Καλησπέρα σε όλους
Σας παρακολουθώ καιρό και αρκετές φορές έχω εντυπωσιαστεί από το επίπεδο της μπασκετικής ανάλυσης αλλά και γενικότερη οργάνωση ενός αμιγώς μπασκετικού φόρουμ
Θα κάνω έναρξη λοιπόν και εγώ από το καυτό topic των μεταγραφών
Νομίζω ότι αρκετοί εδώ μέσα έχετε αμφιβολίες για την χρήση του Φουρνιε στο 3 λόγω της περσινής χρονιάς…Είναι όμως τελείως διαφορετικό να παίζεις 3 με τον Ντορσευ στο 2 και με τον Σασα στο 4 και εντελώς διαφορετικό να παίζεις με τους Γουοκαπ-Μοντερο και έναν αθλητικό ψηλό στο 4 + Τζοουνς…
Ο Μοντερο είναι παίκτης με δημιουργία και απόφαση (Ο Ντορσευ είναι απλά εκτελεστής) και θα εκμεταλλευτεί φοβερά το έτσι και αλλιώς πολύ ανεπτυγμένο off ball παιχνίδι του Φουρνιε ενώ η παρουσία των Γουοκαπ- αθλητικό 4αρι και Ταιρικ στην ίδια πεντάδα εξασφαλίζει το απαραίτητο αμυντικό φίλτρο
Ο Φουρνιε θα παίζει σίγουρα 10-12λ στο 3 και θεωρώ θα ανεβαίνει στο 2 τα τελευταία και κρίσιμα λεπτά της 4ης περιόδου (προς το τέλος της χρονιάς) σε σχήματα με Μοντερο-Φουρνιε-3 αρι αθλητικό-Σασα-Ταιρικ σαν τα πιο ενδεδειγμένα για το κλείσιμο των αγώνων
Κατ επέκταση και θεωρώντας ότι θα παραμείνει ο Γουοκαπ (δεν εξετάζω προς το παρόν άλλο ενδεχόμενο), ο Ολυμπιακός πρέπει να κινηθεί για έναν παίκτη στο 4 που να μπορεί να πάρει και 10λ στο 3 και να περιμένει στα μέσα της σεζόν να προσθέσει ότι θεωρεί ότι λείπει…Θεωρώ επίσης ότι πρέπει να στοχεύσει τον Ντιαλό (πιθανόν να είναι διαθέσιμος από Δεκέμβρη και μετά) και αναλόγως της περίπτωσης Γουοκαπ βλέπει τι θα κάνει στην πορεία και με τον Τζοσεφ
Σε κάθε περίπτωση η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ευελιξία επιλογών και σίγουρα θα πάρει καλό παίκτη στα φοργουορντ…Αν ήταν να πάρει κάτι μέτριο από Ευρωλίγκα θα το είχε ήδη κάνει ενώ μέχρι τις 10 Σεπ θα υπάρχουν αρκετοί καλοί παικτες διαθέσιμοι στην συγκεκριμένη θέση…Όπως πάντα όμως η χημεία είναι το βασικότερο όλων και γι αυτό θεωρώ τον Χεζονια μια αρκετά επισφαλή επιλογή