λογικό για τον Ζοτς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος qspock την Παρ Ιούλ 31, 2026 11:16 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν έχεις άδικο αλλά ίσως ακριβώς για αυτό το δούμε από την αρχή.kein έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 31, 2026 10:51 amΓιατι μου φαίνεται ότι θέλει λίγο δουλειά για να λειτουργήσει το σχήμα, να υπάρχει σωστή κίνηση για να στρεσάρουν οι άλλοι στο 3-4-5 ώστε να δώσουν χώρο σε Σισκο-Ναν για προσωπική ενέργεια. Δηλαδή σκέφτομαι στην αρχή θα πάει στο βασικό πικ εν ρολ, που είναι ήδη μέρος του κορμού του ρόστερ και σιγα σιγα θα το εμπλουτίζει. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτό μου φαίνεται πιο λογικό για τον Ζοτς.
Αυτό θα καταλήξει να είναι το βασικό μας δίδυμο και επειδή θα χρειαστεί κάποιο καιρό να δέσει πιστεύω θα το δούμε από την αρχή.
- Giwrgos_AEK

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
-
glenrice90

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
1
νομίζω απλά σχολιάζει τη συγκεκριμένη πεντάδαGiwrgos_AEK έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 31, 2026 12:48 pmΗ αποψη του XRM για τις μεταγραφες του Παναθηναικου και την πληθώρα αστέρων..
- τουλουμπα

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
μουντ οταν διαβασα αυτο το τουιτGiwrgos_AEK έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 31, 2026 12:48 pmΗ αποψη του XRM για τις μεταγραφες του Παναθηναικου και την πληθώρα αστέρων..
-
Kwstantino

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο