Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 14, 2026 12:19 pm

Πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους υποστηριχτές της κίνησης Ντιαγέ. Κοιτούσα τους χρόνους του Πίτερς πέρυσι που έκλεισε την σεζόν με τις εμφανίσεις που όλοι είδαμε από τα playoffs και μετά και ο κακομοίρης έπαιζε μόνο 15 λεπτά μ.ο!

Θυμάμαι, επίσης, ότι σε πολλά ματς τον έβαζε και στο τρία για λίγα λεπτά για να μην βγάλει τον Σάσα. Όπως άκουσα και κάποιον δημοσιογράφο να λέει, την έχουμε πατήσει στο τέσσερα όπως ο ΠΑΟ με τον Λεσόρ (προ τραυματισμού). Οπως και ο ΠΑΟ δεν έφερνε πρωτοκλασάτο πέντε για να μην «στεναχωρηθεί» ο Λεσόρ και μειωθεί ο χρόνος του κάπως έτσι την έχουμε πατήσει και εμείς με τον Σάσα.

Αν ο Πίτερς έπαιζε 15 λεπτά ο Ντιαγέ δεν το βλέπω να παίζει πάνω από 12-15 λεπτά. Αν λείψει ο Σάσα καλύπτεται η θέση για μερικά ματς με λίγο Παπ ή λίγο Ward και χαμηλά σχήματα. Στην Α- υπάρχει και ο Καραγιαννίδης για να τον ξεκουράζει.

Είναι γνωστό το κόλλημα του Μπι με τον Σάσα, ο Σάσα θέλει να παίζει για τα νούμερα του και το MVP και κάνει μουτράκια όταν γίνεται αλλαγή.

Τι θετικά έχει η κίνηση Ντιαγέ:
1. Είναι elite αμυντικός και rim protector, θα μπαίνει και θα αλλάζει την ροή του ματς όπως γινόταν με τον Αντετοκούμπο την πρώτη χρονιά του Άταμαν (και είναι κλάσεις ανώτερος από τον Αντετοκούμπο της πρώτης χρονιάς).
2. Παιχνίδι στο transition και θα βοηθήσει πολύ στην άμυνα με αλλαγές που παίζει η second unit.
3. Το παιχνίδι όταν είναι μέσα θα γίνει πιο guard oriented κάτι που θέλαμε όλοι αυτά τα χρόνια. Η μπάλα στα pg να αποφασίσουν, ο Φουρνιέ στο τρία να ανοίγει το γήπεδο με spot up, και Ντιαγέ με Τζόουνς θα ρολάρουν για το pnr ώστε να δημιουργηθούν χώροι για CMM και Μοντέρο να εκτελέσουν μετά από τρίπλα ή να πάνε προς το καλάθι.
4. Καλός σκρίνερ λόγω μεγέθους και δύναμης ώστε να βρεθούν παραπάνω χώροι στα Γκαρντ μας.
5. Θα δωθεί χώρος στον Ward να ξεδιπλώσει το ταλέντο του παίζοντας 20+ λεπτά στο τρία και να δούμε και τον Φουρνιέ σε αυτόν τον ρόλο χωρίς τον Ντορσει δίπλα.

Η περίπτωση του είναι win-win. Αν ο παίκτης προσαρμοστεί σε αυτόν τον ρόλο και δώσει πράγματα όλα οκ, αν όχι πας σε κάτι άλλο μέσα στην σεζόν και τον έχεις σε ρόλο Ντιλικινά μετά.

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Παρ Αύγ 14, 2026 12:20 pm

pan24 έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 11:53 am
kein έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 11:49 am

Εικόνα

Μιας και μιλάτε για τον τριποντίνο ... θα βγάλει μάτια εφέτος αδέρφια ... το δήλωσε : "«Χτίζεται αυτό που θα βλέπουν όλοι» :mrgreen:

Πλάκα, πλάκα ο Ντίνος φέτος θα έχει ρόλο, με ένα Γιαμπου δίπλα του, μπορεί να βγάλει συστήματα ζοτς. Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε από τον Άταμαν τον εξέθεσε και αυτόν και τον κόουτς, ο Ντίνος δεν είναι κακός παίχτης αλλά έχει αδυναμίες. Για ρολίστας είναι μια χαρά και το ελληνικό διαβατήριο πολύτιμο.
Καλά ο Μήτογλου φέτος παίζει να μη βρει χρόνο ούτε στους τελικούς.
Στο 3-4-5 υπάρχει κόσμος και κάτι μου λέει ότι και για τα ματσαρίσματα και λόγω κατάστασης του θα προτιμήσει σε αυτά τα 3-5 παιχνίδια να παίζουν ο Γιαμπουσέλε και ο Ντέιβις 30 λεπτά παρά να δώσει σημαντικό χρόνο στο Μήτογλου.
Ο Μήτογλου είναι πολύτιμος παίκτης, αλλά χρειάζεται, ως ρολίστας, άριστη πλαισίωση, όπως και έγινε. Αγνώριστος θα είναι ο Μήτογλου σε σχέση με πέρσυ και εμείς θα ψαχνόμαστε επειδή ξεχάσαμε πως το μακρινό σουτ είναι το βασικότερο πράγμα ενός πρωταθλητή. Και ύψος έχει, και τρίποντο έχει, και όγκο έχει, μια χαρά θα ήταν πίσω από τον Σάσα.
Πληγώθηκε πολύ πέρσυ ο Παναθηναϊκός που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει αυτά που μπορεί να δώσει ο Μήτογλου, αδικημένος παίκτης την προηγούμενη σεζόν σε εσάς.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Αύγ 14, 2026 12:27 pm

kite26 έγραψε:
pan24 έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 11:53 am

Καλά ο Μήτογλου φέτος παίζει να μη βρει χρόνο ούτε στους τελικούς.
Στο 3-4-5 υπάρχει κόσμος και κάτι μου λέει ότι και για τα ματσαρίσματα και λόγω κατάστασης του θα προτιμήσει σε αυτά τα 3-5 παιχνίδια να παίζουν ο Γιαμπουσέλε και ο Ντέιβις 30 λεπτά παρά να δώσει σημαντικό χρόνο στο Μήτογλου.
Ο Μήτογλου είναι πολύτιμος παίκτης, αλλά χρειάζεται, ως ρολίστας, άριστη πλαισίωση, όπως και έγινε. Αγνώριστος θα είναι ο Μήτογλου σε σχέση με πέρσυ και εμείς θα ψαχνόμαστε επειδή ξεχάσαμε πως το μακρινό σουτ είναι το βασικότερο πράγμα ενός πρωταθλητή. Και ύψος έχει, και τρίποντο έχει, και όγκο έχει, μια χαρά θα ήταν πίσω από τον Σάσα.
Πληγώθηκε πολύ πέρσυ ο Παναθηναϊκός που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει αυτά που μπορεί να δώσει ο Μήτογλου, αδικημένος παίκτης την προηγούμενη σεζόν σε εσάς.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ντίνος θα είναι πρώτος σκόρερ ΚΑΙ φέτος, ειδικά τώρα που έφυγε ο τολιό και τα ελληνικά διαβατήρια είναι πενιχρά από παίχτες με σκορ. Θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής γιατι δεν βγαίνουν τα κουκιά με τους ξένους.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 12:35 pm

kein έγραψε:
kite26 έγραψε:

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ντίνος θα είναι πρώτος σκόρερ ΚΑΙ φέτος, ειδικά τώρα που έφυγε ο τολιό και τα ελληνικά διαβατήρια είναι πενιχρά από παίχτες με σκορ. Θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής γιατι δεν βγαίνουν τα κουκιά με τους ξένους.
Πάρα πολύ καλό αυτό για εσάς και θα το δεις. Θα είναι άλλος παίκτης σε σχέση με πέρσυ και θα επιβραβευτείτε για τον σωστό προγραμματισμό σας, ο Ομπράντοβιτς κάνει κουμάντο τώρα. Εμείς....άστα. Αλλες μέρες θα τα βάζουμε όλα και άλλες τίποτα.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Παρ Αύγ 14, 2026 12:52 pm

kite26 έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 1:15 am
Καρβουνιάρης έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 12:55 am

Τρίποντο 18-20% πέρυσι. Αυτό το ξέρουν όλοι, όχι μόνο εσύ. Και ο Μπαρτζώκας το ξέρει. Εσύ τι λες;
Η ομάδα στο θέμα του μακρινού σουτ έχασε από πέρυσι μόνο τον Πίτερς (που στην ευρωλίγκα έπαιζε το πολύ 15 λεπτά). Βελτιώθηκε όμως σε άλλους τομείς.
Καλμάρισε λίγο. Και κυρίως δεν είναι ανάγκη σε κάθε ποστάρισμα να λες τι θα μας κάνουν οι πυραυλοκίνητοι του Παναθηναϊκού. Άσε πρώτα να μας το κάνουνε.
Μπες και δες τι ρόστερ έχουν φτιάξει και με ποιον προπονητή. Τα χειρότερα έρχονται.
Η μόνη πιθανότητα να ηρεμήσω είναι να έχει ρόλο Κώστα και να πάρουν κανονικό 4αρι. Τα υπόλοιπα θα τα δεις στο γήπεδο, αν μείνουμε έτσι. Δεν πάμε καλά, τι επιλογή ήταν αυτή τώρα; Όσο για τον Πίτερς του 15λεπτου που αναφέρεις, είδα στο φ4 πόσο άξιζε. Χαμένοι ήταν οι υπόλοιποι. Και χάνεις τον παίκτη αυτόν; Είναι τρομερό...
Ευτυχως τουλαχιστον διαλυθηκε η Ασβελ γιατι με τα παλτα που μαζεψαμε και χωρις Πιτερς φετος θα ημασταν κατω κι απ την Ασβελ. Του χρονου για eurocup μας βλεπω. Δυσκολα τα πραγματα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Παρ Αύγ 14, 2026 12:54 pm

kite26 έγραψε:
kein έγραψε:

Πάρα πολύ καλό αυτό για εσάς και θα το δεις. Θα είναι άλλος παίκτης σε σχέση με πέρσυ και θα επιβραβευτείτε για τον σωστό προγραμματισμό σας, ο Ομπράντοβιτς κάνει κουμάντο τώρα. Εμείς....άστα. Αλλες μέρες θα τα βάζουμε όλα και άλλες τίποτα.
Μια χαρά ροστερ έχετε χαρταετέ μου. Ενα 3-4άρι θα έρθει και θα είναι τοπ κλάσης και θα δέσει το γλυκό.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Παρ Αύγ 14, 2026 12:55 pm

yawn.brigade έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 12:39 pm

τον εαυτό μου δε τον παίρνω ποτέ στα σοβαρά, το Μπούκουρα πάντα :!:
Μη γραφεις τετοια ονοματα εδω μεσα, ας κρατησουμε το forum σε ενα επιπεδο.

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 12:59 pm

kein έγραψε:
kite26 έγραψε:

Μια χαρά ροστερ έχετε χαρταετέ μου. Ενα 3-4άρι θα έρθει και θα είναι τοπ κλάσης και θα δέσει το γλυκό.
Ρε φίλε Κέιν, εσύ με αγαπάς και με καταλαβαίνεις, 18% ρε φίλε; Θα πάθει η καρδιά μου! Ναι, εμπιστοσύνη στον πίλοτο, αλλά μην το χ%$%με κιόλας!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Παρ Αύγ 14, 2026 1:04 pm

kite26 έγραψε:
kein έγραψε:

Ρε φίλε Κέιν, εσύ με αγαπάς και με καταλαβαίνεις, 18% ρε φίλε; Θα πάθει η καρδιά μου! Ναι, εμπιστοσύνη στον πίλοτο, αλλά μην το χ%$%με κιόλας!
Εικόνα
Ηρεμισε ρε για safe τον πήρατε μέχρι να έρθει ο παιχταράς στο 3/4. Αυτόν το πήρατε για το ξύλο μόνο

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 1:05 pm

kein έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 1:04 pm
kite26 έγραψε:

Εικόνα
Ηρεμισε ρε για safe τον πήρατε μέχρι να έρθει ο παιχταράς στο 3/4. Αυτόν το πήρατε για το ξύλο μόνο
Μακάρι!

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο τελειομανής προπονητής μας θα πάει έτσι. Έστω μέσα στη χρονιά θα κάνει κίνηση για παίκτη καλό. Ας έχει τον Webby απ' τα Λιντλ για το ρόλο του Αντετοκούμπο και για τίποτε άλλο. Έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο, είναι για πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Παρ Αύγ 14, 2026 1:16 pm

Όταν κάποιος εκνευρίζεται από τα άσχετα που γράφονται, τι μπορεί να κάνει, ρε σύντεκνοι;
Αν είχα μαλλιά, θα μου πέφτανε με αυτά που διαβάζω. Τελευταία έκδοση: ο Μπαρτζώκας έχει εγκαταλείψει την ομάδα στην τύχη της!!! :banghead: :banghead: :banghead:

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 1:30 pm

Καρβουνιάρης έγραψε:
Όταν κάποιος εκνευρίζεται από τα άσχετα που γράφονται, τι μπορεί να κάνει, ρε σύντεκνοι;
Αν είχα μαλλιά, θα μου πέφτανε με αυτά που διαβάζω. Τελευταία έκδοση: ο Μπαρτζώκας έχει εγκαταλείψει την ομάδα στην τύχη της!!! :banghead: :banghead: :banghead:
ε ναι συμπεριφερονται λες και πηραμε τα δυο καλυτερα διαθεσιμα γκαρντ κι ειμαστε τιποτα πρωταθλητες ευρωπης ξερωγω .χαλια η κατασταση ρε φιλε στην καλυτερη των περιπτωσεων να τερματισουμε στην ιδια θεση με περσυ ...

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Παρ Αύγ 14, 2026 1:35 pm

Καρβουνιάρης έγραψε:
E, η εύκολη απάντηση είναι να βάλεις στο ignore την οποιαδήποτε υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζει η υποθετική και ενδεχομένως παρελθοντικά πλούσια κόμη :D

Ο καθένας μπορεί να γράψει μια άποψη εφόσον αυτή δεν αντιβαίνει τους όρους του φόρουμ, ακόμη κι αν διαβάζοντας την μπορεί να είσαι κάπως έτσι (έγω ομολογώ το παθαίνω που και που και ας έχω αρκετό μαλλί):

Εικόνα

TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Παρ Αύγ 14, 2026 2:20 pm

SbioTech έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 9:41 am
Ερώτηση κρίσεως. Τον έχουμε ξανασυζητήσει αλλα οχι υπό το πρίσμα του Ντιαγε.

Πως θα σας φαινόταν λοιπόν (για τους φίλους που τον εχουν δει έστω λιγο) ο Μποθ Γκατς (παλι της Ασβελ) για το 3.

Μακρύς, σούπερ αθλητικος, two way, και καλος σουτερ.

2η 5αδα με Μοντερο-Φουρνιε-Γκατς-Ντιαγε-Τζοουνς είναι νομίζω μια σούπερ αθλητικη two way 5αδα με την οποία μπορώ να ζήσω χαρούμενος.

@pan24 μην το ψάχνεις Ελλαδα. Έχεις Μοντερο CMM Φουρνιε Τζοουνς Μιλου ψιλοστανταρ. Και απο εκεί και μετα ενα φόργουορντ λογικά στην 6αδα (Γουορντ, Ντιαγε, Μεταγραφη) ενω απο τους 10 ξενους (+Χολ, Τζοζεφ) δυο θα είναι εκτός 8αδας
Από πέρυσι τον ήθελα τον Gach. Φέτος είχε και τρομερό τρίποντο γιατί είχε και σοβαρούς συμπαίκτες με αποτέλεσμα να παίρνει σουτ με πολύ καλύτερες προοπτικές. Νομίζω ότι με την Ndiaye ξεκαθαρίζει το τοπίο πως θα είναι η δεύτερη 5άδα αφού λογικά θα είναι Montero, Fournier, 3άρι, Ndiaye, Jones.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Παρ Αύγ 14, 2026 2:32 pm

steph.larry έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 1:35 pm
Καρβουνιάρης έγραψε:
E, η εύκολη απάντηση είναι να βάλεις στο ignore την οποιαδήποτε υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζει η υποθετική και ενδεχομένως παρελθοντικά πλούσια κόμη :D

Ο καθένας μπορεί να γράψει μια άποψη εφόσον αυτή δεν αντιβαίνει τους όρους του φόρουμ, ακόμη κι αν διαβάζοντας την μπορεί να είσαι κάπως έτσι (έγω ομολογώ το παθαίνω που και που και ας έχω αρκετό μαλλί):

Εικόνα
Σωστός ο Στεφ ! Για αυτόν το λόγο είναι τα φόρουμ, για να διαφωνούμε. Ο τρόπος που διαφωνούμε κάνει την διαφορά και αντικαθρεπτίζει το επίπεδο μας, σαν άτομα και χαρακτήρες. Πριν αναρτήσουμε ένα ποστ-απάντησης σε άλλο μέλος, αν αναρωτιόμασταν άπλα : "θα με ενοχλούσε εμένα μια τέτοια απάντηση;" - θα έκανε το φόρουμ πιο φιλικό και ανθρωπινό και λιγότερο πολωμένο. Η δράση γέννα αντίδραση, νόμος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”