Εθνική Παίδων (U16)
Συντονιστής: Captains
- SteveNashidis

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μετά και το θεμα με την Θεουτα και τους Μαροκινους, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει μέτρα για τις χωρίς μέτρο πολιτογραφισεις. Δεν ξέρω που είναι γεννημένα τα παιδιά αλλά σε όλες τις εθνικές τους έχουν διμετρους ή διμετρες για την θέση σεντερ, με αφύσικα σωματικά προσόντα. Δεν λέω ότι δεν είναι Ισπανοί, απλά είναι σαν μεταγραφές. Και όπως λέμε τόσο καιρό το κάνουν πλέον ολες οι χώρες ή σχεδόν όλες.
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

Basketforum Fantasy Champion 2025-26

Basketforum Fantasy Champion 2025-26
-
Giannis83

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αν είναι έτσι, ζητώ συγγνώμη για το σχόλιο.
Εφόσον έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ισπανία, κανένα θέμα. Είναι Ισπανοί, όπως προφανώς είναι Έλληνας ο Γιάννης.
Είχα την εντύπωση ότι ήταν ακόμα μερικές από τις περιπτώσεις αθλητών που τους παίρνουν σε μικρή ηλικία και τους πολιτογραφούν άμεσα.
Γιατί σχεδόν σε κάθε φουρνιά έχουν κι από 1-2 παρόμοιους παίχτες στο "5".
- GK_23

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό που προσπαθεί να εξηγήσει ο ssoulliss είναι ότι τα περισσότερα αφρικανικής καταγωγής παιδιά που εμφανίζονται στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και μάθει να παίζουν μπάσκετ στην Ισπανία. Επομένως δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε αυτούς ως "μεταγραφές". Οι Aikel Marvis και Ryan Vincent που βρήκαμε σήμερα απέναντί μας έχουν γεννηθεί στη Μαδρίτη και ζήσει όλη τους στη ζωή στην Ισπανία.SteveNashidis έγραψε: ↑Παρ Αύγ 07, 2026 7:08 pmΑυτή τη στιγμή που μιλάμε μετά και το θεμα με την Θεουτα και τους Μαροκινους, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει μέτρα για τις χωρίς μέτρο πολιτογραφισεις. Δεν ξέρω που είναι γεννημένα τα παιδιά αλλά σε όλες τις εθνικές τους έχουν διμετρους ή διμετρες για την θέση σεντερ, με αφύσικα σωματικά προσόντα. Δεν λέω ότι δεν είναι Ισπανοί, απλά είναι σαν μεταγραφές. Και όπως λέμε τόσο καιρό το κάνουν πλέον ολες οι χώρες ή σχεδόν όλες.
Αύριο το μεσημέρι στις 13:00 απέναντι στο Ισραήλ το επόμενο ματς της εθνική μας.
- ssoulliss

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δε χρειάζεται να ζητάς συγνώμη, δεν έγινε κάτι.Giannis83 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 07, 2026 7:13 pmΑν είναι έτσι, ζητώ συγγνώμη για το σχόλιο.
Εφόσον έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ισπανία, κανένα θέμα. Είναι Ισπανοί, όπως προφανώς είναι Έλληνας ο Γιάννης.
Είχα την εντύπωση ότι ήταν ακόμα μερικές από τις περιπτώσεις αθλητών που τους παίρνουν σε μικρή ηλικία και τους πολιτογραφούν άμεσα.
Γιατί σχεδόν σε κάθε φουρνιά έχουν κι από 1-2 παρόμοιους παίχτες στο "5".
Το ίδιο συμβαίνει με τους Γάλλους, εσχάτως και η Γερμανία κατεβάζει παιδιά που είναι μεταναστών. Οι Da Silva π.χ. είναι βραζιλιάνικης καταγωγής, ο Jack Kayil είναι μισός Γκανέζος κ.ο.κ. Κάθε χώρα έχει άλλες διαδικασίες και άλλους νόμους πολιτογραφήσεως και ειδικά μέσα στην ΕΕ υπάρχουν τέλειώς αντίθετες νομοθεσίες.SteveNashidis έγραψε: ↑Παρ Αύγ 07, 2026 7:08 pmΑυτή τη στιγμή που μιλάμε μετά και το θεμα με την Θεουτα και τους Μαροκινους, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει μέτρα για τις χωρίς μέτρο πολιτογραφισεις. Δεν ξέρω που είναι γεννημένα τα παιδιά αλλά σε όλες τις εθνικές τους έχουν διμετρους ή διμετρες για την θέση σεντερ, με αφύσικα σωματικά προσόντα. Δεν λέω ότι δεν είναι Ισπανοί, απλά είναι σαν μεταγραφές. Και όπως λέμε τόσο καιρό το κάνουν πλέον ολες οι χώρες ή σχεδόν όλες.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Δε νομίζω πως "μαλώνουμε" επειδή συμφώνησα με ένα ποστ για ένα από τα παιδιά του Σπανούλη.SteveNashidis έγραψε: ↑Παρ Αύγ 07, 2026 7:03 pmΦτάνει ρε Μπίλυ. Όχι και στην Εθνική Παίδων να μαλώνουμε.
-
abovetherim

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
1
Γεροφώτης και Αρμούτης είναι δύο ψηλά ακατέργαστα παιδιά που ορθώς προσπαθούν να τα βάλουν να παίξουν στην περιφέρεια. Για να το κάνω λιανά, σε σχέση με το Βαρβαρίτη ας πούμε επειδή είναι παρόμοιο το στιλ, ο ένας είναι του 9/10 και οι άλλοι δύο του 6/10. Θέλουν πολλή δουλειά.manhac έγραψε: ↑Παρ Αύγ 07, 2026 6:33 pmΤο θέμα δεν είναι τι κάνουν οι Ισπανοί, ας κατεβάσουν και εξωγήινους, το θέμα είναι τι κατεβάζουμε εμείς. Από μια πολύ καλή δεξαμενή παιχτών στους 2010, επιλέγεις να κατεβάσεις ένα παίχτη στο 4 τον Σπανό και από πίσω να κάψεις τον Χριστοδούλου που δεν έχει καμία σχέση με τη θέση αυτή. Χάνοντας ήδη σε μέγεθος και με δύο undersized 5αρια δεν μπορείς να χτυπήσεις ομάδες πλήρεις και με μέγεθος όπως η Ισπανία. Κάτι αντίστοιχο έκαναν και με τον Θωμάκο στην u18, που τον βαφτίσαμε 4αρι για να χωρέσουν "όλοι" στην 12αδα. Τον Θωμάκο που δουλεύεται 2χρονια στο 3 και κάτω στο Περιστέρι. Επιλέγεις για δωδεκάδα έναν ακόμα άσο τον Ζερβό που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις και αφήνεις έξω τα 4αρια Πεππέ και Μπική. Παιδιά με μέγεθος όπως ο Γεροφώτης, ο Αρμούτης, ο Κρίκος, ο Μαμάτσιος των Μαχητών ή ο Μανιάς, ο Πόλιος, ο Γερμανίδης της Χανθ, ο Πινόπουλος, ο Σταμπόγλου του Παναθηναικού, ο Σωτηρίου του Κολοσσού, ο Παππούς του Περιστερίου δεν ήταν ούτε καν στις κλήσεις. Σε αυτή τη φουρνιά θα μπορούσαμε να έχουμε 3 ανταγωνιστικές πεντάδες με μια χαρά μεγέθη για αυτές τις ηλικίες, αλλά δυστυχώς στήνουν την 12άδα γύρω από συγκεκριμένα παιδιά και μετά ότι βρέξει ας κατεβάσει.Giannis83 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 07, 2026 5:10 pmΟι Ισπανοί όπως και στην U18, έτσι και στην U16 έχουν 2 ΙσπανοΑφρικανους σέντερ. Μπαίνει ο ένας, βγαίνει ο άλλος.
Φαίνεται σε κάθε φουρνιά έτσι το πάνε. Έχουν βρει τη συνταγή.
Βέβαια εδώ έχουν και Ισπανοποιημένο Αμερικανό (Rhys Robinson). Το πήγαν ένα βήμα παραπέρα.
Προφανώς καμιά σχέση και οι τρεις με την χώρα.
Ο Φαλού ενδέχεται να μην έχει διαβατήριο πέρα από τον τραυματισμό που είχε στην u17. Διαβατήριο δεν έχουν και 18άρες Καιρε Ντιοπ του Παναθλητικού, η Ιφουνάνια Ναντί του Ανταίου και η Μαρίνα Ντεμό του Πρωτέα (όλα αυτά με επιφύλαξη).
Καλή συνέχεια στα παιδιά και οι κουταμάρες που γράφεται για τον υιό Σπανούλη είναι δείγμα της νοημοσύνης σας
Οι άλλοι δύο των Μαχητών, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω δεν περνάνε ούτε απ' έξω από κλιμάκιο. Αυτή τη στιγμή. Σε έξι μήνες, ένα χρόνο, δύο χρόνια το ξανασυζητάμε και μακάρι να εξελιχθούν τα παιδιά. Πεππές έπρεπε να είναι στη 12άδα, συμφωνώ μαζί σου.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν ήταν ο Βαρβαρίτης, ο Φαλού και ο Πεππές, θα μιλούσαμε για την πιο πλήρη και ταλαντούχα εθνική παίδων εδώ και χρόνια.
Στους υπόλοιπους που έχουν μιλήσει άσχημα για Σπανούλη, το γεγονός ότι τον συγκρίνετε με τον πατέρα του, επειδή ακριβώς παικτικά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση και είναι η μέρα με τη νύχτα ο ένας με τον άλλο, δείχνει πόσο σχετικοί είστε με το άθλημα.
Αφήστε το παιδάκι, 16 χρονών είναι, εξαιρετικά ταλαντούχος, σίγουρα καλύτερος και πιο πλήρης παίκτης από τον Βασίλη στην ίδια ηλικία.
Και είναι εκεί απόλυτα αξιοκρατικά, όχι επειδή λέγεται Σπανούλης. Έλεος κάπου. Και είμαι Παναθηναϊκός.
-
Kwstantino

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αν βάλεις και τον Δόμπολη και τον Παππού που είναι και αυτοί τραυματίες είναι σίγουρα από τις πληρέστερες εθνικές. Η ένσταση μου δεν έχει να κάνει με το αν είναι έτοιμα ή οχι τα παιδιά που αναφέρω αλλά με το γεγονός οτι ενώ υπάρχει μια μεγαλη δεξαμενή για την επιλογή παιχτών με ωραία μεγέθη, ή Ομοσπονδία σχεδόν εμμονικα αγνοεί τα παιδιά αυτά, οχι μόνο τωρα αλλά όλη τη χρονιά και επικεντρώνεται στα 4 - 5 πιο ταλαντούχα με τα άλλα να μοιάζουν στα δικά μου ματια σαν εξυπηρετήσεις σε παράγοντες και ομάδες.abovetherim έγραψε: ↑Παρ Αύγ 07, 2026 8:23 pmΓεροφώτης και Αρμούτης είναι δύο ψηλά ακατέργαστα παιδιά που ορθώς προσπαθούν να τα βάλουν να παίξουν στην περιφέρεια. Για να το κάνω λιανά, σε σχέση με το Βαρβαρίτη ας πούμε επειδή είναι παρόμοιο το στιλ, ο ένας είναι του 9/10 και οι άλλοι δύο του 6/10. Θέλουν πολλή δουλειά.manhac έγραψε: ↑Παρ Αύγ 07, 2026 6:33 pm
Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι Ισπανοί, ας κατεβάσουν και εξωγήινους, το θέμα είναι τι κατεβάζουμε εμείς. Από μια πολύ καλή δεξαμενή παιχτών στους 2010, επιλέγεις να κατεβάσεις ένα παίχτη στο 4 τον Σπανό και από πίσω να κάψεις τον Χριστοδούλου που δεν έχει καμία σχέση με τη θέση αυτή. Χάνοντας ήδη σε μέγεθος και με δύο undersized 5αρια δεν μπορείς να χτυπήσεις ομάδες πλήρεις και με μέγεθος όπως η Ισπανία. Κάτι αντίστοιχο έκαναν και με τον Θωμάκο στην u18, που τον βαφτίσαμε 4αρι για να χωρέσουν "όλοι" στην 12αδα. Τον Θωμάκο που δουλεύεται 2χρονια στο 3 και κάτω στο Περιστέρι. Επιλέγεις για δωδεκάδα έναν ακόμα άσο τον Ζερβό που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις και αφήνεις έξω τα 4αρια Πεππέ και Μπική. Παιδιά με μέγεθος όπως ο Γεροφώτης, ο Αρμούτης, ο Κρίκος, ο Μαμάτσιος των Μαχητών ή ο Μανιάς, ο Πόλιος, ο Γερμανίδης της Χανθ, ο Πινόπουλος, ο Σταμπόγλου του Παναθηναικού, ο Σωτηρίου του Κολοσσού, ο Παππούς του Περιστερίου δεν ήταν ούτε καν στις κλήσεις. Σε αυτή τη φουρνιά θα μπορούσαμε να έχουμε 3 ανταγωνιστικές πεντάδες με μια χαρά μεγέθη για αυτές τις ηλικίες, αλλά δυστυχώς στήνουν την 12άδα γύρω από συγκεκριμένα παιδιά και μετά ότι βρέξει ας κατεβάσει.
Ο Φαλού ενδέχεται να μην έχει διαβατήριο πέρα από τον τραυματισμό που είχε στην u17. Διαβατήριο δεν έχουν και 18άρες Καιρε Ντιοπ του Παναθλητικού, η Ιφουνάνια Ναντί του Ανταίου και η Μαρίνα Ντεμό του Πρωτέα (όλα αυτά με επιφύλαξη).
Καλή συνέχεια στα παιδιά και οι κουταμάρες που γράφεται για τον υιό Σπανούλη είναι δείγμα της νοημοσύνης σας
Οι άλλοι δύο των Μαχητών, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω δεν περνάνε ούτε απ' έξω από κλιμάκιο. Αυτή τη στιγμή. Σε έξι μήνες, ένα χρόνο, δύο χρόνια το ξανασυζητάμε και μακάρι να εξελιχθούν τα παιδιά. Πεππές έπρεπε να είναι στη 12άδα, συμφωνώ μαζί σου.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν ήταν ο Βαρβαρίτης, ο Φαλού και ο Πεππές, θα μιλούσαμε για την πιο πλήρη και ταλαντούχα εθνική παίδων εδώ και χρόνια.
Στους υπόλοιπους που έχουν μιλήσει άσχημα για Σπανούλη, το γεγονός ότι τον συγκρίνετε με τον πατέρα του, επειδή ακριβώς παικτικά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση και είναι η μέρα με τη νύχτα ο ένας με τον άλλο, δείχνει πόσο σχετικοί είστε με το άθλημα.
Αφήστε το παιδάκι, 16 χρονών είναι, εξαιρετικά ταλαντούχος, σίγουρα καλύτερος και πιο πλήρης παίκτης από τον Βασίλη στην ίδια ηλικία.
Και είναι εκεί απόλυτα αξιοκρατικά, όχι επειδή λέγεται Σπανούλης. Έλεος κάπου. Και είμαι Παναθηναϊκός.
-
abovetherim

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
1
Εξυπηρετήσεις και πελατειακές σχέσεις θα υπάρχουν πάντα. Το είπε και κάποιος, νομίζω ο Σκροπολίθας προχθές. Αν θες τη γνώμη μου, είτε είναι η πιο φτωχή φουρνιά είτε η πιο πλούσια σε ταλέντο, είτε παίδων, είτε νέων, εγώ στην αρχή της προετοιμασίας θα καλούσα 30-35. Και μετά ας λιγοστέψουν μέσα από την προπόνηση. Καλό θα κάνει και σε όσους κοπούν και σε όσους φτάσουν στη 12άδα τελικά.
-
ilovebasket

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μην ξεχνάμε ότι τα 16χρονα παιδιά της εθνικής μας , αντιμετώπισαν τα 16χρονα παιδιά της εθνικής Ισπανίας
Άγχος υπάρχει και για τις δύο ομάδες…
Ο κοουτς Μισιακος για μια ακόμα φορά δείχνει ανοχή σε συγκεκριμένο παίκτη που «πετάει» την μπάλα από τα 7 μέτρα και κάνει πολλά λάθη. Είναι ο ίδιος που είχε ανοχή (στο προηγούμενο ευρωπαϊκό του 2025), στον Ζουπα και μηδένισε όλους τους άλλους.
Έτσι λένε οι εντολές από πάνω.
Αυτή η φουρνιά έχει ταλέντο. Αν είχε κανονικό προπονητή, θα έλεγα ότι έχει στο τσεπάκι της κάποιο μετάλλιο.
ΥΓ: υπάρχει κάποιο σύστημα για να μπαίνει η μπάλα μέσα από αουτ όταν υπάρχει πίεση..??
ΥΓ2: τον Ζερβα τον έβαλε 1 δευτερόλεπτο!!! γιατί τον πήρε στην 12αδα?
Άγχος υπάρχει και για τις δύο ομάδες…
Ο κοουτς Μισιακος για μια ακόμα φορά δείχνει ανοχή σε συγκεκριμένο παίκτη που «πετάει» την μπάλα από τα 7 μέτρα και κάνει πολλά λάθη. Είναι ο ίδιος που είχε ανοχή (στο προηγούμενο ευρωπαϊκό του 2025), στον Ζουπα και μηδένισε όλους τους άλλους.
Έτσι λένε οι εντολές από πάνω.
Αυτή η φουρνιά έχει ταλέντο. Αν είχε κανονικό προπονητή, θα έλεγα ότι έχει στο τσεπάκι της κάποιο μετάλλιο.
ΥΓ: υπάρχει κάποιο σύστημα για να μπαίνει η μπάλα μέσα από αουτ όταν υπάρχει πίεση..??
ΥΓ2: τον Ζερβα τον έβαλε 1 δευτερόλεπτο!!! γιατί τον πήρε στην 12αδα?
-
abovetherim

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
1
Έπεσαν στην αντίληψη μου στο fb διάφορα ποστ κάποιον δημοσιογράφων και κάποιων δημοσιοκάφρων. Μόνο ο Καλκαβούρας δεν έχει γράψει ακόμα
Ανάμεσά του, πολύ ωραία ποστ όπως του Ασπρούλια, πολύ ρεαλιστικά και to the point όπως του Μπουρλάκη.
Μετά ξεπήδησε ο Καβαλιεράτος να μας πείσει σε ένα ποστ ότι ξέρει από μικρές ηλικίες και από κάτω, τσουπ μπαίνει να σχολιάσει ο Χάρης ο Σταύρου για να μας πει και αυτός ότι ξέρει από u15, u16 και u18.
Ρε άι και σιχτίρ πια!!!
Ανάμεσά του, πολύ ωραία ποστ όπως του Ασπρούλια, πολύ ρεαλιστικά και to the point όπως του Μπουρλάκη.
Μετά ξεπήδησε ο Καβαλιεράτος να μας πείσει σε ένα ποστ ότι ξέρει από μικρές ηλικίες και από κάτω, τσουπ μπαίνει να σχολιάσει ο Χάρης ο Σταύρου για να μας πει και αυτός ότι ξέρει από u15, u16 και u18.
Ρε άι και σιχτίρ πια!!!
-
BB_Addicted

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένος παίκτης: Μάικ Μπατίστ
- Προειδοποιήσεις:
0
Καλημέρα στη παρέα. Μικρές Εθνικές και εμφανίστηκε και εγώ πάλι.
Διάβασα πολλά εδώ. Στα μισά δεν αξίζει τα σχολιάσω κάτι, τοποθετήθηκαν άλλοι. Εγώ βλέπω δυστυχώς ένα κοινό μοτίβο με πέρσι στον κόουτς. Σε συγκεκριμένους παίκτες δίνει υπέρμετρες ελευθερίες που πολλές φορές δεν δικαιολογούνται κιόλας. Για τον Σπανούλη θα πω ότι το παιδί έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με πέρσι και το είδαμε και μέσα στη σεζόν. Αλλά από αυτό και εντός των συνόρων στο να γίνει ο main go to guy της ομάδας με ατελειώτες ελευθερίες υπάρχει μια απόσταση. Είναι ένα παιχνίδι; Όχι και στα φιλικά η εικόνα ήταν η ίδια. Νομίζω το decision making + έλλειψη έκρηξης. Νομίζω αυτά τα δύο στοιχεία τον περιορίζουν πολύ σε αυτόν τον ρόλο.
Δεν κρίνουμε το πιαδί, όπως κανένα παιδί, σχολιάζουμε μπασκετικά και με γνώμωνα την long term προοπτική του. Όπου πχ ξεκάθαρα θεωρώ ότι Βαρβαρίτης, Σπανός και Μονάμα είναι πιο πάνω από Σπανούλη.
That being said... ένας παίκτης όπως ο Μονάμα δεν μπορεί να περιορίζεται τόσο πολύ στο ρόλο του βοηθητικού όταν προέρχεται από το κορυφαίο πρωτάθλημα U16 στην Ευρώπη. Για όποιον έχει δει η Μαδρίτη είναι η κορυφαία περιφέρεια σε θέμα επιπέδου και όχι μόνο λόγω Real, υπάρχουν πολλές αξιόλογες ομάδες με πολλά imports. Estudiantes, Zentro, SBA, Torrelodones, Pablo Laso Academy etc.
Το κόψιμο του Πεππέ δεν το πιάνω καθόλου. Αν και δεν έχει σχολιαστεί θεωρώ λείπει και ο Ρομπόλης αρκετά, είναι καλός πρόσθετος ρολίστας με ξεκάθαρο ρόλο και skillset.
ΥΓ: Το post του Ν. Μπουρλάκη είναι ολόσωτο και τα λέει καιρό τώρα. Γαμώ τα SEO σας. Παίζει η Εθνική και διαβάζουμε: «Με Χ πόντους του Σπανούλη έχασε/κέρδισε η Εθνική Παίδων». Βλέπετε στο SEO το Σπανούλης είναι πιο δυνατή λέξη από το Εθνική Παίδων. Αλλά έτσι δεν βοηθάμε τα παιδιά, ίσα ίσα τους βάζουμε αχρείαστη πίεση.
ΥΓ 2: Προσωπικά, με εκνευρίζουν και οι πολύ επιδερμικές «αναλύσεις». Η μανία με 2-3 παίκτες δεν σέβεται τα υπόλοιπα παιδιά. Οκ δεν θα έχουν όλοι την ίδια προσοχή. Αλλά κάντε ένα άρθρο πως η ομοσπονδία (που δεν είμαι fan) έχει πχ 3 παιδιά που αγωνίζονται εκτός χώρας και συγκεκριμένα Ισπανία και ΗΠΑ. Το Greeks Abroad σε αυτή τη φουρνιά έφερε 3 παίκτες. Άσχετα, αν για τον Μονάμα από όσα ξέρω ένας Έλληνας σκάουτερ επέμεινε πολύ εδώ και 2 χρόνια να τον δούνε.
ΥΓ 3: Καλή δουλειά και από το Prospects_Greece για Μονάμα. Δυστυχώς το προφίλ δεν έινια ενεργό πλέον, ξέρεις κανείς γιατί μήπως; Έκανε καλή δουλειά.
Διάβασα πολλά εδώ. Στα μισά δεν αξίζει τα σχολιάσω κάτι, τοποθετήθηκαν άλλοι. Εγώ βλέπω δυστυχώς ένα κοινό μοτίβο με πέρσι στον κόουτς. Σε συγκεκριμένους παίκτες δίνει υπέρμετρες ελευθερίες που πολλές φορές δεν δικαιολογούνται κιόλας. Για τον Σπανούλη θα πω ότι το παιδί έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με πέρσι και το είδαμε και μέσα στη σεζόν. Αλλά από αυτό και εντός των συνόρων στο να γίνει ο main go to guy της ομάδας με ατελειώτες ελευθερίες υπάρχει μια απόσταση. Είναι ένα παιχνίδι; Όχι και στα φιλικά η εικόνα ήταν η ίδια. Νομίζω το decision making + έλλειψη έκρηξης. Νομίζω αυτά τα δύο στοιχεία τον περιορίζουν πολύ σε αυτόν τον ρόλο.
Δεν κρίνουμε το πιαδί, όπως κανένα παιδί, σχολιάζουμε μπασκετικά και με γνώμωνα την long term προοπτική του. Όπου πχ ξεκάθαρα θεωρώ ότι Βαρβαρίτης, Σπανός και Μονάμα είναι πιο πάνω από Σπανούλη.
That being said... ένας παίκτης όπως ο Μονάμα δεν μπορεί να περιορίζεται τόσο πολύ στο ρόλο του βοηθητικού όταν προέρχεται από το κορυφαίο πρωτάθλημα U16 στην Ευρώπη. Για όποιον έχει δει η Μαδρίτη είναι η κορυφαία περιφέρεια σε θέμα επιπέδου και όχι μόνο λόγω Real, υπάρχουν πολλές αξιόλογες ομάδες με πολλά imports. Estudiantes, Zentro, SBA, Torrelodones, Pablo Laso Academy etc.
Το κόψιμο του Πεππέ δεν το πιάνω καθόλου. Αν και δεν έχει σχολιαστεί θεωρώ λείπει και ο Ρομπόλης αρκετά, είναι καλός πρόσθετος ρολίστας με ξεκάθαρο ρόλο και skillset.
ΥΓ: Το post του Ν. Μπουρλάκη είναι ολόσωτο και τα λέει καιρό τώρα. Γαμώ τα SEO σας. Παίζει η Εθνική και διαβάζουμε: «Με Χ πόντους του Σπανούλη έχασε/κέρδισε η Εθνική Παίδων». Βλέπετε στο SEO το Σπανούλης είναι πιο δυνατή λέξη από το Εθνική Παίδων. Αλλά έτσι δεν βοηθάμε τα παιδιά, ίσα ίσα τους βάζουμε αχρείαστη πίεση.
ΥΓ 2: Προσωπικά, με εκνευρίζουν και οι πολύ επιδερμικές «αναλύσεις». Η μανία με 2-3 παίκτες δεν σέβεται τα υπόλοιπα παιδιά. Οκ δεν θα έχουν όλοι την ίδια προσοχή. Αλλά κάντε ένα άρθρο πως η ομοσπονδία (που δεν είμαι fan) έχει πχ 3 παιδιά που αγωνίζονται εκτός χώρας και συγκεκριμένα Ισπανία και ΗΠΑ. Το Greeks Abroad σε αυτή τη φουρνιά έφερε 3 παίκτες. Άσχετα, αν για τον Μονάμα από όσα ξέρω ένας Έλληνας σκάουτερ επέμεινε πολύ εδώ και 2 χρόνια να τον δούνε.
ΥΓ 3: Καλή δουλειά και από το Prospects_Greece για Μονάμα. Δυστυχώς το προφίλ δεν έινια ενεργό πλέον, ξέρεις κανείς γιατί μήπως; Έκανε καλή δουλειά.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο