Είναι η μία από τις 2 ιστορικές θεωρίες για τη καταστροφή του Βασιλείου των Χετταιων(φυσικές καταστροφές κ λιμος η άλλη) το 12ο πχ αιώνα.
Υπάρχουν 2 θεωρίες για αυτούς,εν τάχει η μία είναι πως πρόκειται για τα ιδια ινδοευρωπαικα φύλα που ίσως εισέβαλαν στα Μυκηναικα βασιλεία τότε και συντελεσαν στη κατάρρευση τους (αν κ αυτό είναι μάλλον συνδυασμός πολλών πραγμάτων, η εισβολή αυτή είναι μια από αυτα) κ η άλλη πως αφορά αχαιους(μυκηναιους) που λόγω της παρακμής κ της κατάρρευσης των μυκηναικων βασιλείαν μεταναστευσαν κ εισβάλλαν.
Στο τελευταίο έχουν αναπτυχθεί κ θεωρίες για το αν υπάρχει ιστορική αλήθεια στο επος του Τρωικου πολεμου(το βασίλειο των Χετταιων ήταν στη Μ.Ασια)
Θέλω να καταλήξω στο ότι η αναφορά για τους Λαούς της θάλασσας στη ταινία δεν είναι κάποια αλληγορία αλλά μάλλον η προσπάθεια του Νολαν να αποδώσει ιστορικό υπόβαθρο στη ταινία.
Εμένα η ταινία μου άρεσε,με απογοήτευσε όμως το ότι δεν είχε τη σκηνή με τον Κανεναν. Αν ειναι ενα κομμάτι που αποτυπώνει στην Οδύσσεια (το εργο) την εξυπνάδα και το πολυμήχανο του Οδυσσέα είναι αυτό
Υγ κανας Μαρβελακιας να πούμε για το Brand new day?

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο