Εθνική Παίδων (U16)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Giannis83

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Αύγ 12, 2026 11:37 am

Οι ίδιες αηδίες γράφονται στα δικά μας "μέσα", από κάθε λογής αμόρφωτα και απαίδευτα κατακάθια, για τον Μοναμά. Που είναι αντίστοιχη περίπτωση, με Ελληνίδα μητέρα. Το τι σχόλια διάβαζα σε μια ανάρτηση προαναγγελίας του 1ου αγώνα στον λογαριασμό της ομοσπονδίας, όπου είχε φωτογραφία του παιδιού...
Όχι πως θα άλλαζε κάτι εάν δεν είχε ελληνίδα μητέρα αλλά ήταν περίπτωση Αντετοκούνμπο, που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα μας.
Νομίζω αυτό το είδος των μισάνθρωπων ποτέ δε θα εκλείψει και κακώς κατά τη γνώμη μου τους κάνουμε από μόνοι μας πρώτη είδηση. Στην αφάνεια θα έπρεπε να μένουν.

Στα του αγώνα τώρα, αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι στο top-3 όλων των ομαδικών στατιστικών του τουρνουά (αξιολόγηση, πόντους, ριμπάουντ, ασσίστ, κοψίματα, τρίποντο). Η μόνη κατηγορία που τους περνάμε είναι στα κλεψίματα.
Έχουν επίσης τον 1 εκ των 2 superstar του τουρνουά, που είναι επίσης και ο πιο κυριαρχικός παίχτης. Οι μέσοι όροι του (23 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 5,3 ασσίστ, 3,8 κοψίματα, 36 ranking), τρομάζουν. Και δικαιολογούν το παρατσούκλι του στην Αμερική ως "Baby Jokic". Κάνει τα πάντα και φαίνονται τόσο απλά.
Σε συνδυασμό με τη δική μας αδυναμία στους ψηλούς (που τον κάνει δύσκολα αντιμετωπίσιμο αμυντικά), αλλά και την τάση μας να παίζουμε συνεχώς με ατομικές διεισδύσεις στο αντίπαλο καλάθι (πώς άραγε θα λειτουργήσει αυτό απέναντι στον κορυφαίο μπλοκέρ του τουρνουά;) με κάνει κάπως διστακτικό στο να αισιοδοξώ.
Θεωρώ ότι αν και σήμερα πάμε στο ίδιο μοτίβο και δεν κυκλοφορήσουμε στην επίθεσή μας τη μπάλα, δεν θα έχουμε πολλή τύχη.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μιλάμε για χαμένο παιχνίδι. Απλώς θα πρέπει να φανούμε πολύ βελτιωμένοι και πιο πολυδιάστατοι για να το κερδίσουμε.

Καλή επιτυχία στα παιδιά!

Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Τετ Αύγ 12, 2026 11:44 am

Δεν έχω καταφέρει να δω κάποιο ματς των παιδιών, ελπίζω να δω σήμερα.
Για τις ασσίστ κλπ που αναφέρθηκε, νομίζω πως είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο σε τέτοιες ηλικίες. Είναι γενικά μεγάλες οι αλλαγές από τις U16 στις U18 και μετά στις U20 (όπου εκεί υποτίθεται πως μιλάμε για έτοιμους παίκτες).

Όσο για τα διάφορα "φαινόμενα", νομίζω πως γενικά η περιοχή της Ευρώπης Λετονία-Λιθουανία κλπ κλπ είναι πολύ λιγότεροι "ανεκτικοί" (ας χρησιμοποιήσω απλά αυτήν την λέξη) σε οτιδήποτε ξένο, ακόμα και από εμάς.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Τετ Αύγ 12, 2026 11:53 am

Giannis83 έγραψε:
Τετ Αύγ 12, 2026 11:37 am

Στα του αγώνα τώρα, αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι στο top-3 όλων των ομαδικών στατιστικών του τουρνουά (αξιολόγηση, πόντους, ριμπάουντ, ασσίστ, κοψίματα, τρίποντο). Η μόνη κατηγορία που τους περνάμε είναι στα κλεψίματα.
Έχουν επίσης τον 1 εκ των 2 superstar του τουρνουά, που είναι επίσης και ο πιο κυριαρχικός παίχτης. Οι μέσοι όροι του (23 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 5,3 ασσίστ, 3,8 κοψίματα, 36 ranking), τρομάζουν. Και δικαιολογούν το παρατσούκλι του στην Αμερική ως "Baby Jokic". Κάνει τα πάντα και φαίνονται τόσο απλά.
Σε συνδυασμό με τη δική μας αδυναμία στους ψηλούς (που τον κάνει δύσκολα αντιμετωπίσιμο αμυντικά), αλλά και την τάση μας να παίζουμε συνεχώς με ατομικές διεισδύσεις στο αντίπαλο καλάθι (πώς άραγε θα λειτουργήσει αυτό απέναντι στον κορυφαίο μπλοκέρ του τουρνουά;) με κάνει κάπως διστακτικό στο να αισιοδοξώ.
Θεωρώ ότι αν και σήμερα πάμε στο ίδιο μοτίβο και δεν κυκλοφορήσουμε στην επίθεσή μας τη μπάλα, δεν θα έχουμε πολλή τύχη.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μιλάμε για χαμένο παιχνίδι. Απλώς θα πρέπει να φανούμε πολύ βελτιωμένοι και πιο πολυδιάστατοι για να το κερδίσουμε.

Καλή επιτυχία στα παιδιά!
Πρέπει να σπάνε την μπάλα προς τα έξω όταν κάνουν drive, το κάνουν κατά διαστήματα και ...αστοχούν στην συνέχεια. Άν έχουν λιγότερη πίεση μετά την χθεσινή νίκη μπορεί να είναι περισσότερο εύστοχοι. Εγώ το λίγο που έχω καταφέρει να δω βλέπω παιδιά που ξέρουν τα βασικά, και μπορούν να παίξουν άμυνα. δεν θα τον σταματήσουμε τον συγκεκριμένο, το ζήτημα είναι περισσότερο να ανεβάσουμε την αποτελεσματικότητα στην επίθεση μας και να μην τον αφήσουμε να πάρει πολλά επιθετικά.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Τετ Αύγ 12, 2026 1:19 pm

Ας δούμε και μερικά στατιστικά των παικτών ως τώρα:
Πρώτος σκόρερ είναι ο Μπάρλος με 63 πόντους σε 57 σουτ και 12 βολές. Ο μοναδικός που σουτάρει και αξιοπρεπώς από το τρίποντο με 8/22 36,4%
Ακολουθει΄ο Σπανούλης με 54 πόντους σε 54 σουτ και 36 βολές, χαμηλά ποσοστά γενικά με μόνο 2/17 τρίποντα.
Και τρίτος ο Μοναμά με 48 πόντους σε 36 σουτ και 25 βολές.

Στα ριμπάουντ πρώτος ο Σπανός με 38 (16-22), ακολουθεί ο Σπανούλης με 26 και ο Καραβασίλης με 19.

Στις πάσες πρώτος είναι ο Μπάρλος με 14 και ακολουθεί ο Μοναμά με 13.

Είμαστε 3η στα ριμπάουντ με 46,8 και 2η η Λετονία με 51 πολύ κοντά, με την διαφορά να οφείλεται κυρίως στα 3,5 περισσότερο επιθετικά ριμπάουν που παίρνει η Λετονία ανά παιχνίδι.

Στις ασσίστι είμαι 9η με 16,8 ανά παιχνίδια και η Λετονία είναι 4η με 21 περίπου 4 παραπάνω.
Δεν έχουμε καλό assist/To ratio, μόλις 1 όταν η Λετονία έχει 1,5.

Σε ομαδικό επίπεδο η Εθνική μας έχει εκτελέσει 214 δίποντα και μόλις 78 τρίποντα στα οποία έχει το φτωχωό 23,1%, έχει ωστόσο σχετικό πλουραρισμό σε πόντους, ριμπάουντ, ασσίστ πέραν των παικτών που ξεχωρίζουν.

Σε ομαδικό επίπεδο πάλι η Εθνική μας έχει την 5η καλύτερη επίθεση με 84,8 και η Λετονία την 2η καλύτερη με 91 πίσω μόνο από την Ισπανία που έχει 92,3 πόντους.
Είμαστε μόλις 12 στο Field Goal Percentage με 39,4% και 14η στο ποσοστό στα δίποντα με 45,3% όταν η Λετονία σουτάρει με 54,1%
Ενώ είμαστε και 14η στο ποσοστό στα 3ποντα με 23,1 όταν η Λετονία σουτάρει με 32,1% και είναι 2η πίσω από την Λετονία.
Αναμενόμενα μάλλον η Λετονία είναι πρώτη και σε κοψίματα με 6,5 ανά παιχνίδι, σχεδόν διπλάσια από εμάς και εμείς 9η με 3,3

Για την Λετονία αν και ο Benjamin Berrouet είναι ο σταρ της ομάδας θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και τον έτερο σταρ τους τον Markuss Jahovics ο οποίος σκοράρει 19,8 πόντους ανά παιχνίδι αλλά το κάνει και με εξαιρετικά στατιστικά ειδικά για την ηλικία του με 61,1%/43,2%/75%
Νομίζω ότι οι άλλοι δεν ξεχωρίζουν τόσο αλλά έχουν πολλούς παίκτες που σουτάρουν εξαιρετικά από το τρίποντο.

Θα ήμουν πολύ κοινότυπος αν πω ότι για να κερδίσουμε πρέπει να βελτιώσουμε τις πάσες μας, να σουτάρουμε καλύτερα και να κάνουμε λιγότερα λάθη;

Giannis83

junior
Reactions:

Τετ Αύγ 12, 2026 1:48 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Αύγ 12, 2026 1:19 pm

Θα ήμουν πολύ κοινότυπος αν πω ότι για να κερδίσουμε πρέπει να βελτιώσουμε τις πάσες μας, να σουτάρουμε καλύτερα και να κάνουμε λιγότερα λάθη;
Καθόλου. Αντιθέτως.
Το κλειδί βέβαια είναι το 1ο: Αν βελτιωθούν οι πάσες, τότε πιθανότατα θα βελτιωθούν και τα ποσοστά μιας και θα βγάλουμε σουτ υπό καλύτερες προϋποθέσεις, ενώ επίσης θα μειωθούν και τα λαθη, που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τις πολλές και συχνά λανθασμένες ατομικές μας επιθέσεις.

Η Λετονία, έχοντας τον Berrouet να αποτελεί φόβητρο κοντά στο καλάθι και τις άμυνες να κλείνουν πάνω του, σουτάρει πολύ καλά στο τρίποντο γιατί ο συγκεκριμένος παίχτης -εκτός των άλλων- είναι και ο καλύτερος πασέρ της ομάδας, "μοιράζοντας"" ελεύθερα τρίποντα μόλις πάει διπλή και τριπλή βοήθεια πάνω του.
Έχει προφανώς και καλούς σουτέρ, που τους κάνει ακόμη καλύτερους ο ψηλός τους.

ΥΓ. Εν τω μεταξύ μου κάνει εντύπωση που παρότι παίζουμε πολύ βασιζόμενοι στους σταρ μας, δεν έχουμε κανέναν παίχτη μας να ξεχωρίζει ως τώρα ατομικά σε κάποια βασική στατιστική κατηγορία (πλην του Σπανού ίσως στα ριμπάουντ). Σε όλες τις άλλες πρόσφατες διοργανώσεις μικρών Εθνικών, είχαμε παίχτες που ξεχώρισαν πολύ ατομικά ακόμη και σε μέτρια σύνολα. Π.χ. φέτος ο Χατζηλάμπρου ως σκόρερ, ο Παγώνης στο σκορ, τo ranking και το ποσοστό στο τρίποντο, πέρυσι ο Ζούπας σε σκορ και αξιολόγηση, ο Μακαρατζής 1ος σε ασσίστ, ο Λέφας 3ος σκόρερ και προφανώς Αβδάλας-Σαμοντούροφ στην U20.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Τετ Αύγ 12, 2026 3:50 pm

Ωραία πήγαμε στην 1η περίοδο, μπαίνουμε ξανά συνεχωε μέσα, δεν μασάμε, εχουμε φάει 3 μεγαλοπρεπής τάπες αλλά δυνεχιζουμε, έχουμε πάθος, παίρνουμε τα ριμπάουντ, για να δούμε.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Γυναικών και Εθνικές Ομάδες Κλιμακίων ΕΟΚ”