Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Αύγ 29, 2026 5:13 pm

Djole77 έγραψε:
Σάβ Αύγ 29, 2026 4:58 pm
TuTiS έγραψε:
Σάβ Αύγ 29, 2026 4:54 pm

Ποσώς με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια. Απλά υπολόγιζε η ομάδα να τραβήξει αρκετό χρόνο στο 3 ο Fournier μέχρι να έφευγε κάποιος από τους 3 παίκτες από το NBA για να ερχόταν η ομάδα στα φυσιολογικά της. Η κίνηση του Walkup πρακτικά τινάζει τον σχεδιασμό της ομάδας στο αέρα γιατί second unit θα απειλούταν από CMM, Montero, Fournier, Ndiaye, Jones μέχρι να ήταν διαθέσιμος ένας εκ των Diallo, Hezonja, Πουλακίδα ενώ η first unit θα ήταν ίδια με την περσινή…
Για αυτό έμεινε ο Τζόσεφ.
Ο οποίος αμυντικά είναι χειρότερος από Walkup και CMM. Ρίξε μια ματιά στα Forwards όλων των ομάδων της Euroleague και πες μου αν έχεις καλύτερους συνολικά παίκτες από τις περσινές top-5. Ακόμα και ο Ward να κάνει step up, πραγματικά είσαι με 2 (ΔΥΟ ολογράφως) παίκτες στα forwards. Παπανικολάου φέτος είναι για τα αποδυτήρια και την GBL, και ο Ndiaye είναι παίκτης εργαλείο. Υπάρχει τέτοια τρύπα ποιοτικά και ποσοτικά στο 3-4 που δεν ξέρω αν μπορεί να καλυφθεί αφού ποντάρουμε σε «ξένες πλάτες» (να κάνουν waive παίκτες με minimum συμβόλαιο, ομάδες του NBA που πρακτικά δεν υπάρχει λόγος να διώξουν παίκτες τέτοιου συμβολαίου).

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Σάβ Αύγ 29, 2026 5:24 pm

TuTiS έγραψε:
Σάβ Αύγ 29, 2026 4:37 pm
shaq7 έγραψε:
Σάβ Αύγ 29, 2026 4:27 pm
καλα οτι θα ξεκινησουμε ετσι την σεζον ειναι δεδομενο..αφου σε λιγο ξεκιναει..οτι θα φερουμε τουλαχιστον ενα ειναι σιγουρο..το θεμα ειναι τι ποιοτητας θα ναι.να πας να φερεις ΝΒΑερ στα μεσα της σεζον εχει αποδειχτει οτι δυσκολα πιανει.γιατι δεν σπανε το συμβολαιο του ροντεν?οκ θα μας κοστισει ακριβα αλλα θα χεις το κεφαλι σου ησυχο
Λογικά πάμε για 3-4. Ο Rhoden είναι 2-3. Πάντως κοιτάζοντας τα ρόστερ όλων των ανταγωνιστικών ομάδων στις θέσεις 3 και 4, εκτός του Σάσα παίζει να είμαστε από τις χειρότερες ομάδες από ταλέντο…
Ναι μόνο που ο Σασα είναι μηχανή και δεν βλέπει κανέναν. Οσο είναι αυτός καλά και εγώ να παίξω μαζί του τη θέση θα είμαστε οι καλύτεροι στο 4.

TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Σάβ Αύγ 29, 2026 5:34 pm

golitog7 έγραψε:
Σάβ Αύγ 29, 2026 5:24 pm
TuTiS έγραψε:
Σάβ Αύγ 29, 2026 4:37 pm

Λογικά πάμε για 3-4. Ο Rhoden είναι 2-3. Πάντως κοιτάζοντας τα ρόστερ όλων των ανταγωνιστικών ομάδων στις θέσεις 3 και 4, εκτός του Σάσα παίζει να είμαστε από τις χειρότερες ομάδες από ταλέντο…
Ναι μόνο που ο Σασα είναι μηχανή και δεν βλέπει κανέναν. Οσο είναι αυτός καλά και εγώ να παίξω μαζί του τη θέση θα είμαστε οι καλύτεροι στο 4.
Και εγώ μαζί σου για τον Σάσα στο 4. Είμαι 1000% σίγουρος ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας και για τον Ndiaye. Στο τρία όμως, τι κάνουμε; Που την μισή σεζόν που δοκιμάστηκε ο Fournier έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να παίξει πλέον 3, και ο Ward, energy bunny αλλά πολλές φορές παθαίνει brain fart, έχω επιθετικά ο γνωστός σε όλους «μπετατζής» Walkup καλύτερο σουτ έχει… Τέλος υπάρχει και ο αρχηγός και ψυχή της ομάδας Παπ, που μακάρι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω και να ήταν 22-23 ετών ο παικταράς, αλλά πλέον τον περνά και ο επιτάφειος της Μ. Παρασκευής.

Άβαταρ μέλους
Djole77

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Αύγ 29, 2026 5:41 pm

TuTiS έγραψε:
Djole77 έγραψε:
Σάβ Αύγ 29, 2026 4:58 pm

Για αυτό έμεινε ο Τζόσεφ.
Ο οποίος αμυντικά είναι χειρότερος από Walkup και CMM. Ρίξε μια ματιά στα Forwards όλων των ομάδων της Euroleague και πες μου αν έχεις καλύτερους συνολικά παίκτες από τις περσινές top-5. Ακόμα και ο Ward να κάνει step up, πραγματικά είσαι με 2 (ΔΥΟ ολογράφως) παίκτες στα forwards. Παπανικολάου φέτος είναι για τα αποδυτήρια και την GBL, και ο Ndiaye είναι παίκτης εργαλείο. Υπάρχει τέτοια τρύπα ποιοτικά και ποσοτικά στο 3-4 που δεν ξέρω αν μπορεί να καλυφθεί αφού ποντάρουμε σε «ξένες πλάτες» (να κάνουν waive παίκτες με minimum συμβόλαιο, ομάδες του NBA που πρακτικά δεν υπάρχει λόγος να διώξουν παίκτες τέτοιου συμβολαίου).
Τα ίδια μπορείς να έλεγες και πέρσι για τα guards μας. Και το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι. Προφανώς υπάρχει ένα κενό στο τρία και θα γίνει κίνηση μέσα στην χρονιά.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Αύγ 29, 2026 6:26 pm

@TuTiS συμφωνώ σε όσα γράφεις στα τελευταία post σου: όντως είμαστε πολύ αδύναμοι και άδειοι στο 3-4 συγκριτικά με τις άλλες contender ομάδες και ειδικά με τον ΠΑΟ, ο οποίος είναι υπερφορτωμένος σε αυτή τη θέση. Επίσης, και εγώ πιστεύω ότι ο Ντιαγέ θα βγει πολύ καλύτερος από αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι. Μια μικρή διαφωνία για τον Ward, τον βλέπω να παίζει 25 λεπτά και να είναι αισθητά βελτιωμένος στο τρίποντο. Είναι η δεύτερη του χρονιά και πάντα τέτοιοι παίκτες δεύτερη σεζόν βγάζουν μάτια. Με Μοντερο - CMM θα απογειωθεί. Αλλο να παίζεις με Ουόκαπ στην ίδια πεντάδα και να μην σουτάρει α και άλλο να έχεις τοὺς πυραυλοκίνητους δίπλα σου.

Να δούμε αν ισχύει τελικά αυτό που έλεγε ο @shaq και άλλοι και που το έχει πει και ο Μπαρτζώκας νομίζω, ότι μόνο οι θέσεις 1 και 5 μετράνε στο μπάσκετ. Κάπως έτσι τελοσπάντων.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Αύγ 29, 2026 6:30 pm

ασσο ειναι δυσκολο να βρεις .εκτος οτι δεν υπαρχουν πρεπει να μαθουν και το μπασκετ μπαρτζω που δεν ειναι συνηθισμενο..ενω τωρα ενα 3-4ρι αμυντικο με καλο 3π βρισκεις και στο γιουροκαπ..θα μου κανει μεγαλη εντυπωση αν δεν βρουμε..απλα θεωρω εχουν στοχευσει καποιον..χεζονια?ντιαλο?αλλος?καποιον περιμενουν

basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Mykonos
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Αύγ 29, 2026 6:31 pm

Djole77 έγραψε:
Σάβ Αύγ 29, 2026 5:41 pm
TuTiS έγραψε:

Τα ίδια μπορείς να έλεγες και πέρσι για τα guards μας. Και το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι. Προφανώς υπάρχει ένα κενό στο τρία και θα γίνει κίνηση μέσα στην χρονιά.
στα 2αρια μας με ντορσει και φουρνιε δεν ειχαμε κανενα προβλημα.το προβλημα ηταν στον ασσο
και αν καποιος θεωρει πως επειδη πηραμε την ευρωλιγκα οι χειρισμοι γυρω απο την θεση του ασσου ηταν σωστοι,τοτε παω πασο
χωρις να ερθει αυτην την στιγμη κανενας αλλος παικτης ο ολυμπιακος μπορει να παρει την ευρωλιγκα.το θεμα ειναι πως οταν ερθει η κρισιμη ωρα και παιζονται τα ματς στον ποντο,στην μια κατοχη και θα αντιμετωπισεις τους καλυτερους να εισαι κι εσυ οσο το δυνατον πιο πληρης και θωρακισμενος γινεται...
αυτην την στιγμη αν χασω απο τον παναθηναικο δεν θα γκρινιαξω για τα γκαρντ γιατι πηραμε οτι καλυτερο μπορουσαμε,δεν θα γκρινιαξω για τα 5αρια γιατι κι εκει ειμαστε πληρεις,θα γκρινιαξω ομως για τα φοργουορντς γιατι υπαρχει ποιοτικο ελλειμμα.
θελω να χασω επειδη ο αντιπαλος ηταν καλυτερος και οχι επειδη δεν εδωσα καν μαχη...οταν απεναντι σου εχεις μπονγκα,ρογκα,χειζ,χουαντσο και δυνητικα γιαμπουσελε χρειαζεσαι εναν επιπεδου ντιαλο ωστε να μπεις κι εσυ στην μαχη με βεζενκοφ,ντιαλο,γουορντ,εντζαι,παπ

Άβαταρ μέλους
Djole77

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF

Σάβ Αύγ 29, 2026 6:33 pm

https://www.facebook.com/share/r/1DcTrVFZQQ/

Εντζαι σε δράση

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Αύγ 29, 2026 7:16 pm

Ο Εντζαι δεν θα γινει σουτερ του 38%. Ουτε ο Μακινταιρ, ουτε ο Ward. Χρειαζομαστε σουτ για να λειτουργησει το spacing, που ειναι βασικο του συστηματος του Μπαρτζωκα. Οποτε οσο και να λεμε οτι ο Μπι δεν πολυθελει σκορ απο το 3, ε φετος θα χρειαστει να αναθωρησει. Με δευτερη πενταδα σταθερα σουταρει ο Φουρνιε πανω απο το 36%. Αν η αμυνα κλεινει δεν εχει σημασια αν εχεις Μοντερο, η Σασα η Μιλου, δεν λειτουργει το spacing της δευτερης πενταδας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”