Με Ομπράντοβιτς στον πάγκο αυτή η κίνηση δεν είναι απλώς χλωμή. Είναι αδύνατη. Είναι σοβαρός ο άνθρωπος.Rivers15 έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:33 amΓιατι το φοβασαι τοσο; Τη βρισκω εξαιρετικη κινηση. Απλα θεωρω χλωμο γιατι το budget θα ανεβει σε δυσθεωρητα υψη.kein έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:15 am
Νομίζω ότι αυτό το σενάριο (να μείνει με τα χρήματα που παίρνει τώρα) δεν είναι εφικτό. Δεν ξέρω ποιο είναι το νομικό καθεστώς και τι δεδικασμένα υπάρχουν, ωστόσο και να τον αναγκάσουν να μείνει θα είναι επιζήμιο και για την ομάδα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτή υπόθεση έχει λήξει από τότε που το δημοσιοποίησε έτσι ωμά. Βασικά καλό είναι και για τους 2 να βρουν μια άμεση λύση αποδέσμευσης. Ελπίζω ο δικός μας πρόεδρος να μην κάνει το λάθος να τον προσεγγίσει ποτέ. Μονο αυτό φοβάμαι.
Υπόθεση Γουόκαπ
Συντονιστής: Captains
- Καρβουνιάρης

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
- Προειδοποιήσεις:
1
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Ναι οκ τα ακουω ολα.kein έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:50 amΜπορώ να σου παραθέσω πληθώρα επιχειρημάτων: Γιατί δεν μου αρέσει να τον δω στα πράσινα (προσωπική αντιπάθεια, δεν μου κολλάει σαν χαρακτήρας) - Γιατί έχουμε αρκετούς παίχτες να "δέρνουν μπασκετικά" και μάλιστα βάζουν και τρίποντα - Είναι αρκετά μεγάλος για να του πληρώσεις υπεραξία, καλύτερα να δοθούν αυτά τα χρήματα για τον ντορσει πχ, αν υπάρξει τέτοια ευκαιρία - Συνεχίζει να έχει το διαβατήριο και έχω την εντύπωση λόγω της κόντρας του Παναθηναϊκού με τον Λιολιο κλπ κλπ , θα τον καλέσουν με το καλημέρα στην εθνική, και σε αυτή την ηλικία θα επιδράσει αρνητικά στην απόδοση του - Η συνύπαρξη του με τον Σλουκα δεν νομίζω να είναι καλό για τα αποδυτήρια - Και τέλος έτσι όπως έχει στηθεί το ρόστερ, είναι περιττός με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Μόνο για το επικοινωνιακό θα είναι η κίνηση, και τα κολλήματα του προέδρου. Νομίζω να σου φτάνουν αυτά τα επιχειρήματα. Δεν λέω ότι δεν είναι καλός παίχτης, κάθε άλλο.
Απλα θεωρω καταρχην το επιπλεον διαβατηριο ευρωλιγκατου παικτη θα εγερνε τις ισορροπιες στην Ελλαδα καταρχην.
Επειτα πιστευω σε αυτον τον Παναθηναικο πιθανον να ταιριαζε αρκετα ο Γουοκαπ σε συγκεκριμενα σχηματα.
Απ την αλλη οντως η ηλικια και η συνυπαρξη με το Σλουκα, οπως και το timing που ειπε αλλος φιλος παραπανω, ειναι στα μειον.
Για το χαρακτηρα του, ομως θα διαφωνησω τουλαχιστον προσωπικη αποψη, καθως οσο επαιξε στην ομαδα ηταν κυριος, παρ οτι απ οτι φαινεται ηθελε να τα κανει κουγκι δεν δημιουργησε κανενα προβλημα προς τιμην του. Θα μπορουσε να κανει ανω κατω τα αποδυτηρια πριν απο τον Μαιο καθως δεν νομιζω να του γυρισε το ματι ξαφνικα τον Ιουνιο.
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Να σου θυμισω πως ο Ζοτς ειχε στην Παρτιζαν τον Ντιλικινα και μαλιστα πως σε συνεντευξη ειχε αφησει να εννοηθει πως δεν συμφωνουσε με την αποχωρηση του για τον ολυμπιακο;Καρβουνιάρης έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:57 amΜε Ομπράντοβιτς στον πάγκο αυτή η κίνηση δεν είναι απλώς χλωμή. Είναι αδύνατη. Είναι σοβαρός ο άνθρωπος.
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Διαφωνώ, δεν θα τραβήξει, σε τέτοιες περιπτώσεις θα γίνει πολύ γρήγορα η εκδίκαση και η ένσταση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και για προσωρινο΄L.O.CErether έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:38 amΚαλή τύχη φίλε με το πρόβλημα.Jeight έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:31 amΚαλησπερα σε ολους, ελπιζω να εχετε ωραιαο καλοκαιρι μεχρι σιτγμης. Λογω καποιων προσωπικων θεματων θα σχολιαζω μονο αραια και που στο φορουμ πλεον απλα θα ηθελα να παραθεσω καποιες πολυ ενδιαφερουσες φρασεις απο τελευταιο αρθρο του Στεφανου. ΑΝ, ξαναλεω ΑΝ ισχυουν αυτα που γραφει δεν νομιζω οτι φταιει πλεον ουτε ο μανατζερ του αλλα μονο ο Γουοκαπ¨
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για καταστροφή της καριέρας του παίκτη. Ακόμα και να καταφέρει να σπάσει το συμβόλαιο χωρίς αποζημιωση, η υπόθεση θα τραβήξει. Αν μείνει έστω μισή σεζόν εκτός μπασκετ, πολύ δύσκολα θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα.
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
pan24 έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:13 amΥπάρχουν δύο σενάρια σε αυτό που παίζουν και τα δύο γιατί δεν έχουμε δει τα χαρτιά ούτε του συμβολαίου ούτε της προσφυγής.RedEmperor έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 10:27 am
Οποίο όργανο και να είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ελευθέρας σε παίχτη με συμβόλαιο όταν οι όροι του τηρούνται στο 100%.
Όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να πει σε παίχτη με συμβόλαιο που τραυματίστηκε ότι θα πάρεις μια μικρότερη αποζημίωση και θα λυθεί. Θα το πληρωθεί όλο μέχρι τελευταίο cent. Και ας ήταν άψογη η ομάδα απέναντι του
Επίσης πολλοί παραβλέπεται ότι είχε προσφύγει στην ένωση παιχτών ο Γουοκαπ και η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο του
Το ένα είναι να αποδείξει κάποια παρατυπία στο +1 ως όρο ή στο πως ενεργοποιήθηε οπότε εκεί θα του δώσει ελευθέρας.
Το άλλο είναι ότι θα αθετήσει το συμβόλαιο του και η FIBA θα τον υποχρεώσει να πληρώσει κάποια αποζημίωση στον Ολυμπιακό. Αυτή η αποζημίωση θεωρεί θα είναι μικρότερη από τα 3εκ οπότε θα βγει κερδισμένος.
Επίσης κάτι ακόμα γιατί όλα έχουν σημασία, αυτή τη στιγμή δε παει ο Γουόκαπ στο BAT.
Ο Γουόκαπ έστειλε έγγραφο όπου δηλώνει οτι για χ λόγους τους οποίους δε ξέρουμε (εδώ κολλάει το περί του +1) δεν έχει συμβόλαιο σε ισχύ και είναι ελεύθερος (αυτό σημαίνει νομικά η καταγγελία του συμβολαίου, οχι οτι πας σε κάποια αρχή να κάνεις καταγγελία).
Θεωρητικά έχοντας στείλει αυτό έχει καλυφθεί για να πάει να υπογράψει κάπου αλλού, ουσιαστικά λέει εγώ είμαι ελεύθερος και η ομάδα που θα τον υπογράψει είναι καλυμμένη γιατί "μας είπε ότι είναι ελεύθερος".
Ο Ολυμπιακός με αντίστοιχο έγγραφο θα του απαντήσει ότι με βάση 1,2,3 δεσμεύεται από συμβόλαιο και τον περιμένει να τηρήσει τις υποχρεώσεις του.
Ο Γουόκαπ δε θα εμφανιστεί στη προετοιμασία αύριο και ο Ολυμπιακός θα μπορεί να τον πάει αυτός στο BAT για αθέτηση συμβολαίου.
Εναλλακτικά ή και ταυτόχρονα, ο Γουόκαπ μπορεί να υπογράψει κάπου αλλού και όταν γίνει η διαδικασία για το letter of clearance ο Ολυμπιακός θα πει οχι και θα πάει ο Γουόκαπ στο BAT.
Γενικότερα ωστόσο η στάση της FIBA δεν είναι να πει σε παίκτη ότι θα παίζει με το ζόρι ή ότι θα είναι ανενεργός μέχρι να λυθεί η δικαστική διαμάχη. Συνήθως τον αφήνουν να πάει όπου θέλει και αν ο παίκτης χάσει τότε καλείται να πληρώσει στην ομάδα την αποζημίωση για την ζημιά που έπαθε λόγω της συμπεριφοράς του.
Η πλευρά του Γουόκαπ ίσως ποντάρει ακριβώς σε αυτό δηλαδή ότι ναι μεν θα χάσει το δικαστήριο αλλά ότι ο Ολυμπιακός δε θα μπορέσει να αποδείξει ότι έπαθε ζημιά 3εκ επειδή δεν έπαιξε ένας παίκτης με συμβόλαιο 1εκ.
Δε χρειάζεται πολύ σιγουριά γιατί ποτέ δεν είναι άσπρο μαύρο και 100%, ακόμα και αν δεις κάποιον μέσα στα αίματα να κρατάει ένα ματωμένο μαχαίρι πάνω από ενα πτώμα αν αποδείξει ότι ήταν αυτοάμυνα θα είναι αθώος![]()
Όπως στο παράδειγμα με τους τραυματισμούς, υπάρχει περίπτωση να το πει. Αν για παράδειγμα ο παίκτης έπαθε career ending injury παίζοντας μονό με τους φίλους του ή κάνοντας σκι δε θα υποχρεωθεί η ομάδα να του πληρώσει όλο το συμβόλαιο του.
Ή αν έγινε αυτό επειδή δεν ακολούθησε τις οδηγίες για αποθεραπεία που του έδωσε η ομάδα ή επειδή είχε επιπλοκές από επέμβαση την οποία έκανε σε δικό του γιατρό χωρίς την έγκριση της ομάδας και άλλα τέτοια παραδείγματα.
Δεν είναι ποτέ άσπρο μαύρο.

- SteveNashidis

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο μεγαλύτερος σούπερ σταρ στην Ιστορία του Basketforum o Walkup.
Ξεπερνάει κατά πολύ τον δεύτερο αθλητή σε ενδιαφέρον σχολιασμού, ο οποίος ήταν ο Λεμπρον Τζέιμς και κράτησε τον σχολιασμό ενεργό μέχρι τα τελειώματα του παλαιού φόρουμ, ειδικά το νήμα Αντι- Λεμπρον Τζέιμς.
Η επίδραση του ονόματος του αφορά σε θέματα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Εθνική Ομάδα, ΕΟΚ, Μεταγραφολογια και Αγωνιστικά θέματα. Επεκτείνεται εμμέσως στην Πολιτική Επικαιρότητα με την διαδικασία διαβατηρίου καθώς και στην σοου μπιζ, γεωπολιτική και φυσικά μόδα/ταξίδια λόγω της ενδιαφέρουσας σχέσης με την γυναίκα του.
Εύγε Τόμας. Αν είχες και πάνω από 35% στο τρίποντο θα μιλούσαμε για τον GOAT της Euroleague.
Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο θέμα που θα μας απασχολήσει ο συγκεκριμένος αθλητής; Έχω κάποιες ιδέες αλλά ας μην προτρεχουμε .
Ξεπερνάει κατά πολύ τον δεύτερο αθλητή σε ενδιαφέρον σχολιασμού, ο οποίος ήταν ο Λεμπρον Τζέιμς και κράτησε τον σχολιασμό ενεργό μέχρι τα τελειώματα του παλαιού φόρουμ, ειδικά το νήμα Αντι- Λεμπρον Τζέιμς.
Η επίδραση του ονόματος του αφορά σε θέματα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Εθνική Ομάδα, ΕΟΚ, Μεταγραφολογια και Αγωνιστικά θέματα. Επεκτείνεται εμμέσως στην Πολιτική Επικαιρότητα με την διαδικασία διαβατηρίου καθώς και στην σοου μπιζ, γεωπολιτική και φυσικά μόδα/ταξίδια λόγω της ενδιαφέρουσας σχέσης με την γυναίκα του.
Εύγε Τόμας. Αν είχες και πάνω από 35% στο τρίποντο θα μιλούσαμε για τον GOAT της Euroleague.
Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο θέμα που θα μας απασχολήσει ο συγκεκριμένος αθλητής; Έχω κάποιες ιδέες αλλά ας μην προτρεχουμε .
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

Basketforum Fantasy Champion 2025-26

Basketforum Fantasy Champion 2025-26
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν είναι οτι δε θα τον θέλει για το σουτ του, είναι ότι δε θα κάνει ωπα τον σχεδιασμό του για να κάνει το χατήρι του προέδρου να πάρει παίκτη από τον Ολυμπιακό αφού ο σχεδιασμός έχει ήδη γίνει και το ρόστερ έχει κλείσει.Rivers15 έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 12:00 pmΝα σου θυμισω πως ο Ζοτς ειχε στην Παρτιζαν τον Ντιλικινα και μαλιστα πως σε συνεντευξη ειχε αφησει να εννοηθει πως δεν συμφωνουσε με την αποχωρηση του για τον ολυμπιακο;Καρβουνιάρης έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:57 am
Με Ομπράντοβιτς στον πάγκο αυτή η κίνηση δεν είναι απλώς χλωμή. Είναι αδύνατη. Είναι σοβαρός ο άνθρωπος.![]()
Αν αυτή η ιστορία γινόταν τον Ιούνιο θα ήταν διαφορετικό.
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Συμφωνώ 100%. To point εχει να κάνει με τον όρο επαγγελματισμός και την επιλογή για υπογραφή 4ετους συμβολαίου (3+1). Παραθέτω τι γράφει η παντογνώστρια φίλη μου η Gemini για τον Λεμπρον (επαγγελματισμός)Conan1982 έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 9:11 am
Δεν συγκρίνονται πάντως οι 2 οργανισμοί, Euroleague, NBA. Όχι ότ τα τελευταία χρόνια δεν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχουν τραβήξει το σκοινί από την μεριά αθλητών αλλά τα συμβόλαια, οι όροι, το εύρος των ποσών, η μέγιστη διάρκεια είναι σαφώς καθορισμένα αλλά και δημόσια τα ποσά. Δεν είναι ότι θα μπορούσε ένας παίκτης εκεί να πάει να προσφύγει στην FIBA και υποθετικά αν το έκανε το πιθανότερο είναι να μην έπαιζε ξανά σε καμία ομάδα εκεί.
LeBron James often chose shorter contracts, such as 1+1 deals (a one-year salary with a player option for a second year), to maintain maximum career flexibility, exert strategic leverage over front offices to keep competitive rosters, and adapt to rising salary caps.
Main Reasons for Shorter Contracts
Roster Pressure & Leverage: Keeping front offices under pressure to continually upgrade the team by signaling he could walk away in free agency if they failed to commit to winning.
Ultimate Flexibility: The ability to pivot, control his own destiny, or change teams without being locked into a stagnant multi-year rebuilding situation.
Financial Strategy: Aligning his free agency timing with exploding league-wide media rights and rising salary caps to maximize total career earnings.
Security Through Endorsements: Because his massive off-court business empire and endorsement portfolio heavily outweigh his on-court salary, he didn't need to risk his future security on a rigid five-year max lock-in.
- kein

- Reactions:
- Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
3
Ναι ο χαρακτήρας σε θέματα καβγάδων θα συμφωνήσω, δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα. Δεν μου αρέσει η νοοτροπία του και ο χαρακτήρας που βγάζει σε κάποιες συνεντεύξεις. Το οπαδιλίκι πχ (ούτε σε δικούς μας παίχτες το γουστάρω). Παραπήγματος χάριν, η κίνηση που έκανε στον Σλούκα ότι έφυγε για τα λεφτά, ήταν ένα μπούμερανγκ που το λούστηκε. Από τους παίχτες σας είναι αυτός και Ταιρικ που θα ξενέρωνα πολύ αν τους έβλεπα στα πράσινα. Για άλλους έχω εκφράσει πολλάκις πόσο πολύ θα τους ήθελα στην ομάδα μου. Τον τόμας δεν θα τον ήθελα, ξεκάθαρα.Rivers15 έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:58 amΝαι οκ τα ακουω ολα.kein έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:50 am
Μπορώ να σου παραθέσω πληθώρα επιχειρημάτων: Γιατί δεν μου αρέσει να τον δω στα πράσινα (προσωπική αντιπάθεια, δεν μου κολλάει σαν χαρακτήρας) - Γιατί έχουμε αρκετούς παίχτες να "δέρνουν μπασκετικά" και μάλιστα βάζουν και τρίποντα - Είναι αρκετά μεγάλος για να του πληρώσεις υπεραξία, καλύτερα να δοθούν αυτά τα χρήματα για τον ντορσει πχ, αν υπάρξει τέτοια ευκαιρία - Συνεχίζει να έχει το διαβατήριο και έχω την εντύπωση λόγω της κόντρας του Παναθηναϊκού με τον Λιολιο κλπ κλπ , θα τον καλέσουν με το καλημέρα στην εθνική, και σε αυτή την ηλικία θα επιδράσει αρνητικά στην απόδοση του - Η συνύπαρξη του με τον Σλουκα δεν νομίζω να είναι καλό για τα αποδυτήρια - Και τέλος έτσι όπως έχει στηθεί το ρόστερ, είναι περιττός με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Μόνο για το επικοινωνιακό θα είναι η κίνηση, και τα κολλήματα του προέδρου. Νομίζω να σου φτάνουν αυτά τα επιχειρήματα. Δεν λέω ότι δεν είναι καλός παίχτης, κάθε άλλο.
Απλα θεωρω καταρχην το επιπλεον διαβατηριο ευρωλιγκατου παικτη θα εγερνε τις ισορροπιες στην Ελλαδα καταρχην.
Επειτα πιστευω σε αυτον τον Παναθηναικο πιθανον να ταιριαζε αρκετα ο Γουοκαπ σε συγκεκριμενα σχηματα.
Απ την αλλη οντως η ηλικια και η συνυπαρξη με το Σλουκα, οπως και το timing που ειπε αλλος φιλος παραπανω, ειναι στα μειον.
Για το χαρακτηρα του, ομως θα διαφωνησω τουλαχιστον προσωπικη αποψη, καθως οσο επαιξε στην ομαδα ηταν κυριος, παρ οτι απ οτι φαινεται ηθελε να τα κανει κουγκι δεν δημιουργησε κανενα προβλημα προς τιμην του. Θα μπορουσε να κανει ανω κατω τα αποδυτηρια πριν απο τον Μαιο καθως δεν νομιζω να του γυρισε το ματι ξαφνικα τον Ιουνιο.
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ναι ενώ όταν ο Ντουράντ ήθελε να γίνει trade και είχε συμβόλαιο η ομάδα του τον κράτησε με το ζόριSbioTech έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 12:06 pmΣυμφωνώ 100%. To point εχει να κάνει με τον όρο επαγγελματισμός και την επιλογή για υπογραφή 4ετους συμβολαίου (3+1). Παραθέτω τι γράφει η παντογνώστρια φίλη μου η Gemini για τον Λεμπρον (επαγγελματισμός)Conan1982 έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 9:11 am
Δεν συγκρίνονται πάντως οι 2 οργανισμοί, Euroleague, NBA. Όχι ότ τα τελευταία χρόνια δεν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχουν τραβήξει το σκοινί από την μεριά αθλητών αλλά τα συμβόλαια, οι όροι, το εύρος των ποσών, η μέγιστη διάρκεια είναι σαφώς καθορισμένα αλλά και δημόσια τα ποσά. Δεν είναι ότι θα μπορούσε ένας παίκτης εκεί να πάει να προσφύγει στην FIBA και υποθετικά αν το έκανε το πιθανότερο είναι να μην έπαιζε ξανά σε καμία ομάδα εκεί.
LeBron James often chose shorter contracts, such as 1+1 deals (a one-year salary with a player option for a second year), to maintain maximum career flexibility, exert strategic leverage over front offices to keep competitive rosters, and adapt to rising salary caps.
Main Reasons for Shorter Contracts
Roster Pressure & Leverage: Keeping front offices under pressure to continually upgrade the team by signaling he could walk away in free agency if they failed to commit to winning.
Ultimate Flexibility: The ability to pivot, control his own destiny, or change teams without being locked into a stagnant multi-year rebuilding situation.
Financial Strategy: Aligning his free agency timing with exploding league-wide media rights and rising salary caps to maximize total career earnings.
Security Through Endorsements: Because his massive off-court business empire and endorsement portfolio heavily outweigh his on-court salary, he didn't need to risk his future security on a rigid five-year max lock-in.
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
ο Κάνααν την έκανε την κίνηση, ο Γουόκαπ χειροκρότησε και σύμφωνα με όσα είπε ο πρώτος δε του είπε ότι έφυγε για τα λεφτά.
συγκεκριμένα :
"Σε όλο το παιχνίδι τον άκουγα να λέει «με είδες στο Final Four; Ήμουν ο MVP». Και η απάντησή μου ήταν πως ναι, όλοι σε είδαν και συγχαρητήρια.
Ένοιωσα πως εκείνος το έκανε προσωπικό, ενώ είχαμε υπάρξει συμπαίκτες. Φίλε, έχεις λεφτά, έχω λεφτά. Αυτή ήταν η κίνηση. Μου επιτέθηκε προσωπικά και δεν κατάλαβα γιατί. Και πάλι, δεν θα κάνω πίσω. Αυτό ήταν όλο. Μια στιγμή έντασης σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Μετά το παιχνίδι το ξέχασα. Αν δεν ήταν τα μίντια, θα το είχα ξεχάσει κιόλας."
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν έκανε ποτέ κίνηση για τα λεφτά, μην γράφετε παρατυπίες ρε παιδιά. Ήδη με έχει πιάσει πονοκέφαλος με τις ανακρίβειες που γράφονται για τα νομικά θέματα από τους περισσότερους. Ήμαρτον!kein έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 12:07 pmΝαι ο χαρακτήρας σε θέματα καβγάδων θα συμφωνήσω, δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα. Δεν μου αρέσει η νοοτροπία του και ο χαρακτήρας που βγάζει σε κάποιες συνεντεύξεις. Το οπαδιλίκι πχ (ούτε σε δικούς μας παίχτες το γουστάρω). Παραπήγματος χάριν, η κίνηση που έκανε στον Σλούκα ότι έφυγε για τα λεφτά, ήταν ένα μπούμερανγκ που το λούστηκε. Από τους παίχτες σας είναι αυτός και Ταιρικ που θα ξενέρωνα πολύ αν τους έβλεπα στα πράσινα. Για άλλους έχω εκφράσει πολλάκις πόσο πολύ θα τους ήθελα στην ομάδα μου. Τον τόμας δεν θα τον ήθελα, ξεκάθαρα.Rivers15 έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:58 am
Ναι οκ τα ακουω ολα.
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Πολύ ωραία αναλυση με μια υποσημειωση.pan24 έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 11:13 amΥπάρχουν δύο σενάρια σε αυτό που παίζουν και τα δύο γιατί δεν έχουμε δει τα χαρτιά ούτε του συμβολαίου ούτε της προσφυγής.RedEmperor έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 10:27 am
Οποίο όργανο και να είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ελευθέρας σε παίχτη με συμβόλαιο όταν οι όροι του τηρούνται στο 100%.
Όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να πει σε παίχτη με συμβόλαιο που τραυματίστηκε ότι θα πάρεις μια μικρότερη αποζημίωση και θα λυθεί. Θα το πληρωθεί όλο μέχρι τελευταίο cent. Και ας ήταν άψογη η ομάδα απέναντι του
Επίσης πολλοί παραβλέπεται ότι είχε προσφύγει στην ένωση παιχτών ο Γουοκαπ και η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο του
Το ένα είναι να αποδείξει κάποια παρατυπία στο +1 ως όρο ή στο πως ενεργοποιήθηε οπότε εκεί θα του δώσει ελευθέρας.
Το άλλο είναι ότι θα αθετήσει το συμβόλαιο του και η FIBA θα τον υποχρεώσει να πληρώσει κάποια αποζημίωση στον Ολυμπιακό. Αυτή η αποζημίωση θεωρεί θα είναι μικρότερη από τα 3εκ οπότε θα βγει κερδισμένος.
Επίσης κάτι ακόμα γιατί όλα έχουν σημασία, αυτή τη στιγμή δε παει ο Γουόκαπ στο BAT.
Ο Γουόκαπ έστειλε έγγραφο όπου δηλώνει οτι για χ λόγους τους οποίους δε ξέρουμε (εδώ κολλάει το περί του +1) δεν έχει συμβόλαιο σε ισχύ και είναι ελεύθερος (αυτό σημαίνει νομικά η καταγγελία του συμβολαίου, οχι οτι πας σε κάποια αρχή να κάνεις καταγγελία).
Θεωρητικά έχοντας στείλει αυτό έχει καλυφθεί για να πάει να υπογράψει κάπου αλλού, ουσιαστικά λέει εγώ είμαι ελεύθερος και η ομάδα που θα τον υπογράψει είναι καλυμμένη γιατί "μας είπε ότι είναι ελεύθερος".
Ο Ολυμπιακός με αντίστοιχο έγγραφο θα του απαντήσει ότι με βάση 1,2,3 δεσμεύεται από συμβόλαιο και τον περιμένει να τηρήσει τις υποχρεώσεις του.
Ο Γουόκαπ δε θα εμφανιστεί στη προετοιμασία αύριο και ο Ολυμπιακός θα μπορεί να τον πάει αυτός στο BAT για αθέτηση συμβολαίου.
Εναλλακτικά ή και ταυτόχρονα, ο Γουόκαπ μπορεί να υπογράψει κάπου αλλού και όταν γίνει η διαδικασία για το letter of clearance ο Ολυμπιακός θα πει οχι και θα πάει ο Γουόκαπ στο BAT.
Γενικότερα ωστόσο η στάση της FIBA δεν είναι να πει σε παίκτη ότι θα παίζει με το ζόρι ή ότι θα είναι ανενεργός μέχρι να λυθεί η δικαστική διαμάχη. Συνήθως τον αφήνουν να πάει όπου θέλει και αν ο παίκτης χάσει τότε καλείται να πληρώσει στην ομάδα την αποζημίωση για την ζημιά που έπαθε λόγω της συμπεριφοράς του.
Η πλευρά του Γουόκαπ ίσως ποντάρει ακριβώς σε αυτό δηλαδή ότι ναι μεν θα χάσει το δικαστήριο αλλά ότι ο Ολυμπιακός δε θα μπορέσει να αποδείξει ότι έπαθε ζημιά 3εκ επειδή δεν έπαιξε ένας παίκτης με συμβόλαιο 1εκ.
Δε χρειάζεται πολύ σιγουριά γιατί ποτέ δεν είναι άσπρο μαύρο και 100%, ακόμα και αν δεις κάποιον μέσα στα αίματα να κρατάει ένα ματωμένο μαχαίρι πάνω από ενα πτώμα αν αποδείξει ότι ήταν αυτοάμυνα θα είναι αθώος![]()
Όπως στο παράδειγμα με τους τραυματισμούς, υπάρχει περίπτωση να το πει. Αν για παράδειγμα ο παίκτης έπαθε career ending injury παίζοντας μονό με τους φίλους του ή κάνοντας σκι δε θα υποχρεωθεί η ομάδα να του πληρώσει όλο το συμβόλαιο του.
Ή αν έγινε αυτό επειδή δεν ακολούθησε τις οδηγίες για αποθεραπεία που του έδωσε η ομάδα ή επειδή είχε επιπλοκές από επέμβαση την οποία έκανε σε δικό του γιατρό χωρίς την έγκριση της ομάδας και άλλα τέτοια παραδείγματα.
Δεν είναι ποτέ άσπρο μαύρο.
Το συμβολαιο του 1εκ ηταν η αξια του παικτη στην αγορα τη στιγμη που υπογραφηκε το συμβολαιο.
Σε μια διαιτησια ειναι αρκετα πιθανοτερο η σημερινη αξια του Γουοκαπ στην αγορα να προσδιοριστει απο το συμβολαιο που θα υπογραψει φετος.
Δηλαδη:
Αν ο Ολυμπιακος εχει claim για παικτη αντικαταστατη συμφωνα με τις αρχες που διεπουν αλλα δικαια, και πιθανοτατα και το αθλητικο, θα πρεπει ο παικτης αντικαταστάτης να ειναι παρομοιας αξιας με τον Γουοκαπ. Αν ο Ολυμπιακος παει και αγορασει παικτη των 3 εκ, θα πει πολυ απλα πως για να παρεις εναν παικτη παρομοιας αξιας στην αγορα πρεπει να δωσεις οσα εδωσε η Ντουμπαι τελικα για να αποκτησει τον ιδιο τον Γουοκαπ, δηλαδη το οφφερ που ειχε κανει στον Ολυμπιακο + το συμβολαιο που θα τον πληρωσει (το οποιο πιθανοτατα θα πρεπει να καταθεσει στο arbitration). Αν ο Ολυμπιακος παει και παρει παικτη αντικαταστατη ελευθερο του 1εκ ή δεν τον αντικαταστησει καθολου, τοτε δεν θα εχει καν απαιτηση γιατι δεν θα υπεστη καμια ζημια. Οποτε σχετικο ειναι...
Επισης στο claim θα μπει και η διαφορα στο salary cap της ευρωλιγκα (η οποια πιθανον δεν θα ειναι αμελητεα αν τελικα αποκτηθει παικτης των 3εκ) ενω ενα επιππλεον + για τον Ολυμπιακο ειναι το ελληνικο διαβατηριο και αυτο γιατι ο Ολυμπιακος θα το χρησιμοποιησει για να δειξει πως ηταν υπερβολικα δυσκολη η αντικατασταση του Γουοκαπ. Συν ιντερεστς + κοστς. Ολα αυτα μαζι δεν θα εκπλαγω να φτασουν σε δυσθεωρητα υψη, αν ο Ολυμπιακος δεν βρει οικονομικο αντικαταστατη του Γουοκαπ, αλλά οκ δεν θα ειναι και ιδιαιτερα παραπανω απο 3 μυρια. Οποτε αν ο Ολυμπιακος ηταν ακουνητος στα 3 μυρια και ο Γουοκαπ ετσι κι αλλιως θα τα πληρωνε για να φυγει, μαλλον μονο να κερδισει εχει απο ολο αυτο με μικρη πιθανοτητα να ειναι λιγο υψηλοτερο το ποσο αν η ΚΑΕ στησει αψογα το claim της και ο Γουοκαπ εχει κανει μεγαλη πατατα.
Προφανως ολα τα παραπανω, οπως σωστα εγραψες, εαν οντως ο Γουοκαπ αθετησε το συμβολαιο του κατι για το οποιο μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.
- kein

- Reactions:
- Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
3
Ναι έχει δίκιο, τώρα που το θυμάμαι, ο κάνααν έκανε την κίνηση, λάθος μου, mea culpa ! Ωστόσο και αυτός του είπε κάτι επί τούτου. Όπως είπα και πριν γενικά δεν μου άρεσαν διάφορες δηλώσεις και γενικά καθαρά προσωπική άποψη είναι ότι δεν θα τον ήθελα στην ομάδα μου. Δεν μου κάνει, δεν τον συμπαθώ. Δεν είναι απαραίτητο να τον θέλωyawn.brigade έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2026 12:12 pmο Κάνααν την έκανε την κίνηση, ο Γουόκαπ χειροκρότησε και σύμφωνα με όσα είπε ο πρώτος δε του είπε ότι έφυγε για τα λεφτά.
συγκεκριμένα :
"Σε όλο το παιχνίδι τον άκουγα να λέει «με είδες στο Final Four; Ήμουν ο MVP». Και η απάντησή μου ήταν πως ναι, όλοι σε είδαν και συγχαρητήρια.
Ένοιωσα πως εκείνος το έκανε προσωπικό, ενώ είχαμε υπάρξει συμπαίκτες. Φίλε, έχεις λεφτά, έχω λεφτά. Αυτή ήταν η κίνηση. Μου επιτέθηκε προσωπικά και δεν κατάλαβα γιατί. Και πάλι, δεν θα κάνω πίσω. Αυτό ήταν όλο. Μια στιγμή έντασης σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Μετά το παιχνίδι το ξέχασα. Αν δεν ήταν τα μίντια, θα το είχα ξεχάσει κιόλας."
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο