Νίκος Γκάλης

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 14, 2026 6:21 pm

ssoulliss έγραψε:
Τετ Ιαν 27, 2021 1:04 am
yorgos έγραψε:
Τετ Ιαν 27, 2021 12:45 am
Για το Γκάλη τα έχει πει ο Παύλος. Τεράστιο εγώ, δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι πλέον δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του, ήδη στο Τελ Αβίβ τον είχε παίξει όβερ πλέι ο Σιγάλας και δεν είχε αγγίξει τη μπάλα. Ζητούσε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, απομάκρυνση προπονητή, δεν είναι εύκολο για τέτοια μεγέθη να αποδεχθούν ότι δεν μπορούν. Ξέρω πχ ότι στις προπονήσεις του Παναθηναϊκου΄δεν επιτρεπόταν να τρέχει κανείς μρποστά από τον 39χρονο Γκάλη, ε δε γίνεται να λειτουργεί έτσι μια ομάδα. Αν ο Γκάλης δεν είχε την αξιοπρέπεια να καταλάβει ότι πια δεν ήταν γι αυτό το επίπεδο, ορθώς τον είχαν στον πάγκο. Παρεμπιπτόντως ήμουν μέσα στο ΜΕτς εκείνο το απόγευμα, το ματς παιζόταν στον πότνο (μέχρι που μπήκε ο Κουούσμα και το καθάρισε με 5/6 τρίποντα ή κάτι τέτοιο), δεν ήταν ματς για να μπει ο Γκάλης κι αν δεν πάει καλά τι να κάνουμε.

4 χρόνια αργότερα, βαθιά μέσα στο retirement του ο Γκάλης δήλωνε ότι "και τώρα να μπω να παίξω, κάνω τη διαφορά". Ε άμα δεν το καταλαβαίνει από μόνος του τι να κάνουμε, ου γαρ ερχεται μόνον.
Το μεταφέρω εδώ για να μην μπλέξουμμε.

Φιλε Yorgos δύο επισημάνσεις: Αν δεν κάνω λάθος, ο Γκάλης ήταν να πάει στον ΠΑΟΚ επί Βεζυρτζή -με Ivkovic προπονητή- και τον έκοψε ο "Σοφός" γιατί είχε τον Κόρφα (κάτι τέτοιο είχε δηλώσει). :banghead: Αν αναφέρεσε στην εποχή ΠΑΟΚ, τότε πάσο. :)

Δεύτερον ο Γκάλης σταμάτησε στα 37 του αλλά η φυσικά του κατάσταση ήταν για εκείνη την εποχή ανώτερη από 30άρηδες (ίσως και νεότερους), ενώ ο λόγος που περιοριζόταν από ορισμένους παίκτες (βασικά τον Σιγάλα) εκτός της πτώσης του ήταν πως το μπάσκετ στην Ευρώπη τη δεκαετία του '90 είχε γίνει πολύ αργό, ελέω Limoges και όχι μόνο.

Εγώ θυμάμαι τον Γκάλη εκείνη τη χρονιά να έχει αποκλείσει μόνος του τη Budivelnyk, όπως επίσης θυμάμαι, μετά από χρόνια, δήλωση του Πολίτη πως ο Νικ είχε αποδειχτεί τον Paspalj σαν πρώτο βιολί. Στο Μετς ότι έγινε ήταν τότε λάθος, από όλες τις πλευρές. :sad:
Σε μια απο τις λιγες φορες που εχει μιλησει ο Γκαλης για το επεισοδιο αυτο.
Λεει οτι δεν υπηρχε καποιο προβλημα μεταξυ τους αλλα ο ιδιος θεωρουσε οτι με τη προσσφορα του ολα τα χρονια θα επρεπε να αντιμετωπιστει διαφορετικά.
Στο τελος θεωρω οτι κατα καποιο τροπο παραδεχεται και ο ιδιος οτι το τραβηξαν και οι δυο πλευρες, οταν συζητανε για το αν ενας παικτης θα πρεπει να προσαρμοζεται στις αναγκες της ομαδας ή η ομαδα στον παικτη, λεει οτι και τα δυο θα πρεπει να γινονται. Και οταν ο Συριγος σε σχεση με τη δικη του περιπτωση τον ρωτα αν θα επρεπε και τοτε να βαλουν και οι δύο πλευρες νερο στο κρασι τους, απαντά οτι "ισως θα μπορουσε να γινει κι ετσι",

παντως αυτα που εχει γραψει ο ραμποτας υπερβολες μου φαινονται

Απάντηση

Επιστροφή στο “Α1 Retro Stories”