Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις
Συντονιστής: Captains
- kite26

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Προειδοποιήσεις:
0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
https://www.youtube.com/@lyricnaut
https://www.youtube.com/@lyricnaut
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Τον βλέπω να ανεβάζει τα ποσοστά του στο τρίποντο στο 30% και να σίεται το νέο ΣΕΦ σε κάθε εύστοχη προσπάθειαtokalytero3d έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 12:34 amΤο πιο ανησυχητικό είναι ότι ο μόνος που πιστεύει αυτήν την μεταγραφή είναι ο ντιμιτζ![]()
w10-211338MONTEMORRISSITEb55f368a.jpeg
Σπάνια έχω 0/2 οπότε μην μου αγχώνεσαι.
-
Kwstantino

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ναι αυτό σκέφτομαι κι εγώ. για κάθε συμβόλαιο που σπάει, υπάρχει και μια εύλογη αποζημίωση, τώρα πάντα στον επαγγελματικό αθλητισμό αυτό δεν εφαρμοζόταν, δεν ξέρουμε ένα πολιτικό δικαστήριο τι απόφαση θα βγάλει, έχει μια λογική εφόσον δεν προβλέπεται και ρήτρα να θεωρήσει ότι μπορεί να δώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν ως το τέλος του συμβολαίου του, υπόθεση κάνω.Kwstantino έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:06 amΣτο μονο που μπορει να πατησει δικαστικα ο Γουοκαπ ειναι οτι ζητανε buyout μεγαλυτερο απο το ετησιο μισθο του.Δεν ξερω αν μπορει να κανει κατι αλλο και αν υπαρχει προηγουμενο.
- FabrizioOberto

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: McKissick
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Άρα στο μέλλον θα βγαίνει κάποιο ταλεντάκι που στα 20 του θα έχει κλειστό συμβόλαιο για 2 ακόμα χρόνια με 50 χιλιάδες το χρόνο στον Χ Κολοσσό και θα έρχεται κάποια ομάδα με μεγάλο πορτοφόλι και θα του λέει "πήγαινε στα δικαστήρια να μη σκάμε buy out πάνω από 100 χιλιάδες στην ομάδα σου";Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:19 amΝαι αυτό σκέφτομαι κι εγώ. για κάθε συμβόλαιο που σπάει, υπάρχει και μια εύλογη αποζημίωση, τώρα πάντα στον επαγγελματικό αθλητισμό αυτό δεν εφαρμοζόταν, δεν ξέρουμε ένα πολιτικό δικαστήριο τι απόφαση θα βγάλει, έχει μια λογική εφόσον δεν προβλέπεται και ρήτρα να θεωρήσει ότι μπορεί να δώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν ως το τέλος του συμβολαίου του, υπόθεση κάνω.Kwstantino έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:06 amΣτο μονο που μπορει να πατησει δικαστικα ο Γουοκαπ ειναι οτι ζητανε buyout μεγαλυτερο απο το ετησιο μισθο του.Δεν ξερω αν μπορει να κανει κατι αλλο και αν υπαρχει προηγουμενο.
Μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό;
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν είναι και τόσο παράλογο, εννοώ αν αντιμετωπιστούν οι αθλητές όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.FabrizioOberto έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:35 amΆρα στο μέλλον θα βγαίνει κάποιο ταλεντάκι που στα 20 του θα έχει κλειστό συμβόλαιο για 2 ακόμα χρόνια με 50 χιλιάδες το χρόνο στον Χ Κολοσσό και θα έρχεται κάποια ομάδα με μεγάλο πορτοφόλι και θα του λέει "πήγαινε στα δικαστήρια να μη σκάμε buy out πάνω από 100 χιλιάδες στην ομάδα σου";Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:19 am
Ναι αυτό σκέφτομαι κι εγώ. για κάθε συμβόλαιο που σπάει, υπάρχει και μια εύλογη αποζημίωση, τώρα πάντα στον επαγγελματικό αθλητισμό αυτό δεν εφαρμοζόταν, δεν ξέρουμε ένα πολιτικό δικαστήριο τι απόφαση θα βγάλει, έχει μια λογική εφόσον δεν προβλέπεται και ρήτρα να θεωρήσει ότι μπορεί να δώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν ως το τέλος του συμβολαίου του, υπόθεση κάνω.
Αν υπήρχε αυτή η γενικευμένη τάση οι ομάδες θα διαπραγματευτόταν και θα έβαζαν στους παίκτες buy out και για να δεχόταν ο κάθε παίκτης θα ζητούσε και μεγαλύτερο συμβόλαιο λογικά.
Δεν λέω ότι θα γίνει, λέω ότι δεν θα μου φαινόταν και παράλογο
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Όπως το έψαχνα χτες για τον Καμπόκλο και την Βενέτσια, είδα ότι αυτός κάτι τέτοιο έκανε αλλά οχι σε πολιτικό δικαστήριο.Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:19 amΝαι αυτό σκέφτομαι κι εγώ. για κάθε συμβόλαιο που σπάει, υπάρχει και μια εύλογη αποζημίωση, τώρα πάντα στον επαγγελματικό αθλητισμό αυτό δεν εφαρμοζόταν, δεν ξέρουμε ένα πολιτικό δικαστήριο τι απόφαση θα βγάλει, έχει μια λογική εφόσον δεν προβλέπεται και ρήτρα να θεωρήσει ότι μπορεί να δώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν ως το τέλος του συμβολαίου του, υπόθεση κάνω.Kwstantino έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:06 amΣτο μονο που μπορει να πατησει δικαστικα ο Γουοκαπ ειναι οτι ζητανε buyout μεγαλυτερο απο το ετησιο μισθο του.Δεν ξερω αν μπορει να κανει κατι αλλο και αν υπαρχει προηγουμενο.
Είχε υπογράψει με τη Βενέτσια μονοετές για 800.000 χωρίς buy out.
Ισχυρίστηκε ότι για προσωπικούς λόγους δε μπορούσε να παίξει εκεί, το θέμα πήγε στη FIBA η οποία ως δίκαιη αποζημίωση στην ομάδα του επιδίκασε 150.000 συν τα δικαστικά έξοδα.
Ο Καμπόκλο βέβαια είναι η μοναδική περίπτωση που έκανε κάτι τέτοιο συνήθως δε φτάνει στα δικαστήρια ωστόσο υπάρχει αυτό με την εύλογη αποζημίωση και τα περι ελευθερίας εργαζομένων.
Ο κάθε εργαζόμενος από τον τελευταίο υπάλληλο με τον βασικό μέχρι τον CEO πολυεθνικής έχει το δικαίωμα να φύγει από τη δουλειά του με όποια αποζημίωση προβλέπεται στη μεταξύ τους συμφωνία ή αν δεν προβλέπεται, με μια εύλογη αποζημίωση.
Αν δεν συμφωνήσουν στο τι είναι εύλογη αποζημίωση το ορίζουν τα δικαστήρια.
Να ξαναπω ότι δε βλέπω πιθανότητα να τη δει Καμπόκλο αλλά κουβέντα να γίνεται.
- FabrizioOberto

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Εσύ μιλάς για μια δομική αλλαγή των μέχρι σήμερα κανόνων του επαγγελματικού αθλητισμού. Αν ίσχυε αυτό είναι χαζοί στη Ρεάλ που δώσανε 140 εκατομμύρια για ένα παίκτη σε μια Γερμανική που παίζει να είχε άλλα 3-4 εκατομμύρια λαμβάνειν στο συμβόλαιό του.Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:38 amΔεν είναι και τόσο παράλογο, εννοώ αν αντιμετωπιστούν οι αθλητές όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.FabrizioOberto έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:35 am
Άρα στο μέλλον θα βγαίνει κάποιο ταλεντάκι που στα 20 του θα έχει κλειστό συμβόλαιο για 2 ακόμα χρόνια με 50 χιλιάδες το χρόνο στον Χ Κολοσσό και θα έρχεται κάποια ομάδα με μεγάλο πορτοφόλι και θα του λέει "πήγαινε στα δικαστήρια να μη σκάμε buy out πάνω από 100 χιλιάδες στην ομάδα σου";
Αν υπήρχε αυτή η γενικευμένη τάση οι ομάδες θα διαπραγματευτόταν και θα έβαζαν στους παίκτες buy out και για να δεχόταν ο κάθε παίκτης θα ζητούσε και μεγαλύτερο συμβόλαιο λογικά.
Το συμβόλαιο του Θωμά δεν έχει buy out. Αν πάει στα δικαστήρια (αμφιβάλλω, πιστεύω θα τα βρούνε στην αποζημίωση) θα δούμε τι θα γίνει.
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Και στο ποδόσφαιρο αρκούσε ο Μπόσμαν για να αλλάξει όλο του στάτους του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εγώ δεν το θεωρώ απίθανο να γινόταν, αλλά θα υπήρχε κάποια προσαρμογή στα συμβόλαια και στους όρους.FabrizioOberto έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:44 amΕσύ μιλάς για μια δομική αλλαγή των μέχρι σήμερα κανόνων του επαγγελματικού αθλητισμού. Αν ίσχυε αυτό είναι χαζοί στη Ρεάλ που δώσανε 140 εκατομμύρια για ένα παίκτη σε μια Γερμανική που παίζει να είχε άλλα 3-4 εκατομμύρια λαμβάνειν στο συμβόλαιό του.Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:38 am
Δεν είναι και τόσο παράλογο, εννοώ αν αντιμετωπιστούν οι αθλητές όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Το συμβόλαιο του Θωμά δεν έχει buy out. Αν πάει στα δικαστήρια (αμφιβάλλω, πιστεύω θα τα βρούνε στην αποζημίωση) θα δούμε τι θα γίνει.
Υποθετικά πάντως αν πήγαινε στο δικαστήριο όλο αυτό με την Ρεάλ τα 140 Μ που είχε δώσει φαντάζομαι θα λαμβανόταν υπόψιν στον καθορισμό της εύλογης αποζημίωσης.
Ακόμα και στο ffp της Euroleague τα buyout (αναφέρονται ως transfer fees για όποιον θέλει να το ψάξει) θεωρούνται μέρος του συμβολαίου του παίκτη για τον υπολογισμό του salary και μοιράζονται ισόποσα στα χρόνια του συμβολαίου του παίκτη.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Η Ρεάλ δεν έδωσε 140εκ για χαβαλέ ή επειδή η Λειψία έλεγε οχι αν δώσετε 50 δε τα θέλουμε θα τον κρατήσουμε.FabrizioOberto έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:44 amΕσύ μιλάς για μια δομική αλλαγή των μέχρι σήμερα κανόνων του επαγγελματικού αθλητισμού. Αν ίσχυε αυτό είναι χαζοί στη Ρεάλ που δώσανε 140 εκατομμύρια για ένα παίκτη σε μια Γερμανική που παίζει να είχε άλλα 3-4 εκατομμύρια λαμβάνειν στο συμβόλαιό του.Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:38 am
Δεν είναι και τόσο παράλογο, εννοώ αν αντιμετωπιστούν οι αθλητές όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Τον ήθελαν αρκετοί άλλοι φραγκάτοι οπότε η Ρεάλ αναγκάστηκε να δώσει αυτά τα λεφτά για να κερδίσει τον πλειστηριασμό.
Πχ με ένα γρήγορο γκουγκλ είδα ότι τον ήθελε και η Λίβερπουλ αλλά δεν έδινε πάνω από 100εκ ευρώ (85εκ λίρες).
- FabrizioOberto

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν είμαι σίγουρος πως λειτουργεί. Πάντως αν ίσχυε αυτό με τα ποσά που αμείβονται οι αθλητές (αλήθεια είναι αμείβονται ή αμοίβονται;) θα είχαμε πάρα πολλές περιπτώσεις παικτών που θα πήγαιναν στα δικαστήρια για να κερδίσουν την "ελευθερία" τους.pan24 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:54 amΗ Ρεάλ δεν έδωσε 140εκ για χαβαλέ ή επειδή η Λειψία έλεγε οχι αν δώσετε 50 δε τα θέλουμε θα τον κρατήσουμε.FabrizioOberto έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:44 am
Εσύ μιλάς για μια δομική αλλαγή των μέχρι σήμερα κανόνων του επαγγελματικού αθλητισμού. Αν ίσχυε αυτό είναι χαζοί στη Ρεάλ που δώσανε 140 εκατομμύρια για ένα παίκτη σε μια Γερμανική που παίζει να είχε άλλα 3-4 εκατομμύρια λαμβάνειν στο συμβόλαιό του.
Τον ήθελαν αρκετοί άλλοι φραγκάτοι οπότε η Ρεάλ αναγκάστηκε να δώσει αυτά τα λεφτά για να κερδίσει τον πλειστηριασμό.
Πχ με ένα γρήγορο γκουγκλ είδα ότι τον ήθελε και η Λίβερπουλ αλλά δεν έδινε πάνω από 100εκ ευρώ (85εκ λίρες).
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Είναι όλοι μέρος ενός συστήματος, δεν είναι πάντα καλή ιδέα να πηγαίνεις κόντρα σ' αυτόFabrizioOberto έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 11:16 amΔεν είμαι σίγουρος πως λειτουργεί. Πάντως αν ίσχυε αυτό με τα ποσά που αμείβονται οι αθλητές (αλήθεια είναι αμείβονται ή αμοίβονται;) θα είχαμε πάρα πολλές περιπτώσεις παικτών που θα πήγαιναν στα δικαστήρια για να κερδίσουν την "ελευθερία" τους.pan24 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:54 am
Η Ρεάλ δεν έδωσε 140εκ για χαβαλέ ή επειδή η Λειψία έλεγε οχι αν δώσετε 50 δε τα θέλουμε θα τον κρατήσουμε.
-
RedEmperor

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Δεν μπορεί να κάνει τίποτα δικαστικά ο γουοκαπ..δεν υφίσταται κανένας νόμος που λέει ότι μπορεί να μείνει ελεύθερος κάποιος παίχτης με το πόσο του συμβολαίου του αν θέλει να πάει σε άλλη ομάδα που του δίνει περισσότερα.
Ο Μπάμπης Κωστούλας έπαιρνε 250.000 στον Ολυμπιακό. Πουλήθηκε για 40.000.000. Αν ήταν η Μπράιτον θα πήγαινε δικαστικά και θα πλήρωνε το συμβόλαιο του 250.000.
Δεν υφίσταται κανένα τέτοιο σενάριο. Ο Ολυμπιακός θα καταφύγει δικαστικά αν δεν εμφανιστεί στην προετοιμασία και θα παγώσει το συμβόλαιο του.
Ο Μπάμπης Κωστούλας έπαιρνε 250.000 στον Ολυμπιακό. Πουλήθηκε για 40.000.000. Αν ήταν η Μπράιτον θα πήγαινε δικαστικά και θα πλήρωνε το συμβόλαιο του 250.000.
Δεν υφίσταται κανένα τέτοιο σενάριο. Ο Ολυμπιακός θα καταφύγει δικαστικά αν δεν εμφανιστεί στην προετοιμασία και θα παγώσει το συμβόλαιο του.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Πέρα από αυτό που λέει ο Conan, είναι διαφορετική περίπτωση.FabrizioOberto έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 11:16 amΔεν είμαι σίγουρος πως λειτουργεί. Πάντως αν ίσχυε αυτό με τα ποσά που αμείβονται οι αθλητές (αλήθεια είναι αμείβονται ή αμοίβονται;) θα είχαμε πάρα πολλές περιπτώσεις παικτών που θα πήγαιναν στα δικαστήρια για να κερδίσουν την "ελευθερία" τους.pan24 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 10:54 am
Η Ρεάλ δεν έδωσε 140εκ για χαβαλέ ή επειδή η Λειψία έλεγε οχι αν δώσετε 50 δε τα θέλουμε θα τον κρατήσουμε.
Θα ήταν σαν να είχες πχ την Εφές να δίνει 3εκ, την Ντουμπάι να δίνει 1, ο παίκτης να θέλει να πάει στη Ντουμπάι και να του λένε οκ ας δώσει και η Ντουμπάι 3 και πήγαινε αλλιώς πήγαινε Εφές ή κάτσε εδώ.
Το αντίστοιχο με τον Γουόκαπ θα ήταν να έλεγε η Λειψία για να φύγεις θέλω 300εκ, αν δεν τα δώσει κανένας δε πας πουθενά.
Εκεί μπορεί να έκανε και αυτός αντίστοιχες κινήσεις.
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό είναι σίγουρο, δεν αναιρεί όμως το άλλο σενάριο απαραίτητα.RedEmperor έγραψε: ↑Δευ Αύγ 17, 2026 11:41 am

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο