Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις
Συντονιστής: Captains
- tokalytero3d

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Προειδοποιήσεις:
2
- Linas

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Rivers
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
0
Επίσης παρατηρώ μια αναστάτωση με τις μεταγραφές του ΠΑΟ…Καμμια αντίρρηση ότι μιλάμε για πολύ δυνατή off season αλλά σαν Ολυμπιακοί πρέπει να απαντάμε στα παρακάτω θέματα
- Μοντερο ή Φρανσισκο >> Μοντερο χωρίς συζήτηση για μένα αφού ήδη στα 23 του έχει κάνει ανώτερα πράγματα από Σίσκο
- Φουρνιε ή Ναν >> Καμμία συζήτηση για Φουρνιε…Δεν συγκρίνεται το επίπεδο ηγεσίας του ενός με του άλλου (και όχι το ταλέντο)
- CMM ή Μπαντιο >> Ασυζητητί CMM
- Γουοκαπ ή Γκραντ >> Ποιος θα προτιμούσε Γκραντ με την εικόνα τον 2 τελευταίων ετών;;
- Ντορσευ ή Ρογκα >> Σαν ελληνικό διαβατήριο εννοώ νομίζω ο Ντορσευ είναι μια κλάση πάνω
- Veteran leadership με Τζοσεφ ή με Σλουκα >> Θρύλος της Ευρωλίγκας ο Σλούκας αλλά και ο Τζοσεφ είναι πρωταθλητής ΝΒΑ με 900 αγώνες εκ των οποίων 87 πλέι οφ
- Γουορντ ή Μπονγκα; >> Κάπως καλύτερος παίκτης σίγουρα ο Μπονγκα αλλά κάνει τόση διαφορά για να δώσεις 2,2 έναντι 900κ που παίρνει ο Γουορντ
- Μιλου και Ταιρικ ή Φαλ και Λεσορ; >> Καμμία συζήτηση εδώ ιδιαίτερα αν μπει το θέμα της υγείας στη μέση που είναι πολύ σοβαρό
- Σασα η Χουαντσο >> Εκτιμώ βαθιά τον Χουαντσο αλλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον πολλαπλώς MVP
Τους μόνους που πραγματικά ζηλεύω είναι οι Χειζ Ντειβις και Γιαμπουσελε σαν versatile twiners και προσωπικότητες…Αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα πάρει και ο Ολυμπιακός (όχι μόνο τώρα αλλά και μέχρι το τέλος της χρονιάς)
Απλοϊκή ανάλυση σίγουρα, γιατί προφανώς σημασία έχει το σύνολο, το δέσιμο και η χημεία αλλά για το θεό ο Ολυμπιακός του Μπαρτζωκα όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι μια δεμένη ομάδα με κορμό και χημεία…Ο ΠΑΟ πρέπει να το κατακτήσει αυτό και δεν είναι τόσο απλό (με Ζοτς πιο σίγουρα βεβαια ενω με Αταμαν αποδείχθηκε ακατόρθωτο)
- Μοντερο ή Φρανσισκο >> Μοντερο χωρίς συζήτηση για μένα αφού ήδη στα 23 του έχει κάνει ανώτερα πράγματα από Σίσκο
- Φουρνιε ή Ναν >> Καμμία συζήτηση για Φουρνιε…Δεν συγκρίνεται το επίπεδο ηγεσίας του ενός με του άλλου (και όχι το ταλέντο)
- CMM ή Μπαντιο >> Ασυζητητί CMM
- Γουοκαπ ή Γκραντ >> Ποιος θα προτιμούσε Γκραντ με την εικόνα τον 2 τελευταίων ετών;;
- Ντορσευ ή Ρογκα >> Σαν ελληνικό διαβατήριο εννοώ νομίζω ο Ντορσευ είναι μια κλάση πάνω
- Veteran leadership με Τζοσεφ ή με Σλουκα >> Θρύλος της Ευρωλίγκας ο Σλούκας αλλά και ο Τζοσεφ είναι πρωταθλητής ΝΒΑ με 900 αγώνες εκ των οποίων 87 πλέι οφ
- Γουορντ ή Μπονγκα; >> Κάπως καλύτερος παίκτης σίγουρα ο Μπονγκα αλλά κάνει τόση διαφορά για να δώσεις 2,2 έναντι 900κ που παίρνει ο Γουορντ
- Μιλου και Ταιρικ ή Φαλ και Λεσορ; >> Καμμία συζήτηση εδώ ιδιαίτερα αν μπει το θέμα της υγείας στη μέση που είναι πολύ σοβαρό
- Σασα η Χουαντσο >> Εκτιμώ βαθιά τον Χουαντσο αλλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον πολλαπλώς MVP
Τους μόνους που πραγματικά ζηλεύω είναι οι Χειζ Ντειβις και Γιαμπουσελε σαν versatile twiners και προσωπικότητες…Αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα πάρει και ο Ολυμπιακός (όχι μόνο τώρα αλλά και μέχρι το τέλος της χρονιάς)
Απλοϊκή ανάλυση σίγουρα, γιατί προφανώς σημασία έχει το σύνολο, το δέσιμο και η χημεία αλλά για το θεό ο Ολυμπιακός του Μπαρτζωκα όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι μια δεμένη ομάδα με κορμό και χημεία…Ο ΠΑΟ πρέπει να το κατακτήσει αυτό και δεν είναι τόσο απλό (με Ζοτς πιο σίγουρα βεβαια ενω με Αταμαν αποδείχθηκε ακατόρθωτο)
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Γιατί προφανώς δεν τους θέλει ο κόουτς. Ο Καμποκλο δεν πρέπει να έχει αγωνιστεί στο 4 στην Ευρώπη. Βάρυνε για να σταθεί ως 5αρι.
Ο Σμιτς ειναι σκληρός στην προσωπική άμυνα και στη ρακετα, αλλά χάνεται αλά ΧΟΛ στην ομαδικη ενω το σουτ του ειναι στρίκι στην καλύτερη.
Πέραν τούτου δεν νομίζω οτι έχει τα ποδια να ακολουθήσει τα 4αρια του παο.
Δεν θα έκραζα αν τον παίρναμε αλλα...
- Heisenberg

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
- Djole77

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
ουτε και αλλιως κανενας δεν στηριζει το μεταγραφικο του πλανο στο αν θα φυγουν απο νβα οι συγκεκριμενοι παικτες. Για την ωρα ξεχαστε τους.Heisenberg έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 01, 2026 8:25 pmδεν νομιζω οτι ισχυει αυτο. Η ημερομηνια αυτη ειναι για να τους κανει ανταλλαγη ( trade).
Για να τους κοψει(waive)μπορει να το κανει οποτε θελει
- Linas

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ντιαλό είναι παίκτης που πρέπει να παρακολουθείς στενά οπότε και να βγει…Είναι ο παίκτης που θα χτίσεις πάνω του τη θέση 3 για τα επόμενα χρόνια (Φουρνιε-Παπ άλλωστε σταματάνε το μπάσκετ απ το 2028), και μπορείς να τον βάλεις κάλλιστα στο β μισό της χρονιάς για να κάνεις δυνατό φίνις (αν πχ δεν τραβάει και τόσο ο Γουορντ)…Έχεις χρόνο να μοντάρεις την ομάδα και να βάλεις μετά τον Ντιαλό γιατί είναι plug and play ενώ ο ανταγωνισμος για να τον πάρεις θα είναι μικρός αφού οι βασικοί σου αντίπαλοι είναι πολύ φορτωμένοι εκεί
Χεζονια είναι παίκτης μπλέξιμο (υψηλό usage, απείθαρχο παιχνίδι, χαμηλή συγκέντρωση στην άμυνα, θέματα χαρακτήρα κλπ)..Σκέψου να τον βάλεις και μεσουσις της περιόδου σε μονταρισμένη ομάδα που ψάχνει μια πινελιά για ποσο μπέρδεμα μιλάμε
Σε κάθε περίπτωση παίκτες που υπέγραψαν τώρα δεν θα βγουν απ το συμβόλαιο Σεπτέμβρη μήνα…Δεν υπάρχει περίπτωση…Για μετά Δεκέμβρη μιλάμε (trade date στις 15/12 και ανά ανταλλαγεί κάποιος ο επόμενος να το κάνει waive τύπου NHD)..Έχει διαδικασία το πράμα μην περιμένουμε κάτι στα κοντά
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ξέρω για Ντιαλό. Του Χεζόνια είναι εγγυημένο. Που σημαίνει οτι ο μόνος τρόπος να τον κοψει είναι να του πληρωσει το συμβόλαιο. Το οποίο δεν είναι 750χ που λέγαμε αλλα 1.4Μ. Οπότε λίγο δύσκολο να τον πήραν με μονοετές και να του δώσουν το 1.4Μ.Heisenberg έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 01, 2026 8:25 pmδεν νομιζω οτι ισχυει αυτο. Η ημερομηνια αυτη ειναι για να τους κανει ανταλλαγη ( trade).
Εκτός και αν παραιτηθεί απο τα λεφτά γιατι βρέθηκε κάποιος να δώσει το 1Μ στη Ρεαλ. Που λογικά αυτο θα γίνει.
@Djole77 εμένα η μανούβρα του Ντιαλο μου φαίνεται πολυ ύποπτη και δεν πιστεύω οτι θα την έκανε αν δεν είχε ήδη δεμένη προσφορά.
Για το Χεζόνια το έκανε για να απεμπλακεί απο το συμβόλαιο της Ρεαλ. Δεν νομίζω οτι εχει συμφωνήσει με καποιον. Πλειστηριασμό θα κάνει.
Αλλα κατι μεσα μου λέει οτι ο Ντιαλο είναι κλεισμένος απο εμας και για αυτο "περασαν" στο ντούκου τόσες περιπτώσεις στο 3 που δεν ασχοληθήκαμε.
- Linas

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Και εγώ πιστεύω πάντως (χωρίς πληροφόρηση) ότι ο Μπαρτζωκας και ο Ολυμπιακός τον Ντιαλό θέλει (και όχι τον Χεζονια)…Από την αρχή τον ήθελε αλλα είχε 2 προβλήματα να αντιμετωπίσει
- Την επιθυμία του παίκτη να δοκιμάσει στο ΝΒΑ για πρώτη και τελευταία φορά στα 29 του
- Τον μάνατζερ Μισκο που έκανε παιχνίδι βάζοντας Ντουμπαι και τα λοιπά στο παιχνίδι
Ο παίκτης -με πολύ μεγάλες πιθανότητες- θα βρεθεί ελεύθερος μέχρι τον Φλεβάρη (αλλά όχι τον Σεπ-Οκτ) και ο Ολυμπιακός θα χιμηξει έχοντας σοβαρό αντίπαλο μόνο την Χαποελ πιστεύω (ο Ντιαλό ενδιαφέρεται πολύ για τα λεφτά )…Ντουμπαι μέχρι τοτε θα είναι ανέκδοτο άσε που είναι γεμάτη ήδη εκεί
Θα τον πάρει και θα πάει να κλείσει την σεζόν παντοδύναμος…Δεν χρειάζεται άλλωστε να τους παίρνεις όλους απ την αρχή μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, ποιος παίζει που και πόσα λεπτά, ποιος κάνει το step up ή όχι (Γουορντ;;), αν υπάρχουν τραυματισμοί κλπ)..Μεχρι τον Δεκέμβρη θα τα ξέρει όλα αυτά ο Μπαρτζωκας και θα χιμηξει στον Ντιαλό που αποτελεί στρατηγική κίνηση τουλάχιστον 3ετιας
Τώρα θα πάρει καλό παίκτη απ το ΝΒΑ, πρωτίστως 4αρι
- Την επιθυμία του παίκτη να δοκιμάσει στο ΝΒΑ για πρώτη και τελευταία φορά στα 29 του
- Τον μάνατζερ Μισκο που έκανε παιχνίδι βάζοντας Ντουμπαι και τα λοιπά στο παιχνίδι
Ο παίκτης -με πολύ μεγάλες πιθανότητες- θα βρεθεί ελεύθερος μέχρι τον Φλεβάρη (αλλά όχι τον Σεπ-Οκτ) και ο Ολυμπιακός θα χιμηξει έχοντας σοβαρό αντίπαλο μόνο την Χαποελ πιστεύω (ο Ντιαλό ενδιαφέρεται πολύ για τα λεφτά )…Ντουμπαι μέχρι τοτε θα είναι ανέκδοτο άσε που είναι γεμάτη ήδη εκεί
Θα τον πάρει και θα πάει να κλείσει την σεζόν παντοδύναμος…Δεν χρειάζεται άλλωστε να τους παίρνεις όλους απ την αρχή μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, ποιος παίζει που και πόσα λεπτά, ποιος κάνει το step up ή όχι (Γουορντ;;), αν υπάρχουν τραυματισμοί κλπ)..Μεχρι τον Δεκέμβρη θα τα ξέρει όλα αυτά ο Μπαρτζωκας και θα χιμηξει στον Ντιαλό που αποτελεί στρατηγική κίνηση τουλάχιστον 3ετιας
Τώρα θα πάρει καλό παίκτη απ το ΝΒΑ, πρωτίστως 4αρι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Linas την Σάβ Αύγ 01, 2026 9:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Kostas89

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό με τον Ντιαλό από που προκύπτει; επίσης ξέρω ότι όταν κλείνεις έναν παίχτη που θέλει να πάει NBA τον κλείνεις και του λες αν μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν βρεις ομάδα έρχεσαι και παίζεις εδώ , να πάει πρώτα NBA με τα ίδια λεφτά που θα πάρει ο χεζονια και ώντας ελεύθερος κάτι δεν μου κολλάειSbioTech έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 01, 2026 8:41 pmΔεν ξέρω για Ντιαλό. Του Χεζόνια είναι εγγυημένο. Που σημαίνει οτι ο μόνος τρόπος να τον κοψει είναι να του πληρωσει το συμβόλαιο. Το οποίο δεν είναι 750χ που λέγαμε αλλα 1.4Μ. Οπότε λίγο δύσκολο να τον πήραν με μονοετές και να του δώσουν το 1.4Μ.Heisenberg έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 01, 2026 8:25 pm
δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο. Η ημερομηνια αυτη ειναι για να τους κανει ανταλλαγη ( trade).
Εκτός και αν παραιτηθεί απο τα λεφτά γιατι βρέθηκε κάποιος να δώσει το 1Μ στη Ρεαλ. Που λογικά αυτο θα γίνει.
@Djole77 εμένα η μανούβρα του Ντιαλο μου φαίνεται πολυ ύποπτη και δεν πιστεύω οτι θα την έκανε αν δεν είχε ήδη δεμένη προσφορά.
Για το Χεζόνια το έκανε για να απεμπλακεί απο το συμβόλαιο της Ρεαλ. Δεν νομίζω οτι εχει συμφωνήσει με καποιον. Πλειστηριασμό θα κάνει.
Αλλα κατι μεσα μου λέει οτι ο Ντιαλο είναι κλεισμένος απο εμας και για αυτο "περασαν" στο ντούκου τόσες περιπτώσεις στο 3 που δεν ασχοληθήκαμε.
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν προκύπτει απο κάπου. Οπως είπα "κατι μου λέει" εκφράζω μια προσωπική αίσθηση.Kostas89 έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 01, 2026 9:13 pmΑυτό με τον Ντιαλό από που προκύπτει; επίσης ξέρω ότι όταν κλείνεις έναν παίχτη που θέλει να πάει NBA τον κλείνεις και του λες αν μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν βρεις ομάδα έρχεσαι και παίζεις εδώ , να πάει πρώτα NBA με τα ίδια λεφτά που θα πάρει ο χεζονια και ώντας ελεύθερος κάτι δεν μου κολλάειSbioTech έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 01, 2026 8:41 pm
Δεν ξέρω για Ντιαλό. Του Χεζόνια είναι εγγυημένο. Που σημαίνει οτι ο μόνος τρόπος να τον κοψει είναι να του πληρωσει το συμβόλαιο. Το οποίο δεν είναι 750χ που λέγαμε αλλα 1.4Μ. Οπότε λίγο δύσκολο να τον πήραν με μονοετές και να του δώσουν το 1.4Μ.
Ο Ντιαλο δεν ήταν ελεύθερος. Ειχε υπογράψει στην Ντουμπάι αν πιστέψουμε όσα ακούμε, και οταν άλλαξε μανατζερ δεν μπορούσε να απεμπλακεί απο τη συμφωνία.
Τεσπα speculation είναι ο,τι και να πούμε...
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν ισχύει αυτό είναι ο ορισμός της κίνησης παπατζόνια.
Δε μπορούσε να σπάσει το συμβόλαιο με τη Ρεάλ για Ευρώπη οπότε βρήκε μια ομάδα πρόθυμη να τον έχει πρακτικά για training camp-preseason.
Η σεζόν του NBA ξεκινάει κάπου 20/10, οι Cavs αν αποφασίσουν να τον αποδεσμεύσουν μέχρι 15/11 του πληρώνουν μόνο ότι ήταν να πάρει ως τότε οχι ολο το συμβόλαιο.
Αρα με 850.000 από τη τσέπη του και 1εκ από όποια Ευρωπαϊκή ομάδα τον θέλει πάει όπου θέλει και διαλέγει αυτός.
Αν τυχόν έχει χρόνο στους Cavs και δει προοπτική να πάρει μεγάλο συμβόλαιο του χρόνου θα το παλέψει, αν οχι και ταυτόχρονα έχει κάποια μεγάλη πρόταση από Ευρώπη θα τους ζητήσει να τον αφήσουν και αν είναι παγκίτης δε θα του πουν οχι.
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Εχουν γραφτει τοσες σελιδες για τον Χεζονια που ειναι σκ@τ@ fit γι αυτο τον Ολυμπιακο. Πρεπει να μιλαμε για μεγαλη απελπισια αν ασχολουνται στον ολυμπιακο με το χεζονια, αλλα δεν νομιζω να το κανει κανεις.
Σημασια δεν εχει να παρεις τους καλυτερους παικτες στην καθε θεση αλλα το σωστο κομματι του παζλ.
Απο τους σοβαρους ευρωλιγκατους, επρεπε να χτυπησουμε Ντιαλο αλλα φανταζομαι πως δεν υπηρχαν οι προυποθεσεις για να ερθει, ή μπορει και να έψαχνε κατι διαφορετικο ο κοουτς. Δεν ξερουμε καν τι χαρακτηριστικα θελει κ αν ψαχνει εναν παικτη ή δυο.
Παντως πιστευω απο το nba/ gleague θα ερθει παικτης εν τελει καθως δεν βλεπω κ καμια σοβαρη περιπτωση απο Ευρωπη.
Σημασια δεν εχει να παρεις τους καλυτερους παικτες στην καθε θεση αλλα το σωστο κομματι του παζλ.
Απο τους σοβαρους ευρωλιγκατους, επρεπε να χτυπησουμε Ντιαλο αλλα φανταζομαι πως δεν υπηρχαν οι προυποθεσεις για να ερθει, ή μπορει και να έψαχνε κατι διαφορετικο ο κοουτς. Δεν ξερουμε καν τι χαρακτηριστικα θελει κ αν ψαχνει εναν παικτη ή δυο.
Παντως πιστευω απο το nba/ gleague θα ερθει παικτης εν τελει καθως δεν βλεπω κ καμια σοβαρη περιπτωση απο Ευρωπη.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο