Μαρούσι - Νέα και Μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιούλ 27, 2026 6:12 pm

marousara έγραψε:
Δευ Ιούλ 27, 2026 11:06 am
Καλημέρα σας,
Ως τώρα το ρόστερ του Αμαρουσίου για τη νέα σεζόν
Guards:
Κόνιαρης Αντώνης (μεταγραφή από ΠΑΟΚ)
Jackson Zeb(μεταγραφή από Σαρλερουά)
Walker Jordan
Καρακώστας Ιωάννης(θέλει να πάει στο Βίκο)
Ιορδάνου Χρήστος
Περάντες Λόντον(έχει συμβόλαιο αλλά λέγεται ότι δεν υπολογίζεται)
Βενετίδης Χρήστος(διεθνής με τις μικρές εθνικές,μεταγραφή από 10)
Forwards:
Κασσελάκης Λεωνίδας(μεταγραφή από Καρδίτσα)
Σαλάς Μαξίμ
Τουλιάτος Νίκος
Μαρτς Ρόναλντ(μεταγραφή από Μερσίν)
Center:
Ντε Σόουζα Σίλβιο
Χατζηδάκης Μάνος (λέγεται ότι έχει συμφωνήσει με το Περιστέρι αλλά έχει συμβόλαιο με το Μαρούσι)

Γνώμες? Εντύπωση μου έκανε η μη παραμονή του Καλαϊτζάκη. Προφανώς υπάρχει μεγάλο θέμα στους Έλληνες της ομάδας...
Μάλλον οι επιλογές ξένων ως τώρα φαίνονται πιο ψαγμένες από πέρυσι...
Απλά νομίζω ότι θα κινηθεί σε ροτέισον στην Ελλάδα 8-9 παιχτών με τους υπόλοιπους να είναι διακοσμητικοί.
Ο Καλαϊτζάκης έχω την εντύπωση ότι έχει συμβόλαιο και για φέτος, εκτός αν δεν ήταν κλειστό διετές αλλά 1+1 και δεν ενεργοποίησε την οψιόν η ομάδα.

Αν τον κρατήσει και μείνει και ο Χατζηδάκης για δεύτερο πεντάρι (ή έρθει έστω ένας Κουζέλογλου πάλι για παράδειγμα, ή ο Τσαλμπούρης), με αυτούς τους 4 Έλληνες+Τουλιάτο+έναν κοντό, είναι μια χαρά για Ελλάδα. Θα αποκτηθεί βέβαια και 7ος ξένος λογικά γιατί θα χρειαστεί βάθος, με δεδομένο ότι το Μαρούσι θέλει να παίξει και στην ENLB που είχε παίξει ο Ηρακλής.

marousara

senior
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 2:17 pm

Όχι είχε opt-in και αποφασίστηκε να τον αποδεσμέσουν.
Ενδεχομένως με βάση την πιθανή λογική όπως βλέπω το ρόστερ οι ξένοι και οι 2-3 Έλληνες να παίρνουν όλο το χρόνο ίσως να μην χώραγε στο πλάνο του προπονητή.
Πάντως Καρακώστας και Χατζηδάκης δεν ξέρω ποιο είναι το πλάνο εφόσον λέγεται ότι έχουν συμφωνήσει με ανταγωνιστικές ομάδες αλλά λόγω συμβολαίου δεν έχουν πάει μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς το Μαρούσι αντιμετωπίζει το πρόβλημα έλλειψης Ελλήνων όπως και όλη η κατηγορία φυσικά οπότε όλες οι ομάδες πάνε σε Έλληνες με συμβόλαιο που δεν παίζουν πολύ. Αυτό το 6+6 νομίζω είναι αστείο πλέον, καλύτερα να βάλει υποχρεωτικά έναν Έλληνα στην πεντάδα γιατί εντάξει μην γελιόμαστε οι μισοί Έλληνες των μικρομεσαίων ομάδων δεν είναι για αυτό το επίπεδο.
Κουζέλογλου που είπε ενας φίλος για μένα δεν κάνει,δυστυχώς απέναντι στους ξένους νομίζω είναι ένα κλικ πίσω, χίλιες φορές ο Τουλιάτος να παίζει που έχει και προοπτικές εξέλιξης και νομίζω στο μέλλον μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικός στην κατηγορία.
Για το Enbl είναι θέμα της ΕΟΚ . https://www.gazzetta.gr/basketball/2553 ... istoli-mas
Προφανώς ενδεχομένως και λόγω της δικαστικής κόντρας ακόμα δεν έχει δώσει άδεια στο Μαρούσι να αγωνιστεί, ενώ ομάδες από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη ενταχθεί χωρίς η οικεία ομοσπονδία να έχει θέσει κάποια αντίρρηση.

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF

Τρί Ιούλ 28, 2026 2:42 pm

Συμμετοχή στο ENBL πάντως πέρα από το πρεστίζ/εμπειρία, δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι διοργάνωση της FIBA ή της Euroleague για να προσφέρει κάποιο έπαθλο, ούτε οικονομικά νομίζω φέρνει μεγάλα έσοδα. Ίσως κιόλας φέρνει παραπάνω επιβάρυνση λόγω ταξιδιών, αφού οι περισσότερες ομάδες είναι από χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης.

Ισχύει πάντως ότι η αγορά δεν έχει πολλές επιλογές στους Έλληνες πλέον, οι λίγοι που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μικρομεσαίες ομάδες έχουν ήδη κλείσει αλλού ή έχουν συμβόλαιο. Πιθανόν βέβαια ομάδες όπως το Μαρούσι, η Καρδίτσα και η Λευκάδα που ακόμα δεν έχουν συμπληρώσει τις θέσεις Ελλήνων, να περιμένουν τι θα κάνουν οι 3 μεγάλοι της Αθήνας και οι 2 της Θεσσαλονίκης μήπως προκύψει κάποια καραμπόλα και βρεθεί κανένας ελεύθερος/δανεικός από εκεί.

Το μπάτζετ σε τι επίπεδα κυμαίνεται φέτος; Πέρσι αν θυμάμαι καλά ήταν κοντά στο ένα εκατομμύριο.

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 28, 2026 7:28 pm

kojito έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 2:42 pm
Συμμετοχή στο ENBL πάντως πέρα από το πρεστίζ/εμπειρία, δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι διοργάνωση της FIBA ή της Euroleague για να προσφέρει κάποιο έπαθλο, ούτε οικονομικά νομίζω φέρνει μεγάλα έσοδα. Ίσως κιόλας φέρνει παραπάνω επιβάρυνση λόγω ταξιδιών, αφού οι περισσότερες ομάδες είναι από χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης.

Ισχύει πάντως ότι η αγορά δεν έχει πολλές επιλογές στους Έλληνες πλέον, οι λίγοι που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μικρομεσαίες ομάδες έχουν ήδη κλείσει αλλού ή έχουν συμβόλαιο. Πιθανόν βέβαια ομάδες όπως το Μαρούσι, η Καρδίτσα και η Λευκάδα που ακόμα δεν έχουν συμπληρώσει τις θέσεις Ελλήνων, να περιμένουν τι θα κάνουν οι 3 μεγάλοι της Αθήνας και οι 2 της Θεσσαλονίκης μήπως προκύψει κάποια καραμπόλα και βρεθεί κανένας ελεύθερος/δανεικός από εκεί.

Το μπάτζετ σε τι επίπεδα κυμαίνεται φέτος; Πέρσι αν θυμάμαι καλά ήταν κοντά στο ένα εκατομμύριο.
Νομίζω ότι πέρυσι είχε γραφτεί για 1.700.000 αγωνιστικό μπάτζετ, λογικά και φέτος το μπάτζετ θα είναι παρόμοιο.

marousara

senior
Reactions:

Τετ Ιούλ 29, 2026 5:45 pm

Αν παίξει Ευρώπη αλλάζουν πολλά στο μπάτζετ έξοδα ταξιδίων,ξενοδοχεία, αεροπορικά κλπ θα είναι για πλάκα ένα 300 χιλ παραπάνω ειδικά αν προχωρήσει στη διοργάνωση. Αγωνιστικά με την λογική των καλών ξένων και σίγουρα ακριβών θεωρητικά ενδεχομένως το αγωνιστικό μπάτζετ να προσεγγίζει ή ακόμα και να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ως μια πρώτη εικόνα.
https://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... oy-loyntzi
Ο Λούντζης είναι μια αναβάθμιση αν γυρίσει καλά και θα λύσει σε ένα βαθμό το μεγάλο πρόβλημα του Αμαρούσιου αν τελικά αποκτηθεί και είναι υγιής...

marousara

senior
Reactions:

Δευ Αύγ 17, 2026 10:50 am

Με τη μεταγραφή του Λούντζη το Μαρούσι έφτασε στους 7 ξένους(αν και ο Περάντες δεν υπολογίζεται απ' όσο γνωρίζω αλλά με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει δύσκολα θα το βρει στην αγορά) οι 6 ξένοι οι 3 παρέμειναν από πέρυσι, 2 εξ αυτών στον β γύρο και μόνο ο Μαξίμ Σαλάς έπαιξε όλα τα παιχνίδια της ομάδας πέρυσι. Το ζήτημα με το enbl δεν έχει λυθεί οπότε χωρίς Ευρωπαϊκή συμμετοχή δεν ξέρω αν η ομάδα ψάξει και άλλο ξένο αν και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με Περάντες.
Στους Έλληνες φαίνεται ότι έχει αλλάξει η στρατηγική έχοντας 3 παιγμένους Έλληνες(Λούντζης, Κόνιαρης, Κασσελάκης) έναν φέρελπι που αδικήθηκε πέρυσι(Τουλιάτος) και με συμπληρωματικούς να κλείνουν το ρόστερ, αναμένοντας την αποχώρηση Καρακώστα για να πάει κάπου να παίξει ως δανεικός καθώς στο Μαρούσι δυστυχώς δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Με Ιορδάνου και Βενετίδη στο ρόστερ ενδεχομένως το Μαρούσι να ψάξει για άλλον έναν Έλληνα ώστε να μπορέσει να κινείται με 7 Έλληνες ποσοτικά... Πάντως με υγιή Λούντζη και Ουόκερ δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ομάδα φέτος θα κινδυνέψει ....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαρούσι”