Υπόθεση Γουόκαπ

Συντονιστής: Captains

basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Mykonos
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Αύγ 26, 2026 6:18 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Αύγ 26, 2026 6:14 pm
pan24 έγραψε:
Τετ Αύγ 26, 2026 6:00 pm

Αυτό ισχύει.

Ο "λάθος" χειρισμός από μεριάς Ολυμπιακού είναι ότι δεν είδε ότι ο παίκτης για όποιο λόγο δεν ήταν απλά δυσαρεστημένος, ήταν αποφασισμένος να τα κάνει τανα όλα για να φύγει. Ή αν το είδε, αποφάσισε να το αγνοήσει πιστεύοντας ότι θα του αλλάξει γνώμη ή για τσαμπουκά.

Εκεί η σωστή αντίδραση είναι να τον πουλήσεις να βγάλεις όσο περισσότερα μπορείς, να χωρίσετε φιλικά και να είναι όλοι ικανοποιημένοι.
Καλύτερα αυτό από το να έχεις έναν παίκτη που δε θέλει να βρίσκεται εκεί και το κάνει αναγκαστικά ή να πληρώνεις κάποιον για να τον έχεις εκτός ομάδας, ακόμα και αν δε περιμένεις να το τραβήξει όσο το τράβηξε αυτός.

Η υπόθεση Οσμάν είναι πολύ παρόμοια, και εκει θα μπορούσαν να τον κρατήσουν με το ζόρι αλλά τον έδωσαν.
η υποθεση οσμαν δεν εχει καμια σχεση θεωρω..ο παο ηθελε να τον δωσει συμφωνα με οσα ειπε ο οσμαν..επισης ο οσμαν καταδεχτηκε να παει στον παοκ μιας και δεν ηθελε να ζητησει το δπγ να παρει μικροτερο μπαι αουτ..τελειως διαφορετικη αντιμετωπιση..ο παο τον εδωσε εκει που ηθελε με οσα ηθελε και ειναι χαρουμενος.

πιθανοτατα ο ολυμπιακος να το χειριστηκε λαθος..αλλα ειναι αρκετα καφενειακο να θεωρουμε οτι ξερουμε καλυτερα να λειτουργουμε ομαδα απο τυπους με 3ευρωλιγκες και οσο αναφορα τα μπατζετ εχουνε κανει θαυματα μεχρι το 2017 να πηγαινουν φ4 με 5εκ μπατζετ.Λογικα κατι ξερουν που εμεις δεν ξερουμε
καλα τα θαυματα τα εκανε ο σπανουλαρος...δεν τα εκαναν οι αγγελοπουλοι.
αναθεμα αν μπορουσε αλλος να παει φαιναλ φορ με γκαρντ το 2017 πχ μαντζαρη,ερικ γκριν και ντομινικ γουολτερς.

Pani7.0

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Αύγ 26, 2026 6:20 pm

Ο Γουόκαπ είναι αυτός που κινδυνεύει είτε με απραξία, είτε πληρώνοντας ένα μεγάλο πρόστιμο.

Ο Ολυμπιακός δεν θα πάθει κάτι τραγικό αγωνιστικά. Και οικονομικά πάλι, δεν θα επιβαρυνθεί. Είτε καταλήξει να πληρώνει τον Γουόκαπ και να μην παίζει, έιτε να πληρώσει κάποια αποζημίωση και δικαστικά έξοδα. Για τους Αγγελόπουλους αυτα είναι φυστίκια.

Οπότε τι το κακό έπαθε η ομάδα, εγώ ακόμα να το καταλάβω.

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Τετ Αύγ 26, 2026 6:21 pm

manos_89 έγραψε:
Τετ Αύγ 26, 2026 5:56 pm
papp7 έγραψε:
Τετ Αύγ 26, 2026 5:46 pm

Τον έχει πλησιάσει ήδη τον Ντόρσι για ανανέωση η ομάδα και έχει πέσει στο τραπέζι μαζί με την ανανέωση ΚΑΙ αναπροσαρμογή για φέτος(δηλαδή να πάρει αύξηση και περισσότερα χρήματα απο το 1.8Μ), το ποσό διαπραγματεύονται άρα δεν είναι όπως τα λες. Επιπλέον θα ξανα μιλήσουν με το που γυρίσει απο την εθνική.
Και για τον Γουόκαπ υπήρχε η διάθεση για ανανέωση-επέκταση κοντά στα λεφτά του Μακινταιρ. Τώρα αν η ομάδα του έδινε 3ετες στο 1.8Μ και του φάνηκαν λίγα, με λίγη διαπραγμάτευση τα 2Μ θα τα έπαιρνε, συγγνώμη κι ολας μιλάμε για ρολίστα (ναι σε επίπεδο Ευρωλίγκα τοπ 8, πόσο μάλλον τοπ 4, δεν πας με τον Γουόκαπ ως τον βαρβάτο άσσο σου και αν πας όπως πάθαμε εμείς, κάτι έχει πάει λάθος), 34 ετών, με πρόβλημα στη μέση και δεν είναι κάν στους τοπ5 άσσους στην Ευρωλίγκα για να δικαιολογήσεις ποσά στα 2.5Μ το χρόνο ή όποιο ποσό αξίωνε.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητάμε.
Οκ το έχω πάρει στην πλάκα το σίριαλ που βλέπουμε, αλλά κάπου νομίζω λέγονται τουλάχιστον υπερβολές, ειδικά όταν διαβάζω συγκρίσεις για το εργατικό δίκαιο του μέσου ανθρώπου(όχι από εσένα) που δεν θα δει 1Μ στον τραπεζικό του λογαριασμό όχι σε ένα χρόνο ούτε σε δύο ζωές και κάθε τελευταίο 10ημερο του μήνα έχει-δεν έχει 20 ευρώ στην τσέπη.
Εγώ συμφωνώ μαζί σου στο ότι ο Γουόκαπ είναι ένας 34χρονος ρολίστας με προβλήματα στη μέση. Γιατί να τον αξιώσεις στα 3 εκατομμύρια ακατέβατα τότε; Πόσω μάλλον όταν θα σου δημιουργήσει και πρόβλημα αν μείνει όντας δυσαρεστημένος
Γιατί τα 3Μ ακατέβατα και το μουλάρωμα από τη διοίκηση που βλέπεις έχουν να κάνουν με το τι ειπώθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και εδώ είναι ο λάθος χειρισμός ΚΑΙ από τις δυο πλευρές που το έχουμε αναφέρει. Καλώς ή κακώς όταν δεσμεύεσαι με συμβόλαιο και θες να φύγεις θέλει λιγο τακτ το πώς θα μιλήσεις και θα ζητήσεις την ελευθερία σου, γιατί η ομάδα έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Αν για παράδειγμα δεν υπήρχε το ξεκατίνιασμα και ο Γουόκαπ πήγαινε απευθείας στη διοίκηση και έλεγε "υπάρχει ομάδα που μου δίνει 3Μ το χρόνο σε κλειστό 3ετες, είμαι 34 έχω δώσει ψυχή και σώμα , έχω πάρει την Ευρωλίγκα, θέλω ένα λιγότερο πιεστικό περιβάλλον και έχω ένα συμβόλαιο ζωής μπροστά μου, πείτε μου ένα ποσό για να μείνω ελεύθερος". Θα ζήταγαν 1-1.5Μ και θα του λέγανε σου ευχόμαστε τα καλύτερα. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ; Δεν αξιώνει 3Μ γιατί το πιστεύει, ξεκατινιάστηκαν και εκδικητικά του είπαν έχεις συμβόλαιο, θες να φύγεις ; 3M.

Μέχρι φέτος
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Αύγ 26, 2026 6:22 pm

τον σπανουλη ποιος τον εφερε?ουτε εγω ειμαι γλειφοκωλαριος των αφων μαλιστα ποσοι εδω μεσα με κραζαν οτι ειμαι παναθηναικος αν ελεγα κατι αρνητικο για αυτους..αλλα μιλαμε οτι δεν εχουμε ιδεα απο διαχειριση ομαδας/επιχειρησεων εκατομμυριων..οκ μπορουμε να λεμε παρε τον χεζονια φερε τον ντονσιτς..αλλα στα υπολοιπα κατα την γνωμη μου ειναι κουτο να ασχολουμαστε..εκτος και καποιος ειναι ο μαρκ κιουμπαν ξερω γω.

RedEmperor

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 26, 2026 6:23 pm

papp7 έγραψε:
manos_89 έγραψε:

Εγώ συμφωνώ μαζί σου στο ότι ο Γουόκαπ είναι ένας 34χρονος ρολίστας με προβλήματα στη μέση. Γιατί να τον αξιώσεις στα 3 εκατομμύρια ακατέβατα τότε; Πόσω μάλλον όταν θα σου δημιουργήσει και πρόβλημα αν μείνει όντας δυσαρεστημένος
Γιατί τα 3Μ ακατέβατα και το μουλάρωμα από τη διοίκηση που βλέπεις έχουν να κάνουν με το τι ειπώθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και εδώ είναι ο λάθος χειρισμός ΚΑΙ από τις δυο πλευρές που το έχουμε αναφέρει. Καλώς ή κακώς όταν δεσμεύεσαι με συμβόλαιο και θες να φύγεις θέλει λιγο τακτ το πώς θα μιλήσεις και θα ζητήσεις την ελευθερία σου, γιατί η ομάδα έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Αν για παράδειγμα δεν υπήρχε το ξεκατίνιασμα και ο Γουόκαπ πήγαινε απευθείας στη διοίκηση και έλεγε "υπάρχει ομάδα που μου δίνει 3Μ το χρόνο σε κλειστό 3ετες, είμαι 34 έχω δώσει ψυχή και σώμα , έχω πάρει την Ευρωλίγκα, θέλω ένα λιγότερο πιεστικό περιβάλλον και έχω ένα συμβόλαιο ζωής μπροστά μου, πείτε μου ένα ποσό για να μείνω ελεύθερος". Θα ζήταγαν 1-1.5Μ και θα του λέγανε σου ευχόμαστε τα καλύτερα. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ; Δεν αξιώνει 3Μ γιατί το πιστεύει, ξεκατινιάστηκαν και εκδικητικά του είπαν έχεις συμβόλαιο, θες να φύγεις ; 3M.
Πάντως από ότι γράφτηκε στην τσέπη του γουοκαπ καθαρά θα μπουν 1.700.000 δολλάρια το χρόνο. Όχι 3.

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τετ Αύγ 26, 2026 6:27 pm

manos_89 έγραψε:

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Αύγ 26, 2026 6:27 pm

Eιχα γράψει μόλις πρώτο έσκασε το ενδιαφέρον Ντουμπάι, λίγες μέρες μετά την περίφημη συνέντευξη(πολύ πριν από ο,τι εχει ειπωθεί/συμβεί/διαδραματιστει) πως το απόλυτο συμφέρον του Ολυμπιακου είναι να φτιάξει βάση διαπραγμάτευσης ,να εισπράξει ένα ποσό γύρω στο 1-1,5 εκ και να δώσει τον παίκτη.Αυτο θα ήταν το αμοιβαία επωφελες, όχι γτ έχει κάποιο άδικο η ομάδα νομικά (έχει συμβόλαιο) αλλά γτ δε συμφέρει κανέναν να έχει στην ομάδα έναν παίκτη που δε θέλει να παίζει .
Εν τέλει όπως φαίνεται αυτό θα γίνει, θα παίξει ο Γουοκαπ στη Ντουμπάι και θα επιδίκαστει ένα ποσό γύρω στο 1-1,5 εκ ως αποζημίωση.
Απλά θα μας έχει μείνει το νταβαντουρι,ένα τοπικ 100 + σελίδων, πολλά αχρείαστα φαουλ(μερικά για να σπάσει ο ρυθμός που λενε :lol: ) ,πολλοι 100% σιγουροι (που δεν ηταν ομως κα τοσο)και αρκετά μνημειώδη ποστ :D

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τετ Αύγ 26, 2026 6:28 pm

Ακομα και να βγει χαμενος ο ολυμπιακος οικονομικα(πχ παρει 300χιλ αντι τα 850 της ντουμπαι) εχει περασει μνμ στους υπολοιπους ειτε ειναι παικτες ειτε ομαδες οτι εδω μαγκιες δεν περνανε..μακροπροθεσμα σε καλο θα βγει..

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Τετ Αύγ 26, 2026 6:30 pm

λογικό να ανακυκλώνονται οι συζητήσεις και να μην έχει μείνει κάτι άλλο να ειπωθεί αλλά θα επαναλάβω κι εγώ :

α) τις αμοιβές τις καθορίζει η αγορά στους ελεύθερους παίκτες. στους μη ελεύθερους τις καθορίζουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει.

β) το συμβόλαιο που υπέγραψε το 2023 του παρείχε ασφάλεια για 4 χρόνια. είναι αγαθό και η ασφάλεια όπως είναι τα λεφτά και κάποιοι το προτιμούν. δεν είναι κάποιο κακό που τον βρήκε αλλά κάτι που επέλεξε ο ίδιος (και η ομάδα). και οι δύο πήραν ρίσκα τότε.

γ) δεν ήταν δικαίωμα του Γουόκαπ ούτε να ψάξει περισσότερα λεφτά ούτε να τα πάρει από φέτος χωρίς την έγκριση του Ολυμπιακού. δεν έχει αδικηθεί κάπου. με αυτή τη λογική αδικημένοι είναι όλοι οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι και υπογράφουν συμβόλαια με αυξημένες αποδοχές γιατί σημαίνει ότι μέχρι τότε έπαιζαν για λιγότερα απ' όσα άξιζαν.

δ) το μόνο που είχε δικαίωμα να κάνει ο Γουόκαπ ήταν αυτό που κάνει ο Ντόρσεϊ. να αρνηθεί πρόταση ανανέωσης και να περιμένει να βγει στην αγορά ως ελεύθερος σε ένα χρόνο.

ε) το τι θα έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός το κρίνει ο Ολυμπιακός. έδωσε 4ετές συμβόλαιο σε παίκτη για να τον έχει για 4 χρόνια και όχι μέχρι να του κάνει κάποια άλλη ομάδα καλύτερη πρόταση. θα τον πληρώνει εγγυημένα για 4 χρόνια και θα τον έχει εγγυημένα για 4 χρόνια, είναι τόσο απλό. και όπως έχουμε ξαναπεί το ζητούμενο δεν είναι το να κερδίσει ή χάσει κάποια χρήματα από την υπόθεση αλλά το να το κάνει όσο πιο δύσκολο γίνεται ώστε να είναι πιο προστατευμένος από μελλοντικούς μνηστήρες παικτών του. αυτή τη μάχη όσο περνάει ο καιρός την κερδίζει και περισσότερο ανεξάρτητα από το δικαστικό αποτέλεσμα.

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Τετ Αύγ 26, 2026 6:30 pm

RedEmperor έγραψε:
Τετ Αύγ 26, 2026 6:23 pm
papp7 έγραψε:

Πάντως από ότι γράφτηκε στην τσέπη του γουοκαπ καθαρά θα μπουν 1.700.000 δολλάρια το χρόνο. Όχι 3.
Εντάξει μην κολλάμε στο ακριβές ποσό, ο παίκτης ήθελε να φύγει. 'Οταν δεσμεύεσαι με συμβόλαιο και θες να φύγεις προσπαθείς να το κάνεις πιο εύκολο και να πάρεις όσο το δυνατόν "ευνοϊκότερο διαζύγιο".

Μέχρι φέτος
Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:

Τετ Αύγ 26, 2026 6:31 pm

shaq7 έγραψε:
Ακομα και να βγει χαμενος ο ολυμπιακος οικονομικα(πχ παρει 300χιλ αντι τα 850 της ντουμπαι) εχει περασει μνμ στους υπολοιπους ειτε ειναι παικτες ειτε ομαδες οτι εδω μαγκιες δεν περνανε..μακροπροθεσμα σε καλο θα βγει..
Ποιό θα είναι αυτό το μήνυμα? Πως θα περάσει του παίκτη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο?

Πως η μόνη υποχρέωση που έχει ένας σύλλογος είναι να πληρώνει και να λέει ναι σε όλα? Διαφορετικά λέτερ οφ κλίαρενς και φιλάκια?

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τετ Αύγ 26, 2026 6:32 pm

Knoxville έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Ποιό θα είναι αυτό το μήνυμα? Πως θα περάσει του παίκτη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο?

Πως η μόνη υποχρέωση που έχει ένας σύλλογος είναι να πληρώνει και να λέει ναι σε όλα? Διαφορετικά λέτερ οφ κλίαρενς και φιλάκια?
αυτο δεν ειναι θεμα του ολυμπιακου..τι αλλο να εκανε οταν το δικαστηριο χωρις πατημα τον αφησε να φυγει?εκει πια δεν ειναι θεμα του ολυμπιακου αλλα ολων.

ας γινουμε η αρχη να αλλαξει ο τροπος που θα αντιμετωπιζονται τα συμβολαια.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Τετ Αύγ 26, 2026 6:36 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:

Τετ Αύγ 26, 2026 6:36 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Αύγ 26, 2026 6:32 pm
Knoxville έγραψε:

αυτο δεν ειναι θεμα του ολυμπιακου..τι αλλο να εκανε οταν το δικαστηριο χωρις πατημα τον αφησε να φυγει?εκει πια δεν ειναι θεμα του ολυμπιακου αλλα ολων.
Mα εάν αποδειχτεί πως το μόνο που χρειάζεται για να πάρεις όποιον παίκτη θες είναι να του δώσεις το κατάλληλο νούμερο, ακόμα και αν αυτός έχει συμβόλαιο σε ισχύ... μετά το μόνο που μένει είναι να τρέξει την ομάδα του στην φίμπα και γεια σας.

Οπότε κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει κανέναν απο τέτοιες κινήσεις στο μέλλον.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Τετ Αύγ 26, 2026 6:38 pm

ναι ας γινει φαρ ουεστ η φαση να γουσταρουμε.να εισαι πριν τον φ4 να ερχεται η ντουμπαι να σου παιρνει τον φουρνιε και τον ναν..γιατι οχι?

basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Mykonos
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Αύγ 26, 2026 6:38 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Αύγ 26, 2026 6:22 pm
τον σπανουλη ποιος τον εφερε?ουτε εγω ειμαι γλειφοκωλαριος των αφων μαλιστα ποσοι εδω μεσα με κραζαν οτι ειμαι παναθηναικος αν ελεγα κατι αρνητικο για αυτους..αλλα μιλαμε οτι δεν εχουμε ιδεα απο διαχειριση ομαδας/επιχειρησεων εκατομμυριων..οκ μπορουμε να λεμε παρε τον χεζονια φερε τον ντονσιτς..αλλα στα υπολοιπα κατα την γνωμη μου ειναι κουτο να ασχολουμαστε..εκτος και καποιος ειναι ο μαρκ κιουμπαν ξερω γω.
καλα εννοειται πως νομικα/δικαστικα στο θεμα γουοκαπ προσωπικα δεν εχω αποψη...οποτε δεν μπορω να κρινω τις κινησεις αμφω.απλα προσωπικα μπασκετικα χαιρομαι που εφυγε ο θωμας ωστε η ομαδα να παει παρακατω και στην θεση αυτη.βεβαια κινησεις τυπου εντζαι με απογοητευουν ξανα.παμε να φτιαξουμε την μια θεση και χαλαμε την αλλη.δεν λεω να ερθει αντιστοιχος πιτερς σε δυναμικη αλλά ειλικρινα ποιος εντζαι ρε μπαρτζωκα να πουμε...οι αλλοι εχουν χουαντσο,χειζ ντειβις,γιαμπουσελε που μπορουν να παιξουν στο 4 κι εμεις αν παθει κατι ο βεζενκοφ θα παμε με τον εντζαι?ελεος...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”